Degroof: "Emissie Avantium succesvol"

Door ABM Financial News op 9 februari 2024 10:23 | Views: 9.656

Degroof: "Emissie Avantium succesvol"
Beeld: Avantium

(ABM FN-Dow Jones) Avantium heeft met succes 70 miljoen euro opgehaald. Dit zagen analisten van Degroof Petercam vrijdag, die weer een koopadvies op het aandeel zetten met een koersdoel van 4,00 euro.

Vanwege de emissie was het advies door Degroof onder herziening genomen. Toen was het koersdoel nog 5,50 euro. 

De kapitaalinjectie zal volgens Degroof voldoende armslag moet bieden voor de voltooiing van de nieuwe FDCA-fabriek, de dagelijkse operaties en zelf om Volta Technology op te schalen van een pre-pilot naar een pilotproject.

Avantium haalde 50,5 miljoen euro op met een claimemissie en nog eens 19,5 miljoen euro met een extra plaatsing. Dit laatste werd door Degroof positief ontvangen, maar impliceert wel een extra verwatering voor de bestaande aandeelhouders, aldus de analisten vrijdag in hun rapport. Zij zullen hun taxaties herzien.

Het aandeel Avantium noteerde vrijdag 2,1 procent lager op 2,33 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Nuchtere Kijk Op
0
Emissie Avantium succesvol lees ik net. Voor het bedrijf dan, maar mijns inziens niet echt voor de AH die al langer in dit fonds zitten.

Avantium haalde 50,5 miljoen euro op met een claimemissie en nog eens 19,5 miljoen euro met een extra plaatsing. Dit laatste deel impliceert zelfs ook een extra verwatering voor de bestaande aandeelhouders en zelfs tegen 1,87 euro.

Ik ga er maar niet verder over typen. Als je een andere mening hebt, wordt je niet bepaald graag gelezen e/o zelfs wel eens bijna aangevallen. ;-)

Prettig weekend en Gr. NKO
dkstas
1
@Nuchtere Kijk Op Succesvol in de zin dat emissie van aandelen is geplaatst en het gewenste bedrag is opgehaald. Ik begrijp jouw kanttekening, maar moet je als bestaande aandeelhouder een dergelijke emissie per definitie aan je voorbij laten gaan? Ook dan verwatert je belang immers.Ook ik heb zeer slechte ervaringen met dergelijke emissies. Indertijd als aandeelhouder deelgenomen aan emissie Banco Espirito Santo (BES). Europese Centrale Bank had net verklaard dat alle Portugese banken na jaren onder hun regie weer weer gezond waren. BES wilde kapitaal nog iets versterken. Maximaal ingeschreven en geld (ongeveer € 25.000) overgemaakt. Aandelen echter nooit ontvangen, want BES werd met steun van de Europese Bank onverwachts en "overnight" opgesplitst in een nieuwe bank en een slechte bank (voor bestaande aandeelhouders). Pure misleiding/oplichting. Maar moet je na een dergelijke ervaring, een emissie dan altijd maar aan je voorbij laten gaan en "het verlies" op voorhand pakken? De extra plaatsing is voor mij nu ook een verrassing achteraf en betekent nog meer verwatering. Achteraf gezien van de week beter gewoon kunnen (bij)kopen op een koers van € 2,18. Emissie is sigaar uit eigen doos en hopelijk niet een voorbode van nog meer negatieve verrassingen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.