Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

luchtschip
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 februari 2023 14:23:

[...]

Als ik Poetin was zou ik inderdaad stront jaloers zijn op het succes van Zelensky en dus pisnijdig worden.
En er zijn al 71 door Putin vandaag gestuurde raketten op Oekrainse burges geteld
Het zal Putin frustreren wanneer hij verneemt, dat er 61 van zijn uitgeschakeld door de Oekrainse luchtafweer

The AFU shot down 61 of 71 cruise missiles of various types (Kh-101, Kh-555, Kalibr) used by the enemy during the attack today. Also 5 Shahed drones were destroyed.

The interception rate on the cruise missiles is almost 86% which is higher than usual (80%) during recent attacks.

twitter.com/NOELreports/status/162401...
luchtschip
0
De strijd om Kreminna
Noord Oost Oekraine bij de Kharkov en Luhansk regio's

Heavy fighting around Kreminna is ongoing. North of Dibrova, fighting is extremely heavy right now. Russian VDV units are trying to force a breaktrough towards Yampolivka.

video 0:09 minuut

twitter.com/NOELreports/status/162395...

kaart

pbs.twimg.com/media/Fol6FJIXoAAnUrg?f...

grotere kaart
tussen de twee bovenste kleine cirkels
pbs.twimg.com/media/FoaW9sSXEAAgr94?f...
luchtschip
0
The 36th Marine brigade has ended the contract of this Russian BMP ( amphibious tracked infantry fighting vehicle, )

video 0:31 minuut

twitter.com/NOELreports/status/162395...
luchtschip
0
Berichten op de Russische sociale media kanalen dat een legeronderdeel met gemobiliseerden uit een bepaalde Russische regio weigerde naar de front linies te gaan

Vladlen Tatarsky writes that in his area of responsibility, Russian mobiks refused to go into battle. Worrying enough situation for him to announce it publicly.

bovendien vermeldt hij dat het tijd wordt voor tribunalen en verschijnen voor de krijgsraad aangaande deze weigeraars

tekst naar Engels vertaald
pbs.twimg.com/media/FomdsT8XEAE0IMQ?f...

twitter.com/wartranslated/status/1624...
DeZwarteRidder
1
Oekraïense spion onthult: ’Tientallen Wagner-huurlingen in stadion gedood’
Door MISCHA VAN DIEPEN

Updated 2 uur geleden
3 uur geleden
in BUITENLAND

KIEV - Oekraïners die informatie over de Russische troepen doorspelen, zijn een bedreiging voor het Russische offensief in de Donbas. Zelfs diep in het deel van Oost-Oekraïne dat al sinds 2014 bezet is, zit verzet. Daar spioneerde twintiger Artjom jarenlang voor Oekraïne en bouwde hij een web van lokale informanten. „Ik hoop als eerste mijn stad weer in te gaan en daar de Oekraïense vlag te planten.”

Voor het eerst vertelt de Oekraïner onder eigen naam zijn verhaal. „Twee weken lang hebben ze mij bedreigd en schreven ze dat ze mijn naam en achternaam wisten”, zegt Artjom per videoverbinding. Negen jaar bleef hij anoniem, maar nu was zijn identiteit achterhaald. Gelukkig voor hem zit hij al ruim een jaar in Kiev.

Artjom besloot te voorkomen dat zijn vijanden met de eer konden strijken dat ze hem eindelijk hadden gevonden. Hij toonde zijn eigen gezicht met een foto op het Twitteraccount ’Oosterling’, waarmee hij al negen jaar lang het Oekraïense leger voorzag van informatie.

’Haat’
„De helft van de stad haat mij en wil mij op een plein ophangen naast het standbeeld van Lenin”, zegt de tengere en bleke jongeman. Jarenlang verzamelde Artjom informatie over de gewapende troepen die zijn geboortestad Stachanov in hun greep hielden. Eerst woonde hij daar zelf nog onder bezetting en het afgelopen jaar zat hij op door Oekraïne gecontroleerd grondgebied.

Artjom vertelt dat hij het afgelopen oorlogsjaar met ongeveer twintig informanten heeft gewerkt, in en rondom zijn thuisstad in de Donbas. Hun informatie speelt Artjom door naar de Oekraïense veiligheidsdienst SBOe. In de directe communicatie met zijn strijdmakkers kan hij geen inzage geven. „Veel van mijn bronnen vragen mij hun berichten direct te verwijderen.”

Stadion
Maar het resultaat is wel te zien. Het meest trots is Artjom op de aanval op een stadion dat als militaire basis werd gebruikt. „Ik benadruk altijd dat stadion omdat daarin Wagner-strijders zaten.” Boven Stachanov hing de dichte rook van een aanval op het beruchte huurlingenleger, van wie vele tientallen zouden zijn gedood.

Een recenter en riskanter geval was de raketaanval op een ziekenhuis dat volgens Artjom al jarenlang door het separatistenleger wordt gebruikt voor hun soldaten. „Daar waren geen burgers aanwezig: ook de artsen zijn van het leger.”

Artjom is zeker van zijn zaak: informatie over Russische posities moet door verscheidene onafhankelijke bronnen worden bevestigd. Er is toegang tot satellieten die scherp kunnen stellen op specifieke coördinaten. En de beschietingen, vaak met Himars-raketten, zijn zo precies dat er haast geen onbedoelde doelen geraakt kunnen worden.

Munitie
Sterker nog, zegt de rakettenrichter, als er burgerslachtoffers vallen is dat meestal omdat de Russen hun munitie midden in de stad bewaren en granaten na een Oekraïense aanval exploderen. „In Stachanov is geen militair punt dat we niet hebben beschoten”, zegt Artjom koel. „Dus nu hebben de bezetters hun tactiek aangepast en gebruiken ze vrachtwagens op straat als mobiele munitieopslag.”

Het verwachte Russische offensief om de hele Donbas te veroveren is volgens analisten al begonnen. En daarvoor zijn de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Volgens Oekraïne hebben de Russen in het bezette deel van de provincie Loegansk, waarin ook Stachanov ligt, het internet uitgeschakeld. Daarmee zouden troepenbewegingen en verplaatsingen van militair materieel moeten worden verhuld: bezette bewoners kunnen deze informatie niet doorgeven aan het Oekraïense leger.

Waar de Russen hun offensief in duisternis proberen te hullen, speelt Artjom op zijn Twitteraccount juist open kaart. Voorafgaande aan een Oekraïense raketaanval plaatst hij vaak cryptische berichten zoals: ’Als ik in Stachanov woonde, zou ik me niet al te veel ontspannen’. De volgende dag plaatst hij foto’s van de schade.

Collaborateurs
Of hij niet wat weinig medeleven toont met zijn voormalige stadgenoten? „Wanneer ik dat schrijf, weet ik dat er op een zeker moment een Himars-aanval op een specifieke plek komt”, verdedigt Artjom zich. „Daar zullen dan geen burgers zijn en worden alleen collaborateurs en Russische militairen geraakt.”

De Oekraïner gaat het gevaar niet uit de weg sinds hij zijn bezette geboortestad verliet. Vanuit Kiev gaat hij als vrijwilliger met het Oekraïense leger op speciale missies naar de Donbas, onder meer naar het zwaarbevochten Bachmoet.

Al die jaren in Stachanov was Artjom bang om een misstap te maken en gepakt te worden. In 2014 deed hij mee met pro-Oekraïense demonstraties. Maar terwijl veel van zijn gelijkgestemden vertrokken toen de rebellenterreur zich over de Donbas uitstortte, bleef de toen zeventienjarige jongen thuis. „Ik moest voor mijn ouders zorgen, die waren ziek.”

’Paranoia’
„Ik leefde in totale paranoia”, zegt de voormalige partizaan. „Ik wist dat de MGB iedere dag langs zou kunnen komen.” De MGB is de separatistenvariant van de KGB uit de Sovjet-Unie, het ’ministerie voor Staatsveiligheid’.

Zo kon het bijna negen jaar duren totdat de dienst afgelopen maand achter de identiteit van de anonieme blogger kwam. Maar toen was haar doelwit al gevlogen: in 2020 was zijn ernstig zieke moeder overleden en drie maanden voor de Russische invasie in Oekraïne stierf ook Arjoms vader. „Toen ik geen familie meer had daar, ben ik direct vertrokken.”

Verantwoording
De uitspraken van Artjom zijn gecheckt aan de hand van openbare bronnen en zijn voorheen anonieme Twitteraccount. De informatiewisseling tussen lokale bronnen, contactpersonen zoals Artjom en de SBOe is door een Oekraïense journalist met kennis van deze werkwijze bevestigd.

De reactie op de aangedragen voorbeelden van raketaanvallen zijn op pro-Russische Telegram-accounts te vinden en de aanval op het Wagner-stadion is uitgebreid door Oekraïense media bestudeerd, waarin Artjom nog anoniem werd opgevoerd. In lokale chats van de stad Stachanov is na te lezen dat ’Oosterling’ – Artjom – door een deel van de bevolking wordt vervloekt en gehaat.
josti5
0
quote:

Hadrianus schreef op 10 februari 2023 15:11:

[...]Ja Jost dat weet ik allemaal wel.Ik heb het niet over die vrouw.Die zit hier niet op het forum.
Ik vraag het aan Luchtschip.Ik vind het nogal wat dit over andere mensen te zeggen.Soort superrioriteits uitspraak.
Denk nou ff dóór, naar aanleiding van Bowski's opmerkingen.
Combineren en deduceren.
Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig, toch?
Need I say more?
luchtschip
0
[verwijderd]
1
quote:

josti5 schreef op 10 februari 2023 16:04:

[...]
Denk nou ff dóór, naar aanleiding van Bowski's opmerkingen.
Combineren en deduceren.
Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig, toch?
Need I say more?
Josti ik ben niet achterlijk.al die complotten en theorieën interesseren mij
geen zier.Je hoeft niet meer te zeggen.
Luchtschip bezigt de term deplorabelen,het enige waar ik antwoord op wil
Hebben wie denkr hij/ zij dat die is om dat te zeggen.ik vind
het niet kunnen .Klaar niet meer niet minder
luchtschip
0
POW--Prisoners of War
Zijn aangehouden door het Oekrainse leger en worden ondervraagd

Members of the Russian 155th Naval Infantry Brigade.

In principe elite troepen, maar deze hebben al zo veel soldaten verloren dat nieuw ingestroomden van mindere kwaliteit zijn qua gevechtstraining en lichamelijke conditie

video 1 2:20 minuut geen ondertiteling
twitter.com/TheDeadDistrict/status/16...

video 2 2:13 minuut geen ondertiteling
twitter.com/TheDeadDistrict/status/16...

twitter.com/TheDeadDistrict/status/16...
josti5
0
quote:

Hadrianus schreef op 10 februari 2023 16:28:

[...]Josti ik ben niet achterlijk.al die complotten en theorieën interesseren mij
geen zier.Je hoeft niet meer te zeggen.
Luchtschip bezigt de term deplorabelen,het enige waar ik antwoord op wil
Hebben wie denkr hij/ zij dat die is om dat te zeggen.ik vind
het niet kunnen .Klaar niet meer niet minder
www.youtube.com/watch?v=9ooRtiAQC5k&a...
Jan met de pet
7
Beste allemaal stop allemaal met het reageren op J zijn post.

Het heeft totaal geen zin, hij doet erom, hij lokt uit, wilt het forum vervuilen met zijn onzin. Negeer hem compleet aub !!!!
pakman
0
quote:

Jan met de pet schreef op 10 februari 2023 17:04:

Beste allemaal stop allemaal met het reageren op J zijn post.

Het heeft totaal geen zin, hij doet erom, hij lokt uit, wilt het forum vervuilen met zijn onzin. Negeer hem compleet aub !!!!
we kunnen ook met de Pet rondgaan....
Succes
1
quote:

theo1 schreef op 10 februari 2023 11:28:

Ik kan me de volgende scenario's voorstellen van wat er in Rusland zou kunnen gebeuren na de oorlog. Let wel, ik ben van het oude denken en ik heb er niet zo veel vertrouwen in dat "de platformen" er wel voor gaan zorgen dat alles goed gaat komen. Als het nieuwe denken triomfeert zou dat natuurlijk mooi zijn.

best case scenario
Rusland geeft zich over in wat effectief een onvoorwaardelijke capitulatie is. Vermoedelijk zal dat nog wel minstens één verdere mobilisatie in de toekomst liggen. Een militaire macht van buiten (in de praktijk zullen dat de Amerikanen zijn, met voor de vorm wat bondgenoten op sleeptouw) probeert intussen de orde te handhaven. Er komt een overgangsregering die moet proberen de zaak bij elkaar te houden en verkiezingen organiseren. Als dat allemaal goed gaat, kunnen de buitenlanders weer weg.
Problemen: dit vergt nogal wat. Poetin moet meewerken. Het Russische leger (of wat er nog van over is) moet meewerken. De timing komt nogal nauw. Er moeten niet allemaal opstanden uitbreken in de buitenprovincies. Je loopt het risico dat het wordt ervaren als een buitenlandse bezetting en dat iedereen zich ineens tegen je keert. Er is geen enkele garantie dat ze bij de eerste vrije verkiezingen niet "gewoon" weer een Poetin-kloon kiezen omdat die stabiliteit belooft en wat geld in de zak. Een dictatuur is ook wel gemakkelijk: de bevolking hoeft niet over politiek na te denken, draagt geen enkele eigen verantwoordelijkheid en kan vrijblijvend kankeren.

militaire coup
Het leger besluit dat ze genoeg klappen hebben gehad en schuift Poetin aan de kant. Goede kans dat ze Poetin en zijn kliek uitleveren: als die in Den Haag in de bak zitten, zijn ze geen bedreiging meer en de militairen scoren er wat PR puntjes mee. Er komt een ouderwetse jaren '80 militaire junta aan de macht. Ze zullen eerst hun positie willen consolideren dus dikke kans dat ze de oorlog stoppen. Het lijkt me ook logisch dat ze troepen uit het buitenland (Transdnjestrië, Syrië, Abchazië, Zuid Ossetië) terug gaan halen, omdat die thuis nuttiger zijn. Ze zullen geen zin hebben in concurrentie van Wagner en andere privé-milities dus ik zie daarin twee mogelijkheden: a- ze worden geëlimineerd. De leiders verdwijnen in martelkelders of vallen uit een raam, het voetvolk wordt afgedankt of krijgt een contract in het leger aangeboden. b- ze worden gebruikt voor het vuile werk zodat het gewone leger min of meer schone handen kan houden.

Voor het buitenland is dit eigenlijk best wel een positief scenario: voorlopig is er stabiliteit, Poetin is weg, de oorlog stopt, Rusland is voorlopig vooral met zichzelf bezig. Voor de Russen breekt vermoedelijk een donkerzwarte periode aan van terreur, onderdrukking en economische achteruitgang. Generaals zijn meestal niet goed in economie. En de Russische generaals zijn volkomen meedogenloos en geven niks om menselijk leven.

Poetin slaagt erin aan de macht te blijven
Poetin zal doorvechten totdat doorgaan gevaarlijker wordt dan stoppen. Op de één of andere manier slaagt hij erin de generaals in bedwang te houden. Rusland zal zwaar verzwakt zijn en (op de rand van) bankroet. Hij zal proberen het leger weer op te bouwen, maar dat zal heel erg lang duren. Vooralsnog zal het wel vrij rustig blijven. Ook dit is geen prettig vooruitzicht voor de Russische bevolking. Alles zal nog veel slechter worden voordat het weer beter kan worden.

burgeroorlog
Free for all tussen het leger, andere bewapende organisaties (FSB, nationale garde, politie), bendes deserteurs en muiters, Tsjetsjenen, jihadisten (Rusland heeft grote islamitische gebieden), rebellen. Ik weet niet hoe wijd het wapenbezit is verspreid in Rusland, tegenwoordig kom je niet ver meer met hooivorken, maar er kunnen natuurlijk depots van het leger worden geplunderd. Dit wordt totale chaos en anarchie en er zullen ongetwijfeld ontzettend veel doden vallen. Dat kan heel gemakkelijk richting een miljoen of meerdere miljoenen gaan. En het zal volstrekt onvoorspelbaar zijn wie er uiteindelijk boven komt drijven. Natuurlijk ontzettend eng omdat er er nogal een omvangrijk kernwapenarsenaal ligt waarvan niemand weet in welke staat het verkeert.
Bedankt Theo1, kan deze analyse en je post van '10 februari 2023 13:25' zeer waarderen ... heb ze beide met belangstelling gelezen.

Ik vraag me wel af in hoeverre zijn leeftijd (en gezondheid) nog een rol gaan spelen in het verdere verloop van deze oorlog (en in de door jouw geschetste scenario's).

Het grote doel van hem is/was natuurlijk om aan de macht te blijven (door problemen intern af te leiden met zinloze conflicten) en internationaal mee te blijven spelen op het wereldtoneel.

Maar wat als hij het gevoel krijgt, dat deze oorlog nog jaren voort kan gaan slepen en hij dientengevolge de laatste jaren van zijn leiderschap als een paria leiding zal moeten geven aan een zwak, instabiel en irrelevante land (wat op alle terreinen aan de zijlijn zal staan).

Wil hij zo de geschiedenis in gaan (als een incompetente leider) en kan zijn ego dat wel aan?

Ik zie daarom ook wel een 'eerste scenario' ontstaan waarin hij wel aan de macht blijft.
Zodra hij namelijk eindelijk tot het besef komt dat verder vechten hem niks meer gaat opleveren ... en het hem zelfs zijn positie kan gaan kosten.
Zal hij denk ik eieren voor zijn geld gaan kiezen (en het leger terugtrekken).

Dit besluit kan hij vervolgens gewoon in zijn eigen voordeel uitleggen ... door aan zijn bevolking mede te delen dat de oorlog is gewonnen (in de trant van: we -lees Putin- hebben het westen tegengehouden en de nazi's uitgeroeid).
Een beetje conform de 180graden draai van China ten aanzien van covid.

Zodra je voelt dat de politieke opinie aan het schuiven is (en er niks meer valt te winnen met het huidige 'verhaal') verander je gewoon het 'narrative' .. oftewel, zeg je dat -door het gevoerde beleid- bv covid (lees: Oekraïne / nazi's) nu geen gevaar meer is (zijn) en alles weer veilig is (lees: het leger kan worden teruggetrokken). Met als gevolg, je verliest geen gezicht en je mensen zijn weer 'tevreden'.

Want voor zowel (dictator) Xi als Putin geldt dat ze aan het eind van de dag ten koste van alles aan de macht willen blijven (en -internationaal- relevant). Dit was, is en blijft prio nummer 1 !!

www.newsweek.com/putin-overthrown-suc...
Freemoneyforever
1
quote:

josti5 schreef op 10 februari 2023 16:04:

[...]
Denk nou ff dóór, naar aanleiding van Bowski's opmerkingen.
Combineren en deduceren.
Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig, toch?
Need I say more?
Minder minder minder zou Wilders zeggen
josti5
0
quote:

Jan met de pet schreef op 10 februari 2023 17:04:

Beste allemaal stop allemaal met het reageren op J zijn post.

Het heeft totaal geen zin, hij doet erom, hij lokt uit, wilt het forum vervuilen met zijn onzin. Negeer hem compleet aub !!!!
Je hebt gelijk.

Hier nóg wat kersverse 'onzin', vanuit Polen:

Operation Dagger | Polish Lt. Colonel's Take on Upcoming Russian Major Offensive

www.youtube.com/watch?v=DW86zSr-E1k&a...
De dagkoers
2
quote:

josti5 schreef op 10 februari 2023 17:20:

[...]

Je hebt gelijk.

Hier nóg wat kersverse 'onzin':

www.youtube.com/watch?v=DW86zSr-E1k&a...
Ik weet het.... niet reageren...

Maar bekijk eens wat comments bij dit, al eerder door J aangehaalde, kanaal.
Hoe kom je bij dit soort kanalen? En vooral, wat wil je ermee zeggen?

En ik weet het antwoord ook wel, hoor. De boel opnaaien.

Maar bedenk maar vooral dat je dit in ons vrije land kunt doen.
In het bejubelde Rusland word je gewoon opgepakt bij een tegendraadse mening.
PWP
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 februari 2023 12:46:

[...]

PWP zegt:
21 februari 2022 11:09
Wat er in Europa gebeurt is ongekend. En de rol van Amerika is zo opzichtig in deze. Geloof er niks van dat Rusland nu de Oekraïne gaat binnenvallen. Poetin is echt wel wijzer..... Amerika is wanhopig opzoek naar een nieuwe oorlog en die gaat hij ze echt niet geven hoor.


Het blijkt dus dat jij geen enkel verstand hebt van politiek, ondanks je semi-intellectuele café-praatjes.
Waarom speel je het vaak op de man...nobele ZwarteRidder? Ik heb het toen niet goed ingeschat en verkeerd gezien. Je had ook de vraag kunnen stellen hoe ik nu kijk naar mijn bericht van destijds. Een oordeel over iemand vellen, in een hoek wegzetten en schofferen is makkelijk. Proberen met elkaar een gesprek te voeren lijkt hier lastig tot niet mogelijk. Ws. liggen de meningen en standpunten te ver uit elkaar om tot een gesprek te komen.
josti5
0
quote:

De dagkoers schreef op 10 februari 2023 17:29:

[...]

Ik weet het.... niet reageren...

Maar bekijk eens wat comments bij dit, al eerder door J aangehaalde, kanaal.
Hoe kom je bij dit soort kanalen? En vooral, wat wil je ermee zeggen?
Gaaap...

Altijd weer hetzelfde gezeur over bronnen, hier.

Deze bron is prima, zo leert de tijd.

Kijk maar terug.

Gezien de algemene verwachting van een groot Russisch offensief lijkt mij enige professionele anticipatie hierop zeer nuttig.
closer
7
quote:

PWP schreef op 10 februari 2023 11:39:

Daar komt bij dat de hele oostkant van Oekraïne vooral Russisch is. Daar hebben de Oekraïners in de afgelopen jaren zuiveringen doorgevoerd met als hoogtepunt een bombardement in Februari 2022. En ja ja ik weet het de Russen doen dat ook en dat is fout. Laat dat helder zijn. Maar wat ik probeer te schetsen is dat het een ingewikkeld conflict is en dat er meerder perspectieven zijn. Ik denk dat de oplossing niet is meer wapens sturen want op één of andere manier zal je toch met elkaar naar de onderhandelingstafel moeten. Maar we kijken allemaal naar Rusland, Oekraïne en Europa maar wat is de rol van de VS?
Denk je nou echt dat je een originele kijk hebt op de dingen en dat je ons wakker moet schudden?
Dit verhaaltje is hier in het afgelopen jaar al tientallen keren neergepend.

"Daar hebben de Oekraïners in de afgelopen jaren zuiveringen doorgevoerd met als hoogtepunt een bombardement in Februari 2022. En ja ja ik weet het de Russen doen dat ook en dat is fout."

In dit citaat ga je nog iets verder dan het standaard riedeltje over "de rol van de VS". Je impliceert dat Oekraïne genocide pleegde met als "hoogtepunt" een bombardement in februari 2022. Dit zuig je uit je duim, uiteraard met de bedoeling ons wijs te maken dat de Russen wel moesten ingrijpen. Schandalige geschiedvervalsing.
josti5
0
quote:

De dagkoers schreef op 10 februari 2023 17:29:

[...]

Ik weet het.... niet reageren...

Maar bekijk eens wat comments bij dit, al eerder door J aangehaalde, kanaal.
Hoe kom je bij dit soort kanalen? En vooral, wat wil je ermee zeggen?

En ik weet het antwoord ook wel, hoor. De boel opnaaien.

Maar bedenk maar vooral dat je dit in ons vrije land kunt doen.
In het bejubelde Rusland word je gewoon opgepakt bij een tegendraadse mening.
O, je hebt nog wat aan je post gewijzigd, zie ik...

Je antwoord is fout.

En in Rusland zal ik never nooit wonen, hoor.

Dan toch maar Nederland, hoewel ik daar veel betere democratische tijden heb gekend, dan nu het geval is.
63.625 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1862 1863 1864 1865 1866 1867 1868 1869 1870 1871 1872 ... 3178 3179 3180 3181 3182 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  30 apr
 Germany40^ 17.905,20 -1,18%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.901,63 -0,40%
 US30^ 38.043,99 0,00%
 Nasd100^ 17.570,06 0,00%
 US500^ 5.063,57 0,00%
 Japan225^ 38.318,54 0,00%
 Gold spot 2.307,64 -1,21%
 EUR/USD 1,0682 +0,12%
 WTI 81,58 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront