Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Nieuwe generatie Nederlandse neonazi’s

9 Posts
[verwijderd]
0

Experts maken zich zorgen om nieuwe generatie Nederlandse neonazi’s

Twee jonge mannen moeten vandaag voor de rechter komen, omdat ze in verband worden gebracht met The Base, een rechts-extremistische terroristische organisatie. Hun Siege-cultuur roept op tot een rassenoorlog.

www.ad.nl/binnenland/experts-maken-zi...
[verwijderd]
0
Nazikroegen in Nederland

Het is een klassiek probleem voor extremisten, motorbendes en criminelen. Waar spreken we af? Waar drinken we een biertje? Waar kunnen we zijn wie we willen zijn, zonder dat we gezeur krijgen? Waar kunnen we het beste zaken bespreken die het daglicht niet kunnen verdragen? Thuis, in de kroeg of in een eigen ruimte? We hebben binnen extreemrechtse verbanden alle drie deze opties voorbij zien komen. Maar recent is er een nieuwe ontwikkeling zichtbaar geworden. Neonazi’s openden onlangs twee kroegen voor de eigen achterban in Veendam en Ravenstein.
[verwijderd]
0
Extreemrechts in de VS groeit: ‘We moeten voorbereid zijn op de ergste

De aanval op het Amerikaanse Capitool maakt de groeiende dreiging van extreemrechts geweld in de VS zichtbaar. ,,Het is alle hens aan dek.”

De VS krijgt met meer geweld te maken, waarschuwen de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Rechts-extremisten met anti-overheidsideeën en racistische denkbeelden voelen zich gesterkt, na wat ze zien als een ‘succesvolle’ aanval op het hart van het democratisch systeem, het Capitool waar het Congres bijeenkomt. Met name eenlingen en kleine groepjes kunnen wel eens geïnspireerd raken om opnieuw uit te halen naar overheidsvertegenwoordigers, minderheden of de pers, waarschuwt een inlichtingenbulletin van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid en de FBI.

www.ad.nl/buitenland/extreemrechts-in...
het zwaard
0
Rechts-extremist aangehouden voor dreiging tegen Marc Van Ranst, mogelijk een copycat van Jürgen Conings
K.J. (50) is aangehouden wegens negationisme en bedreigingen. Dat meldt De Morgen. Hij was gisteren spoorloos en had bedreigingen geuit tegen viroloog Marc Van Ranst. K.J. is een bekend figuur binnen extreemrechts in Vlaanderen. Hij lijkt een copycat van de nog steeds voortvluchtige Jürgen Conings.

Bruno Struys 26-05-21, 19:47 Laatste update: 26-05-21, 20:1

K.J., een vijftiger uit het Waasland, was gisteren een tijdlang spoorloos voor zijn vrienden en familie, die alarm sloegen. Hij had namelijk bedreigingen geuit aan het adres van viroloog Marc Van Ranst, die ondergedoken leeft sinds de militair Jürgen Conings verdween.

K.J. werd uiteindelijk teruggevonden en door de politie gearresteerd op het kerkhof in Brasschaat, bij het graf van zijn moeder. Ook Jürgen Conings ging net voor hij verdween langs het graf van zijn moeder, waar hij zijn eretekenen achterliet.
[verwijderd]
0
Nederlanders actief op gehackt forum voor neonazi’s

Nederlandse rechts-extremisten waren jarenlang actief op een internationaal, fascistisch webforum dat wordt gelinkt aan een gewelddadige neonazi-groep en enkele moorden in de VS. De Nederlanders probeerden er een nieuwe organisatie op te zetten en gingen tekeer tegen homo’s, joden en moslims.

www.parool.nl/nieuws/nederlanders-act...
[verwijderd]
0
Code 88, de geheimtaal van extreemrechts

Duitsland heeft te kampen met duizenden jongeren die er trots op zijn om neonazi's te zijn die het beruchte oorlogsverleden verheerlijken. Ze deinzen er niet voor terug om geweld te gebruiken tegen politici, journalisten, minderheden of toevallige voorbijgangers.

De aantrekkingskracht van extreemrechts is niet nieuw. Het naoorlogse Duitsland heeft altijd met neonazi's op straat en in de politiek te maken gehad. Al jaren maak je met enige regelmaat reportages over rechtsradicalen die door het land de straat op gaan om leuzen als 'Frei, Sozial und National' te scanderen. Ook in de politiek kennen extreemrechtse partijen een lange traditie. De National Demokratische Partei Deutschlands bijvoorbeeld dateert van 1964.

"Heil Hitler is verboden, maar 88 is volgens een rechter 'niet noodzakelijkerwijs' strafbaar."

Hoe dat kan? Vrijheid van meningsuiting is een groot goed in Duitsland. Neonazi's tasten de grens van het toelaatbare af, alsof de vrijheid een puberaal spelletje is. Rond het voetbalveld in de lagere liga's stuit je regelmatig op de geheimtaal van extreemrechts. Bij een wedstrijdje in Mahlsdorf, Oost-Berlijn, zie je dat het hoogste jeugdteam een wisselspeler inbrengt met rugnummer 88. Het cijfer duidt op de codetaal van neonazi's. Dat zit zo: de 8 verwijst naar de achtste letter van het alfabet H. 88 = HH = Heil Hitler. Heil Hitler is verboden, maar 88 is volgens een rechter 'niet noodzakelijkerwijs' strafbaar. Burgers moeten zelf de grens aangeven.

Enkele ouders halen na afloop verhaal, maar trainer en club bezweren dat er geen kwaad achter steekt. "88? Nooit van gehoord. Het gaat om een jeugdspeler! Iets zoeken achter zijn rugnummer? Zijn de klagers nu helemaal gek geworden?"

Toegegeven, een verbod van 88 op alle velden heeft ook weinig zin, want dan verzinnen de extremisten wel een andere code. '18' bijvoorbeeld verwijst naar de eerste letters van Adolf Hitler. Mag dat dan ook niet meer? De effectiviteit van de nazi-codetaal zit in de absurditeit.
[verwijderd]
0
'Heil Hitler' en andere extreme leuzen tijdens coronademonstratie in Den Bosch

Bij de demonstratie tegen de aangescherpte coronamaatregelen zaterdag in Den Bosch zijn antisemitische en andere opruiende leuzen geroepen. 'Stinkjoden', 'Heil Hitler' en 'Politie, politie, de hoeren van justitie', is te horen op beelden die op social media zijn geplaatst.

www.omroepbrabant.nl/nieuws/3277808/h...
[verwijderd]
0
The Truth about 88. New Book Reveals Secret Meaning of Neo-Nazi Codes

Openly Nazi symbols such as the swastika are banned in Germany, so neo-Nazis get around the law by using coded combinations of letter and numbers such as 14 and 88. A new book explains the meaning of such codes, and reveals that far-right style is becoming increasingly diverse and hard to spot.

www.spiegel.de/international/germany/...
[verwijderd]
0
Why did Hitler choose the swastika, and how did a Sanskrit symbol become a Nazi emblem?

The svastika, a cross with each leg bent at a 90-degree angle, is an important symbol in both ancient and modern religions. It indicates, among other things, good luck, the infinity of creation and the unconquered, revolving sun. So how did it become the symbol of the Nazi party?

www.historyextra.com/period/second-wo...
Bijlage:
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.185,80 +1,50%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.013,66 +1,51%
 US30^ 38.286,07 +0,42%
 Nasd100^ 17.741,57 +1,80%
 US500^ 5.106,78 +1,23%
 Japan225^ 38.248,05 +1,39%
 Gold spot 2.338,01 +0,26%
 EUR/USD 1,0696 -0,31%
 WTI 83,80 +0,06%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront