Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Negatief impact van Coronavirus op bedrijven

486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
haas
0
Heroïneverslaafden komen door de
coronacrisis minder makkelijk aan geld,
terwijl ook de aanvoer van heroïne
opdroogt,staat in een memo van onder
meer het Trimbos-instituut,meldt NRC.

Het gevolg is dat meer verslaafden zich
melden voor methadonverstrekking.Zo'n
14.000 mensen in Nederland gebruiken
heroïne.

Oost-Europese verslaafden komen niet in
aanmerking voor methadon.Volgens het
memo lopen verslaafden uit Oost-Europa
in Amsterdam op straat met serieuze
ontwenningsverschijnselen.De schrijvers
pleiten ervoor hun ook tijdelijk hulp
te bieden.
voda
0
Ferrari verlaagt winstverwachting

(ABM FN-Dow Jones) Ferrari heeft het afgelopen kwartaal een licht lagere omzet en winst geboekt en stelt de outlook voor het hele boekjaar neerwaarts bij. Dit maakte de Italiaanse fabrikant van sportauto's maandag bekend.

De outlook werd verlaagd vanwege de corona-uitbraak. Vooral in het tweede kwartaal zullen de effecten merkbaar zijn, denkt de fabrikant. Door het stilliggen van de Formule 1 lopen ook deze inkomsten terug.

Ferrari leverde in het eerste kwartaal 2.738 auto's af, een stijging van 128 stuks, ofwel 4,9 procent, op jaarbasis. De omzet daalde echter van 940 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2019 naar 932 miljoen euro het afgelopen kwartaal.

In de afgelopen drie maanden kwam het bedrijfsresultaat (EBITDA) uit op 317 miljoen euro, in vergelijking met 311 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 166 miljoen euro, tegenover 180 miljoen euro vorig jaar.

Outlook

Voor het hele boekjaar voorziet de Italiaanse autoproducent een omzet van 3,4 tot 3,6 miljard euro, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een omzet van meer dan 4,1 miljard euro.

Ferrari voorziet een aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) van 1,05 tot 1,20 miljard euro. Eerder werd nog gerekend op 1,38 tot 1,48 miljard euro.

De aangepaste winst per aandeel zal waarschijnlijk uitkomen tussen de 2,40 en 3,10 euro per aandeel, terwijl eerder nog werd uitgegaan van 3,90 tot 3,95 euro per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
haas
0
Balta hakt in de kosten
Schermvullende weergave

Balta heeft zes van de acht fabrieken stilgelegd. De heropstart begint pas in juni. ©DB60052228
KURT VANSTEELAND
05 mei 2020 08:47
Door zes van de acht fabrieken stil te leggen, snijdt de tapijtproducent 37 procent van de kosten weg. Pas vanaf juni komt er een geleidelijke heropstart.

Een echt grote verrassing levert het kwartaalrapport van Balta BALTA0,00% niet meer op, nadat de tapijtproducten goed een week geleden bij de publicatie van het jaarverslag al de kerncijfers gaf én meedeelde een deal te hebben met de banken-schuldeisers. Die geven de groep ademruimte tot de lente van 2021, ook als de schuldenberg ver boven een gedecimeerde bedrijfswinst zal uittorenen.

De beleggerspresentatie die Balta net online zette leert dat de groep vanaf april 37 procent van de kosten heeft weggesneden door 6 van de 8 fabrieken in de mottenballen te plaatsen. CEO Cyrille Ragoucy stelt dat alle 'niet-essentiële uitgaven' - zoals productlancering en marketing - worden beperkt en behalve een strikt beheerst werkkapitaal 'alle andere kapitaalinvesteringen' uitgesteld worden.
voda
0
BMW nog voorzichtiger

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BMW AG
53,51 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
BMW AG
53,52 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) BMW is nog iets voorzichtiger geworden over 2020. Dit bleek uit een nieuwe waarschuwing van de Duitse autofabrikant.

De corona-maatregelen die in sommige landen zijn getroffen, houden langer aan dan aanvankelijk door BMW werd verwacht.

In maart waarschuwde de fabrikant al voor de negatiever impact van deze maatregelen, maar achteraf bleek BMW toen nog te optimistisch.

Op basis van de huidige verwachtingen voorziet BMW een EBIT-marge voor het autosegment van 0 tot 3 procent. Bij de motorentak van BMW zal de EBIT-marge uitkomen tussen de 3 en 5 procent.

BMW herhaalde dat de groepswinst voor belastingen in 2020 nog altijd "significant" lager zal uitvallen dan in 2019.

Nog altijd houdt BMW geen rekening met een lange en diepe recessie.

In het eerste kwartaal leverde BMW 477.111 auto's af, bijna 21 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2019.

De omzet steeg met 3,5 procent naar 23,3 miljard euro.

De winst voor belastingen steeg met 4,7 procent naar 798 miljoen euro, maar onder de streep daalde de winst met 2,4 procent naar 574 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
haas
0
'Oudjes' houden Solvay in crisis overeind
Schermvullende weergave

Ilham Kadri, CEO van Solvay ©BELGA
KURT VANSTEELAND
Vandaag om 07:51
Terwijl de 'hipsterafdelingen' van Solvay kreunen onder de crisis in de luchtvaart, houden de 'oude' soda- en waterstofperoxidefabrieken de chemiereus overeind.

Solvay
leverde over het eerste kwartaal een opvallende prestatie: ondanks de forse tegenwind in de luchtvaart en de oliesector - twee belangrijke klanten - bleef de brutobedrijfswinst (ebitda) nagenoeg stabiel op 569 miljoen euro. Analisten hadden zich schrap gezet voor een 12 procent lagere winst.

De omzet hield ook veel beter stand dan verwacht: minus 4 procent naar 2,47 miljard, terwijl de analistenconsensus hier de lat op 2,37 miljard had gelegd.

Opvallend was vooral de sterke prestatie van de 'krasse knarren' van de groep onder de noemer 'Chemicals', de soda- en waterstofperoxidefabrieken de bakermat van de 157 jaar oude multinational vormen.

Daar zakte de omzet wel 4 procent, maar de winstbijdrage steeg 5 procent (zie inzet). Die 'oudjes' zijn nu met een winstmarge van 30 procent de rendabelste van de groep
s.lin
0
Het Corona-effect 50% bedrijven vreest coronacrisis niet te overleven, kabinet trekt €750 miljoen uit voor MKB
8 mei 2020, 16:39

www.foodlog.nl/artikel/corona-effect-...
s.lin
0
ABM FN-Dow Jones - dinsdag, 12 mei 2020 07:35
Aantal faillissementen stijgt verder
Het aantal faillissementen is in april gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De afgelopen maand zijn 334 bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er 75 meer dan in maart. Het totaal is gecorrigeerd voor zittingsdagen.

Niet gecorrigeerd gingen er 320 bedrijven en instellingen over de kop.

Relatief gezien werden er in april de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.
voda
0
TUI hard getroffen door coronavirus

(ABM FN-Dow Jones) TUI heeft zijn resultaten fors onder druk zien staan vanwege de corona-uitbraak. Dit bleek woensdag uit de halfjaarresultaten van het Duitse bedrijf.

In de eerste vijf maanden van het gebroken boekjaar boekte TUI nog sterke resultaten, maar deze werden tenietgedaan door de corona-uitbraak.

De onderliggende EBIT van de groep daalde in het eerste halfjaar met 512 miljoen tot negatief 826 miljoen euro, vanwege de verliezen door de corona-uitbraak, maar ook door de kosten vanwege het aan de grond houden van de Boeing 737 Max.

Het verlies van TUI is ook opgelopen tot 846 miljoen euro, tegenover een verlies van 289 miljoen een jaar eerder.

Verder heeft TUI een lening van 1,8 miljard euro van de Duitse staat gekregen.

Outlook

TUI heeft de outlook voor 2020 al in maart ingetrokken, maar verwacht wel dat het de crisis zal doorstaan. “We denken in een goede positie te zijn om van het herstel na de coronacrisis te kunnen profiteren”, aldus het bedrijf.

Toch verwacht TUI ook dat het zich zal moeten herstructureren om zijn kosten met 30 procent terug te dringen. Daarom verwacht TUI dat mogelijk 8.000 werknemers ontslagen zullen worden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Rabobank waarschuwt voor kostenverdubbeling kredietverliezen

(ABM FN-Dow Jones) Rabobank heeft gewaarschuwd dat het dit jaar een kostenverdubbeling voor kredietverliezen voorziet, wat het resultaat zal drukken. Dit meldde de bank woensdag in een update over de impact van het coronavirus.

De bank gaat voor 2020 nu uit van van 2 miljard euro kosten voor kredietverliezen, twee keer zo hoog als “het gemiddelde jaarlijkse niveau van een volledige economische cyclus”.

Rabobank baseert zich bij deze inschatting op het eigen macro-economisch scenario van 9 april. Een neerwaartse bijstelling van dat scenario kan een negatieve invloed hebben op die verwachting van 2 miljard euro.

De hogere kosten voor kredietverliezen zullen samen met te verwachten lagere inkomsten, onder andere door de aanhoudend lage rente, een “aanzienlijk” effect hebben op de nettowinst over 2020, waarschuwde de bank.

Rabobank benadrukte woensdag verder wel over stevige buffers te beschikken om de impact van de coronacrisis te kunnen absorberen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verzekeraar ASR verwacht lagere jaarwinst door corona

Gepubliceerd op 20 mei 2020 07:31 | Views: 515
ASR Nederland 19 mei
24,10 0,00 (0,00%)

UTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR heeft in het eerste kwartaal een lagere winst behaald en verwacht dat dit hele jaar het resultaat zal worden geraakt door de coronacrisis. ASR houdt later op de dag zijn aandeelhoudersvergadering.

Het operationeel resultaat in de afgelopen periode bedroeg 184 miljoen euro tegen 208 miljoen euro een jaar eerder. Daarbij had ASR te maken met 13 miljoen euro aan claims vanwege de februaristorm en was er een negatieve impact van 18 miljoen euro vanwege corona door het versterken van reserves.

ASR stelt dat het nog te vroeg is om een realistische en betrouwbare schatting te maken van de totale impact van de crisis op het bedrijf dit jaar. De verzekeraar verwacht wel dat het bedrijfsresultaat ten opzichte van het recordjaar 2019 zal dalen richting het niveau van 2018.
voda
0
Rolls-Royce schrapt duizenden banen door coronacrisis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Rolls-Royce Holdings PLC
£ 2,588 -0,088 -3,29 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Rolls-Royce gaat als gevolg van de coronacrisis minstens 9.000 banen van de in totaal 52.0000 betrekkingen schrappen, waarmee de kosten met 700 miljoen pond moeten worden verlaagd. Dit maakte de Britse fabrikant van vliegtuigmotoren woensdag bekend.

In totaal wil het bedrijf jaarlijks 1,3 miljard Britse pond besparen.

De Britten verwachten dat de herstructurering tot en met 2022 circa 800 miljoen pond aan kosten met zich meebrengen.

Het aandeel zakte woensdag in Londen 2,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Marks & Spencer boekt minder winst

(ABM FN-Dow Jones) Marks & Spencer Group heeft het afgelopen boekjaar een lagere winst voor belasting geboekt, vanwege hogere kosten in verband met de corona-uitbraak. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de jaarcijfers van de Britse retailer.

De retailer boekte het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 28 maart, een winst voor belasting van 67,2 miljoen pond, ofwel 75,1 miljoen euro, in vergelijking met 84,2 miljoen pond een jaar eerder.

De daling is het resultaat van een eenmalige last van 213 miljoen pond in verband met kosten en afschrijvingen op de voorraden vanwege de pandemie.

Gecorrigeerd daalde de winst voor belasting van 511,7 miljoen pond een jaar eerder tot 403,1 miljoen pond.

De groepsomzet daalde het afgelopen jaar met bijna 2 procent van 10,4 miljard pond naar 10,2 miljard pond.

De verkoop van voedsel steeg op vergelijkbare basis met 1,9 procent, maar de verkoop van kleding en woonartikelen liep met 6,2 procent terug.

Marks & Spencer betaalt geen slotdividend uit om de liquiditeit tijdens de crisis op peil te houden. De retailer zei over in het lopende boekjaar niet van plan te zijn dividend uit te keren.

Tot slot meldde het bedrijf dat Eoin Tonge in juni zal aantreden als CFO.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Coronacrisis vertraagt bouw nieuwe duurzame energieprojecten

Gepubliceerd op 20 mei 2020 12:38 | Views: 582

PARIJS (AFN) - Door de coronacrisis zullen dit jaar minder nieuwe projecten voor duurzame energie worden gebouwd, zoals windmolens, zonneparken en andere installaties. Dat voorspelt het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Het zou voor het eerst in twintig jaar zijn dat er een afname van de bouw van nieuwe duurzame energieprojecten in de wereld is te zien.

Volgens het IEA komt er dit jaar 167 gigawatt aan hernieuwbare energiebronnen bij in de wereld. Dat is 13 procent minder vergeleken met vorig jaar. Een gigawatt kan ongeveer 1 miljoen Nederlandse huishoudens van stroom voorzien. Door de crisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan lopen bijvoorbeeld werkzaamheden aan duurzame energieprojecten vertraging op en zijn projectontwikkelaars financieel voorzichtiger geworden met investeringen in groene energie.

Voor volgend jaar verwacht het IEA dat de bouw van duurzame energieprojecten weer aan vaart zal winnen, omdat die dan een inhaalslag gaan maken. Het is wel van belang dat overheden blijven doorgaan met stimuleringsmaatregelen voor groene energie, aldus het agentschap.
voda
0
Cruisemaatschappij Royal Caribbean diep in het rood door corona

Gepubliceerd op 20 mei 2020 15:15 | Views: 455

MIAMI (AFN) - De Amerikaanse cruisemaatschappij Royal Caribbean Cruises heeft afgelopen kwartaal een groot verlies geleden omdat cruiseschepen massaal aan de ketting werden gelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het nettoverlies bedroeg 1,4 miljard dollar, tegen een winst van bijna 250 miljoen dollar een jaar eerder.

Vanwege de uitbraak van het virus op verschillende cruiseschepen in de wereld en de maatregelen om de ziekte tegen te gaan, werden 130 cruisetochten van het bedrijf geschrapt. De onderneming denkt in het tweede kwartaal en over heel 2020 ook in de rode cijfers te belanden. Het bedrijf schat dat maandelijks 250 miljoen tot 275 miljoen dollar aan geld verloren gaat door de uitbraak. Royal Caribbean is bezig in de kosten te snijden en heeft extra financiering geregeld om de crisis het hoofd te bieden.

Het bedrijf uit Miami spreekt van een dramatische verandering van de marktomstandigheden door de pandemie. "We snappen dat wanneer onze schepen weer terug in dienst komen, ze zullen varen in een veranderde wereld", aldus topman Richard Fain van Royal Caribbean. Branchegenoten als Norwegian Cruise Line en Carnival hebben ook rake klappen gehad door de crisis.
voda
0
Autoverhuurder Hertz bereikt nog geen akkoord met schuldeisers

Gepubliceerd op 22 mei 2020 07:57 | Views: 0

ESTERO (AFN) - Overleg tussen autoverhuurder Hertz en zijn schuldeisers over uitstel van betaling is vastgelopen. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Later vrijdag verloopt een deadline. Hertz kwam in de problemen toen zowel zakenreizen als vakanties niet meer doorgingen vanwege de coronamaatregelen die veel landen troffen. Daardoor werden er nauwelijks meer auto's verhuurd.

De schuldeisers verleenden Hertz in april ook al uitstel van betaling voor en afbetaling van ongeveer 400 miljoen dollar op leasecontracten. Toen deden ze daar niet moeilijk over omdat de prijs van tweedehands auto's met ruim 15 procent was gedaald en ze bang waren dat ze bij een faillissement van Hertz hun geld niet zouden terugverdienen. Inmiddels zijn occasions weer wat meer waard en durven de schuldeisers hoger in te zetten.
voda
0
Renault in gevarenzone volgens minister Le Maire media

(ABM FN) Renault heeft het moeilijk door de coronacrisis en bevindt zich in de gevarenzone. Dit zei de Franse minister van economie en financiën Bruno Le Maire in een interview met Europe1.

Renault kan, net als andere spelers, van het toneel verdwijnen. Maar een sterke strategie kan ook voor een opleving zorgen, meent Le Maire.

Renault staat momenteel extra onder druk door de coronacrisis, nadat 2019 al een moeilijk jaar voor de autofabrikant was.

Volgens Bruno Le Maire is het daarom niet uit te sluiten dat het bedrijf in de toekomst verdwijnt.

Toch denk de minister dan Renault de mogelijkheden en expertise bezit om sterker uit deze crisis te komen en zelfs kan opleven door zich onder meer te focussen op de nieuwste technologie en elektrische auto’s, zo liet hij optekenen door Europe1.

Verder wil Parijs garant staan voor een banklening van 5 miljard euro, maar wel onder enkele voorwaarden. Zo moet de R&D-afdeling van Renault in Frankrijk blijven.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Coronacrisis raakt Burberry

(ABM FN-Dow Jones) Burberry heeft afgelopen boekjaar minder omzet geboekt, maar wist operationeel wel weer winst te boeken, terwijl de verkopen in maart keihard daalden. Dit maakte het Britse modebedrijf vrijdag in zijn voorlopige jaarcijfers bekend.

Het bedrijf zag afgelopen boekjaar, dat op 28 maart eindigde, het operationeel resultaat uitkomen op 160 miljoen Britse pond. Een jaar eerder stond voor deze post nog een verlies van 63 miljoen pond in de boeken.

Rekening houdend met IFRS 16 daalde dit resultaat wel, van 437 miljoen Britse pond naar 189 miljoen pond.

De omzet kwam, gerekend tegen constante wisselkoersen, 4 procent lager uit op 2.633 miljoen pond.

In het vierde kwartaal daalde de omzet op een vergelijkbare basis met maar liefst 27 procent als gevolg van de coronacrisis, waardoor 60 procent van de winkels in maart de deuren gesloten hield.

In de eerste 9 maanden van het boekjaar steeg de omzet juist nog met 4 procent.

Dividend

Burberry heeft besloten geen slotdividend uit te keren en toekomstige uitkeringen aan het einde van het lopende boekjaar nader te bekijken.

Over afgelopen jaar kwam het dividend uit op 11,3 pence per aandeel, een daling met 73 procent ten opzichte van het dividend een boekjaar eerder.

Outlook

Burberry onthield zich vrijdag van een verwachting voor het lopende boekjaar. Op dit moment is de helft van de winkels gesloten en de resultaten in het huidige kwartaal zullen daardoor hard geraakt worden, waarschuwde het modebedrijf.

De koers van het aandeel Burberry sloot donderdag 0,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Autoconcern Nissan wil 20.000 banen schrappen om crisis'

Gepubliceerd op 22 mei 2020 09:31 | Views: 52

YOKOHAMA (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse autoconcern Nissan Motor is van plan wereldwijd meer dan 20.000 banen te schrappen vanwege de negatieve impact door de coronacrisis. Dat meldde persbureau Kyodo News. Door de crisis is de autoverkoop sterk gedaald en moesten fabrieken worden gesloten.

Eerder werd al gemeld dat Nissan op het punt stond om maatregelen te nemen om de malaise in de auto-industrie tegen te gaan, met miljarden aan jaarlijkse kostenbesparingen. Daarbij zou het bedrijf zijn dochtermerk Datsun willen schrappen, evenals een productielijn in Indonesië. Ook op marketing en onderzoek zal Nissan gaan besparen, meldden ingewijden eerder.

Nissan zou eind deze maand met de reorganisatieplannen naar buiten willen komen. Wereldwijd heeft Nissan bijna 140.000 werknemers.
voda
0
Hertz vraagt faillissement aan in VS

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Hertz Global Holdings Inc
$ 2,835 -0,22 -7,20 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Hertz Global Holdings Inc heeft vrijdag een faillissementsaanvraag gedaan in de Verenigde Staten als gevolg van de coronacrisis.

De autoverhuurder deed bij de rechtbank in Wilmington in Delaware een zogeheten Chapter 11-aanvraag, waarmee het hoopt via een reorganisatie een doorstart te maken.

Sinds de corona-uitbraak en de daaropvolgende lockdownmaatregelen staan bijna 700.000 auto's uit de verhuurvloot van Hertz stil.

Ondertussen kampt het bedrijf met een schuldenberg van 19 miljard dollar. Al voor de virusuitbraak had Hertz het moeilijk, door de concurrentie van rivalen als Avis Budget Group, maar ook taxidiensten als Uber en Lyft. Afgelopen jaar kwam er voor het vierde jaar op rij een verlies in de boeken, van 58 miljoen dollar.

Voorafgaand aan de Chapter 11-aanvraag wist Hertz geen deal te bereiken met zijn schuldeisers, wat betekent dat de gehele vloot mogelijk geliquideerd moet worden. Hertz zou nu enkele weken de tijd hebben om dit te voorkomen. Mogelijk wordt daarbij wel een deel van de vloot verkocht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Duitse noodsteun voor Lufthansa

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Lufthansa AG
8,538 0,50 6,22 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse overheid gaat akkoord met een steunpakket met een omvang tot wel 9 miljard euro voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Deutsche Lufthansa. Dit meldde het bedrijf maandagmiddag.

Het economisch stabiliteitsfonds (WSF) bouwt een belang van 20 procent op in Lufthansa, via een kapitaalverhoging van 2,56 euro per aandeel, of 300 miljoen euro in totaal. Dit belang kan oplopen tot 25 procent plus één aandeel wanneer een ander bedrijf de Duitse luchtvaartmaatschappij probeert over te nemen.

Daarnaast pompt het WSF tot 5,7 miljard euro in Lufthansa als een soort stille vennoot. Het belang in Lufthansa verwacht het fonds eind 2023 weer te hebben afgebouwd. Tot die tijd mag het ook twee leden aanstellen die zitting nemen in de raad van commissarissen. De kostprijs hiervan bedraagt 4 procent per jaar in 2020 en 2021 wat blijft stijgen tot 9,5 procent in 2027.

Naast deze maatregelen verleent Berlijn Lufthansa ook een driejarige kredietfaciliteit met een maximum van 3 miljard euro.

Het bestuur van Lufthansa steunt het noodpakket. Wel is er nog definitieve goedkeuring nodig van het management en de raad van commissarissen. Ook de Europese Commissie moet groen licht geven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.180,80 +1,47%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.012,19 +1,48%
 US30^ 38.279,57 +0,41%
 Nasd100^ 17.736,45 +1,77%
 US500^ 5.105,78 +1,21%
 Japan225^ 38.248,05 +1,39%
 Gold spot 2.333,48 +0,06%
 EUR/USD 1,0695 -0,32%
 WTI 83,81 +0,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront