Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Investeren in scheepvaartbedrijven (Maersk enzo)

15 Posts
BdeHaas
0
Zijn er mensen die hier weleens in scheepvaartbedrijven (Maersk enzo) investeren?

Ik zelf wel af en toe en had behoefte aan een betaalbare tool die de waarde van de vloten van de ongeveer 100 scheepvaart bedrijven op de beurs vergelijkt met de bedrijfswaarde gebaseerd op de beurskoers.

Een developer waar ik mee samenwerk heeft een demo gebouwd:

Test fleet screener: vlccanalyzer.com/fleet-screener/

Zelfs deze simpele demo bouwen heeft al veel tijd en moeite gekost. Vooral aan de kant van de ontwikkelaar Coen! Om er een superproduct van te maken moet er nog veel gebeuren.

Probeer de screener eventjes uit (met een minuutje heb je het wel door) en laat ons weten (via de link hieronder naar 2 simpele vragen); of een dergelijke tool zou helpen en of je er $5-$10 per maand voor over zou hebben.

2 question poll: vlccanalyzer.com/2018/01/24/answer-2-...

ffff
0
Bde Haas,

Redelijk veel ervaring met diverse scheepvaartbedrijven. Wisselend succes geweest. Het begint al met:
Welk scheepvaartbedrijf en dan in weke sector.

Vele jaren, tientallen ! Nedlloyds in portefeuille gehad en alleen maar omdat Nedlloyd werd overgenomen, dankzij de overnamebod en premie, goed gerendeerd.

Hier in de KK een Marsk-kenner, jarenlange aandeelhouder. Misschien reageert hij ook nog even.

Dan vele, vele jaren aandeelhouder van TUI, dat toentertijd voor de helft reisorganisator was en voor de helft scheepvaartbedrijf. Loopt jarenlange draad hier: Wedden op twee paarden en gaat over wel en wee van TUI. Matig resultaat ONDANKS de geweldige strijd om grootste aandeelhouderschap van twee miljardairs in Rusland en Zweden. In Beglië kun je het vele wee volgen van Exmar en CMB. Ook aan Exmar al eens een draad gewijd. Maar de grandioze baas daar,...... het hoort bij ondernemen en lef tonen....nam net iets teveel hooi op zijn vork en investerde in honderdenmiljoenen platforms....ZONDER al een afnemer te hebben. Dus verkeerd gegokt. Bestudeer de grafiek maar eens goed en volg de boeiende verhalen van die nog boeiender ondernemingsfamilie. Met Exmar zit ik met een verlies post.

Als ik diep nadenk moet ik nog wel wat vinden, maar grosso modo als antwoord: Goed jezelf inlezen, weten waaraan je begit, en mazzel hebben: Overname, oliemarkt die aantrekt, tankers die niet meer stil liggen maar duur verhuurd worden...

Peter
ffff
0
Al veel aanmeldingen, B de Haas?

Ik denk: Niet één! Als je ziet dat betalen voor de KK door IEX al niet eens aangedurfd wordt........

Als e ziet wat er voor de schitterende informatie op de Aandelenfabriek betaald wordt....

Overigens is je prijs wel torenhoog! Voor 42 Euro in de Maand krijg je vrijwel dagelijks een massa informatie van de beste schrijvers/ analisten/ grafici/ beheerders/ bedrijfsleiders / CEO's en CFO's uit de hele wereld.....
BdeHaas
0
@Witte Weduwe wat we willen proberen is een simpeler datapakket neer te zetten maar op een veel lager pricepoint.

FFFF bedankt voor je feedback. Toch best wel wat aanmeldingen.

Wat bedoel je met KK?

Welke service bedoel je hiermee: "Overigens is je prijs wel torenhoog! Voor 42 Euro in de Maand krijg je vrijwel dagelijks een massa informatie van de beste schrijvers/ analisten/ grafici/ beheerders/ bedrijfsleiders / CEO's en CFO's uit de hele wereld....."

Twinkeling
2
In principe zou ik adviseren om ffff te negeren. De goede man praat alleen met zich zelf en heeft überhaupt niet gelezen wat je hebt neergezet.

Zelf zou ik voor een bèta (misschien zelfs een alpha), geen geld vragen. Je kan beter goede feedback krijgen in dit stadium en dus je klantenkring niet te klein te maken.
ffff
1
Beste Bde Haas,

Even wat achtergrondinformatie. Altijd goed voor mensen zoals U om te weten. Hier in de Koffiekamer ( KK van IEX wordt al minstens tien jaar een zware oorlog gevoerd die puur om politieke redenen gaat. Witte Weduwe behoort tot de talrijhk hier in de Koffiekamer aanwezige meute van LEP-lammeren. Dat zijn mensen die hier komen kijken wat er eventueel in de beleggersmarkten te doen is, maar vooral en eigenlijk het belangrijkste: Hun politieke voorkeur uitdragen en iedereen die een tegengestelde voorkeur heeft , willens en wetens afkraken, denigrerende opmerkingen over maken.

Een heel klein beetje research van uw kant en U kunt zien dat ik alleen al op IEX honderden postings over minimaal 7 scheepvaartmaatschappijen heb gepost en dat gedurende 18 lange jaren.

Maar beste BdeHaas, ik heb ook een politieke voorkeur, die de LEP-lammeren allerminst aanstaat en daarom voortdurend aangepakt en verguisd.

Neem nu maar van mij aan. B de Haas, dat ik een veel wijdere en een veel omvattender inzicht heb in scheepvaartbedrijven dan Witte Weduwe. Eerlijk gezegd herinner ik mij niet dat hij ooit gedurende jaren over een bedrijf gepost heeft of gevolgd heeft. En dan eens even kijken naar draden als TUI, Exmar, Nedlloyd ( !!!), Maersk.....

Ik gun je natuurlijk alle succes, maar ik zie niet zo gauw een markt voor jouw initiatief. Uiteraard kan ik mij danig vergissen en eigenlijk hoop ik dat dan voor U.

Tenslotte, Bde Haas: STEL nou, dat je met jouw initiatief multi, multi miljonair gaat worden.... Stel hè: Neem dan mijn grootste advies van mij aan jou aan: Verhuis naar Luxemburg en je houdt ontzettend veel meer vermogen over.

En nu snap je wellicht, die haat, die jaloezie, die niet-aflatende hetze van die meute tegen mij, want daar zit een hoog percentage politiek totaal anders geëngageerden, door mij weleens lekker uitdagend, de ruifetersgarde genoemd.
Maar met beleggen, BdeHaas, met beleggen heeft dat niets van doen, alleen maar met zielige, kinderachtige bekrompenheid:

Negeer ffff posten ze dan onbeschaamd en BdeHaas nu toch zelf even wat googlen op TUI, ABINBEV, EADS, ASML, Volkswagen, Merck KGaA, etc. etc. en ffff en ook eens kijken of je Witte Weduwe daar iets zinvols zie opmerken. En laat ik dan zwijgen of ie er ooit wat geld in gestoken heeft!

Veel succes,

Peter
ONN
0
quote:

ffff schreef op 21 februari 2018 14:10:

LEP-lammeren. Dat zijn mensen die hier komen kijken wat er eventueel in de beleggersmarkten te doen is, maar vooral en eigenlijk het belangrijkste: Hun politieke voorkeur uitdragen en iedereen die een tegengestelde voorkeur heeft , willens en wetens afkraken, denigrerende opmerkingen over maken.
Aha, dus dat zijn nou LEP-lammeren ? Gelukkig maar dat ik daar dan niet bij hoor, ik hou me niet bezig met politiek (op een forum).

Maar waar staat LEP nou precies voor ? Op deze manier slaat die term helemaal nergens op. Daar ben je je toch hopelijk wel van bewust ? Ik bedoel: jijzelf draagt hier ook een politieke voorkeur uit en kraakt anderen met een tegengestelde voorkeur net zo goed af, ook i.c.m denigrerende opmerkingen. Of heb je dat echt niet door en sta jij boven de 'IEX' wet ?

josti5
1
quote:

ONN schreef op 21 februari 2018 14:58:

[...]
Aha, dus dat zijn nou LEP-lammeren ? Gelukkig maar dat ik daar dan niet bij hoor, ik hou me niet bezig met politiek (op een forum).

Maar waar staat LEP nou precies voor ? Op deze manier slaat die term helemaal nergens op. Daar ben je je toch hopelijk wel van bewust ? Ik bedoel: jijzelf draagt hier ook een politieke voorkeur uit en kraakt anderen met een tegengestelde voorkeur net zo goed af, ook i.c.m denigrerende opmerkingen. Of heb je dat echt niet door en sta jij boven de 'IEX' wet ?

To LEP or not to LEP - that's the question.

Beetje zelfwerkzaamheid, ONN...
josti5
0
quote:

ONN schreef op 21 februari 2018 15:09:

Ik hoor het graag van de dokter zelf. Hou je d'r buiten Cock!
Ja, bij mij kreeg je nul op rekest...

De Cock
Twinkeling
2
quote:

ffff schreef op 21 februari 2018 14:10:

Beste Bde Haas,

... herhaling van zetten tot vervelens toe
Goede vent,

Pretendeer je nou op de link uit de eerste post te hebben geklikt? Dat zou een leugen zijn. Dus je hebt niet gelezen, hebt niet begrepen waar feedback op gewenst was en je was weer bezig met je eeuwigdurende gezeur.

Wat een treurnis, je bejaarde leven vullen met gal spuwen. Waar ook ter wereld.
putdeksel
0
Boot die de brug in Baltimore heeft geramd werd gelinkt aan Maersk (was -6% maar reboundt nu wat)
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,19  -0,08  -0,01%  14:58
 Germany40^ 18.005,50 -0,62%
 BEL 20 3.895,41 +0,22%
 Europe50^ 4.944,14 -0,74%
 US30^ 38.204,44 -0,43%
 Nasd100^ 17.693,40 -0,55%
 US500^ 5.094,56 -0,40%
 Japan225^ 38.393,54 +0,44%
 Gold spot 2.306,31 -1,27%
 EUR/USD 1,0698 -0,22%
 WTI 83,02 +0,39%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +2,50%
PostNL +1,74%
Ahold Delhaize +1,46%
OCI +1,28%
SIGNIFY NV +1,25%

Dalers

VIVORYON THER... -13,81%
Arcadis -4,71%
Air France-KLM -3,34%
EBUSCO HOLDING -3,09%
Pharming -2,60%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront