Avantium haalt 70 miljoen euro op

Door ABM Financial News op 9 februari 2024 08:34 | Views: 8.775

Avantium haalt 70 miljoen euro op
Beeld: Avantium

(ABM FN) Avantium heeft met succes 70 miljoen euro opgehaald. Dit kondigde het bedrijf vrijdagmorgen aan. 

Eer werd 50,5 miljoen euro opgehaald met een claimemissie. Daarbij werden iets meer dan 27 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Daarbovenop werd nog eens 19,5 miljoen euro opgehaald met een extra uitgifte.

Avantium kondigde op 26 januari de claimemissie aan. Toen wilde het 50 miljoen euro ophalen. De aandelen werden aangeboden voor 1,87 euro per aandeel en 8 bestaande aandelen gaven recht op 5 nieuwe aandelen.

Het bedrijf denkt met de opgehaalde 70 miljoen euro voldoende financiering te hebben voor de voltooiing, ingebruikname en opstart van de FDCA Flagship Plant.

Nieuwe beleggers kregen 10,4 miljoen euro toegewezen tegen een prijs van 2,30 euro per aandeel, wat een korting van 3,2 procent vertegenwoordigt ten opzichte van de slotkoers van 8 februari 2024.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.