Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
leek2018
0
quote:

rationeel schreef op 25 februari 2020 16:18:

[...]

NWO slaaf?

Ik ben een van de weinigen hier, die geen slaaf is van wie dan ook.

Autonomie...Democratie...Eigen broek ophouden...vriendelijk..
Volgens mij ben je slaaf van jezelf.
[verwijderd]
1
In de huidige maatschappij is iedereen slaaf!

btw wie vind hier dat mensen die totaal niet geloven in het 'klimaatprobleem'
de mond gesnoerd moet worden?
rationeel
0
quote:

leek2018 schreef op 25 februari 2020 19:02:

[...]
Volgens mij ben je slaaf van jezelf.
Lijkt mij moeilijk.

Slavernij zegt iets over gezagsverhoudingen.
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 februari 2020 18:48:

[...]
Plagerijtje/grapje: ben je je bewust van het germanisme in je eerste zin hierboven?
Je hebt toch vele jaren in Zwitserland gewerkt? Toevallig bij zo'n ijkinstelling of bedrijf in calibratie-apparatuur?
[...]
Vertel! Ik zie het zelf niet...

Ik werkte aan de Universiteit van Zürich. Zuiver wetenschappelijk onderzoek.
[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 25 februari 2020 19:27:

[...]

Lijkt mij moeilijk.

Slavernij zegt iets over gezagsverhoudingen.
Dan denk maar eens na wat er niet alles aan verslavingen bestaan...
!@#$!@!
1
quote:

Pindar schreef op 25 februari 2020 18:19:

[...]

Je ziet blijkbar zelf niet eens wat je doet.
Want wat ik ook zeg, uit je circkel beredeneringen is wat ik ook zeg per definitie fout. doe ik A, da;s fout want, doe ik B, ook fout want...

Aangezien ik erg goed weet wat ik doe, kan ik met een gerust hart zeggen dat je enorm uit je nek aan het kletsen ben. Maar je doet maar hoor.

Zoals rationeel zegt "meer mensen moeten wakker worden" .

Wel zal jij een van de laatste zijn, so what?
Voor mensen die nog niet wakker zijn: Hoe herken je een NWO-bot ?

de AI achter een NWO-bot is heel geavanceerd natuurlijk, er zit immers het groot politiek, militair en industrieel kapitaal achter, maar nog steeds niet in staat om echt menselijk te zijn. Daarom zijn ze niet in staat om echt inhoudelijke teksten te schrijven als reactie op iemands anders betoog. Kijk bv naar een bot als Ronald Engels , die heeft gewoon voorgeprogrammeerde teksten om het versnelde broeikaseffect te ontkennen, maar is niet in staat om echt te reageren anders dan wat namen noemen en zeggen dat ze het niet snappen.

Andere bots als rationeel kunnen weer alleen teksten en reacties van andere mensen kopieëren. Let maar op als je een menselijk inhoudelijk gesprek met hem probeert aan te gaan. Hij zal niet antwoorden maar je misleiden door je weer andere teksten voor te schotelen. Maar vraag je een oplossing of mening over je eigen betoog dan kan hij alleen reageren met standaard zinnen en linkjes naar youtube of reacties van twitter etc die uiteraard weer NWO propaganda zijn.

De meeste bots reageren gewoon elke keer met dezelfde teksten en waarschuwingen. Het principe hierachter is hetzelfde als met reclame. Als je iets vaak genoeg hoort ga je vanzelf geloven dat het waar is. Dat zit gewoon voorgeprogrammeerd in onze hersenen, kunnen we verder niks aan doen. Daarom geloven zoveel mensen in bv God. Uiteraard word je altijd op de plek geboren van het juiste geloof en God. Omdat iedereen in je omgeving dat zegt geloof je het ook. Dat is hoe de mens werkt.

Dus bots als Pindar zijn geprogrammeerd om op twitter, facebook, youtube en forums als dit hun boodschap constant te herhalen. Namelijk dat je niks moet geloven en je ogen moet openen voor alle complotten. Als je dit maar vaak genoeg leest dan ga je het vanzelf geloven.

Ze gebruiken hier simpele truc voor. Door waarheden te zeggen die bv niks met het probleem te maken hebben. Zoals; "CO2 is goed voor planten". "Het klimaat veranderd al zolang de aarde bestaat". "Het is eerder al warmer geweest" etc etc. Omdat onze hersenen deze feiten herkennen als waar gaan ze automatisch ook de inhoud van de rest van de tekst betrouwbaarder achten. Onze hersenen zijn wat dat betreft nog wat primitief. Ze worden geprimed zoals dat wetenschappelijk heet.

Maar meestal is het gewoon heel veel herhalen dat mensen uit hun nek kletsen, hun ogen niet open hebben, het allemaal een religie is etc etc. Als er maar genoeg bots dit herhalen krijg je een sneeuwbaleffect. Echte mensen gaan hier aan meedoen, waardoor het weer moeilijker te zien is om hoeveel bots het gaat omdat er ook allemaal echte mensen tussen zitten. Dit maakt het extra verwarrend natuurlijk.

Maar als je ogen eenmaal open zijn en je weet waar je op moet letten zijn ze heel makkelijk te herkennen aan hun teksten. Simpel omdat ze eigenlijk altijd hetzelfde zeggen , dat waar ze door de achterliggende AI voor geprogrammeerd zijn. Het is net als de phising-emials. Met een beetje oefenen herken je die nu ook wel.
Ik hoop hiermee andere mensen te waarschuwen voor bots als Pindar. Immers als je ervan bewust bent dat de boodschap die hij en andere bots met behulp van echte mensen blijven herhalen zonder onderbouwing en bewijs , zonder inhoudelijk in te gaan op menselijke betogen over dit onderwerp zal het zijn kracht verliezen en wordt het niet meer dan ruis en zullen je hersenen deze informatie automatisch filteren en gelijk afserveren als niet relevant.

Dit zal de kracht en de macht van de NWO verder doen afbrokkelen.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

gokker schreef op 25 februari 2020 19:38:

[...]
Vertel! Ik zie het zelf niet...
...
Het Duitstalige deel van je leven is af en toe merkbaar. Als taalneuroot vind ik dat grappig. Zo schreef je vandaag:
"Heb even nagekeken en vond het volgende: ..."

Na 'Heb' ontbreekt het woordje 'het'. Dat is geen slordige tikfout maar een germanisme. Het NL werkwoord 'nakijken' is, i.t.t. het Duitse 'nachschauen', overgankelijk, d.w.z. dat er een lijdend voorwerp bij hoort.
Voorbeeld:
"Könnten Sie nachschauen?" NL: "Kunt u het nakijken?"

Beperktedijkbewaking
0
quote:

!@#$!@! schreef op 25 februari 2020 20:05:

[...]
...

Dit zal de kracht en de macht van de NWO verder doen afbrokkelen.
Ik ben met andere dingen bezig geweest, en heb (het begin van) deze discussie gemist.
Help me even: waar staat de afkorting NWO hier voor?

!@#$!@!
1
NWO = New World Order = de werkelijke machthebbers op deze planeet. Het is paradoxaal zowel het onderwerp als de kracht achter alle complottheorieën.
Zie dit filmpje voor een goede uitleg:
southpark.cc.com/full-episodes/s10e09...

Ze hebben maar 1 doel. Mensen doen geloven dat ze niet allang de macht in handen hebben, maar dat dat wel elk moment kan gebeuren.
Door mensen dit te laten geloven zal men grote veranderingen die de macht van de NWO doen afbrokkelen makkelijk kunnen tegenhouden.

De NWO is echter al meer dan 100 jaar aan de macht. Denk aan de familie Rothshild en Rockefeller bv. Deze machthebbers hebben hun kapitaal en macht via o.a. de olie en gasindustrie. Door het versnelde broeikaseffect verliezen ze zo een belangrijk deel van hun kapitaal en macht aan de vernieuwingen die nodig zijn. Om dit tegen te gaan verzinnen ze complot theorieën om te zorgen voor verwarring en misinformatie. Zoals uitgelegd in mijn betoog.
Ze kunnen hun bezittingen niet simpelweg verkopen omdat er simpelweg geen kopers zijn, zij zijn de 1% en er is ook niemand anders met zulk geld.
Dus de enige manier om hun kapitaal en macht te behouden is door gewoon olie en gas te blijven gebruiken.
!@#$!@!
1
Ook een mooi voorbeeld van een vooraanstaand NWO lid is President Trump. Toen mensen zich in grote getale gingen afzetten tegen "het establishment" en doorkregen dat de media ze alleen maar leugens verkocht en de MSM werd, verzon de NWO hier heel slim iets nieuws op. Men zette Trump in (en nieuwe media als FOX). Ja een miljardair voor de gewone burger en tegen "het establishment" hahaha. Al die mensen trappen er met ogen open in.

Ze strooien flink met zand door het figuur Trump en alles wat hij roept. Hoe ze de MSM als onderdeel van hun strategie hem laten aanvallen. Omdat mensen alleen maar bezig zijn met elkaar en aan welke kant ze staan (Pro- of anti- Trump) heeft niemand door dat Trump ondertussen de rijken rijker maakt met belastingverlagingen en het kapitaal van de NWO in de olie, kolen en gasindustrie blijft beschermen.
Dit onder het mom van opkomen voor de banen van kolenmijners ! Ja de mens is een blind schaap, ongelofelijk.

Al die mensen die denken het complot te doorzien zijn hierdoor heel slim een onderdeel van het NWO complot geworden en doen eigenlijk al het werk voor hun ! je verzint het niet.
De 1% word rijker, hun militaire macht en industrieën beschermt en het gepeupel helpt ze hun macht te behouden zonder dat ze het weten. Ondertussen is onderwijs zoals in de USA onbetaalbaar geworden voor de gewone mensen en in een land als Nederland is er normaal onderwijs ook steeds moeilijker. Dit houd de mensen dom , zo dom dat iedereen nu gelooft dat wetenschap gewoon een mening is.
Dat wetenschappelijke feiten als het versnelde broeikaseffect ook gewoon slechts een mening is van iemand. Immers die kan morgen weer anders zijn geloven ze.
Ja, als je als NWO al meer dan 100 jaar aan de macht bent, dan is de NWO propaganda en indoctrinatie simpelweg niet meer te herkennen. We weten niet beter.
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 februari 2020 20:08:

[...]
Het Duitstalige deel van je leven is af en toe merkbaar. Als taalneuroot vind ik dat grappig. Zo schreef je vandaag:
"Heb even nagekeken en vond het volgende: ..."

Na 'Heb' ontbreekt het woordje 'het'. Dat is geen slordige tikfout maar een germanisme. Het NL werkwoord 'nakijken' is, i.t.t. het Duitse 'nachschauen', overgankelijk, d.w.z. dat er een lijdend voorwerp bij hoort.
Voorbeeld:
"Könnten Sie nachschauen?" NL: "Kunt u het nakijken?"

O.K., bedankt!
Op dit niveau zal er veel meer zijn en het zal nog jaren duren voor het verdwijnt.
Mijn dochter zorgt permanent voor vrolijke gezichten. Mensen in haar omgeving beginnen haar kromme taal al over te nemen...
josti5
1
quote:

!@#$!@! schreef op 25 februari 2020 20:40:

Ook een mooi voorbeeld van een vooraanstaand NWO lid is President Trump. Toen mensen zich in grote getale gingen afzetten tegen "het establishment" en doorkregen dat de media ze alleen maar leugens verkocht en de MSM werd, verzon de NWO hier heel slim iets nieuws op. Men zette Trump in (en nieuwe media als FOX). Ja een miljardair voor de gewone burger en tegen "het establishment" hahaha. Al die mensen trappen er met ogen open in.

Ze strooien flink met zand door het figuur Trump en alles wat hij roept. Hoe ze de MSM als onderdeel van hun strategie hem laten aanvallen. Omdat mensen alleen maar bezig zijn met elkaar en aan welke kant ze staan (Pro- of anti- Trump) heeft niemand door dat Trump ondertussen de rijken rijker maakt met belastingverlagingen en het kapitaal van de NWO in de olie, kolen en gasindustrie blijft beschermen.
Dit onder het mom van opkomen voor de banen van kolenmijners ! Ja de mens is een blind schaap, ongelofelijk.

Al die mensen die denken het complot te doorzien zijn hierdoor heel slim een onderdeel van het NWO complot geworden en doen eigenlijk al het werk voor hun ! je verzint het niet.
De 1% word rijker, hun militaire macht en industrieën beschermt en het gepeupel helpt ze hun macht te behouden zonder dat ze het weten. Ondertussen is onderwijs zoals in de USA onbetaalbaar geworden voor de gewone mensen en in een land als Nederland is er normaal onderwijs ook steeds moeilijker. Dit houd de mensen dom , zo dom dat iedereen nu gelooft dat wetenschap gewoon een mening is.
Dat wetenschappelijke feiten als het versnelde broeikaseffect ook gewoon slechts een mening is van iemand. Immers die kan morgen weer anders zijn geloven ze.
Ja, als je als NWO al meer dan 100 jaar aan de macht bent, dan is de NWO propaganda en indoctrinatie simpelweg niet meer te herkennen. We weten niet beter.
Goed zo apestaartje!
Je bent nog maar één stapje verwijderd van de wereldregering, de voor de democratie dodelijke mix van (top) bedrijfsleven/bankwezen en socialisme/marxisme, die elkaar in hun antidemocratisch machts- en groeidenken hebben gevonden.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

rationeel schreef op 24 februari 2020 22:23:

[...]
Heb je het tot het einde gekeken, BDB:) De conclusie?
De reden ...het waarom?

Het interesseert mij om daarover jouw mening te horen.
Goed, helemaal uitgekeken:
www.youtube.com/watch?v=aFhpGrQh4wE&a...

Over het 'GeenStijl'-begin van die presentator heb ik het al gehad.
Na 8 min komt een boer aan het woord, met hem ben ik het grotendeels wel eens. Allereerst heeft hij het over het gebrek aan transparantie bij het RIVM. Zo kreeg het Mesdag-fonds in eerste instantie geen toegang tot bepaalde data en rekenregels van het RIVM, terwijl die toch essentieel waren voor vergelijkings- en controledoeleinden. Er moest een WOB-verzoek aan te pas komen.

Zelf kwam ik iets dergelijks tegen bij een poging hun meetinstrumenten en meetmethoden goed te doorgronden. Op hun site staan wat beschrijvingen en een zekere uitleg, maar voor details (en lastige vragen) verwijzen ze naar wetenschappelijke artikelen waarvan alleen abstracts vrij beschikbaar zijn. De artikelen zelf zitten achter een betaalmuur. Nu ik niet meer dagelijks in een wetenschappelijke bibliotheek kom, is dat onbegonnen werk. Een enkel artikel is nog wel te betalen, maar daarin wordt al gauw naar tien andere verwezen die je ook nodig hebt om een goed oordeel te vormen.

Die boer in het filmpje gaat verder over grote industrieën die vrij makkelijk een vergunning krijgen en vervolgens ongecontroleerd grote hoeveelheden NOx mogen uitstoten. Een boer wordt daarentegen het vuur aan de schenen gelegd. En dan gaat het niet over nv's, maar over gezinnen die veel moe(s)ten investeren en door alle gedoe (lees: abrupte, overhaaste regels en daarom onbehoorlijk bestuur) met grote onzekerheden of erger te maken krijgen.
Er zijn recent gesprekken met vertegenwoordigers van boeren geweest, maar de regering en de officiële landbouworganisaties schermen met 'akkoorden' die dat niet echt zijn. Meer gespreksverslagen van bijeenkomsten waarbij niet alle betrokkenen aan tafel zaten.

Daarna (na min. 19.30) komt een FTM-artikel aan de orde, waarin betoogd wordt dat de discussie over kringlooplandbouw vs intensieve landbouw niet met de boeren maar met de grote agrobedrijven gevoerd moet worden.

En dan gaat de roodharige presentator in het filmpje, een soort kruising/achterneef van Abram Kuyper, Pieter Jelles Troelstra en Fre Meis, in de overdrive. Hij vindt het FTM-artikel een beetje naïef. Men zou niet in de gaten hebben dat de agro-business, samen met regeringen, NGO's, banken als RABO en zelfs linkse partijen, de discussie kapen ter wille van hun eigen (niet eens zo geheime) agenda.

Die agenda zou zijn, kort samengevat: NL moet 'ontboerd' worden, de landbouw moet naar andere landen die minder streng zijn ohgv milieu en klimaat. En dan niet bedreven door boerengezinnen maar door grote internationale agrobedrijven met vele multiculturele werknemers als 'loonslaven'. Met de Monsanto's van deze wereld en grote agro-multinationals (OLAM, Cargill, Callebout etc.) als 'ultimate beneficial owners'. (Ik drop deze bedrijfsnamen niet toevallig: mijn schoonzoon heeft bij 2 van de 3 gewerkt.)
Uiteindelijk doel: zg. 'betere producten', maar in feite grotere winsten en greep op de massa (ik ruik een verband met een zojuist middels een post hierboven geleerd woord NWO).

Aan het eind komt de roodharige grote duider der dingen met nauwelijks verholen bedreigingen aan het adres (letterlijk) van hoge LNV-ambtenaren en ceo's van agrobedrijven, en vult hij de rest van de tijd met reclame voor zijn eigen 'MKB'- bedrijfje, pardon: 'stichting'. (Stichting de Blauwe Tijger Groningen).

Mijn mening over dat alles? Er zitten kernen van waarheid in, alleen geloof ik niet zo in grootschalige complotten, alsof een clubje machtige mensen ("Bilderberg" en zo) regelmatig bij elkaar komen en dan hun handtekening zetten onder weer verder uitgewerkte plannen. Ik weet dat jullie hier op het forum in complotten grossieren, maar ik geloof er niet in.
Wel herken ik soms bewegingen en processen in de genoemde richting. Maar dan niet door geheime afspraken binnen dubieuze genootschappen, maar door tunneldenken bij grote groepen mensen en politici, nog niet goed begrepen en gereguleerde neo-kapitalistische ontwikkelingen, 'framing' door diverse (politieke) partijen en actiegroepen, en meer van dat soort niet echt van bovenaf gestuurde processen.
Plus op sensatie en kijkcijfers gerichte onkritische media, die meestal niet ver doorgraven.

Wordt vervolgd.

[verwijderd]
2
quote:

!@#$!@! schreef op 25 februari 2020 20:05:

[...]

Voor mensen die nog niet wakker zijn: Hoe herken je een NWO-bot ?

de AI achter een NWO-bot is heel geavanceerd natuurlijk, er zit immers het groot politiek, militair en industrieel kapitaal achter, maar nog steeds niet in staat om echt menselijk te zijn. Daarom zijn ze niet in staat om echt inhoudelijke teksten te schrijven als reactie op iemands anders betoog. Kijk bv naar een bot als Ronald Engels , die heeft gewoon voorgeprogrammeerde teksten om het versnelde broeikaseffect te ontkennen, maar is niet in staat om echt te reageren anders dan wat namen noemen en zeggen dat ze het niet snappen.

Andere bots als rationeel kunnen weer alleen teksten en reacties van andere mensen kopieëren. Let maar op als je een menselijk inhoudelijk gesprek met hem probeert aan te gaan. Hij zal niet antwoorden maar je misleiden door je weer andere teksten voor te schotelen. Maar vraag je een oplossing of mening over je eigen betoog dan kan hij alleen reageren met standaard zinnen en linkjes naar youtube of reacties van twitter etc die uiteraard weer NWO propaganda zijn.

De meeste bots reageren gewoon elke keer met dezelfde teksten en waarschuwingen. Het principe hierachter is hetzelfde als met reclame. Als je iets vaak genoeg hoort ga je vanzelf geloven dat het waar is. Dat zit gewoon voorgeprogrammeerd in onze hersenen, kunnen we verder niks aan doen. Daarom geloven zoveel mensen in bv God. Uiteraard word je altijd op de plek geboren van het juiste geloof en God. Omdat iedereen in je omgeving dat zegt geloof je het ook. Dat is hoe de mens werkt.

Dus bots als Pindar zijn geprogrammeerd om op twitter, facebook, youtube en forums als dit hun boodschap constant te herhalen. Namelijk dat je niks moet geloven en je ogen moet openen voor alle complotten. Als je dit maar vaak genoeg leest dan ga je het vanzelf geloven.

Ze gebruiken hier simpele truc voor. Door waarheden te zeggen die bv niks met het probleem te maken hebben. Zoals; "CO2 is goed voor planten". "Het klimaat veranderd al zolang de aarde bestaat". "Het is eerder al warmer geweest" etc etc. Omdat onze hersenen deze feiten herkennen als waar gaan ze automatisch ook de inhoud van de rest van de tekst betrouwbaarder achten. Onze hersenen zijn wat dat betreft nog wat primitief. Ze worden geprimed zoals dat wetenschappelijk heet.

Maar meestal is het gewoon heel veel herhalen dat mensen uit hun nek kletsen, hun ogen niet open hebben, het allemaal een religie is etc etc. Als er maar genoeg bots dit herhalen krijg je een sneeuwbaleffect. Echte mensen gaan hier aan meedoen, waardoor het weer moeilijker te zien is om hoeveel bots het gaat omdat er ook allemaal echte mensen tussen zitten. Dit maakt het extra verwarrend natuurlijk.

Maar als je ogen eenmaal open zijn en je weet waar je op moet letten zijn ze heel makkelijk te herkennen aan hun teksten. Simpel omdat ze eigenlijk altijd hetzelfde zeggen , dat waar ze door de achterliggende AI voor geprogrammeerd zijn. Het is net als de phising-emials. Met een beetje oefenen herken je die nu ook wel.
Ik hoop hiermee andere mensen te waarschuwen voor bots als Pindar. Immers als je ervan bewust bent dat de boodschap die hij en andere bots met behulp van echte mensen blijven herhalen zonder onderbouwing en bewijs , zonder inhoudelijk in te gaan op menselijke betogen over dit onderwerp zal het zijn kracht verliezen en wordt het niet meer dan ruis en zullen je hersenen deze informatie automatisch filteren en gelijk afserveren als niet relevant.

Dit zal de kracht en de macht van de NWO verder doen afbrokkelen.
Maar bewijzen? Ho maar! je vind het blijkbaar erg bedreigend dat een mens van vlees en bloed schrijft wat ik schrijf. Ben gewoon een mens van vlees en bloed.

En wat je probeert gaat toch niet lukken, die grens zijn we al voorbij.

Ik hoop dat je ooit begrijpen zult wat je gedaan hebt hier.

O, wacht! Nu ga je schrijven wat ik schrijf precies is wat een bot doet!

Lol, je bent zoooooo doorzichig met je achteraf cirkel redeneringen.

asti
2
Het duurt meestal niet lang voordat iemand met mentale problemen duidelijk laat blijken dat hij of zij helemaal de weg kwijt is. Wat vooral opvalt is het beroerde inschattingsvermogen. Terwijl dit een beleggersforum is.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 februari 2020 23:47:

[...]
Goed, helemaal uitgekeken:
www.youtube.com/watch?v=aFhpGrQh4wE&a...

Over het 'GeenStijl'-begin van die presentator heb ik het al gehad.
Na 8 min komt een boer aan het woord, met hem ben ik het grotendeels wel eens. Allereerst heeft hij het over het gebrek aan transparantie bij het RIVM. Zo kreeg het Mesdag-fonds in eerste instantie geen toegang tot bepaalde data en rekenregels van het RIVM, terwijl die toch essentieel waren voor vergelijkings- en controledoeleinden. Er moest een WOB-verzoek aan te pas komen.
...
[stuk weggelaten]
...

Mijn mening over dat alles? Er zitten kernen van waarheid in, alleen geloof ik niet zo in grootschalige complotten, alsof een clubje machtige mensen ("Bilderberg" en zo) regelmatig bij elkaar komen en dan hun handtekening zetten onder weer verder uitgewerkte plannen.
Wel herken ik soms bewegingen en processen in de genoemde richting. Maar dan niet door geheime afspraken binnen dubieuze genootschappen, maar door tunneldenken bij grote groepen mensen en politici, nog niet goed begrepen en gereguleerde neo-kapitalistische ontwikkelingen, 'framing' door diverse (politieke) partijen en actiegroepen, en meer van dat soort niet echt van bovenaf gestuurde processen.
Plus op sensatie en kijkcijfers gerichte onkritische media, die meestal niet ver doorgraven.

Wordt vervolgd.
VERVOLG dus. Nu over de manier waarop de gevestigde politieke partijen en media met kritische geluiden omgaan.
Allereerst een interview met die onderzoekster Geesje Rotgers van het Mesdagfonds:
www.youtube.com/watch?v=OtxwSm7rlHk

In mijn ogen een volstrekt integere dame, oordeel zelf. Ze plaatst hier en daar een eerlijke disclaimer, en nuanceert waar nodig. Ook zegt ze goede contacten met de onderzoekers van het RIVM te hebben, maar dat de leiding daar soms dingen tegenhoudt (verbaast me niks).

Het Mesdagfonds kwam dus met cijfers die aantonen dat boeren voor minder stikstofbelasting van natuurgebieden zorgen dan het RIVM beweert (25% ipv 46%).
Hier een veel bekeken NPO- Op1 uitzending daarover:
www.youtube.com/watch?v=yyesTDmLm-E

Duidelijk is dat de NPO-redactie de twee presentatoren de wei ingestuurd hadden met de opdracht om het Mesdagfonds als een stelletje querulanten of een uitsluitend boerenlobby te 'framen'. Maar CDA-Kamerlid Geurts liet zich niet ringeloren en gaf enig tegengas. Beetje halfzacht nog, maar hij zei tenminste (ook in een ander interview) dat hij die verschillen met het RIVM goed uitgezocht wilde hebben.

Erger was het gesteld met enkele kamerleden van GroenLinks en D'66 (waaronder die vreselijke de Groot, de boerenhalveerder) en ik meen ook SP, die direct na de persconferentie van het Mesdagfonds in Den Haag geïnterviewd werden. Ik kan er helaas geen filmpje van vinden, maar zag het voorbij komen op NPO-Politiek (Ziggo-kanaal 502).
Zij hadden nauwelijks geluisterd naar de Mesdag-mensen, namen de cijfers van mevr. Rotgers niet serieus en maakten zich ervan af met opmerkingen als: "We hebben een gerenommeerd instituut als het RIVM. Hun cijfers zijn ons genoeg."

Ik kon mijn oren niet geloven. Dát is pas tunneldenken!
En niet de 'querulanten', maar de gevestigde partijen tonen hier een gebrek aan integriteit.

[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 februari 2020 23:47:

[...]
En dan gaat de roodharige presentator in het filmpje, een soort kruising/achterneef van Abram Kuyper, Pieter Jelles Troelstra en Fre Meis, in de overdrive.
[...]
Tsja, als Newton en Einstein het al tegen onze held af moeten leggen, dan kan een roodharige het wel helemaal op zijn buik schrijven. Wat er niet alles omhoog borrelt op sociale media...
Beperktedijkbewaking
0
Ha, zo ken ik je weer!
Inclusief een licht germanisme (alles ipv al).

Overigens: waar of wanneer heb ik Newton of Einstein bekritiseerd?
Als je nu over Heisenberg met zijn tweede onzekerheidsrelatie zou zijn begonnen, ja, dan ...

[verwijderd]
0
Een belangrijk gegeven in de discussie over ammoniak belasting van (niet alleen) natuurgebieden is de verdeling van de afstand die ammoniak aflegt tussen emissie en depositie. 50% reist verder dan 70 km (zie bijgevoegd plaatje). Men hoeft dus echt niet elke afzonderlijke koe in de gaten te houden. Vanzelfsprekend landt een groot deel van de rotzooi uit de landbouw op weilanden en vervolgens in sloten en vaarten.

www.infomil.nl/onderwerpen/ruimte/omg...

Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 26 februari 2020 11:16:

Ha, zo ken ik je weer!
Inclusief een licht germanisme (alles ipv al).

Overigens: waar of wanneer heb ik Newton of Einstein bekritiseerd?
Als je nu over Heisenberg met zijn tweede onzekerheidsrelatie zou zijn begonnen, ja, dan ...

Prachtig, zelfs Heisenberg moet het ontgelden. Toch leuk op zo'n lekenforum.
Nu nog PINDAR er overheen en dan is mijn dag gered!
38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  0,00  0,00%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 0,00%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.335,03 +0,13%
 EUR/USD 1,0726 -0,03%
 WTI 83,75 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront