Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
0
quote:

het zwaard schreef op 18 augustus 2020 06:56:

De peilingen van de verkiezingen voor Joe Biden lopen terug, zodat de kloof tussen hem en Trump kleiner wordt. Heeft iemand daar 'n verklaring voor ?
Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/heres-t...

Hier is het ding over die beruchte nieuwe CNN poll...
Bill Palmer | 12:16 uur EDT 17 augustus 2020

Afhankelijk van naar welke nieuwszender of experts je vandaag luistert, ben je of blij te horen dat Joe Biden nu een voorsprong van twaalf punten heeft in de nieuwe Washington Post poll, of ontmoedigd om te horen dat Joe Biden nu een voorsprong van vier punten heeft in de nieuwe CNN poll. Natuurlijk moet je, als je eenmaal weg bent van de alledaagse dingen en weer terug bent in de echte wereld, niet meer naar een van de twee onderzoeken afzonderlijk kijken.

Vraag het elke opiniepeiler, of elke statisticus in het algemeen, of zelfs iedereen met een wiskundegraad, en ze zullen je vertellen dat de enige geldige manier om naar de peilingen te kijken is om naar het gemiddelde van de peilingen te kijken. In de afgelopen week zijn er verschillende peilingen uitgebracht, en als u het gemiddelde van alle peilingen samen neemt, ziet u dat Biden op dit moment een voorsprong van ongeveer acht punten heeft. Als je deze twee nieuwe polls, Biden+12 en Biden+4, neemt en je sluit ze aan op het gemiddelde, dan blijkt dat Biden nog steeds ongeveer een acht punten voorsprong heeft.

Met name deze CNN heeft een aantal ernstige problemen. In mei had het Biden+5. In juni had het Biden+14. Nu heeft het Biden+4. Als je de verkiezingen hebt gevolgd, weet je dat er geen echte nieuwsfeiten zijn geweest waardoor Biden negen punten heeft gesprongen of tien punten heeft laten vallen. Het is vrij duidelijk dat toen CNN zijn originele Biden+5 opiniepeiling zag ver onder de stemmingsgemiddelden lag, het zijn methodologie moet weg geweest zijn, en beëindigde omhoog het overcompenseren. Toen CNN zich realiseerde dat de Biden+14-peiling ver boven de gemiddelden lag, verschoof de methodologie opnieuw en overcompenseerde in de andere richting. Dit betekent dat de CNN poll ongeldig is. Er is hier geen sprake van een samenzwering; soms gaat statistische bemonstering gewoon mis.

Gelukkig, als je het gemiddelde neemt van de peilingen samen, compenseert het eventuele slechte appels. In feite zijn de peilingsgemiddelden vrij consistent van de ene week tot de andere, en vrij accuraat als je terugkijkt op de eindresultaten. De gemiddelden zijn behoorlijk saai. Zoals de media het ziet, is dat het probleem met de gemiddelden: ze zijn slecht voor de kijkcijfers. Niemand blijft bij voor een race die niet verandert.

Daarom promoten sommige nieuwskanalen vandaag de Washington Post'a Biden+12 poll alsof het de enige nieuwe poll is, want ze hebben berekend dat de beste manier om je deze week op de hoogte te houden is om je een goed gevoel te geven over Biden die opstijgt. Een heleboel andere nieuwsbronnen promoten vandaag de Biden+4 poll van CNN alsof het de enige nieuwe poll is, omdat ze berekend hebben dat je meer kans hebt om deze week in te stemmen als je bang bent om dit te doen.

Helaas leidt dit soort misleidende berichtgeving ertoe dat veel mensen concluderen dat de peilingen niet te vertrouwen zijn en genegeerd moeten worden. Maar er valt veel te leren van de peilingen, als je ze op een goede manier bekijkt. Het volledig negeren van de peilingen is evenzeer een vergissing als het geloven van de TV-kundigen als ze één peiling per keer uit hun context presenteren.
gnocchi.
0

www.telegraaf.nl/nieuws/1572514872/tr...

Trump verleent gratie aan ’heel belangrijk’ persoon’

1 uur geleden in BUITENLAND

WASHINGTON - Aan een ’heel, heel belangrijk’ iemand die in de Verenigde Staten met justitie in aanraking is gekomen, wordt dinsdag gratie verleend. Maar wie dat zal zijn, blijft vooralsnog geheim.

President Trump zei maandag tegen journalisten dat hij iemand gratie gaat verlenen. „Morgen gratie verlenen aan iemand die heel, heel belangrijk is”, aldus Trump die verder niet wilde uitweiden over wie het zal zijn, behalve dat diegene niet klokkenluider Edward Snowden of zijn voormalige topadviseur Michael Flynn is.
Snowden was medewerker van de geheime dienst CIA en werkte tijdelijk bij de geheime dienst National Security Agency (NSA). Hij gaf de kranten The Washington Post en The Guardian geheime documenten over spionageactiviteiten van de NSA, waar telecommunicatiebedrijven en Europese overheden bij betrokken waren. Hij verblijft momenteel in Rusland.

Flynn gaf eerder onder ede tot twee keer toe dat hij had gelogen tegen de landelijke recherche FBI over zijn contacten met de Russische ambassadeur in de VS. Hij had voor meineed veroordeeld kunnen worden. Toch besloot de aanklager, onder druk van Trump en justitieminister Barr, om de zaak tegen Flynn te verwerpen.
Plein777
0
quote:

gnocchi.(Bert Strijk) schreef op 18 augustus 2020 08:24:

Is dit weer afleiding van oom Donald???
Hij zal waarschijnlijk zijn vriendin Ghislaine Maxwell vrijlaten,
closer
0
quote:

Plein777 schreef op 18 augustus 2020 09:11:

Hij zal waarschijnlijk zijn vriendin Ghislaine Maxwell vrijlaten,
Dat is lastig, want die is nog niet eens veroordeeld.
Opentop
0
Als je mag stemmen, kies je toch voor iemand die voor jouw belangen opkomt ? Hoe kan het dat zoveel stemmers blind zijn ? Als je de man een week volgt zie je dat er niets is wat die man voor jou zou doen. Alleen quid pro quo.
Voorbeeld: Trumps broer overlijdt, Biden stuurt een condeleance, ieder mens zou dat doen.
Trump reageert met "ik heb veel respect voor mijn broer, omdat die nooit jalours was omdat ik zoveel meer succes heb dan hij".
De Republikeinse senatoren doen zich graag een beetje dom voor, maar die blijven aan hem hangen juist vanwege de quid pro quo. Dat vind ik al link een schorpioen blijft link. Kiezers hebben echt niets te winnen.
DeZwarteRidder
0
quote:

gnocchi.(Bert Strijk) schreef op 18 augustus 2020 08:24:

Is dit weer afleiding van oom Donald???
Als Trump zegt: 'heel, heel belangrijke persoon' weet je al zeker dat hij helemaal niet belangrijk is.
gnocchi.
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 augustus 2020 12:04:

[...]
Als Trump zegt: 'heel, heel belangrijke persoon' weet je al zeker dat hij helemaal niet belangrijk is.
Assange? In opdracht van Poetin?
gnocchi.
1
Wat is het toch een schoft die Donald Trump. Gewoon als een kind pesten.

www.nu.nl/economie/6071528/trump-staa...

De Amerikaanse regering heeft maandag toestemming gegeven voor olieboringen in een groot natuurgebied in Alaska. Dat meldt The Wall Street Journal. Milieuclubs zijn fel tegen boringen in het gebied, waar onder meer ijsberen, wolven en vogels leven.
DeZwarteRidder
0
quote:

gnocchi.(Bert Strijk) schreef op 18 augustus 2020 12:31:

[...]Assange? In opdracht van Poetin?
Assange is niet veroordeeld en kan dus ook geen gratie krijgen.
gnocchi.
0
www.dw.com/en/trump-looking-into-pard...

Trump 'op zoek naar' pardon voor Edward Snowden

President Donald Trump van de VS heeft gezegd dat hij een gratie zal verlenen aan klokkenluider Edward Snowden. Trump zei dat hij sterke argumenten voor en tegen de verhuizing had gehoord. De voormalige aannemer van het National Security Agency leeft in ballingschap in Rusland. Hij ziet criminele aanklachten onder ogen over zijn lek van geclassificeerde documenten die wijdverspreid overheidstoezicht van de V.S. onthulden.
luchtschip
0


Opioid Crisis in de US

U.S. states seek $2.2 trillion ($ 2.200 miljoen) from OxyContin maker Purdue Pharma

twitter.com/Reuters/status/1295473204...

U.S. states claimed they are owed $2.2 trillion to address harm from OxyContin maker Purdue Pharma LP’s alleged role in America’s opioid epidemic, accusing the drugmaker in new filings of pushing prescription painkillers on doctors and patients while playing down the risks of abuse and overdose.

In filings made as part of Purdue’s bankruptcy proceedings that were disclosed on Monday, the states said Purdue, backed by the wealthy Sackler family, contributed to a public health crisis that has claimed the lives of roughly 450,000 people since 1999 and caused strains on healthcare and criminal justice systems. The filings cited more than 200,000 deaths in the U.S. tied directly to prescription opioids between 1999 and 2016.

In large states such as California and New York, claims alone totaled more than $192 billion and $165 billion, respectively. Forty-nine U.S. states, Washington, D.C. and various territories are making the claims. Oklahoma settled litigation with Purdue last year.

Purdue filed for bankruptcy in 2019 under pressure from more than 2,600 lawsuits brought by cities, counties, states, Native American tribes, hospitals and others. The lawsuits said the company, and in some cases the Sacklers, used deceptive marketing and took other improper steps to flood communities with prescription opioids.

www.reuters.com/article/us-purdue-pha...
luchtschip
0
quote:

closer schreef op 18 augustus 2020 11:04:

[...]
Dat is lastig, want die is nog niet eens veroordeeld.
Er is ook nog een pre-emptive Presidential Pardon.

The Iran-Contra Affairs involved the first preemptive pardons. Casper Weinberger was pardoned weeks before his trial was scheduled to begin.

www.brown.edu/Research/Understanding_...

Can a president pardon someone who has not been charged?

Yes. Presidents have issued preemptive pardons for individuals who may be suspected of wrongdoing but have yet to be charged or convicted. In fact, Gerald Ford’s pardoning of Richard Nixon was a preemptive pardon.[6] Nixon had yet to be formally charged with any wrongdoing.

The Supreme Court confirmed the president's authority to grant preemptive pardons in a ruling in 1866 (Ex Parte Garland). The Court ruled that executive clemency “extends to every offence known to the law, and may be exercised at any time after its commission, either before legal proceedings are taken, or during their pendency, or after conviction and judgment.”

zie derde headline

ballotpedia.org/Executive_clemency_an...
Stapelaar
0
Trump vindt zichzelf een heel heel belangrijk persoon; het zou heel verstandig zijn om zijn eigen pardonnering vooralsnog niet aan de grote klok te hangen
luchtschip
0

Michelle Obama op de DNC (Democratic National Convention)

Donald Trump is the wrong president for our country. He has had more than enough time to prove that he can do the job, but he is clearly in over his head...

’It is what it is’."Botsing

video 0:23 minuut

twitter.com/DrDenaGrayson/status/1295...
gnocchi.
0
Misschien denkt hij ik wordt nu niet herkozen, dan maar lekker pesten met wetten ondertekenen die niemand leuk vind. Natuurlijk tussendoor rijke vrienden en zich zelf nog even verrijken.
Opentop
0
Snowden laat weten dat die net zo lief in Rusland blijft zolang Trump in de USA de baas speelt.
Geintje
closer
0
Spinnen en saboteren, kinderachtige pestkoppen zijn het.

Postmaster General Louis DeJoy, the head of the US Postal Service (USPS), will testify even earlier than expected, testifying before the Senate’s Homeland Security and Governmental Affairs Committee on Friday, the Washington Post is reporting this morning.

The move is likely an attempt from Senate Republicans to get the first word in before DeJoy testifies in front of the House. House Democrats had announced yesterday that they called DeJoy to testify in front of the House Oversight Committee on Monday.

www.theguardian.com/us-news/live/2020...
het zwaard
0
Gaat de UK de US achterna? De Britse economie is in het tweede kwartaal met 20,4 procent ­gekrompen. Dat is niet alleen het slechtste conjunctuurcijfer voor het Verenigd Koninkrijk sinds 1955, maar ook de grootste krimp in heel Europa. Hoe komt het dat de Britse economie, de zesde grootste van de wereld, het slechter gedaan heeft dan bijvoorbeeld Spanje of Italië, die ook zwaar door de pandemie getroffen werden?

Het antwoord ligt bij de aanpak van de crisis door de regering van premier Boris Johnson, en met ­name bij de erg late beslissing om strenge veiligheidsmaatregelen te nemen. De Britse regering riep pas een lockdown uit op 24 maart, tien dagen tot twee weken later dan in de meeste landen van con­tinentaal Europa.

Hierdoor lag het zwaartepunt van de economische terugval in Groot-Brittannië bijna helemaal in de maanden april en mei, in het tweede kwartaal dus, en veel minder in maart (in het eerste kwartaal). Dat is te zien in de statis­tieken. De Britse krimp bleef in het eerste kwartaal, met een ­daling van het bruto binnenlands product van 2,2 procent, een stuk lager dan het gemiddelde in de ­eurozone (en veel lager dan bijvoorbeeld in Spanje). Het omgekeerde scenario geldt voor het tweede kwartaal.

Over het geheel van de eerste zes maanden van 2020 noteerde het Britse bbp een daling met 22,1?procent, het bbp van Spanje daalde met 22,7 procent. De titel van zwaarst getroffen economie in ­Europa is dus niet helemaal correct.

Al 730.000 banen weg

Toch is de Britse krimp in het tweede kwartaal dubbel zo groot als die in Duitsland. Dat heeft dan weer te maken met het feit dat de Britse lockdown langer duurde. De start lag dan wel later, ook de exit kwam er trager op gang. Zo zijn de niet-essentiële winkels, zoals kledingwinkels, er pas op 15 juni weer opengegaan, de horeca zelfs pas op 4 juli, toen het derde kwartaal al begonnen was.

De vooruitzichten voor de Britse economie ogen iets minder somber. In de maand juni was er al een herstel te zien van met 8,7 procent. Toch zal het volgens de Bank of England tot eind 2021 duren voor de Britse economie weer op het niveau van voor de coronacrisis staat. Twee factoren verklaren die trage vooruitgang: de aanhoudende onzekerheid over de impact van de Brexit op het bedrijfsleven (en de vrees dat er hoge handelstarieven komen als de regering in Londen er niet in slaagt om voor het einde van het jaar een handelsovereenkomst met de Europese Unie te sluiten), en het verlies aan koopkracht van honderdduizenden Britten die hun job al verloren zijn of nog zullen verliezen.

Dit jaar verloren al 730.000 Britten hun baan. Bijna 10 miljoen werknemers in tijdelijke werkloosheid krijgen nu nog inkomensondersteuning van de overheid, maar die hulp wordt de komende maanden afgebouwd.
rationeel
0
mobile.twitter.com/CronkiteSays/statu...

Trump War Room - Text TRUMP to 88022
@TrumpWarRoom
· 21 u
Joe Biden told Cardi B this morning he has five grand kids.

He has seven.
70.794 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 ... 3536 3537 3538 3539 3540 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront