Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.278 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
voda
0
Wall Street licht hoger

Gepubliceerd op 17 jan 2019 om 19:39 | Views: 39

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag tijdens de middaghandel in New York licht in de plus. Beleggers verwerkten onder meer cijfers van zakenbank Morgan Stanley en verfproducent PPG Industries. Ook hield Wall Street de ontwikkelingen rond de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid nauwlettend in de gaten.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent hoger op 24.173 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 2625 punten. Techbeurs Nasdaq kreeg er eveneens 0,3 procent bij, op 7055 punten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington heeft veel ambtenaren opgedragen toch weer aan het werk gaan. Ondanks dat er nog altijd geen akkoord is over het beëindigen van de shutdown, zou veel personeel wel gewoon betaald kunnen worden.

Morgan Stanley

Morgan Stanley publiceerde als laatste van de grote Amerikaanse banken zijn kwartaalcijfers. De bank deed afgelopen kwartaal tegenvallende zaken met de handel in obligaties. De inkomsten uit obligatiehandel daalden met 30 procent tot 564 miljoen dollar op jaarbasis. Dat was de sterkste daling van de vijf grootste zakenbanken op Wall Street. Het aandeel Morgan Stanley verloor een kleine 4 procent.

Verfproducent PPG kwam met een tegenvallende vooruitblik, maar won toch zo'n 4 procent. Het bedrijf wees op de toenemende economische onzekerheid in de wereld. Juweliersketen Signet Jewelers ging bijna 23 procent omlaag, na een verlaging van de verwachtingen. Signet heeft een tegenvallend feestdagenseizoen gedraaid.

Sears

Sears leverde verder ruim 5 procent aan beurswaarde in. Het noodlijdende Amerikaanse winkelbedrijf heeft bevestigd dat voorzitter Eddie Lampert als winnaar uit de bus is gekomen bij de faillissementsveiling van de retailer. Door zijn bod ter waarde van 5,2 miljard dollar lijkt Sears gered. Een rechter moet de deal nog wel goedkeuren.

De euro was 1,1386 dollar waard, tegen 1,1381 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent tot 51,99 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent minder op 61,23 dollar per vat.
voda
0
Wall Street licht hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersten donderdag richting het einde van de handelsdag licht hoger. Circa anderhalf uur voor het sluiten van de beurzen won de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent. Techbeurs Nasdaq steeg eveneens met 0,2 procent, terwijl de Dow Jones index een pas op de plaats maakte.

Wall Street opende nog in het rood. Daarmee leken beleggers even op adem te willen komen van de koerswinsten sinds eind vorige maand, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "De kooplust lijkt even iets te zijn afgenomen, waarbij er geen positieve macrocijfers zijn om aan vast te houden", aldus Madden. Bovendien kwam de Amerikaanse grootbank Morgan Stanley volgens de marktanalist met tegenvallende cijfers.

De Amerikaanse aandelenmarkten vonden gedurende de handelsdag toch de weg iets omhoog. "Er zijn nog zoveel bedrijfscijfers op komst en dat is de reden dat er vandaag weinig beweging op de markten is", aldus fondsbeheerder Tom Martin van Globalt Investments.

Volgens topman Tom Essaye van Sevens Report kijken beleggers uit naar de resultaten van meer banken, ook om een conclusie te kunnen trekken over de bredere economische ontwikkelingen.

"Tot dusver bleken de cijfers [van banken] wel aardig, maar niet fantastisch en waren de bijhorende commentaren geruststellend, maar niet enorm optimistisch", aldus Essaye. "Gezien de zeer lage verwachtingen [voor financials] in aanloop naar het huidige cijferseizoen, kunnen beter dan verwachte cijfers zorgen voor een verdere stijging van de beurzen", aldus de topman, die evenwel geen grote rally verwacht.

Een negatief bericht was verder dat aanklagers van de Amerikaanse federale overheid een strafrechtelijk onderzoek hebben ingesteld naar Huawei Technologies, omdat het Chinese bedrijf mogelijk bedrijfsgeheimen zou hebben gestolen van bedrijven in de Verenigde Staten. Huawei zou zich onder andere de technologie hebben toegeëigend met behulp van een robot genaamd Tappy. Die robot gebruikte T-Mobile US om smartphones te testen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste steunaanvragen de afgelopen week met 3.000 daalde naar 213.000. De verwachting was juist een stijging naar 220.000.

De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia steeg in januari van 9,1 in december tot 17,0 afgelopen maand. Er was door analisten een daling naar 8,0 voorzien.

Door de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid zijn vandaag de cijfers over de nieuwbouw en bouwvergunningen over december uitgesteld. De shutdown is vandaag de 27ste dag ingegaan en er is nog geen eind in zicht. Beleggers zijn bevreesd dat het de economische groei in het eerste kwartaal zal schaden.

De euro/dollar stond op 1,1385. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1398 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1395 op de borden.

De olieprijs ging omlaag. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 52,00 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,9 procent duurder werd op 61,19 dollar.

Bedrijfsnieuws

Vanavond nabeurs komen de kwartaalcijfers van Netflix en American Express naar buiten. Netflix is één van de FAANG-aandelen. De afgelopen week meldde Netflix dat het de abonnementsprijzen in de VS gaat verhogen om de groei van het bedrijf te stimuleren. In aanloop naar de cijferpublicaties won Netflix 0,4 procent, terwijl American Express een pas op de plaats maakte.

Morgan Stanley stond circa vier procent lager. De zakenbank heeft over het afgelopen kwartaal een lager dan verwachte winst geboekt, op een eveneens lagere omzet dan een jaar eerder. De omzet werd geraakt door het volatiele klimaat op de financiële markten wereldwijd. Vooral de afdeling Institutionele effecten en in mindere mate de vermogensbeheertak zagen de inkomsten afnemen.

PPG Industries zag over het afgelopen kwartaal de omzet licht dalen, bij een sterk oplopende winst. Het verf- en chemiebedrijf meldde een omzet van 3,65 miljard dollar, tegenover 3,68 miljard dollar een jaar eerder. Tegen constante wisselkoersen ging de omzet evenwel met 2 procent omhoog. De nettowinst zoals deze toekomt aan de aandeelhouder steeg in de verslagperiode van 151 miljoen dollar naar 258 miljoen dollar. Licht lagere volumes zullen volgens PPG het resultaat over het eerste halfjaar van 2019 drukken. Het aandeel noteerde 3,5 procent hoger.

Alcoa noteerde 1,4 procent hoger. Het aluminiumbedrijf boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 43 miljoen dollar, tegen een verlies van 41 miljoen dollar in het derde kwartaal, zo werd woensdag nabeurs bekend. Het bedrijf voorspelt voor volgend jaar een overschot aan aluminiumoxide op de wereldmarkt. Dit zou worden veroorzaakt door de productie in China waar de de raffinage van aluminiumoxide naar verwachting sneller groeit dan de vraag van smelterijen.

Juweliersketen Signet heeft een tegenvallende feestdagenperiode achter de rug. Het aandeel ging 24,3 procent onderuit.

Blue Apron maakte een koersval van 14,0 procent, nadat beleggerswebsite Investor Place de maaltijdbezorger in een top tien lijstje had geplaatst met bedrijven die de grootste kans maken om failliet te gaan in 2019. Sinds de beursgang van het bedrijf daalde het aandeel in achttien maanden van 10 dollar naar minder dan 1 dollar. "Er is duidelijk iets aan de hand", aldus de website.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
quote:

Robin82 schreef op 17 januari 2019 20:44:

wat is de reden dat de dow in 1 minuut 150 punten omhoog schiet?
Dit misschien?

Washington overweegt opheffen Chinese tarieven

(ABM FN-Dow Jones) Washington overweegt de Chinese importtarieven op te heffen om sneller tot een oplossing te komen in het handelsconflict met China. Dit schreef The Wall Street Journal donderdagavond op basis van bronnen.

In een serie bijeenkomsten zou de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin hebben geopperd om alle tarieven voor China op te heffen.

De Amerikaanse zakenkrant meldde tegelijk wel dat handelsgezant Robert Lighthizer bezorgd is dat het opheffen van de tarieven als zwaktebod kan worden gezien.

De bronnen benadrukken tegenover de krant dat er nog geen besluit is genomen, en dat het opheffen van de tarieven nog besproken wordt. President Trump zou nog niet betrokken zijn geweest in deze discussie.

In reactie op de berichtgeving in The Wall Street Journal stegen de Amerikaanse beurzen met 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Major U.S. stock averages spike in late afternoon trading after the Wall Street Journal reports that Treasury Secretary Steven Mnuchin is pushing a plan to lift tariffs on China imports as a way to strike a trade deal and calm the markets.

The Nasdaq, S&P, and Dow jumped to session highs but settled slightly above their previous levels. A Treasury spokesperson said neither Mnuchin nor U.S. Trade Representative Robert Lighthizer have "made any recommendations to anyone with respect to tariffs or other parts of the negotiation with the Chinese."

seekingalpha.com/news/3423996-stocks-...
voda
0
Geruchten opheffen Chinese importtarieven zet Wall Street hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zetten donderdag een eindsprint in, na geruchten dat Washington overweegt de Chinese importtarieven op te heffen.

De toonaangevende S&P 500 index won 0,7 procent op 2.633,25 punten, terwijl de Dow Jones index 0,7 procent steeg tot 24.370,10 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 0,7 procent bij op 7.084,46 punten.

De beurzen vonden de weg omhoog, nadat The Wall Street Journal op basis van bronnen meldde dat Washington overweegt de Chinese importtarieven op te heffen om sneller tot een oplossing te komen in het handelsconflict met China.

In een serie bijeenkomsten zou de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin hebben geopperd om alle tarieven voor China op te heffen. De Amerikaanse zakenkrant meldde tegelijk wel dat handelsgezant Robert Lighthizer bezorgd is dat het opheffen van de tarieven als zwaktebod kan worden gezien.

De bronnen benadrukken tegenover de krant dat er nog geen besluit is genomen, en dat het opheffen van de tarieven nog besproken wordt.

Eerder op de dag bleven de Amerikaanse beurzen nog dicht bij huis. Daarmee leken beleggers even op adem te willen komen van de koerswinsten sinds eind vorige maand, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "De kooplust lijkt even iets te zijn afgenomen, waarbij er geen positieve macrocijfers zijn om aan vast te houden", aldus Madden. Bovendien kwam de Amerikaanse grootbank Morgan Stanley volgens de marktanalist met tegenvallende cijfers.

Volgens topman Tom Essaye van Sevens Report kijken beleggers uit naar de resultaten van meer banken, ook om een conclusie te kunnen trekken over de bredere economische ontwikkelingen.

"Tot dusver bleken de cijfers [van banken] wel aardig, maar niet fantastisch en waren de bijhorende commentaren geruststellend, maar niet enorm optimistisch", aldus Essaye. "Gezien de zeer lage verwachtingen [voor financials] in aanloop naar het huidige cijferseizoen, kunnen beter dan verwachte cijfers zorgen voor een verdere stijging van de beurzen", aldus de topman, die evenwel geen grote rally verwacht.

Een negatief bericht was verder dat aanklagers van de Amerikaanse federale overheid een strafrechtelijk onderzoek hebben ingesteld naar Huawei Technologies, omdat het Chinese bedrijf mogelijk bedrijfsgeheimen zou hebben gestolen van bedrijven in de Verenigde Staten. Huawei zou zich onder andere de technologie hebben toegeëigend met behulp van een robot genaamd Tappy. Die robot gebruikte T-Mobile US om smartphones te testen.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste steunaanvragen de afgelopen week met 3.000 daalde naar 213.000. De verwachting was juist een stijging naar 220.000.

De index voor de bedrijvigheid in de industrie in de regio rond Philadelphia steeg in januari van 9,1 in december tot 17,0 afgelopen maand. Er was door analisten een daling naar 8,0 voorzien.

Door de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid zijn vandaag de cijfers over de nieuwbouw en bouwvergunningen over december uitgesteld. De shutdown is vandaag de 27ste dag ingegaan en er is nog geen eind in zicht. Beleggers zijn bevreesd dat het de economische groei in het eerste kwartaal zal schaden.

De euro/dollar stond op 1,1390. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1398 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1395 op de borden.

Een februari-future voor een vat ruwe olie eindigde 0,5 procent, ofwel 0,24 dollar, lager op 52,07 dollar op de New York Mercantile Exchange. "De angst voor een overaanbod op de oliemarkt in combinatie met zorgen over een afnemende vraag vanuit China blijven boven de energiesector hangen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Bedrijfsnieuws

Vanavond nabeurs komen de kwartaalcijfers van Netflix en American Express naar buiten. Netflix is één van de FAANG-aandelen. De afgelopen week meldde Netflix dat het de abonnementsprijzen in de VS gaat verhogen om de groei van het bedrijf te stimuleren. In aanloop naar de cijferpublicaties won Netflix een half procent, terwijl American Express een pas op de plaats maakte.

Morgan Stanley stond ruim vier procent lager. De zakenbank heeft over het afgelopen kwartaal een lager dan verwachte winst geboekt, op een eveneens lagere omzet dan een jaar eerder. De omzet werd geraakt door het volatiele klimaat op de financiële markten wereldwijd. Vooral de afdeling Institutionele effecten en in mindere mate de vermogensbeheertak zagen de inkomsten afnemen.

PPG Industries zag over het afgelopen kwartaal de omzet licht dalen, bij een sterk oplopende winst. Het verf- en chemiebedrijf meldde een omzet van 3,65 miljard dollar, tegenover 3,68 miljard dollar een jaar eerder. Tegen constante wisselkoersen ging de omzet evenwel met 2 procent omhoog. De nettowinst zoals deze toekomt aan de aandeelhouder steeg in de verslagperiode van 151 miljoen dollar naar 258 miljoen dollar. Licht lagere volumes zullen volgens PPG het resultaat over het eerste halfjaar van 2019 drukken. Het aandeel won krap vijf procent.

Alcoa sloot bijna twee procent hoger. Het aluminiumbedrijf boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 43 miljoen dollar, tegen een verlies van 41 miljoen dollar in het derde kwartaal, zo werd woensdag nabeurs bekend. Het bedrijf voorspelt voor volgend jaar een overschot aan aluminiumoxide op de wereldmarkt. Dit zou worden veroorzaakt door de productie in China waar de de raffinage van aluminiumoxide naar verwachting sneller groeit dan de vraag van smelterijen.

Blue Apron maakte een koersval van ruim tien procent, nadat beleggerswebsite Investor Place de maaltijdbezorger in een top tien lijstje had geplaatst met bedrijven die de grootste kans maken om failliet te gaan in 2019. Sinds de beursgang van het bedrijf daalde het aandeel in achttien maanden van 10 dollar naar minder dan 1 dollar. "Er is duidelijk iets aan de hand", aldus de website.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Tesla zet mes in personeelsbestand

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Tesla Inc
$ 317,37 -30,00 -8,64 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Topman Elon Musk van Tesla heeft plannen gepresenteerd om flink in de kosten te snijden.

In een email aan het personeel, ingezien door The Wall Street Journal, liet Musk weten dat het personeelsbestand met 7 procent wordt teruggebracht.

Tesla wil de kosten verlagen om zo de Model 3 goedkoper te kunnen produceren, stond in de email. Maar tegelijk wil de fabrikant ook de productie opvoeren.

"Hoger volume en verbeteringen in het ontwerp zijn cruciaal voor Tesla om schaalvoordelen te realiseren", volgens Musk.

In het derde kwartaal behaalde Telsa verrassend genoeg winst, en volgens Musk zal dit in het vierde kwartaal ook lukken. In de email die de zakenkrant inzag zou Musk melden dat er inderdaad winst is gemaakt, maar minder dan in het derde kwartaal.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Foxconn stuurt 50.000 werknemers weg - media

(ABM FN-Dow Jones) Foxconn heeft sinds oktober circa 50.000 tijdelijke banen ingetrokken. Dit schreef de Nikkei Asian Review vrijdag.

Het gaat om werknemers van de iPhone-fabriek in Zhengzhou, aldus bronnen van de krant.

Normaliter zouden deze banen elke maand een verlenging krijgen van augustus tot medio januari, waarna het werknemersbestand traditiegetrouw wordt teruggebracht omdat de productie van de iPhone van Apple dan ook terugloopt.

De verlaging met 50.000 banen is dan ook niet opmerkelijk, aldus bronnen van Nikkei, maar het vroege tijdstip wel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Donderdagavond kwam het gerucht in de markt dat de Verenigde Staten overwoog de importtarieven voor Chinese producten op te heffen. The Wall Street Journal baseerde zich hierbij op bronnen, die expliciet aangaven dat nog geen definitieve beslissing is genomen.

Het maandrapport van de International Energy Agency hield vast aan de groeiverwachting voor de vraag naar olie in 2019. Wel zag het de OPEC in december de productie reduceren, terwijl de Russen de productie juist opvoerden naar een nieuw record.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een februari-future West Texas Intermediate noteerde 1,5 procent in het groen op 52,83 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 61,99 dollar moest worden neergeteld, een winst van eveneens 1,3 procent.

In de Verenigde Staten komen vrijdag twee macrocijfers naar buiten, te weten de industriële productie over december en het consumentenvertrouwen over januari, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

De Amerikaanse industriële productie komt naar verwachting op maandbasis 0,2 procent hoger uit tegen een plus van 0,6 procent in november vorig jaar. De capaciteitsbezetting blijft met 78,5 procent naar verwachting gelijk.

De vertrouwensindex is in de prognoses afgenomen van 97,5 in december naar 96,4 deze maand.

De euro/dollar noteerde dag op 1,1408 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1394 dollar en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1390 dollar op de borden.

Bedrijfsnieuws

Schlumberger maakt voorbeurs de cijfers over het vierde kwartaal bekend. De verwachting voor de aangepaste winst per aandeel ligt op 0,36 dollar. Er ging voorbeurs 0,9 procent van de koers af.

Tesla schrapt zeven procent van zijn werknemersbestand in een poging de bedrijfskosten omlaag te krijgen. Op deze manier kan het bedrijf zijn Model 3 goedkoper aan de man brengen, zo hoopt topman Elon Musk. Het aandeel Tesla moest vrijdag voorbeurs al 7,9 procent prijsgeven.

Netflix heeft in het vierde kwartaal van 2018 veel meer nieuwe abonnees aangetrokken dan verwacht. Netflix kreeg er 8,8 miljoen abonnees bij. Analisten, geraadpleegd door FactSet, hadden op 7,5 miljoen gerekend. Netflix boekte een winst van 0,41 dollar per aandeel. Analisten mikten voorafgaand op een winst per aandeel van 0,24 dollar en Netflix hield zelf rekening met 0,23 dollar. Het bedrijf verwacht in het vierde kwartaal, wanneer de hogere prijzen worden doorgevoerd, een aangepaste winst per aandeel van 0,56 dollar en een omzet van 4,5 miljard dollar. De aanwas van nieuwe leden zal vermoedelijk 8,9 miljoen zijn. Het aandeel Netflix noteerde vrijdag voorbeurs 1,8 procent lager.

American Express boekte in het vierde kwartaal van 2018 weer winst. American Express zag de resultaten aantrekken, dankzij hogere bestedingen door kaartleden, hogere fee-inkomsten en leningen. Het bedrijf gaf afgelopen jaar 12 miljoen nieuwe kaarten uit. In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel 1,8 procent lager.

Mogelijk komt het aandeel Apple in beweging. Foxconn heeft in een Chinese fabriek waar de iPhone wordt gebouwd, veel eerder dan gebruikelijk 50.000 seizoensarbeiders naar huis gestuurd. Dit schreef de Nikkei Asian Review op basis van bronnen. Het aandeel steeg voorbeurs 0,4 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index won donderdag 0,7 procent op 2.633,25 punten, terwijl de Dow Jones index 0,7 procent steeg tot 24.370,10 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 0,7 procent bij op 7.084,46 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tiffany waarschuwt markt voor tegenvallende winst

(ABM FN-Dow Jones) Tiffany heeft een winstwaarschuwing afgegeven en het aandeel lijkt lager te gaan openen.

De juweliersketen liet vrijdag weten dat de winst afgelopen jaar vermoedelijk aan de onderkant van de eerder afgegeven prijsbandbreedte van 4,65 tot 4,80 dollar zal uitkomen. Analisten mikten volgens Factset op 4,77 dollar, dus aan de bovenkant van de bandbreedte.

In de laatste twee maanden van 2018, het feestseizoen, daalde de omzet met 1 procent. Op vergelijkbare basis nam de verkoop zelfs met 2 procent af.

Analisten denken dat de omzet in het afgelopen kwartaal, dat eind deze maand afloopt, met 2,8 procent is gestegen en op vergelijkbare basis met 2,6 procent.

De tegenwind schreef Tiffany toe aan lagere bestedingen door vooral Chinese toeristen.

Het aandeel opent vrijdag vermoedelijk een procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aandeel Eli Lilly onder druk na tegenvaller studie kankermedicijn

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft tegenvallende resultaten gepresenteerd met een onderzoeksstudie naar een behandeling tegen sarcomen, ook wel weke delen kanker genoemd. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut en concurrent van Galapagos vrijdag.

Een studie met Lartruvo behaalde niet zijn primaire eindpunten. Het middel werd getest in combinatie met een standaard behandeling, doxorubicin. Daaruit bleek dat de algemene overlevingskans niet verbeterde wanneer beide middelen worden toegediend in verhouding tot alleen het gebruik van doxorubicin.

Teleurstellend, aldus Eli Lilly, dat de onderzoeksresultaten nauwkeurig zal bestuderen om te bepalen wat de vervolgstappen zijn. Lartruvo als behandeling werd wel goed verdragen en er waren geen veiligheidsrisico's.

De tegenvallende resultaten leiden wel tot een eenmalige afschrijving in het eerste kwartaal van 2019, aldus Eli Lilly. Die komt vermoedelijk uit tussen de 70 miljoen en 90 miljoen dollar, of 0,10 dollar per aandeel.

Dit heeft ook gevolgen voor de jaarresultaten in 2019, want Eli Lilly verwacht een impact van ongeveer 0,17 dollar per aandeel. Meer informatie hierover geeft het bedrijf tijdens het bekendmaken van de vierde kwartaalcijfers, op 13 februari aanstaande.

De financiële doelen die Eli Lilly heeft gesteld voor 2020, komen niet in gevaar, aldus het bedrijf.

Het aandeel Eli Lilly daalde vrijdag in de elektronische voorbeurshandel in New York met ruim 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Minder omzet en winst voor Schlumberger

(ABM FN-Dow Jones) Schlumberger heeft in het vierde kwartaal van 2018 de omzet en de winst per aandeel op jaarbasis zien dalen, maar de Amerikaanse dienstverlener voor de mondiale oliesector deed het met de aangepaste winst per aandeel wel iets beter dan verwacht. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de rapportage van de resultaten over het afgelopen kwartaal.

Schlumberger boekte in de periode van oktober tot en met december van 2018 een nettowinst exclusief bijzondere posten van 498 miljoen dollar, ofwel 0,36 dollar per aandeel, in vergelijking met een winst van 668 miljoen dollar, ofwel 0,48 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 0,36 dollar per aandeel. Door FactSet geraadpleegde analisten voorzagen eveneens een winst per aandeel van 0,36 dollar. Op kwartaalbasis daalde de winst met 22 procent.

De omzet daalde met vier procent op kwartaalbasis naar 8.180 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2017 kwam de omzet uit op 8.179 miljoen dollar.

Schlumberger gaf in een commentaar op de cijfers aan dat er in het laatste kwartaal van 2018 sprake was van minder activiteit en lagere prijzen bij verschillende activiteiten op het vaste land van Noord-Amerika. De oliedienstverlener zegt wel de bodem van de cyclus in beeld te hebben.

Outlook

Schlumberger verwacht voor 2019 een geleidelijk herstel van de olieprijs en meer evenwicht in vraag en aanbod. Tegelijkertijd ziet het bedrijf klanten aan het begin van dit jaar een afwachtende houding aannemen, maar Schlumberger verwacht een herstel in de investeringen in exploratie en productie. Daar zijn ook "duidelijke" signalen voor.

Op basis van de huidige hoogte van de olieprijzen verwacht Schlumberger een procentueel enkelvoudige groei in de internationale markten, terwijl er op het vaste land van Noord-Amerika nog sprake blijft van onzekerheid op basis van hogere kosten voor kapitaal en de nadruk op de balans tussen de investeringen en de vrije kasstroom.

Het aandeel Schlumberger noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 2,5 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag waarschijnlijk een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Donderdagavond kwam het gerucht in de markt dat de Verenigde Staten overwoog de importtarieven voor Chinese producten op te heffen. The Wall Street Journal baseerde zich hierbij op bronnen, die expliciet aangaven dat nog geen definitieve beslissing is genomen.

Het maandrapport van de International Energy Agency hield vast aan de groeiverwachting voor de vraag naar olie in 2019. Wel zag het de OPEC in december de productie reduceren, terwijl de Russen de productie juist opvoerden naar een nieuw record.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een februari-future West Texas Intermediate noteerde 1,2 procent in het groen op 52,67 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 61,80 dollar moest worden neergeteld, een winst van 1,0 procent.

In de Verenigde Staten komen vrijdag twee macrocijfers naar buiten, te weten de industriële productie over december en het consumentenvertrouwen over januari, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

De Amerikaanse industriële productie komt naar verwachting op maandbasis 0,2 procent hoger uit tegen een plus van 0,6 procent in november vorig jaar. De capaciteitsbezetting blijft met 78,5 procent naar verwachting gelijk.

De vertrouwensindex is in de prognoses afgenomen van 97,5 in december naar 96,4 deze maand.

De euro/dollar noteerde dag op 1,1402 dollar. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1394 dollar en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1390 dollar op de borden.

Bedrijfsnieuws

Schlumberger maakte vrijdag voorbeurs cijfers over het vierde kwartaal bekend die weliswaar op jaarbasis een daling lieten zien, maar wel overeenkwamen met de verwachtingen. In de verwachtingen voor 2019 was de oliedienstverlener voorzichtig optimistisch zonder een concrete verwachting prijs te geven. Het aandeel Schlumberger steeg in de elektronische handel voorbeurs 2,6 procent.

Eli Lilly heeft tegenvallende resultaten gepresenteerd met een onderzoeksstudie naar een behandeling tegen sarcomen, ook wel weke delen kanker genoemd. Een studie met Lartruvo behaalde niet zijn primaire eindpunten. Het middel werd getest in combinatie met een standaard behandeling, doxorubicin. Daaruit bleek dat de algemene overlevingskans niet verbeterde wanneer beide middelen worden toegediend in verhouding tot alleen het gebruik van doxorubicin. De tegenvallende resultaten leiden wel tot een eenmalige afschrijving in het eerste kwartaal van 2019, aldus Eli Lilly. Die komt vermoedelijk uit tussen de 70 miljoen en 90 miljoen dollar, of 0,10 dollar per aandeel. In de elektronische handel voorbeurs zakte de koers van het aandeel met 2,4 procent.

Tiffany liet vrijdag weten dat de winst afgelopen jaar vermoedelijk aan de onderkant van de eerder afgegeven prijsbandbreedte van 4,65 tot 4,80 dollar zal uitkomen. Analisten mikten volgens Factset op 4,77 dollar, dus aan de bovenkant van de bandbreedte. De tegenwind schreef Tiffany toe aan lagere bestedingen door vooral Chinese toeristen. De koers van het aandeel noteerde voorbeurs 2,1 procent hoger.

Tesla schrapt zeven procent van zijn werknemersbestand in een poging de bedrijfskosten omlaag te krijgen. Op deze manier kan het bedrijf zijn Model 3 goedkoper aan de man brengen, zo hoopt topman Elon Musk. Het aandeel Tesla moest vrijdag voorbeurs al 5,6 procent prijsgeven.

Netflix heeft in het vierde kwartaal van 2018 veel meer nieuwe abonnees aangetrokken dan verwacht. Netflix kreeg er 8,8 miljoen abonnees bij. Analisten, geraadpleegd door FactSet, hadden op 7,5 miljoen gerekend. Netflix boekte een winst van 0,41 dollar per aandeel. Analisten mikten voorafgaand op een winst per aandeel van 0,24 dollar en Netflix hield zelf rekening met 0,23 dollar. Het bedrijf verwacht in het vierde kwartaal, wanneer de hogere prijzen worden doorgevoerd, een aangepaste winst per aandeel van 0,56 dollar en een omzet van 4,5 miljard dollar. De aanwas van nieuwe leden zal vermoedelijk 8,9 miljoen zijn. Het aandeel Netflix noteerde vrijdag voorbeurs 2,2 procent lager.

American Express boekte in het vierde kwartaal van 2018 weer winst. American Express zag de resultaten aantrekken, dankzij hogere bestedingen door kaartleden, hogere fee-inkomsten en leningen. Het bedrijf gaf afgelopen jaar 12 miljoen nieuwe kaarten uit. In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel eveneens 2,2 procent lager.

Misschien komt het aandeel Apple in beweging. Foxconn heeft in een Chinese fabriek waar de iPhone wordt gebouwd, veel eerder dan gebruikelijk 50.000 seizoensarbeiders naar huis gestuurd. Dit schreef de Nikkei Asian Review op basis van bronnen. Het aandeel steeg voorbeurs 0,8 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index won donderdag 0,7 procent op 2.633,25 punten, terwijl de Dow Jones index 0,7 procent steeg tot 24.370,10 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 0,7 procent bij op 7.084,46 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Industriele productie VS stijgt sterker dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in de Verenigde Staten is in december iets harder gestegen dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse Federal Reserve.

De productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven steeg vorige maand 0,3 procent ten opzichte van november. De markt rekende voor de maand december op een toename van 0,2 procent.

Het cijfer voor november werd bijgesteld naar een stijging van 0,4 procent, na een aanvankelijk gerapporteerde toename van 0,6 procent.

De bezettingsgraad steeg van 78,6 naar 78,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaans consumentenvertrouwen gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in januari gedaald. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 98,3 in december naar 90,7 in januari.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar daalde van 87,0 naar 78,3.

De deelindicator voor de huidige toestand van de economie kwam uit op 110,0, na een stand van 116,1 in december.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europa wil beperkte handelsovereenkomst met de VS

(ABM FN) Eurocommissaris Cecilia Malmström heeft aangekondigd dat de Commissie twee voorstellen heeft aangenomen voor de onderhandelingen met de Verenigde Staten over een nieuwe handelsdeal. Dit maakte Brussel vrijdag bekend.

Het betreft één richtlijn over conformiteitsbeoordeling en één over de afschaffing van de heffingen voor industriële goederen. De lidstaten moeten de twee voorstellen nog goedkeuren.

"Deze twee voorgestelde richtlijnen voor de onderhandelingen zullen de Commissie in staat stellen te werken aan de opheffing van importheffingen en niet-tarifaire belemmeringen voor de transatlantische handel in industriële goederen, de belangrijkste doelstellingen van de gezamenlijke verklaring van juli", aldus Malmström.

De voorstellen omvatten niet alle sectoren. Bijvoorbeeld landbouw wordt eruit gehouden. De VS zouden hier graag er over onderhandelen, maar de EU niet. De auto-industrie is wel open voor onderhandelingen.

In juli hebben de Amerikaanse president Donald Trump en Europese Commissie President Jean-Claude Juncker een gezamenlijke verklaring afgegeven om de dreigende handelsconflict te eindigen. Sindsdien heeft Malmström verschillende keren haar Amerikaanse evenknie, Robert Lighthizer, ontmoet in een uitvoerende werkgroep. De EU heeft al verschillende aspecten van de juli verklaring ingevoerd.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Amerikaans consumentenvertrouwen gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in januari gedaald. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 98,3 in december naar 90,7 in januari. Dat was het laagste niveau sinds oktober 2016 en daarmee ook een dieptepunt sinds de uitverkiezing van Donald Trump als Amerikaans president. De markt rekende op een beperkte afname tot 97,5.

"De daling was te wijten aan diverse kwesties; zoals de gedeeltelijke shutdown van overheidsdiensten, de impact van importtarieven, de instabiliteit op de financiële markten, de mondiale groeivertraging en het gebrek aan duidelijkheid omtrent het monetaire beleid van grote centrale banken", volgens econoom Richard Curtin die de enquête uitvoerde.

"Hoewel het verminderde optimisme in januari past bij de trend van een groeivertraging, is het nog geen indicatie dat er sprake is van een aanhoudende neerwaartse trend van de economische activiteit", aldus Curtin.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar daalde van 87,0 naar 78,3.

De deelindicator voor de huidige toestand van de economie kwam uit op 110,0, na een stand van 116,1 in december.

Update: om meer informatie toe te voegen

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
China wil balans met VS herstellen - media

(ABM FN-Dow Jones) China is bereid om in de komende jaren het handelsoverschot met de Verenigde Staten weg te werken. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag.
?
Volgens een van de bronnen wil China de import uit de VS zo opvoeren dat het huidige handelsoverschot van 323 miljard dollar in 2024 is teruggebracht naar nul.
?
Het Chinese voorstel zou door het Amerikaanse onderhandelingsteam met de nodige scepsis zijn ontvangen, aldus Bloomberg. Als tegenvoorstel zou de VS China hebben gevraagd om al binnen twee jaar op nul te zitten.
?
De Chinese vicepremier Liu He reist naar Washington om op 30 en 31 januari een nieuwe onderhandelingsronde over een handelsakkoord bij te wonen.
?
"China begint de pijn van de handelsoorlog te voelen", constateerde marktanalist Stefan Koopman van Rabobank na exportcijfers van China eerder deze week.
De analist van Rabobank zei te vermoeden dat dit ertoe leidt dat China bereid is "wat kleine knievallen" richting de VS te doen, maar dat het nog te vroeg dag is voor Beijing om over te gaan tot een grote knieval.
?
In december tijdens de G20-top in Argentinië kwamen de VS en China een 90-daagse staakt-het-vuren overeen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
State Street zet mes in personeelsbestand

Gepubliceerd op 18 jan 2019 om 16:26 | Views: 299

BOSTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse bank State Street zet het mes in het personeelsbestand om kosten te besparen. Bij het in Boston gevestigde financiële concern vervallen circa 1500 arbeidsplaatsen, ongeveer 6 procent van het totaal.

State Street heeft te lijden onder de onrust op de financiële markten en zegt dat de structurele kosten te hoog zijn. Een deel van het banenverlies treft posities in het hogere management. De ingreep wordt gedaan door de deze maand aangetreden topman Ronald O'Hanley en moet dit jaar een besparing opleveren van 350 miljoen dollar. State Street is onder meer actief met vermogensbeheer.
voda
0
Shutdown: Amerikaanse consument houdt hand op de knip

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen heeft sinds de aanstelling van president Donald Trump iets meer dan twee jaar geleden een dieptepunt bereikt.

Het negatieve sentiment is onder meer aangewakkerd door de shutdown: delen van de federale overheid zijn al 27 dagen gesloten vanwege een politiek conflict over de door Trump beloofde muur langs de grens met Mexico.

De Republikein Trump heeft $5,7 mld nodig om de muur te bouwen. Maar het Huis van Afgevaardigden, dat sinds dit jaar wordt gedomineerd door Democraten, ligt dwars, met de shutdown tot gevolg.

Hand op de knip
Amerikaanse consumenten houden uit voorzorg de hand op de knip, meldt persbureau Reuters. 'Dit bericht is het eerste echte bewijs dat de economie onderuit gaat als Washington geen einde maakt aan de shutdown', waarschuwt econoom Chris Rupkey van de bank MUFG in New York.

Een index van de Universiteit van Michigan die het consumentenvertrouwen meet, is met ruim 7 punten onderuit gegaan naar een stand van 90,7 waar 97,0 was verwacht. Sinds de shutdown zitten zeker 800.000 ambtenaren zonder salaris.

Behalve de shutdown maken Amerikanen zich ook zorgen over de handelsoorlog met China, instabiliteit op de financiële markten, een afkoelende wereldeconomie en onduidelijk monetair beleid, blijkt uit de peiling.

fd.nl/economie-politiek/1286233/shutd...
25.278 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
883,35  +13,08  +1,50%  17:23
 Germany40^ 18.154,70 +1,33%
 BEL 20 3.880,77 +0,59%
 Europe50^ 5.004,09 +1,32%
 US30^ 38.172,63 +0,13%
 Nasd100^ 17.584,28 +0,89%
 US500^ 5.091,79 +0,93%
 Japan225^ 37.998,05 +0,72%
 Gold spot 2.332,43 +0,02%
 EUR/USD 1,0676 -0,49%
 WTI 83,89 +0,17%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,62%
ASMI +7,81%
Alfen N.V. +6,22%
TomTom +3,32%

Dalers

SIGNIFY NV -10,14%
Wereldhave -7,33%
IMCD -6,01%
AMG Critical ... -5,00%
ABN AMRO BANK... -4,22%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront