Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

BBB: opkomst en ondergang van Caroline van der Plas

202 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
De dagkoers
2
quote:

Succes schreef op 12 mei 2023 14:05:

De BBB doet vrolijk mee aan het sinistere spel van het uithollen van de waarheid

oewel ik het niet van plan was, moet ik u ook deze week weer meenemen naar het verre Oosten, ditmaal naar de oersaaie N346 tussen Lochem en Diepenheim. Ik trof er een veelzeggend beeld: geel gespoten velden, soms met een BBB-verkiezingsbord erop. Een pinnig tweetje was snel gemaakt – ‘Lente in Twente: overal gele velden, platgespoten met glyfosaat (Roundup). Vergif als de ‘stem van het platteland’.’

Het kwam me te staan op de woede van alles wat pro-boer, extreem-rechts of beide is. Dat laatste komt nogal eens voor. Een hoofdrol was voor Marga Bult, de getroebleerde troubadour van Wappelo, die een overduidelijk bewerkte variant van mijn foto deelde, waarop het gele veld opeens groen was. De complotdenker componeerde de volgende begeleidende tekst: ‘Wat ’n k.tstreek van deze polariserende Twentse dwerg. #Twente en de #boeren bewust in ’n kwaad daglicht plaatsen, #glyfosaat dmv bewust fotoshoppen?’ Voor de duidelijkheid: dit is een mevrouw die in november nog aanschoof bij de belangrijkste talkshow van de NPO om het platteland te ‘duiden’.

Het sop zou de kool allemaal niet waard zijn, ware het niet dat door de wetteloosheid van sociale media de waanzin van Bult door honderdduizenden mensen als waarheid werd aangenomen en rondgepompt. Niet haar overduidelijke gemanipuleerde foto zou nep zijn, maar die van mij! Spoedig reageerde ook het officiële account van de BBB in de klucht. De gele kleur werd niet betwist, maar de tweet zou toch ‘vergif’ zijn, want het betrof hier Japanse haver, een zogenaamd vanggewas dat op natuurlijke wijze zou vergelen, voordat het als groenbemester wordt omgeploegd.

Helaas voor de BBB waren al snel mensen ter plaatse die met foto’s konden illustreren dat het gewas wel degelijk bespoten was; de onbespoten randen van het veld waren nog hartstikke groen. Niks ‘natuurlijk’. Het was natuurlijk geweest, wanneer het gewas ‘geklepeld’ was en onbespoten onder de grond was gewerkt, zoals bioboeren doen. Maar dat is fors duurder, vandaar al die gele velden door heel Nederland.

Op een foto die de dag na mijn foto werd genomen was een trekker te zien die snel het BBB-bord aan het verwijderen was. De boer had ongetwijfeld een telefoontje gekregen van de partij die ooit begon als pr-bureau. Ondertussen bleven BBB-prominenten en statenleden op sociale media het partijverhaal herhalen; het was allemaal een leugen, en bovendien was er eigenlijk ook niet zo veel mis met Roundup. Merkwaardig, waarom dan zo driftig ontkennen?

Er is natuurlijk van alles mis met het gebruik van glyfosaat, en dat weet men bij BBB best. Net zoals ze verdomd goed weten dat een discussie over één veldje in Lochem pure afleiding is in een land met duizenden bespoten hectares. Maar omdat je het publiek nooit meekrijgt in het vergiftigen van de natuur, trok men het extreem-rechtse draaiboek uit de kast; val de boodschapper aan en verwijt hem wat je zelf doet. Zaai verwarring met leugens en persoonlijke aanvallen, spreek de kleinburger aan met gejammer over ‘polarisatie’ en zorg ervoor dat het niet meer gaat over feiten, maar over emoties en identiteit. Kies maar bij wie je hoort: die gewone hardwerkende boer of de linkse elite?

Voortdurend wordt door koudegrondpsychologen de woede en opkomst van extreem-rechts aan overheidsfalen gekoppeld, maar ik geloof er helemaal niets van. Het zijn de sociale media die mensen voortdurend het hoofd op hol brengen, en niets anders. Dat de aanhang van BBB, de virtueel grootste partij van Nederland, vrolijk meedoet aan het sinistere spel van het uithollen van de waarheid, is daarbij weinig hoopgevend.

www.volkskrant.nl/columns-van-de-dag/...
Hier in mijn Brabantse dorp hetzelfde, duidelijk te zien omdat ze de rand aan de slootkant niet bewerken.

Mijn oom heeft heel zijn leven met bestrijdingsmiddelen gewerkt en overleed vrij jong aan de Ziekte van non Hodgkin. Geen officiële oorzaak maar ik weet dat het in verband wordt gebracht.

topclassactions.com/lawsuit-settlemen...,recovered%20compensation%20for%20similar%20injuries.
[verwijderd]
0
Men moet snel ophouden met iedereen het leven zuur te maken. Bestrijdingsmiddelen zijn noodzakelijk voor de veeleisende consument die geen enkel rot plekje op groente en fruit wil hebben ! Ga zelf alles maar verbouwen en vergelijk met wat u in de winkel koopt, totaal anders. Daarbij vind ik wel dat experimenteren met groente en fruit verboden moet worden. Zo zijn er bijvoorbeeld pitloze druiven te koop, dat moet niet kunnen want dat is dan een bewerkt- en geen natuurproduct.
Genetisch gemanipuleerd voedsel moet m.i. per direct verboden worden. Wat men niet in de natuur gewoon normaal kan verbouwen moet men voor weglopen.
Wanneer men minder kieskeurig wordt als consument dan hoeven er ook geen bestrijdingsmiddelen ingezet te worden of tenminste veel minder intensief.
De vrouw des huizes zorgt ervoor dat alles wordt weggesneden tijdens het koken dus geen enkel probleem als er wat rotte plekken op zitten. Dan wordt er ook veel minder weggegooid. Hier in het dorp krijgt iemand elke week kilo's brood, die persoon zei tegen de bakker mag ik dat hebben omdat het toch wordt weggegooid, om te vissen.. Een deel werd gebruikt om te vissen en ander deel om zelf op te eten. Ongelooflijk hoeveel er werd weggegooid. En dat was nog goed brood ook ! Maar, om de naam hoog te houden (dagelijks vers brood) kan men geen brood meer verkopen dat twee dagen oud is... Dat weggooigedrag en de veeleisendheid zorgt ervoor dat boerenbedrijven daarin mee moeten gaan. De winkels eisen dit ook en andersom , ze stoken elkaar allemaal op om een zo goed mogelijk product in de winkels te krijgen voor de veeleisende consument. Maar die veeleisende consument wil er vervolgens geen zak meer voor betalen. Zo gaat dat. Dus dat geklaag over boerenbedrijven, ze doen dat niet voor niets. De marges zijn klein en als er dan oogst (deels of geheel) mislukt dan betekent dit een stuk minder inkomen of zelfs verlies.
closer
0
quote:

De dagkoers schreef op 12 mei 2023 14:20:

de Ziekte van non Hodgkin
In het Nederlands een vorm van lymfeklierkanker.
Succes
0
quote:

De dagkoers schreef op 12 mei 2023 14:20:

[...]

Hier in mijn Brabantse dorp hetzelfde, duidelijk te zien omdat ze de rand aan de slootkant niet bewerken.

Mijn oom heeft heel zijn leven met bestrijdingsmiddelen gewerkt en overleed vrij jong aan de Ziekte van non Hodgkin. Geen officiële oorzaak maar ik weet dat het in verband wordt gebracht.

topclassactions.com/lawsuit-settlemen...,recovered%20compensation%20for%20similar%20injuries.
Vreselijk om te horen!

Ik heb familie werkzaam in de landbouwmechanisatie en weet daarom uit eerste hand dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen (nog steeds) schikbarend hoog is.

Met name mensen die ermee werken en omwonenden (van landbouwpercelen en bollenvelden) lopen hoge(re) risico's om ziek te worden.

Natuurlijk is ook de consument mede debet aan het hoge gebruik (door de veeleisendheid), maar dit komt denk ik ook met name door onwetendheid.
De meeste mensen realiseren zich namelijk niet hoeveel bestrijdingsmiddelen er wel niet worden gebruikt (om aan deze eisen tegemoet te komen) en wat de gevaren zijn.

De voordelen van minder gebruik (veel gezonder, geen gevaar omwonenden, geen gevaar insecten en minder vervuiling van het oppervlaktewater) wegen mijn inziens dan ook ruimschoots op tegen de nadelen (lager opbrengst / inkomsten en iets minder mooie groente & fruit).

Maar de verwarring die gezaaid wordt door de BBB helpt dan zeker niet ...

www.nu.nl/klimaat/6253392/gezondheid-...
De dagkoers
0
quote:

closer schreef op 12 mei 2023 16:48:

[...]
In het Nederlands een vorm van lymfeklierkanker.
Klopt, echter ik ken het als non Hodgkin. Zo noemde hij het zelf ook. Eind jaren negentig.
Hij heeft nog zo'n 100.000 gulden besteed aan een kwakzalver in Mexico. Hielp natuurlijk niets.
closer
1
quote:

De dagkoers schreef op 12 mei 2023 17:47:

Klopt, echter ik ken het als non Hodgkin. Zo noemde hij het zelf ook. Eind jaren negentig.
Hij heeft nog zo'n 100.000 gulden besteed aan een kwakzalver in Mexico. Hielp natuurlijk niets.
Ai.
Er zijn veel vorderingen gemaakt. Nu krijg je chemotherapie en immunotherapie. Ik had het in 2015 en leef nog.
De dagkoers
0
quote:

closer schreef op 12 mei 2023 17:53:

[...]
Ai.
Er zijn veel vorderingen gemaakt. Nu krijg je chemotherapie en immunotherapie. Ik had het in 2015 en leef nog.
Goed om te horen!

Vroeger vond ik veganisten raar en ik had maar een beetje begrip voor vegetariërs.
Nu zelf 90% vegetarisch en steeds minder dierlijke producten. Het voelt gewoon goed.

De wereld verandert, BBB probeert halsstarrig vast te houden aan wat was. Niet mijn partij, maar dat was al duidelijk.
Hier op het Brabantse platteland veel fijnstof, stank (mega varkensstallen) en niet te vergeten Q-koorts. Dat mag allemaal wel minder.

Mijn zoontje van 10 en zijn generatie is anders. Daar kijk ik naar. Ook in mijn beleggingskeuzes, kijken naar de consumenten van de toekomst. Waar zij hun geld aan gaan uitgeven.
Succes
1
Die ondergang komt eerder dan iedereen denkt ...

Als je al over zoiets onbenulligs gewoon geen wederhoor toepast, maar gewoon direct iets (populistisch) gaat roepen ... dan ben je wel zeer verkeerd bezig!

Krijg meer en meer het idee dat veel mensen nog wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen .... en zeer door haar teleurgesteld gaan worden (of reeds al zijn).

----

Caroline van der Plas steunt Meilandjes: ‘Rotgemeente!’

www.telegraaf.nl/video/2126354523/car...

Wat een feestelijke dag had moeten worden voor De Meilandjes, is geëindigd in een catástrofe. Eén dag voor de grote opening van hun pension Code Rosé wees de gemeente Noordwijk de familie op het ontbreken van de juiste hun vergunning. Verslaggever Jordi Versteegden was bij de opening aanwezig en hoorde hoe de SBS6-sterren alsnog een oplossing hebben gevonden om open te gaan. Caroline van der Plas, vriendin van de familie, steunt de familie en haalt zelfs hard uit naar de gemeente.

Volgens de gemeente Noordwijk betekent het niet direct dat het einde oefening is voor de Meilandjes, zo laten ze weten in een reactie aan deze site. ,,Voor het openen van Pension Code Rosé is een omgevingsvergunning benodigd. Echter hier is door de eigenaren nog geen aanvraag voor ingediend,’’ laat de gemeente weten. ,,Hierover is, voorafgaand aan de opening, goed contact geweest met de eigenaresse van het pension. De eigenaresse was bekend met het gegeven dat er bij opening zonder omgevingsvergunning sprake is van een overtreding.

www.ad.nl/show/meilandjes-krijgen-nog...

closer
0
Waarom de formaties in de provincies maar voortduren, terwijl Den Haag smacht naar coalities

De formaties van de provinciebesturen duren dit keer erg lang. Vier jaar geleden werd op 7 juni, tweeënhalve maand na de verkiezingen, al het zesde coalitieakkoord gepresenteerd. Nu is er na eenzelfde periode in nog geen enkele provincie witte rook. Wat is er aan de hand?

Maarten Albers, 7 juni 2023, 10:21

Net als vier jaar geleden boekte een nieuwkomer een overdonderende winst. Toen Forum voor Democratie (FvD), dit keer de BoerBurgerBeweging (BBB). Dat betekent niet dat de formaties vergelijkbaar zijn. FvD stond vanwege zijn harde opstelling en radicaal-rechtse standpunten in veel provincies al snel buitenspel. De overwinningstoespraak van partijleider Thierry Baudet over ‘de uil van Minerva’ en de ‘boreale wereld’ hielp daarbij niet. De BBB stelt zich juist op als een open partij die bereid is tot samenwerking.

Ook kunnen andere partijen moeilijker om de BBB heen. Waar FvD in drie provincies de meeste stemmen kreeg, lukte dat de partij van Caroline van der Plas in alle twaalf provincies. Dat betekende dat de BBB in alle provincies het initiatief kreeg in het formatieproces. Dat is een lastige taak voor een partij met weinig ervaren politici.

Dat was het duidelijkst te zien in Utrecht, waar de BBB net als GroenLinks zeven zetels haalde en samen met die partij een voorstel moest doen voor de formatie. Toen BBB-fractievoorzitter Anton Verleun met een eigen voorstel kwam, viel dat niet goed bij GroenLinks en veel andere partijen. Het vertrouwen was weg en de breuk tussen BBB en GroenLinks volgde enkele weken later vanwege de plaatsing van windmolens en zonnevelden op land. Het initiatief in Utrecht ligt nu bij GroenLinks en VVD, die onderhandelen met CDA, PvdA en D66.

Vijf weken informeren
In de overige provincies zit de BBB nog wel aan tafel, maar ook daar schiet het allemaal niet op. In Noord-Holland duurde de informatiefase tussen beoogd coalitiepartijen BBB, VVD, GroenLinks en PvdA bijna vijf weken. Pas op 9 mei lieten de informateurs weten dat de partijen klaar waren voor inhoudelijke onderhandelingen.

‘In het begin was het natuurlijk aftasten. De BBB is een nieuwe partij, dat brengt een andere dynamiek met zich mee’, aldus PvdA-fractievoorzitter Jeroen Olthof in een blogbericht over het formatieproces in Noord-Holland. Inmiddels heeft hij zijn nieuwe collega’s beter leren kennen en constateert hij: ‘Ze hebben zich net als wij goed voorbereid.’

Dat zo’n voorbereiding tijd kost voor een nieuwkomer in de politiek, blijkt uit het blogbericht van BBB-fractievoorzitter Ingrid de Sain een week later. ‘Het is voor mij momenteel alleen BBB wat de klok slaat’, schrijft ze. ‘Dat betekent ook thuis continu bellen, appen en mailen. Ik kom nog net toe aan mijn bedrijfsadministratie en ben al blij als ik de gasten van ons vakantiehuisje kan begroeten of hallo kan zeggen tegen mijn man.’

Continu bezig met formatie
Haar Drentse collega Gert-Jan Schuinder zegt in een interview met het Dagblad van het Noorden eveneens dat hij bijna continu bezig is met de formatie. De onderhandelende partijen in Assen hebben er bewust voor gekozen om lastige onderwerpen, zoals stikstof, de wolf en natuurherstel, pas aan het einde te bespreken.

‘Zo kunnen we wat ervaring opdoen’, verklaart Schuinder. ‘Omdat we nieuw zijn, hebben we ook meer behoefte aan informatie over wat er nu precies speelt bij allerlei dossiers. Gelukkig praten ambtenaren ons bij.’ Zo’n aanpak is niet zonder risico. Stuiten de partijen alsnog op onoverbrugbare verschillen bij een of meer van de lastige onderwerpen, dan zijn maandenlange onderhandelingen voor niets geweest.

In Overijssel pakken BBB, VVD, PvdA, GroenLinks en SGP het juist andersom aan. Formateurs Wout Wagenmans en Ingrid Geveke schreven vorige week in een brief aan Provinciale Staten dat de partijen vooral over landbouw en natuur hebben gesproken. Ze hebben samen drie doelen en twee uitgangspunten geformuleerd, maar heel concreet zijn de gedeelde resultaten nog niet.

‘Lastig vrijen, maar komt er een huwelijk?’
Mogelijk zijn de onderhandelingen in Overijssel verder dan uit het bericht van de formateurs blijkt. Dat ze zo’n brief schrijven, is al bijzonder, in een aantal provincies komt er überhaupt geen nieuws naar buiten over wat zich aan de onderhandelingstafel afspeelt.

In Friesland en Noord-Brabant ergeren de niet-onderhandelende partijen zich aan dat gebrek aan transparantie en eisen ze meer informatie. ‘Inmiddels is het juni en verkeren de nieuw gekozen Statenleden, en met hen de Brabanders, in onwetendheid over de stand van zaken’, schreef JA21-Statenlid Willem Rutjens onlangs namens de andere partijen aan commissaris van de koning Ina Adema. ‘BBB, VVD, PvdA en GroenLinks willen niets beslissen totdat het nieuwe college er zit, maar wannéér dat dan is vertellen ze er steeds niet bij. Natuurlijk is het lastig vrijen tussen BBB en GroenLinks maar we willen nu wel weten of er nog een huwelijk van gaat komen.’

Ook Den Haag heeft haast
Ook in Den Haag zal men zich zo ondertussen afvragen waar de provinciale akkoorden blijven. Het CDA wil nog voor de zomer heronderhandelen over het landelijke stikstofbeleid, op basis van het Landbouwakkoord en de provinciale akkoorden. Maar het Landbouwakkoord is op sterven na dood en de kans dat alle provincies voor het zomerreces op 10 juli klaar zijn, is miniem. Tien provincies mikken daarop, maar harde toezeggingen doet niemand.

De twee provincies waar geen uitspraken zijn gedaan over een streefdatum, zijn Utrecht, waar de onderhandelingen onlangs opnieuw zijn begonnen, en Zuid-Holland. De dichtstbevolkte provincie was vier jaar geleden de laatste met een nieuw bestuur. Ook dit jaar lijkt de puzzel aan de onderhandelingstafel een lastige.

BBB, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA proberen met informateur Arie Slob al sinds 13 april te beoordelen of ze ‘op hoofdthema’s tot elkaar kunnen komen’. Oud-minister Slob wilde zijn opdracht rond 15 mei afronden, maar liet twee dagen daarvoor weten dat de gesprekken nog weken zouden duren. Even verderop, op het Binnenhof, wachten de coalitiepartijen met smart op het resultaat.

www.volkskrant.nl/cs-b113b0e6
objectief
0
quote:

closer schreef op 14 juni 2023 11:50:

"Als BBB haar stikstofplannen doorduwt, zullen de meeste boeren verdwijnen"

decorrespondent.nl/14555/als-bbb-haar...
Heel vreemde constatering, maar alles kan:

Minister Jetten van D66 is bezig met de bouw van (kleine) kerncentrales in Borsele en nu wil Gelderland ook kerncentrales.
(
[verwijderd]
0
Zonnepanelen een geniale uitvinding.

Meer zonnepanelen op platte daken van bedrijfspanden op een industrieterrein. Zonneweides zoveel mogelijk beperken.
Zonnepanelen op spanten bevestigen over of langs snelwegen, zodat er een dak- tunneleffect over of langs de snelwegen ontstaat.
Misschien in de toekomst deze zonnepanelen rechtstreeks met een nieuw wegdek aansluiten zodat elektrische auto's automatisch
alrijdende opgeladen kunnen worden.
closer
0
quote:

Geldklopperij schreef op 14 juni 2023 21:10:

Misschien in de toekomst deze zonnepanelen rechtstreeks met een nieuw wegdek aansluiten zodat elektrische auto's automatisch alrijdende opgeladen kunnen worden.
Belachelijk plan.
Zodra dat kan, zijn accu's niet meer nodig. Gewoon een modelbaan 1:1.
Succes
0
Opmars BBB in provinciebesturen: partij van Caroline van der Plas lijkt in vrijwel elke provincie te gaan meedoen

Na een monsterzege bij de Provinciale Statenverkiezingen, is de BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas nu zijn winst aan het verzilveren. Vijf van de twaalf provincies hebben inmiddels een coalitieakkoord. De BBB, net als de VVD van premier Mark Rutte, zit tot nu toe in elk college.

Limburg kwam vorige week vrijdag als eerste provincie met een coalitieakkoord. Daarna volgden Gelderland, Flevoland, Zuid-Holland en Zeeland. Op de al gepresenteerde akkoorden van Limburg en Gelderland heeft de BBB duidelijk zijn stempel gedrukt: de stikstofdoelen worden uitgesteld van 2030 naar 2035, de wolf wordt aangepakt en ‘dogmatische discussies’ over natuur worden vermeden, zo schrijft Binnenlands Bestuur.

De zeven provincies die nog geen coalitieakkoord hebben, verwachten wel voor het zomerreces klaar te zijn met onderhandelen. Of de BBB ook hier de boventoon voert, zal de komende weken duidelijk worden.

www.businessinsider.nl/opmars-bbb-in-...
[verwijderd]
0
Persoonlijk vind ik dat BBB niks heeft bereikt als de plannen gewoon opschuiven met 5 jaar van 2030 naar 2035.
[verwijderd]
0
quote:

closer schreef op 14 juni 2023 22:07:

[...]
Belachelijk plan.
Zodra dat kan, zijn accu's niet meer nodig. Gewoon een modelbaan 1:1.
Zeker wel, want je kan niet op elke landweg een electriciteitsnet aanleggen.

Dit wordt echter de toekomst in mijn optiek.
[verwijderd]
0
quote:

closer schreef op 14 juni 2023 22:07:

[...]
Belachelijk plan.
Zodra dat kan, zijn accu's niet meer nodig. Gewoon een modelbaan 1:1.
Zeker wel, want je kan niet op elke landweg een electriciteitsnet aanleggen, zodat auto's dan automatisch rijdend worden opgeladen.
Als telkens dan even de snelweg of provinciale weg neemt en een aantal kilometers maakt dan wordt de auto aldaar weer opgeladen en
kan men daarna weer op elk wegdek rijden dus ook op de landwegen. Dit wordt echter de toekomst in mijn optiek.
objectief
0
quote:

Geldklopperij schreef op 18 juni 2023 13:50:

Persoonlijk vind ik dat BBB niks heeft bereikt als de plannen gewoon opschuiven met 5 jaar van 2030 naar 2035.
De vraag zou m.i. moeten zijn: bereikt voor hunzelf en aanhang en/of de andere burgers.
Data worden in Nederland bijna altijd ver overschreden, die 2030 is een fictie.
DurianCS
1
quote:

objectief schreef op 18 juni 2023 15:08:

[...]

De vraag zou m.i. moeten zijn: bereikt voor hunzelf en aanhang en/of de andere burgers.
Data worden in Nederland bijna altijd ver overschreden, die 2030 is een fictie.
Klopt, de streefdatum van 2030 wordt nooit gehaald. Maar ditzelfde geldt voor streefdatum 2035 en om die reden moet je vooral de streefdatum 2030 handhaven.
202 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  18:05
 Germany40^ 17.927,10 -1,06%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.914,70 -1,33%
 US30^ 38.043,99 -0,85%
 Nasd100^ 17.560,56 -1,29%
 US500^ 5.064,32 -0,99%
 Japan225^ 38.318,54 +0,24%
 Gold spot 2.296,20 -1,70%
 EUR/USD 1,0681 -0,38%
 WTI 81,77 -1,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront