Avantium « Terug naar discussie overzicht

Avantium 2022

1.556 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 74 75 76 77 78 » | Laatste
Samsam
2
quote:

WENS1234 schreef op 17 augustus 2022 13:56:

[...]

Dit pakt ie er altijd maar wat graag bij als het te heet wordt....
Echter als je overal schreeuwt dat het een mislukking wordt ga je altijd wel ergens een keer weer gelijk krijgen, maar ook 99x niet (maar daar moet je dan niet meer over beginnen)
pffff de redende ridder zie ik ook niet meer bij pharming forum
Daexter
3
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 augustus 2022 16:44:

[...]

Er is simpelweg in de verste verte niet genoeg landbouwgrond om alle plastics te vervangen door plantaardig plastic, dus dat feest gaat niet door.

Statiegeld en recycling is een veel betere en goedkopere oplossing.
dit is je reinste fakenieuws.

Er is namelijk al jaren een overschot aan suikerbietenproductie in Nederland. Sinds 2020 bedraagt dat overschot ten minste 2 miljoen ton per jaar.

Indien de 25% van de gehele petrochemische industrie zou worden vervangen is daar 3 tot 9 miljoen ton suikerbieten voor nodig.

Dus er lijkt minder productie dan nodig. Gelukkig hebben we veel te veel kippen, varkens en koeien in Nederland. Ik zie een win win win situatie voor de boeren. Halvering veestapel, en tegelijkertijd verdubbeling of verdrievoudiging van de suikerbietenteelt. En wat we eventueel nog tekort zouden komen....kan makkelijk elders verbouwd worden.

Als heel de wereld inziet dat (elke dag) vlees eten vet inefficiënt is, ontstaat er enorm veel landbouwgrond waar suikerbieten verbouwd kunnen worden
DeZwarteRidder
0
quote:

Samsam schreef op 17 augustus 2022 19:13:

[...]pffff de redende ridder zie ik ook niet meer bij pharming forum
Vind je dat jammer.....???
wmheil
1
quote:

Daexter schreef op 17 augustus 2022 20:26:

[...]

dit is je reinste fakenieuws.

Er is namelijk al jaren een overschot aan suikerbietenproductie in Nederland. Sinds 2020 bedraagt dat overschot ten minste 2 miljoen ton per jaar.

Indien de 25% van de gehele petrochemische industrie zou worden vervangen is daar 3 tot 9 miljoen ton suikerbieten voor nodig.

Dus er lijkt minder productie dan nodig. Gelukkig hebben we veel te veel kippen, varkens en koeien in Nederland. Ik zie een win win win situatie voor de boeren. Halvering veestapel, en tegelijkertijd verdubbeling of verdrievoudiging van de suikerbietenteelt. En wat we eventueel nog tekort zouden komen....kan makkelijk elders verbouwd worden.

Als heel de wereld inziet dat (elke dag) vlees eten vet inefficiënt is, ontstaat er enorm veel landbouwgrond waar suikerbieten verbouwd kunnen worden
Suikerbieten slurpen ook nog eens meer co2 op dan bomen en dergelijke.
Max
0
[verwijderd]
0
Ik heb er 1000 op 3,30..
zal ik morgen alles verkopen of wachten?
PostNl staat zo laag die wil ik ook wel hebben
nine_inch_nerd
0
quote:

Rentenier schreef op 17 augustus 2022 23:14:

Ik heb er 1000 op 3,30..
zal ik morgen alles verkopen of wachten?
PostNl staat zo laag die wil ik ook wel hebben

DZR, help eens even.
Pitmans
0
quote:

Bilderberg007 schreef op 17 augustus 2022 10:12:

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

ABP heeft wel melding, van 10% en onder naam APG (de beleggingstak van ABP)
Thx, wist ik niet.

Gelukkig toch nog 1 bruikbaar antwoord op mijn vraag....
aextracker
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 augustus 2022 14:08:

De vele newbies op dit draadje (die allemaal snel rijk denken te worden) kunnen een hoop van mij leren.
Klopt, vooral dat elke iex-fora bezoekende en benuttende geinteresseerde belegger diens eigen research moet doen i.r.t. de fora \ fondsen welke DZR openlijk support zoals Kardan, Steinhoff, MDX Health etc. Zo nu ook AVANTIUM, DZR is dus eindelijk om en beveelt AVANTIUM aan. Oppassen geblazen dus :).
Gebrek aan eigen dunk kan de lezer DZR overigens niet verwijten !

Op de beurs heeft elke aktieve belegger wel eens mee- en tegenvallers, "lucky shots" komen ook voor, net als "sudden failures"".
Hangt samen met wat je durft , je risico profiel wat je volgt en hoe je je inleeft en inleest in materie.

Neem "zgn. ervaren kundige oude rotten", altijd met een flinke korrel zout.
Gezouten en zichzelf louterende klassiek geklede ridders blijken gedurende de tijd "op zeker" aan erosie onderhavig.
Gelukkig vindt oud ijzer tegenwoordig zijn toekomst bij recycelaar RENEWI.
Die hebben het aanbod van oud ijzer nodig om te blijven presteren.

Vs. AVANTIUM een leuk vergelijk van RENEWI als beleggings keuzes welke je kan maken vanuit de gedachte "verbeter het milieu, begin bij jezelf".
De een wil nu scoren, de ander wat later :). Verwacht dat PepsiCo, Anbev, Carlsberg, Coca Cola & o.a. Danone overigens niet zonder reden hun namen laten gebruiken door AVANTIUM. Blijkbaar is er wel vertrouwen in de patentberg en mogelijkheden die AVANTIUM dat biedt. Blijft de vraag hoe AVANTIUM naast proeffabrieken de opschaling weet te verwaarden via de licentie gedachte. Dat gaat de belegger pas weten, zodra de FDCA op pilotschaal zijn functionele meerwaarde bevestigd i.r.t. de klassieke op fossiel basis gebaseerde plastic PET. De laatste heet overigens niet voor niets zo :).
WENS1234
0
De Conducteur
0
ohoh
3
Chemiebedrijf Avantium in Delfzijl gaat op grote schaal plantaardig, ‘duurzamer’ PEF-plastic produceren
Chemiebedrijf Avantium bouwt een nieuwe fabriek in Delfzijl voor de productie van plantaardig plastic (PEF). Onder andere luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennesy (LVMH) wil dit plastic gebruiken voor de verpakking van parfum en make-up. Volgens de producent is PEF veel duurzamer dan conventionele plastics en kan het helpen het afvalprobleem te verminderen.

Avantium zegt, na tien jaar research, pionier te zijn met deze fabriek voor plantaardig plastic. Het bedrijf werkt aan een concept om op grote schaal furaandicarbonzuur (FDCA) uit plantaardige suikers te winnen, een belangrijke bouwsteen voor PEF-plastic. ‘Vanaf 2024 zal de consument zien dat PEF geen sprookje is, maar een commerciële realiteit’, aldus Tom van Aken, ceo van Avantium.

PEF heeft als voordeel dat het volledig is te recyclen en daardoor het afvalprobleem van de ‘plastic soep’ kan verkleinen. ‘PEF is plantaardig, er komt aan de productie geen druppel aardolie te pas zoals wel het geval is bij de productie van PET-plastic’, zegt Van Aken. ‘Wij maken geen gebruik van fossiele brandstoffen en stoten minder CO2 uit. PEF is veel duurzamer dan de conventionele plastics. Daarmee leveren we een bijdrage aan een schoner milieu.’

In december maakte Avantium bekend dat met een kapitaal van 192 miljoen euro de financiering van de fabriek rond was. In april gingen op Chemiepark Delfzijl 700 palen de grond in. Eind 2023 moet de fabriek zijn voltooid, waarna in 2024 de productie van FDCA voor PEF-plastic kan worden gestart. ‘Voor het eerst in de geschiedenis van de chemische industrie maakt een klein bedrijf een nieuw soort plastic’, zegt Van Aken. ‘De bouw van de fabriek is een doorbraak. We hebben het concept ontwikkeld in een laboratorium en vervolgens getest in een proeffabriek op het oude DSM-terrein in Geleen. Daar hebben we de techniek geoptimaliseerd.

Coca-Cola en Danone
Tot de opening van de fabriek in Delfzijl eind volgend jaar wil Avantium de orderportefeuille zoveel mogelijk vullen. Coca-Cola en Danone doen al mee sinds de pioniersfase ‘om te kijken of PEF-plastic ook voor flessen is te gebruiken’, zegt Van Aken. Samen met het Franse luxeconcern LVMH onderzocht Avantium of PEF-plastic geschikt is voor verpakkingen van parfum en make-up.

Woensdag maakte Avantium bekend dat dit Franse bedrijf achter merken als Givenchy, Christian Dior en Acqua di Parma PEF-plastic gaat afnemen voor de verpakkingen. Ze voegen zich in een rij van grote ondernemingen als Carlsberg, bottelaar Refresco – van Wicky-limonade – en het Belgische verpakkingsbedrijf Resilux. Het Japanse chemiebedrijf Toyobo en de Amerikaanse folieproducent Terphane gaan de plantaardige ingrediënten afnemen om zelf in licensie PEF te maken. ‘We willen de wereld veroveren door grote merken aan ons te binden’, zegt Van Aken.

Om het productieproces te versnellen, wil Avantium licenties gaan uitgeven, zodat ook andere bedrijven PEF-plastic gaan produceren. Van Aken: ‘Met patenten wordt onze technologie beschermd, alleen met een licentie van Avantium kun je een fabriek bouwen voor PEF-plastic. Het gaat wel nog jaren duren. Maar we willen wereldwijd de verpakkingsmarkt veranderen.’

Afbreektijd plastic flessen
Niet iedereen is overtuigd van het revolutionaire karakter van het PEF-plastic. In december 2021 constateerde Harmen Spek van de Plastic Soup Foundation in een artikel voor het vakblad Food + Agribusiness dat ‘het wonderplastic PEF geen oplossing is voor de plasticsoep’. Volgens Spek is onduidelijk of PEF-plastic biologisch afbreekbaar is. ‘PEF kan even desastreus uitpakken voor het milieu als traditionele plasticsoorten.’

Als plantaardig plastic breekt PEF ‘honderd keer sneller af’ dan PET-plastics, voglens Van Aken. ‘Het afbreken is ook afhankelijk van fysieke omstandigheden zoals de temperatuur. We doen er veel onderzoek naar. En zelfs een fles met met een afbreektijd van een paar jaar is oneindig veel beter dan een fles die zevenhonderd jaar in de natuur ligt en microdeeltjes blijft verspreiden.’

De Plastic Soup Foundation stelt dat PEF alleen een meerwaarde heeft wanneer het oneindig kan worden hergebruikt. Recyclen blijft dan ook belangrijk voor Avantium, aldus Van Aken. ‘Hergebruik van oude fles of verpakking is efficiënter dan telkens nieuwe grondstoffen te gebruiken. PEF-plastic staat model voor de circulaire economie.’
[verwijderd]
0
quote:

De Conducteur schreef op 18 augustus 2022 09:36:

Wachten dat de winstnemers zijn vertrokken, dan kunnen we rustig verder stijgen
kan snel gaan…
Erg chebbi
0
Forse daling verrast wel enigszins. Ruwe schatting mijnerzijds is dat 95% van de aandelen boven de huidige prijs is aangekocht (in de verwachting om rendement te maken). De prijsdruk komt dus van aandeelhouders die op basis van het nieuws van gister er niet/minder in geloven...
Ik kijk meer naar het koersverloop van de afgelopen 3 maanden (met emissie). Dan kan het op basis van nieuwsarme perioden lager. Mijn inschatting is dat de komende 1,5 jaar nieuwsarm zal zijn (tot aan start productie).

Ben wel benieuwd naar wat er snel kan gaan mevr. van Milt? Up or down? en waarom dan wel?
DeZwarteRidder
0
Precies wat ik al vele malen heb verteld:

De Plastic Soup Foundation stelt dat PEF alleen een meerwaarde heeft wanneer het oneindig kan worden hergebruikt. Recyclen blijft dan ook belangrijk voor Avantium, aldus Van Aken. ‘Hergebruik van oude fles of verpakking is efficiënter dan telkens nieuwe grondstoffen te gebruiken. PEF-plastic staat model voor de circulaire economie.’
DeZwarteRidder
0
quote:

Erg chebbi schreef op 18 augustus 2022 09:53:

Forse daling verrast wel enigszins. Ruwe schatting mijnerzijds is dat 95% van de aandelen boven de huidige prijs is aangekocht (in de verwachting om rendement te maken). De prijsdruk komt dus van aandeelhouders die op basis van het nieuws van gister er niet/minder in geloven...
Ik kijk meer naar het koersverloop van de afgelopen 3 maanden (met emissie). Dan kan het op basis van nieuwsarme perioden lager. Mijn inschatting is dat de komende 1,5 jaar nieuwsarm zal zijn (tot aan start productie).

Ben wel benieuwd naar wat er snel kan gaan mevr. van Milt? Up or down? en waarom dan wel?
De forse daling is geen enkele verrassing, want zo gaat het hier al jaren.
1.556 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 74 75 76 77 78 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 2,495
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 2,520
Laag 2,460
Volume 263.956
Volume gemiddeld 648.468
Volume gisteren 263.956

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront