Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
voda
0
Google-moeder Alphabet meer dan 1 biljoen waard

Gepubliceerd op 16 jan 2020 om 22:27 | Views: 1.094

MOUNTAIN VIEW (AFN) - Het moederbedrijf van Google is voor het eerst door de grens van 1 biljoen dollar aan beurswaarde gebroken. Daarmee behoort technologieconcern Alphabet naast techreus Microsoft, iPhonemaker Apple en oliegigant Saudi Aramco tot de club van de waardevolste bedrijven ter wereld.

De koers van het aandeel Alphabet ging sinds januari gestaag omhoog en doorbrak de magische grens donderdag. De grote vraag is hoe lang de Google-moeder aan deze waarde kan vasthouden. Webgigant Amazon behoorde ook even tot de 1 biljoen dollar-club, maar nam inmiddels weer afscheid van zijn plek.

Een belangrijke test komt voor Alphabet in februari, wanneer het concern een kijkje in de boeken over vorig jaar geeft. Beleggers zullen de advertentie-inkomsten scherp in de gaten houden. Daarnaast willen veel beleidsmakers het technologieconcern onder strenger toezicht stellen uit privacy- en mededingsoverwegingen. Verder moet topman Sundar Pichai zich in zijn eentje kunnen bewijzen. Hij kan niet meer op de steun van oprichters Sergey Brin en Larry Page rekenen, die zich onlangs terugtrokken uit het bestuur.
voda
0
Kledingbedrijf Gap splitst zich toch niet op

Gepubliceerd op 17 jan 2020 om 07:12 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse kledingbedrijf Gap Inc. splitst zich toch niet op. Het scheiden van onderdelen is kostbaar en complex en dat beperkt volgens de onderneming de waarde die uit de stap gehaald kan worden.

Gap was het opsplitsingsproces al begonnen. Het ene bedrijf zou bestaan uit het merk Old Navy. In de andere onderneming, waarvoor de tijdelijke naam NewCo was bedacht, zouden grote merken als Gap en Banana Republic en kleinere als Athleta, Intermix en Hill City worden ondergebracht.

De melding dat Gap zich toch niet opsplitst, kwam op de financiële markten als een verrassing. Enkele maanden terug benadrukte Gap nog dat het achter het plan stond, na de oproep van verschillende analisten om de splitsing af te blazen. Zij wezen destijds op de zwakke omzetten en het abrupte vertrek van toenmalig topman Art Peck.

Gap bevindt zich al enige tijd in zwaar weer. Veel klanten zijn overgestapt naar ketens als H&M en Zara. Robert Fisher, die tijdelijk aan het roer staat van het bedrijf, gaf in een verklaring aan dat Gap zich er nu op gaat richten om de resultaten weer op te krikken. In een verklaring gaf hij aan dat het feestdagenseizoen goed is verlopen en de jaarresultaten een duw in de rug hebben gegeven.
voda
0
Fiat Chrysler bevestigt gesprekken met Foxconn

(ABM FN-Dow Jones) Fiat Chrysler Automobiles heeft vrijdag bevestigd dat het in gesprek is met Foxconn over het mogelijk opzetten van een joint venture om elektrische voertuigen te ontwikkelen in China.

Het zou gaan om een joint venture met gelijke belangen. Een samenwerking zou zich volgens Fiaters in eerste instantie richten op de Chinese markt. Het autobedrijf zegt bijna een voorlopige overeenkomst te kunnen tekenen met Foxconn, die de basis moet vormen van een bindende overeenkomst in de komende maanden.

Er is evenwel nog geen garantie dat het daadwerkelijk tot een deal komt, aldus Fiat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: UBS haalt Twitter van kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Twitter Inc
$ 34,19 0,95 2,86 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor Twitter neerwaarts bijgesteld van Kopen naar Houden en tevens het koersdoel verlaagd van 37,00 dollar naar 35,00 dollar. Dit maakte de Zwitserse bank vrijdag bekend.

De analisten hebben besloten tot een positie aan de zijlijn.

Twitter staat nu op een kruispunt, stelde Morgan Stanley. "Aan de ene kant kan Twitter gaan profiteren van de grote evenementen die in 2020 staan te gebeuren zoals de Olympische spelen, het EK voetbal en de presidentsverkiezingen in Amerika. Maar aan de andere kant verwachten we dat het management ook gaat investeren in zaken zoals veiligheid en technologie, en dit zal de marge onder druk zetten."

Voor het eerste halfjaar verwacht Morgan Stanley geen robuuste omzetcijfers. "Pas in het tweede deel van 2020 met een makkelijke vergelijkingsbasis en de genoemde evenementen kunnen de cijfers er beter uit gaan zien."

Tevens stipten de analisten van UBS nog drie vragen aan die beantwoord dienen te worden. Ten eerste hoe gaat het aantal gebruikers zich ontwikkelen. Op basis van de laatste cijfers gaat UBS uit van een stabiele groei. Ten tweede hoe gaan de advertentieinkomsten zich ontwikkelen. En ten derde is het de vraag of de EBITDA-marge van 40 procent in afzienbare tijd gehaald kan worden. UBS meent dat door de investeringen die nodig zijn, het laatste punt wel eens lastig kan worden.

Het aandeel Twitter sloot donderdag 2,9 procent hoger op 34,19 dollar. In de voorbeurshandel van vrijdag stond de koers 1,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street lijkt hoger te gaan openen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Het lijkt er op dat de beurzen de recordniveaus van donderdag vandaag gaan aanscherpen

China publiceerde een aantal over het algemeen positieve economische rapporten, en dat stimuleerde het sentiment op de beurzen wereldwijd, stelde analist David Madden van CMC Markets.

De Chinese industriële productie ging in december met 6,9 procent omhoog. In november steeg de productie nog met 6,2 procent. "Deze cijfers lagen boven de vorige rapportages en boven de verwachting van de markt", aldus Madden.

Vanmiddag is in de Verenigde Staten aandacht voor de huizenbouw en de bouwvergunningen over december, de industriële productie over dezelfde maand en het consumentenvertrouwen, zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan in een voorlopige versie over januari.

Voor de Amerikaanse nieuwbouw wordt door de economen een stijging op maandbasis met 0,4 procent verwacht. In november was hiervoor nog sprake van een stijging met 3,2 procent. Voor de bouwvergunningen wordt uitgegaan van een daling op maandbasis van 1,5 procent, terwijl in november er op maandbasis nog 1,4 procent bijkwam.

De industriële productie van de Amerikanen daalt naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent tegen een stijging met 1,1 procent op maandbasis in november. De capaciteitsbenutting daalt in de prognose licht van 77,3 in november naar 77,0.

De index zoals deze wordt samengesteld door de wetenschappers in Michigan stijgt naar verwachting van 99,2 in december naar een voorlopige 99,5.


De euro/dollar noteerde vrijdag op 1,1112. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1136 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1138 op de borden.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een februari-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 58,77 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 64,99 dollar werd betaald, een stijging van 0,5 procent.

Bedrijfsnieuws

UBS heeft het advies voor Twitter neerwaarts bijgesteld van Kopen naar Houden en tevens het koersdoel verlaagd van 37,00 dollar naar 35,00 dollar. Dit maakte de Zwitserse bank vrijdag bekend. Het aandeel Twitter sloot donderdag 2,9 procent hoger op 34,19 dollar. In de voorbeurshandel van vrijdag stond de koers 1,5 procent lager.

Alphabet werd donderdag het vierde Amerikaanse bedrijf ooit dat een marktwaarde van 1 biljoen dollar behaalde. Apple, Amazon en Microsoft gingen Alphanet voor.

Schlumberger heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzet op jaarbasis licht zien stijgen en boekte een winst die iets hoger uitviel dan waarop analisten hadden gerekend. Het aandeel Schlumberger noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent hoger.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 3.316,81 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 29.297,64 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 9.357,13.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winst Schlumberger hoger dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Schlumberger heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzet op jaarbasis licht zien stijgen en boekte een winst die iets hoger uitviel dan waarop analisten hadden gerekend. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalrapportage van de oliedienstverlener.

De oliedienstverlener boekte een omzet van 8,2 miljard dollar. Op kwartaalbasis daalde de omzet met 4 procent, maar op jaarbasis was er sprake van een stijging met 1 procent.

De aangepaste winst bedroeg 0,39 dollar per aandeel tegen 0,36 dollar per aandeel een jaar eerder. Analisten vooraf door FactSet gepolst gingen gemiddeld uit van 0,37 dollar per aandeel.

De nettowinst bedroeg het afgelopen kwartaal 333 miljoen dollar, in vergelijking met 538 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Rekening houdend met bijzondere posten steeg de winst evenwel van 498 miljoen naar 545 miljoen dollar.

Schlumberger keert ook dit kwartaal een kwartaaldividend van 0,50 dollar per aandeel uit.

In heel 2019 bedroeg de omzet 32,9 miljard dollar, vrijwel gelikt aan de omzet in 2018. Maar terwijl in 2018 nog 2,1 miljard dollar werd verdiend, leed Schlumberger in 2019 een verlies van meer dan 10,1 miljard dollar als gevolg van allerlei afschrijvingen. De netto kasstroom bedroeg 2,7 miljard dollar. "Een geweldige prestatie", aldus CEP Olivier Le Peuch.

Het aandeel Schlumberger noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Veel meer Amerikaanse woningen in aanbouw genomen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in december flink gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Het aantal in aanbouw genomen woningen steeg vorige maand met 16,9 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,608 miljoen stuks.

Op jaarbasis steeg het aantal in aanbouw genomen woningen met maar liefst 40,8 procent.

Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen daalde in december op maandbasis met 3,9 procent tot 1,416 miljoen stuks. Op jaarbasis ging het om een stijging van 5,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vacatures VS dalen

(ABM FN)Het aantal vacatures in de Verenigde Staten is in november gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

In november daalde het aantal openstaande vacatures ten opzichte van de voorgaande maand met 561.000 stuks tot 6,8 miljoen. In november 2018 waren er 7,63 miljoen vacatures.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Hogere opening op Wall Street

Gepubliceerd op 17 jan 2020 om 15:44 | Views: 182

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten aan de handel begonnen, na de records van een dag eerder. De stemming wordt nog steeds gesteund door optimisme over het Chinees-Amerikaanse handelsakkoord en goede kwartaalresultaten van bedrijven. Daarnaast gaat de aandacht van beleggers op Wall Street uit naar verschillende macro-economische cijfers.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent hoger op 29.341 punten. De breed samengestelde S&P 500 won 0,2 procent tot 3322 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg ook 0,2 procent, tot 9376 punten.

Uit China werd bekend dat de Chinese economie vorig jaar in het traagste tempo is gegroeid in bijna drie decennia. De winkelverkopen en de industriële productie in China namen in de laatste maand van het jaar echter sterker dan verwacht toe.

Schlumberger

Bij de bedrijven opende oliedienstverlener Schlumberger de boeken. De resultaten waren beter dan analisten hadden verwacht en het aandeel Schlumberger won een kleine 2 procent. De distributeur van industriële producten Fastenal (min 0,7 procent) opende ook de boeken, maar kreeg de handen van beleggers niet op elkaar.

Kledingbedrijf Gap kreeg er 0,5 procent bij, door de bekendmaking zich toch niet op te splitsen. Het scheiden van onderdelen is kostbaar en complex en dat beperkt volgens de onderneming de waarde die uit de stap gehaald kan worden.
voda
0
Consumentenvertrouwen VS licht omlaag

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in januari licht gedaald. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 99,3 eind december naar 99,1.

Economen hadden vooraf op een stand van 99,6 gerekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street op koers voor nieuwe records

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag vrijdagavond op koers voor nieuwe recordstanden. Met nog een paar uur handel te gaan, steeg de S&P 500 0,2 procent. De Dow Jones index noteerde 0,1 procent in de plus en de Nasdaq won ook 0,1 procent.

"Het optimisme houdt aan", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Volgens marktstrateeg JJ Kinahan van TD Ameritrade zijn de markten gekalmeerd door de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China, waardoor beleggers zich geen zorgen meer maken over nieuwe importtarieven.

Dat China last heeft van die tarieven, bleek uit groeicijfers uit het land. In 2019 groeide de Chinese economie in het traagste tempo in bijna 30 jaar. Maar, zo benadrukte analist Madden van CMC, heel verrassend waren de cijfers niet.

Op macro-economisch vlak werd verder bekend dat de industriële productie in de VS in december met 0,3 procent is gedaald. Die afname op maandbasis werd ook voorspeld.

Verder is het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan halverwege deze maand iets afgezwakt ten opzichte van eind december.

Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten steeg in december juist flink, met bijna 17 procent. Het aantal afgegeven bouwvergunningen nam met bijna 4 procent af.

De euro/dollar verhandelde vrijdagavond op 1,1093. Olie werd iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Alphabet werd donderdag het vierde Amerikaanse bedrijf ooit dat een marktwaarde van 1 biljoen dollar behaalde. Apple, Amazon en Microsoft gingen Alphabet voor. Het aandeel van het moederbedrijf van zoekmachine Google noteerde vrijdag 1,0 procent hoger op bijna 1.465 dollar.

Schlumberger heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzet op jaarbasis licht zien stijgen en boekte een winst die iets hoger uitviel dan waarop analisten hadden gerekend. Het aandeel Schlumberger steeg 0,5 procent.

UBS heeft het advies voor Twitter neerwaarts bijgesteld van Kopen naar Houden en tevens het koersdoel verlaagd van 37,00 dollar naar 35,00 dollar. Het aandeel verloor vrijdag 0,2 procent aan waarde.

Aandelen Comcast stegen 1,2 procent na het lanceren van zijn streamingdienst Peacock.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nieuw softwareprobleem Boeing 737 MAX

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Boeing Co
$ 324,16 -7,75 -2,33 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Boeing heeft een nieuw softwareprobleem ontdekt bij zijn geplaagde 737 MAX 8 toestel. Dit meldden diverse media vrijdagavond, waaronder The Wall Street Journal.

Het probleem kwam vorige week aan het licht tijdens een technisch onderzoek. Omdat de software niet goed werkt, kunnen de computersystemen in de toestellen niet naar behoren worden opgestart voor een vlucht.

Omdat Boeing de software moet updaten, loopt de certificering van de toestellen door luchtvaartautoriteit FAA mogelijk vertraging op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Boeing wil 10 miljard dollar lenen - media

(ABM FN) Boeing is van plan om 10 miljard dollar of zelfs meer te lenen vanwege de problemen die de vliegtuigfabrikant ondervindt met de 737 MAX 8. Dit schreef zakenzender CNBC maandag op basis van bronnen.

Over de lening zou Boeing met verschillende banken hebben gesproken en inmiddels zou al ten minste 6 miljard dollar zijn toegezegd.

Momenteel ligt de productie van de 737 MAX stil, nadat de toezichthouders hebben besloten dat het toestel momenteel niet mag vliegen na twee dodelijke ongelukken eerder.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tesla ontkent 'plotselinge versnelling' auto's

Gepubliceerd op 20 jan 2020 om 22:43 | Views: 1.402

PALO ALTO (AFN/RTR) - Tesla ontkent dat zijn auto's plotseling versnellen. Dat doet de maker van elektrische auto in reactie op een verzoek aan de Amerikaanse toezichthouder National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) om onderzoek te doen naar de auto's en 500.000 Tesla's van de types Model S, Model X en Model 3 terug te roepen.

Volgens de indieners van de petitie zijn de plotselinge versnellingen de oorzaak van verschillende ongelukken. Alle Tesla's die sinds 2013 gebouwd zijn, zouden daarom door de automaker moeten worden aangepast.

Tesla noemt de claim van de onverwachte acceleratie "volledig onjuist" en geeft aan bij alle ongelukken met Tesla's die door de NHTSA zijn onderzocht volledige medewerking te hebben verleend en al zijn data over de ongelukken te hebben gedeeld. Het bedrijf claimt dat het verzoek bij de NHTSA is ingediend door shortsellers, beleggers die speculeren op een koersdaling van het bedrijf. Tesla-baas Elon Musk heeft het al langer met hen aan de stok. Die shortsellers verloren overigens de laatste tijd veel geld, want het aandeel Tesla steeg de afgelopen weken fors.
voda
0
Frankrijk en VS willen handelsoorlog voorkomen

(ABM FN-Dow Jones) Frankrijk en de Verenigde Staten zijn een tijdelijk staakt-het-vuren overeengekomen om zo een handelsoorlog te voorkomen. Dit bleek uit tweets van de presidenten Emmanuel Macron en Donald Trump.

Parijs wil dat grote internetbedrijven zoals Google een digitale belasting betalen die is gebaseerd op de omzet die zij realiseren in Frankrijk, maar de VS zijn hier fel tegen gekant.

Macron schreef vannacht op Twitter een zeer goed gesprek te hebben gehad met Trump over het onderwerp. "We zullen samen werken aan een goede overeenkomst om een escalatie van [import]heffingen te voorkomen", aldus de Franse president.

Trump reageerde kort op de tweet van zijn Franse evenknie met "Uitstekend!".

De nieuwe belasting zou in ieder geval tot het einde van het jaar uitgesteld zijn, zei een Amerikaanse ambtenaar, en in ruil zullen de VS heffingen die zij ter vergelding oplegden, laten vallen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag, na een lang weekend, een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

Nadat vrijdag nieuwe records werden gebroken, bleven de deuren maandag gesloten vanwege Martin Luther King Day.

De uitbraak van het coronavirus in China zorgt voor onrust op de markt. Beleggers vrezen een nieuwe epidemie die de Aziatische economie zou kunnen raken, zoals al in 2003 gebeurde met de uitbraak van SARS. Deze uitbraak zorgde toen ook voor koersdalingen.

Einde van de week start in China de viering van nieuwjaar, en dat betekent dat veel Chinezen op reis gaan, wat een versnelde verspreiding van het coronavirus tot gevolg zou kunnen hebben.

Beleggers lijken het goed nieuws op het handelsfront tussen de Verenigde Staten en Frankrijk naast zich neer te leggen. Beide landen zijn een tijdelijk staakt-het-vuren overeengekomen om zo een handelsoorlog te voorkomen.

President Emmanuel Macron schreef vannacht op Twitter een zeer goed gesprek te hebben gehad met Trump. "We zullen samen werken aan een goede overeenkomst om een escalatie van [import]heffingen te voorkomen", aldus de Franse president.

Trump reageerde kort op de tweet van zijn Franse evenknie met "Uitstekend!".

De Amerikaanse president kwam zojuist ook aan in het Zwitserse Davos voor het World Economic Forum.

In een toespraak stelde de president dat de VS er geweldig voorstaan. Iedere Amerikaan profiteert volgens Trump.

Verder merkte hij op dat de relatie tussen de VS en China niet eerder zo goed was en spoedig beginnen de onderhandelingen over een tweede fase van het handelsakkoord.

Minder te spreken was Trump over het monetaire beleid van de Federal Reserve. De centrale bank is te vlot met de rente verhogen en juist te traag met verlagen.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 57,76 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,7 procent goedkoper werd op 64,11 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1109. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1096.

Bedrijfsnieuws

Vandaag gaat het Amerikaanse cijferseizoen verder met onder andere Netflix en IBM. Beide bedrijven komen nabeurs. Voor de openingsbel is het de beurt aan Halliburton.

Uber heeft zijn Indiase maaltijdbezorger aan zijn lokale rivaal Zomato Media verkocht. Het afscheid nemen van het worstelende bedrijf zal een positief effect hebben op de winstontwikkeling van Uber.

Boeing is van plan om 10 miljard dollar of zelfs meer te lenen vanwege de problemen die de vliegtuigfabrikant ondervindt met de 737 MAX 8. Dit schreef zakenzender CNBC maandag op basis van bronnen.

Slotstanden van vrijdag

Wall Street heeft zijn records vrijdag verder aangescherpt. De S&P 500 steeg 0,4 procent op een slot van 3.329,62 punten. De Dow Jones index sloot 0,2 procent in de plus op 29.348,10 punten en de Nasdaq won 0,3 procent tot 9.388,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Minder omzet voor Halliburton

(ABM FN-Dow Jones) Halliburton heeft in het vierde kwartaal de omzet zien dalen en een flink nettoverlies moeten incasseren. Dit meldde het bedrijf uit Houston dinsdag voor de openingsbel in New York.

De oliedienstverlener zag de omzet in het laatste kwartaal van 2019 uitkomen op 5.191 miljoen dollar tegen 5.936 miljoen dollar over het vierde kwartaal van 2018. Dit leidde tot een nettoverlies, toerekenbaar aan aandeelhouders, van 1.653 miljoen dollar. Een jaar eerder was er nog sprake van een nettowinst van 664 miljoen dollar.

Als er geen rekening wordt gehouden met voorzieningen en afschrijvingen resteerde er wel een nettowinst, in dit geval van 285 miljoen dollar of 0,32 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 358 miljoen dollar, of 0,41 dollar per aandeel. De verwachting van de markt lag voor het afgelopen kwartaal op 0,29 dollar per aandeel.

Outlook

Halliburton verwacht voor het lopende boekjaar 2020 een voortzetting van de internationale groei, een verbetering van de marges, maar ook opnieuw een afname in de uitgaven door klanten.

In de voorbeurshandel steeg het aandeel Halliburton 2,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Lagere opening Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag, na een lang weekend, een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

Nadat vrijdag nieuwe records werden gebroken, bleven de deuren maandag gesloten vanwege Martin Luther King Day.

De uitbraak van het coronavirus in China zorgt voor onrust op de wereldmarkten. Beleggers vrezen een nieuwe epidemie die de Aziatische economie zou kunnen raken, zoals al in 2003 gebeurde met de uitbraak van SARS. Deze uitbraak zorgde toen ook voor koersdalingen.

Einde van de week start in China de viering van nieuwjaar, en dat betekent dat veel Chinezen op reis gaan, wat een versnelde verspreiding van het coronavirus tot gevolg zou kunnen hebben.

“De economische gevolgen kunnen zeer verontrustend zijn”, aldus Rajiv Biswas, hoofdeconoom voor de Azië-Pacific regio bij IHS Markit. “Het internationale toerisme in China heeft een sterke groei doorgemaakt, dus de risico's van een wereldwijde SARS-achtige virusepidemie zijn nog groter geworden.”

De beurzen in Europa en Azië namen door dit nieuws ook gas terug.

Beleggers lijken het goed nieuws op het handelsfront tussen de Verenigde Staten en Frankrijk naast zich neer te leggen. Beide landen zijn een tijdelijk staakt-het-vuren overeengekomen om zo een handelsoorlog te voorkomen.

President Emmanuel Macron schreef vannacht op Twitter een zeer goed gesprek te hebben gehad met Trump. "We zullen samen werken aan een goede overeenkomst om een escalatie van [import]heffingen te voorkomen", aldus de Franse president.

Trump reageerde kort op de tweet van zijn Franse evenknie met "Uitstekend!".

De Amerikaanse president kwam vanmiddag ook aan in het Zwitserse Davos voor het World Economic Forum.

In een toespraak stelde de president dat de VS er geweldig voorstaan. Iedere Amerikaan profiteert volgens Trump.

Verder merkte hij op dat de relatie tussen de VS en China niet eerder zo goed was en spoedig beginnen de onderhandelingen over een tweede fase van het handelsakkoord.

Minder te spreken was Trump over het monetaire beleid van de Federal Reserve. De centrale bank is te vlot met de rente verhogen en juist te traag met verlagen.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 1,0 procent tot 58,00 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,3 procent goedkoper werd op 64,35 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1113. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1096.

Bedrijfsnieuws

Vandaag gaat het Amerikaanse cijferseizoen verder. Voor de openingsbel kwam Halliburton al met cijfers. In het vierde kwartaal heeft het bedrijf de omzet zien dalen en een flink nettoverlies moeten incasseren. Halliburton verwacht voor het lopende boekjaar 2020 een voortzetting van de internationale groei, een verbetering van de marges, maar ook opnieuw een afname in de uitgaven door klanten.

Nabeurs volgen Netflix en IBM.

Uber heeft zijn Indiase maaltijdbezorger aan zijn lokale rivaal Zomato Media verkocht. Het afscheid nemen van het worstelende bedrijf zal een positief effect hebben op de winstontwikkeling van Uber.

Boeing is van plan om 10 miljard dollar of zelfs meer te lenen vanwege de problemen die de vliegtuigfabrikant ondervindt met de 737 MAX 8. Dit schreef zakenzender CNBC maandag op basis van bronnen.

Slotstanden van vrijdag

Wall Street heeft zijn records vrijdag verder aangescherpt. De S&P 500 steeg 0,4 procent op een slot van 3.329,62 punten. De Dow Jones index sloot 0,2 procent in de plus op 29.348,10 punten en de Nasdaq won 0,3 procent tot 9.388,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Concurreren met VS moeilijk door lage rente'

Gepubliceerd op 21 jan 2020 om 16:10 | Views: 0

DAVOS (AFN) - Concurreren met Amerikaanse banken is moeilijk voor Europese banken door de lage rente die de Europese Centrale Bank rekent. dat heeft ABN AMRO-topman Kees van Dijkhuizen in Davos gezegd tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC. De rente die de ECB aan banken rekent voor het stallen van geld bedraagt -0,5 procent. Dat betekent dat banken dus moeten betalen voor geld dat ze bij de centrale bank onderbrengen.

ABN AMRO besloot onlangs die negatieve rente door te berekenen aan klanten die meer dan 2,5 miljoen euro op hun rekening hebben staan. "Dat is niet iets wat mensen leuk vinden. Je moet het uitleggen", verklaarde Van Dijkhuizen. "Het is een moeilijke situatie voor banken om geld in te verdienen. De Verenigde Staten hebben dat probleem niet."

De ECB gaat het huidige monetaire beleid tegen het licht houden en dat juicht Van Dijkhuizen toe. Daarbij wijst hij op Zweden, dat onlangs besloot zijn rente van een negatief tarief te verhogen tot nul procent. "Ik hoop dan ook echt er een meer genormaliseerd renteniveau komt in Europa.

Nederlandse banken betaalden vorig jaar 630 miljoen euro aan de ECB als gevolg van de negatieve depositorente, stelt fintechbedrijf Deposit Solutions. Sinds 2016 betaalden Nederlandse banken al 3 miljard euro aan de centrale bank, ongeveer een achtste van de totale rentebaten voor de ECB. Alleen de Duitse en Franse bankensector betaalden een hogere rekening.
voda
0
Trump dreigt weer met importheffingen voor Europese auto's

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag opnieuw gedreigd met importheffingen voor Europese auto's. Dit deed hij in gesprek met The Wall Street Journal.

Hij zei "absoluut serieus" te zijn over het opleggen van dergelijke heffingen als hij niet tot een handelsdeal komt met Europa.

Digitax uitgesteld

Frankrijk en de Verenigde Staten zijn een tijdelijk staakt-het-vuren overeengekomen om zo een handelsoorlog te voorkomen. Dit bleek uit tweets van de presidenten Emmanuel Macron en Trump.

Parijs wil dat grote internetbedrijven zoals Google een digitale belasting betalen die is gebaseerd op de omzet die zij realiseren in Frankrijk, maar de VS zijn hier fel tegen gekant.

Macron schreef vannacht op Twitter een zeer goed gesprek te hebben gehad met Trump over het onderwerp. "We zullen samen werken aan een goede overeenkomst om een escalatie van [import]heffingen te voorkomen", aldus de Franse president.

Trump reageerde kort op de tweet van zijn Franse evenknie met "Uitstekend!".

De nieuwe belasting zou in ieder geval tot het einde van het jaar uitgesteld zijn, zei een Amerikaanse ambtenaar, en in ruil zullen de VS heffingen die zij ter vergelding oplegden, laten vallen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones Newswires 2020 All rights reserved.
25.279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront