Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het rommelt in Frankrijk

2.169 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Franse industrie trekt verder aan

Inkoopmanagersindex in juli gestegen naar 54,9.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Franse industrie is in juli verder aangetrokken. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg 54,8 in juni naar 54,9 in juli en daarmee dicht bij het hoogste niveau in zes jaar.

Opvallend was de ontwikkeling van de werkgelegenheid, waar de groei op het hoogste niveau uitkwam in 17 jaar.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
PSA rondt overname Opel en Vauxhall af

Gepubliceerd op 1 aug 2017 om 09:48 | Views: 813

PARIJS (AFN/DPA) - De Franse autobouwer PSA Peugeot Citroën heeft de overname van de Duitse branchegenoot Opel en diens Britse zustermerk Vauxhall afgerond. De Fransen hadden de aankoop van de automerken, die eigendom waren van het Amerikaanse General Motors (GM), in maart aangekondigd.

Door de overname heeft PSA, dat behalve Peugeot en Citroën ook het merk DS voert, nu een marktaandeel van 17 procent in Europa. Daarmee is het bedrijf de tweede Europese autobouwer, na Volkswagen.

Opels nieuwe baas Michael Lohscheller komt nu binnen honderd dagen met een strategisch plan om te reorganiseren. Opel en Vauxhall hebben nu nog zo'n 38.000 werknemers in zeven Europese landen in dienst. De helft daarvan werkt in Duitsland.

Winstmarge

Volgens PSA-topman Carlos Tavares krijgt Lohscheller bij het opstellen van zijn plan wel de steun van het nieuwe moederbedrijf, maar wordt het door Opel gemaakt. Wel wordt oud-PSA-controller Philippe de Rovira de nieuwe financieel directeur van Opel/Vauxhall.

Opel, dat sinds 1929 bij GM hoorde, heeft al sinds 1999 geen operationele winst meer gemaakt. In 2020 moet er echter een winstmarge van 2 procent zijn, die in 2026 opgelopen is tot 6 procent.

PSA betaalde voor Opel en Vauxhall zo'n 2,2 miljard dollar. Financieel directeur Chuck Stevens van GM schatte de kosten voor zijn bedrijf op zo'n 4,7 miljard euro. GM blijft namelijk de pensioenverplichtingen betalen.
voda
0
Proceskosten en lage rentes drukken winst Societe Generale

Omzet ook lager.

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft in het tweede kwartaal een lagere winst en omzet behaald. Dit meldde de Franse bank woensdag voorbeurs.

Het lage renteklimaat en proceskosten drukten de resultaten, volgens de bank. Société Générale trof in mei een schikking van omgerekend 963 miljoen euro vanwege een omkoopschandaal in Libië.

De nettowinst daalde met 28 procent, van 1,5 miljard naar circa 1,1 miljard euro, wat wel in lijn was met de verwachting van de markt. De omzet daalde in het tweede kwartaal met 26 procent op jaarbasis naar 5,2 miljard euro. Een jaar eerder werden de opbrengsten nog eens extra gespekt voor een eenmalige bate van 725 miljoen euro door de verkoop van een belang in Visa Europe.

Exclusief eenmalige items daalde de omzet met 1,0 procent, waarbij de investment bank goed presteerde, terwijl de opbrengsten bij retail lager waren.

De kapitaalratio van de bank verbeterde van 11,6 procent in maart naar 11,7 procent in juni.

Het aandeel Société Générale sloot dinsdag 1,1 procent hoger op 50,16 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Franse dienstensector groeit iets minder hard

Inkoopmanagersindex in juli naar 56,0.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid binnen de dienstensector in Frankrijk is in juli opnieuw gegroeid, maar wel minder hard. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex daalde van 56,9 in juni naar 56,0 in juli.

Eerder werd bekend dat de activiteit in de Franse industrie in juli harder steeg. De inkoopmanagersindex voor de industrie nam toe van 54,8 in juni naar 54,9 in juli.

De samengestelde inkoopmanagersindex daalde van 56,6 naar 55,6.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Credit Agricole boekt hogere winst

Sterke prestaties retailbank en lagere kosten ondersteunen winst.

(ABM FN-Dow Jones) Crédit Agricole heeft in het tweede kwartaal van dit jaar onverwacht een hogere nettowinst geboekt, vanwege lagere kosten en sterke prestaties bij de retailbank. Dit meldde de Franse bankengroep donderdag voorbeurs.

De Franse bank sprak in een toelichting op de cijfers van een sterk bedrijfsmomentum bij de verschillende onderdelen van de groep, waarbij het concern nauwgezet de kosten blijft beheersen. Ook was er volgens de bank sprake van een verbetering van de kosten- en inkomensverhouding bij de meeste divisies van de groep, met uitzondering van de regionale banken die onder druk staan vanwege de lage rentetarieven.

Crédit Agricole boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 2,1 miljard euro, in vergelijking tot 1,9 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De inkomsten bedroegen in het tweede kwartaal 7,9 miljard euro, versus 8,3 miljard euro in het tweede kwartaal vorig jaar.

De kernkapitaalratio CET1 steeg ten opzichte van eind maart met 50 basispunten tot 15,0 procent eind juni.

Het aandeel Credit Agricole noteerde donderdagochtend 0,3 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Gucci-moeder en Alibaba strijden tegen namaak

Gepubliceerd op 3 aug 2017 om 12:59 | Views: 463

Alibaba Group Holding 16:17
150,77 -1,14 (-0,75%)

PARIJS (AFN) - De Franse luxeketen Kering gaat samenwerken met de Chinese internetwinkel Alibaba in de strijd tegen namaakmerkartikelen. De twee bedrijven richten een gezamenlijke werkgroep op die informatie gaat delen en gaat samenwerken met handhavingsdiensten. Alibaba moet met zijn technologische kennis de opsporing helpen.

Kering bezit onder meer luxemerken als Gucci, Saint Laurent en Balenciaga, horlogemerk Boucheron en sportmerk Puma. Dergelijke merken worden veel nagemaakt, met name in China waar niet altijd even streng wordt opgetreden tegen inbreuk op intellectueel eigendom.

Door de samenwerking laat Kering een rechtszaak tegen Alibaba en zusterbedrijf Alipay vallen. Die zaak had het Franse bedrijf aangespannen, omdat Alibaba via zijn onlineverkoopkanalen nepmerkartikelen in de markt zette.
voda
0
Renault wil autoproductie in Iran opschroeven

Gepubliceerd op 7 aug 2017 om 13:59 | Views: 396

Renault 15:59
75,91 +0,24 (+0,32%)

TEHERAN (AFN/BLOOMBERG) - Renault wil zijn autoproductie in Iran met 75 procent opschroeven. De Franse autobouwer tuigt daarvoor een joint venture op met een lokale partner in het islamitische land, zo maakte het concern maandag bekend.

De samenwerking moet leiden tot de productie van 150.000 auto's per jaar, naast de ongeveer 200.000 die Renault er via een andere samenwerking al maakt. De deal komt op een opvallend moment, aangezien de Amerikaanse president Donald Trump juist aanstuurt op nieuwe sancties tegen het land dat pas relatief kortgeleden onder dienst voorganger Barack Obama veel restricties zag verdwijnen.

In totaal wordt volgens Iraanse media 660 miljoen euro in het project gestoken. Hoeveel daarvan voor rekening komt van Renault is niet bekendgemaakt, al krijgt het bedrijf een belang van 60 procent in de joint venture.

Concurrent PSA Peugeot doet sinds het beëindigen van het handelsembargo ook al meer zaken in Iran.
voda
0
Industriele productie Frankrijk omlaag

Afname sterker dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De industriële productie in Frankrijk is in juni gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van statistiekbureau Insee.

De productie daalde met 1,1 procent op jaarbasis na een stijging van 1,9 procent in mei. Er was gerekend op een afname met 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Franse inflatie stabiel

Prijspeil 0,7 procent hoger in juli.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Frankrijk zijn in juli, zoals verwacht, even hard gestegen als een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van het Franse statistiekbureau Insee.

Op jaarbasis was afgelopen maand sprake van een inflatieniveau van 0,7 procent, gelijk als in juni. Voorlopige cijfers wezen al op een stijging van de consumentenprijzen van 0,7 procent voor juli.

Op maandbasis was sprake van een daling met 0,3 procent van de prijzen. In juni bleef het prijspeil op maandbasis ongewijzigd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
De eerste 100 dagen van Macron

De Franse president Emmanuel Macron heeft aan glans verloren sinds zijn verkiezingsoverwinning van 7 mei. Honderd dagen na zijn zege is 36% van de kiezers tevreden met zijn beleid, zo laat een peiling van YouGov zien. In juli stond nog 43% van de kiezers achter Macrons beleid. Zo’n 14% van de kiezers heeft geen mening gegeven bij de enquête onder 1003 kiezers.

infografiek

Daarmee is de En Marche-leider volgens Le Figaro minder populair dan zijn voorganger François Hollande, die in 2012 bij het oversteken van de honderddagengrens nog 46% van de kiezers achter zich wist te houden. De liberaal Macron heeft enkele impopulaire maatregelen getroffen, waaronder het inperken van een subsidiëring van de huizenmarkt, hogere werknemersbijdragen en een hogere belasting op tabak. Ook stapte de populaire generaal Pierre de Villiers op na een conflict over de defensiebegroting.

infografiek

Het Franse onderzoeksbureau Ifop nuanceert het belang van deze peiling. Weliswaar overheersen nu sceptische gevoelens, na de zomervakantie zullen kiezers zich pas een eerste goede indruk van Macron vormen. Zo staan Marcron nog ontmoetingen met andere wereldleiders te wachten, onder wie de Duitse bondskanselier Merkel, de Spaanse premier Rajoy en de Italiaanse premier Gentiloni.

Lees ook
De auto van Macron

Tijdens de presidentsverkiezingen beloofde Macron een transformatie, iets waar kiezers volgens Ifop na drie maanden nog weinig van zeggen te hebben gemerkt. De overwinning van Macron was een van de grootste in ruim vijftig jaar in de Franse politiek.

Voor meer info, zie link:

fd.nl/economie-politiek/1214189/de-ee...
voda
0
Total telt miljarden neer voor olietak Maersk

Gepubliceerd op 21 aug 2017 om 09:23 | Views: 1.990

PARIJS (AFN) - De Franse oliemaatschappij Total neemt de olietak van de Deense scheepvaartreus A.P. Møller-Maersk over. Met de transactie is een bedrag van in totaal bijna 7,5 miljard dollar (6,3 miljard euro) gemoeid.

Maersk ontvangt aandelen Total die tegen de huidige beurskoers bijna 5 miljard dollar waard zijn. Dat komt neer op een belang van 3,75 procent. Daarnaast neemt het Franse bedrijf 2,5 miljard dollar aan schuld over van Maersk Oil.

Maersk kondigde vorig jaar al aan dat het keek naar de mogelijkheden om zijn oliedivisie van de hand te doen. Het bedrijf lijdt zwaar onder de aanhoudend lage olieprijzen. Ook in het containervervoer, waarin het Deense concern wereldwijd marktleider is, staan de tarieven al geruime tijd flink onder druk.

Concurrentievermogen

Met de aankoop van Maersk Oil verwacht Total het eigen concurrentievermogen te vergroten. De kostenvoordelen kunnen volgens het Franse concern oplopen tot meer dan 400 miljoen dollar per jaar. Vooral in de Noordzee ziet het bedrijf mogelijkheden om de krachten te bundelen.

Topman Patrick Pouyanne had vorige maand al aangekondigd dat Total zijn sterke financiële positie zou gaan gebruiken voor dergelijke overnames. Door de jarenlange malaise op de oliemarkt is het momenteel voor financieel gezonde bedrijven goedkoop winkelen.

De Deense autoriteiten moeten nog wel akkoord gaan met de deal. De bedrijven verwachten die in het eerste kwartaal van 2018 te kunnen voltooien. Maersk belooft dat het een flink deel van de opbrengst door zal sluizen naar de aandeelhouders.
voda
0
Franse industrie groeit door

Wel groeivertraging in dienstensector.

(ABM FN) De bedrijvigheid in de Franse industrie is in augustus verder gegroeid, terwijl de dienstensector wat onder druk stond. Dit bleek woensdag uit de voorlopige inkoopmanagersindex van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 54,9 in juli naar 55,8 deze maand, wat het hoogste niveau in 76 maanden is.

In de dienstensector was evenwel sprake van een groeivertraging van 56,0 naar 55,5 in augustus, het laagste niveau in zeven maanden.

De samengestelde inkoopmanagersindex, die de industrie en dienstensector samen neemt, was onveranderd op 55,6.

Econoom Alex Gill was vooral te spreken over de ontwikkeling van de werkgelegenheid. Gill voorziet dat de werkloosheid in het derde kwartaal verder zal dalen.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Frans ondernemersvertrouwen gestegen

Vertrouwen blijft hoog.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie is in augustus gestegen. Dit bleek donderdag uit data van statistiekbureau Insee.

De index voor het ondernemersklimaat kwam deze maand uit op 111, waar een stabiel niveau van 108 werd verwacht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
quote:

ffff schreef op 24 augustus 2017 16:38:

Zie die Cac-40 omhoog schieten.....

Hans, je moet trader worden!
Peter,

Ik moet nog ruim 9 jaar wachten, dan ga ik met pensioen en heb ik tijd genoeg.
ffff
0
Hans,
Toch zie ik ondertussen, dat ik mij vergist heb, want zowel bij Cac-40 als bij AEX zo'n vreemde spike naar beneden vanmiddag, us moet er iets anders aan de hand zijn geweest.
De Dax- dag grafiek van IEX werkt niet, maar ik geloof het verder wel !

Dus Hans, moet je toch maar géén trader worden. Zit je de godsganselijke dag voor dat scherm...... Ik heb besloten om dat niet meer te willen.

Peter
voda
0
quote:

ffff schreef op 24 augustus 2017 17:06:

Hans,
Toch zie ik ondertussen, dat ik mij vergist heb, want zowel bij Cac-40 als bij AEX zo'n vreemde spike naar beneden vanmiddag, us moet er iets anders aan de hand zijn geweest.
De Dax- dag grafiek van IEX werkt niet, maar ik geloof het verder wel !

Dus Hans, moet je toch maar géén trader worden. Zit je de godsganselijke dag voor dat scherm...... Ik heb besloten om dat niet meer te willen.

Peter
Bedankt voor je post Peter, ik beleg al meer dan 35 jaar, en sta nog in het rood. Gewoon beleggen gaat al niet goed, laat staan traden. :-)
voda
1
Whoehahahaha, snik. ^___^:-)

Macron geeft 300 euro per dag uit aan make up

Je bent staatshoofd, dus je wilt er wel een beetje verzorgd uitzien. Maar je hebt het ook druk – een vredesoverleg hier, een wetsvoorstel daar – dus je kunt niet alles zelf doen. De Franse president Emmanuel Macron heeft daarom een make up-artiest in de arm genomen. En die heeft weelderig toegeslagen. Financieel, althans.

Frank Renout 24-08-17, 20:29 Laatste update: 20:34

In de eerste drie maanden van zijn presidentschap heeft Macron 26.000 euro betaald aan de 40-jarige visagiste Natacha. Dat is omgerekend 8.666 euro per maand en bijna 300 euro per dag. Om rimpeltjes weg te werken en wenkbrauwen te borstelen. ,,Ja, het is niet goedkoop, maar wel goedkoper dan onder zijn voorgangers’’, meldt het Élysée.

Natacha is niet in vaste dienst: ze werkt op afroep. ,,We hoeven haar dus alleen maar in te zetten als het nodig is. En ondertussen denken we na over een goedkopere oplossing.’’

Dure poederdoos
Het nieuws over de dure poederdoos van Macron werd onthuld door weekblad Le Point. Dat was in bezit van de eerste twee facturen die Natacha heeft ingediend. Die bedroegen respectievelijk 10.000 en 16.000 euro voor haar werk tijdens ‘persconferenties en bezoeken aan het buitenland waar ze meereisde’.

Le Point herinnerde eraan dat ook de vorige Franse president, François Hollande, zich graag fysiek liet vertroetelen. Hij had fulltime een visagist in dienst die daarvoor een nettosalaris ontving van 6.000 euro per maand. Maar het socialistische staatshoofd baarde vooral opzien doordat hij ook een privékapper in dienst bleek te hebben. Die mocht voor 9.895 euro bruto in de maand zijn kam en schaar loslaten op de steeds schaarser wordende haardos van Hollande.

www.ad.nl/buitenland/macron-geeft-300...
voda
0
Frans consumentenvertrouwen daalt licht

Vertrouwensindex naar 103 in augustus.

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in Frankrijk is in augustus gedaald. Dit meldde Insee, het Franse bureau voor de statistiek, vrijdag.

De vertrouwensindex ging van 104 in juli naar 103 deze maand. De daling was in lijn met de verwachting van vooraf geraadpleegde economen.

De index noteert daarmee nog steeds boven het lange termijn gemiddelde van 100 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
2.169 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +1,47%
 US30^ 38.211,61 +0,23%
 Nasd100^ 17.698,09 +1,55%
 US500^ 5.095,29 +1,00%
 Japan225^ 38.345,55 +1,64%
 Gold spot 2.337,95 +0,25%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront