Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit

2.649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 » | Laatste
Ron-tron system
0
quote:

Pbm schreef op 27 juni 2023 17:46:

DSM vandaag opnieuw lager gezet-0.3%. Weer na een positieve opening en zelfs 0.8% hoger te hebben gestaan. Shell hetzelfde verhaal. Ookde koers van Shell wordt weer volledig georkestreerd. Iedereen geeft sterke koopadviezen voor Shell, maar de shorters bepalen de koers. In de eindveiling opnieuw fors lager gezet met 8 eurocent. De handel in new york is volledig afgestemd met Amsterdam. Dus de dalingen in Amsterdam het eind van de dag wordt geredigeerd vanuit new york dat is inmiddels wel duidelijk. Ongelooflijk dat het zo simpel gaat. Vanavond zal de koers in new york wel weer stijgen in vgl met slotkoers Amsterdam.
Koop je dan maar snel rijk op de ADR shell met jouw wetenschap:)

Pbm
0
DAM komt met een forse winstwaarschuwing en dat lijkt slim. Je zou verwachten dat de koers daardoor volledig in elkaar zakt vandaag, maar het tegendeel is waar. De koers stijgt zowaar met 2%. Het zijn geen beleggers die vandaag denken goh ik koop even wat aandelen DSM. Nee, vandaag zijn het de shorters die terugkopen en hun shortposities dus verlagen. De verrassing is er immers uit dus m.u.v. bewuste koersorkestratie, zullen de aandeelhouders die negatief zijn op DSM op zeer korte termijn wel verkocht hebben. Dit is het vreemde effect van shorten.
Pbm
0
Het lijkt erop dat eieren voor hun geld hebben gekozen en hun posties hebven afgedekt. Ondanks de forse winstwaarschuwing toch 5% hoger. Bij Shell is het regendeel het geval. Dit aandeel wordt nog steeds volledig georkestreerd en mag niet stijgen ondanks alle koopadviezen m. Hier werken bepaalde hedgefondsen dus goed samen. Ondanks een fors hogere olieprijs, +2.5% staat Shell 0.1% lager en dan is de eindveiling nog niet eens geweest.
Pbm
0
Pbm
0
DSM nog fors hoger +1.3%, maar vrees dat het niet lang meer duurt voordat de koers in de min staat. De koersontwikkeling bij Shell doet nog steeds de wenkbrauwen fronsen. Weer een hoger begin en met vele verkooporders van 500 stuks en nog meer net zeer kleine verkooporders wordt de koers weer zonder reden in de min gezet. Door deze koersorkestratie is Shell een van de slechtst presterende fondsen de laatste weken binnen de aex. Maar het jan snel verkeren. Alle grote analisten hebben een fors koopadvies staan dus op termijn vanzelf omhoog en dan waarschijnlijk ook fors. Het lijkt wel of Extinction Rebellion erachter zit.
Pbm
0
DSM vandaag weer de topper van de dag met een winst van meer dan 3.5%. Mooi voor de aandeelhouders die de laatste tijd fors hebben verloren op dit aandeel. De vraag is of dit standhoudt en de winst niet binnen een paar dagen weer is verdwenen. Shell blijft een apart verhaal. Vandaag stond Shell eindelijk weer eens hoger maar het toeval wil dat de olieprijs in new york bijna iedere dag vanaf 16.45 uur een forse daling inzet tot 17.30 uur. En dan gaat de koers van Shell dus ook door het putje. Zouden dezelfde partijen zitten achter de olieprijs dalingen op hetzelfde moment van de dag. Fijn is dat na 17.30 Nederlandse tijd de olieprijs meestal weer stijgt in new york. Dan kan Shell de volgende dag weer positief openen in Adam. Voor de rest gebeurt er niet veel op de beurs.
Pbm
0
ASMK 3.5% lager op extra exportbeperkingen China. Belegger slapen blijkbaar want dit was woensdag al bekend en toen reageerde de koers van asml volstrekt niet. Nu dus op 646 euro maar sta niet raar te kijken als asml vandaag nog fors herstelt. Gratis geld dus.
Stock123
0
quote:

Pbm schreef op 30 juni 2023 09:53:

ASMK 3.5% lager op extra exportbeperkingen China. Belegger slapen blijkbaar want dit was woensdag al bekend en toen reageerde de koers van asml volstrekt niet. Nu dus op 646 euro maar sta niet raar te kijken als asml vandaag nog fors herstelt. Gratis geld dus.
ASML eindigt denk ik rond de €675, toch nog een mooi plusje vanaf hier en gewoon gratis geld.
Als ASML boven de 670 eindigt kleine 20k verdient vandaag :)
Pbm
0
Top veurs vandaag en de winsten van eerder vandaag worden goed vastgehouden. DSM, wel ex dividend vandaag, lijkt weer het slachtoffer van volledig georkestreerde handel. Het lag de hele dag goed in de plus maar mega veel verkooporders van 15, 35 en 55 stuks doen de koers van het aandeel systematisch dalen. Veel kan er niet meer van de koers af zou je zeggen.
Pbm
0
Shell nu nog +1.7% en ben benieuwd of deze winst er aan het einde van de dag nog staat.
Pbm
0
Nieuw slachtoffer van extreme koersorkestratie. Adyen wordt al dagen geteisterd door duizenden verkooporders per dag waarbij 1 of 2 aandelen worden aangeboden. Deze verkooporders worden bijna alleen maar ingelegd tegen een lagere koers dan de op dat moment geldende koers. 1partij wellicht in samenwerking met een andere voert zo de koers fors naar beneden. Dit betekent anderszijds dat de koers dus geen correcte afspiegeling is van wat deze zou moeten zijn op dit moment. Stoppen deze partijen met deze praktijken, dan gaat de koers weer net zo hard omhoog.
Pbm
0
Beurzen knallen de laatste dagen omhoog. Vooral tech trekt de kar. Shorters hebben een nieuw target gevonden. De oliefondsen zijn aan de beurt. Tegen alle logica en koopadviezen van grootbanken in, bepalen orkestrators, vooral Amerikaanse,hedgefondsen, de koersen. Ook Shell is slachtoffer van de manipulerende hedgefondsen. Als de beurs in ny opengaat gaat er binnen een paar minuten de laatste weken per definitie bijna 1% van de koers af. Dit ongeacht of de olieprijs stijgt of daalt. Een stijgende olieprijs helpt dus niet meer. Okk niet de voorspellingen dat de olieprijs aan het einde van het jaar fors hoger staat. Beleggers in Shell moeten dus even geduld hebben. Op het moment dat deze hedgefondsen hun samenwerking stoppen stijgt de koers ongetwijfeld weer naar een fors hoger niveau.
Pbm
0
Wat een complexe markt op dit moment. Wacht iedereen op een camping rally om daarna de aandelen massaal van de hand te doen of wordt er vanaf nu geleidelijk verkocht. Vooralsnog houdt de beurs zich fantastisch. Signalen over inflatie zijn en worden steeds gunstiger, maar is het niet zo dat zoals gebruikelijk dat dit al lang is ingecalculeerd in de koersen? Wie het weet mag het zeggen. En welke aandelen zijn nu het minst riskant? Ingewikkeld allemaal. Een aantal fondsen worden op dit moment al volledig in de greep gehouden, zoals DSM en Shell. Shell mag blijkbaar niet omhoog maar kan m.i. niet anders dan omhoog. Alleen maar forse koopadviezen, bedrijfswinst gegarandeerd, dividend gegarandeerd, koers staat relatief niet al te hoog, is veilige haven als rest van markt stevig daalt en iedereen voorspelt hogere olieprijs aan het eind van het jaar. Maar helaas voor de huidige aandeelhouders worden de koersen van de oliefondsen en de olieprijs op dit moment volledig georkestreerd. Dus vooralsnog geen stijging van de koers. Het kan ook andersom. Bij Philips bijvoorbeeld waarvan de koers de laatste tijd redelijk systematisch stijgt, maar zoals vandaag bij wel erg kleine kooporders tegen steeds hogere koersen dan de op dat moment actuele koers. Hier lopen partijen dus de koers op te drijven met kleine kooporders. Het risico op een forse correctie lijkt dan ook groot. Alfen en AF KLM worden nog steeds volledig in elkaar geshort. De Nasdaq blijft het ook goed doen, maar ook daarvoir geldt dat het op een dun draadje loopt en dat kan snel draaien. Ahold, Heineken en Shell zullen wel de veilige haven zijn op korte termijn. Saai, maar later terugkopen op 10% lagere niveaus is ook wel aanlokkelijk.
Pbm
0
Bijzonder om te zien hoe ook vandaag Shell weer wordt afgemaakt vanaf 15.00 uur, zoals bijna elke dag de laatste tijd. Amerikaanse hedgefondsen zijn dan weer wakker en vandaag zijn 607 en 500 de magische getallen van de algoritmes om verkooporders te plaatsen.
Pbm
0
Shorters Shell blijven massaal verkooporders van 607 stuks inleggen en het werkt. Shell wordt vastgepind.
Pbm
0
Opmerkelijk om te zien dat Shell nog steeds volledig in een wurggreep wordt gehouden. Ondanks het feit dat de olieprijs 1.5% hoger staat. Shell mag niet hoger komen dan de slotkoers van gisteren en zo is het al een paar weken. Shorters houden de druk op ketel. Een keer moet het toch ook omhoog zou je zeggen. De vraag is alleen wanneer.
Pbm
0
Aex doet weinig. JET, AF KLM en Alfen gaan hard omhoog met resp. 5%, 1.5% en 4 %. Dergelijke schijnbewegingen zien we vaak maar vaarbaas je niet als komende tijd deze fondsen nog verder fors onderuit wordt gehaald. Als de koers van Shell als zo manipuleerbaar is dan is dat voor deze fondsen een peuleschil en tientallen grote hedgefondsen hebben belang bij een daling van de koers van deze fondsen. Dus in een slechte beurs gaat er zo weer 10-30% van de koersen van deze fondsen af. Voor Shell geldt hetzelfde verhaal als de laatste weken. Vanmorgen eerst 0.7% lager en nu op -0.1%. Maar de koers wil omhoog dat zie je duidelijk en nog duidelijker is dat bepaalde partijen direct ingrijpen als de koers meer dan op +0.2% komt. Hoe lang houden deze partijen dit vol is de vraag. Wellicht niet lang meer. Opvallen bij de koersvorming van Shell is dat het in 90% van de eindveilingen fors lager wordt gezet en ook in new york in de laatste minuten van de handel relatief fors inlevert. Dit geldt overigens voor bijna alle grote oliefondsen. Dit terwijl de oliesector bij de meeste koopadviezen rijtje horen. Het wachten is op een toename van de handel in Shell. DSM lijkt los te komen van ee orkestrators en kan dus rustig richting herstel.
Pbm
0
Omzet in Shell neemt toe en de koers stijgt met 0.8%. Maar de eindveiling kan weer roet in het eten gooien. Amerikaanse hedgefondsen hakken asml in de pan. Na de gele dag hoger te hebven gestaan wordt asml bij ontwaken Amerika zo maar even op -2% gezet. Laatste tijd lag asml er al niet zo lekker bij. Dus meerdere fondsen speculeren en redigeren nu zoveel mogelijk koersdalingen.
Pbm
0
Shell lijkt wat bevrijd van de partijen die de koers daarvan zo laag mogelijk willen hebben en begint wat te stijgen. Mooie resultaten en betere resultaten dan verwacht van asml worden beloond met een koersdaling van 6%. Het lijkt me sterk dat aandelen bezitters van asml het aandeel dumpen. Tevens zijn het waarschijnlijk in grote mate partijen die geen asml niet hebben maar gokken op een koersdaling. Hedgefonds Bridgewater verdient weer fors aan deze koersdaling en werk hier zelf waarschijnlijk ook aan mee. Een aandeel dat ook opvalt is Philips. Deze doet het goed de laatste week en dat is opvallend omdat het aandeel volgens vele analisten te hoog staat, het bedrijf het niet fantastisch doet en het aanstaande maandag met cijfers komt die wel eens tegen zouden kunnen vallen. Maar wellicht is er voorwetenschap of pompen aandeelhouders de koers maar alvast op zodat bij een koersval het netto verlies beperkt wordt..
Pbm
0
Asml nu op 617 euro, en stabiel nu. Kans op fors herstel lijkt wel groot nu. DSM word de laatste dagen weer fors aangepakt.
2.649 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
883,12  +0,85  +0,10%  13:14
 Germany40^ 18.059,60 -0,32%
 BEL 20 3.900,79 +0,36%
 Europe50^ 4.966,42 -0,29%
 US30^ 38.350,40 -0,05%
 Nasd100^ 17.765,13 -0,14%
 US500^ 5.113,56 -0,02%
 Japan225^ 38.503,54 +0,73%
 Gold spot 2.314,05 -0,93%
 EUR/USD 1,0724 +0,02%
 WTI 83,02 +0,39%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +2,00%
SIGNIFY NV +1,10%
PROSUS +1,05%
JDE PEET'S +0,96%
OCI +0,88%

Dalers

VIVORYON THER... -16,20%
ACOMO -4,15%
Air France-KLM -3,22%
BAM -2,45%
Arcadis -2,07%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront