Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
voda
0
Wall Street koerst af op vlakke opening

Energiereuzen publiceren kwartaalresultaten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel vlak.

"Amerikaanse aandelen noteerden gisteren verdeeld, waarbij de S&P matig presteerde en de Nasdaq sterk bleef, gestimuleerd door sterke resultaten nabeurs van Alphabet en Amazon", aldus marktanalist Mihir Kapadia van Sun Global Investments. "Deze cijfers onderstrepen het feit dat de Amerikaanse bedrijfsresultaten dit kwartaal goed zijn geweest, wat tevens suggereert dat de rally sinds de Trump-verkiezing onderbouwd is", voegde de marktvorser toe.

In Europa was sprake van een gemengd sentiment, met een verlies van 0,2 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index. De dag handelsdag draaide volgens marktvolgers om de kwartaalresultaten van banken, waarbij in het licht van de Brexit de markt benieuwd is was de noodplannen van de grote financiële spelers zijn.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend overwegend lager. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,3 procent tot 19.196,74 punten en de Chinese Shanghai Composite won 0,1 procent op 3.154,66 punten.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de economie van de Verenigde Staten in het eerste kwartaal minder hard is gegroeid dan verwacht. De grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal van 2017 met 0,7 procent op jaarbasis. Dit was onder de verwachting van 1,0 procent.

Later op de dag verschijnen de inkoopmanagersindex van Chicago en het Amerikaanse consumentenvertrouwen gemeten door de Universiteit van Michigan van april.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 1,2 procent tot 49,56 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,2 procent duurder werd op 52,44 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0928. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0888 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0877 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Exxon Mobil heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere nettowinst en omzet geboekt, vanwege de verbetering van de olieprijs, kostenbeheersing en raffinage-activiteiten. Exxon Mobil boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 4,0 miljard dollar, tegen 1,8 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst was hoger dan verwacht, terwijl de omzet licht achterbleef bij de verwachtingen. Het aandeel won 1,1 procent.

Sectorgenoot Chevron boekte een nettowinst van 2,7 miljard dollar, ofwel 1,41 dollar per aandeel, op een omzet van 33,42 miljard dollar. De resultaten stemden positief. Het aandeel steeg 2,2 procent.

Thomson Reuters rapporteerde voorbeurs een nettowinst van 297 miljoen dollar, ofwel 0,41 dollar per aandeel, op een omzet van 2,82 miljard dollar. Er was geen handel in het aandeel voorbeurs.

Colgate-Palmolive heeft in de eerste drie maanden van dit jaar te lijden gehad van negatieve wisselkoerseffecten, maar wist dankzij prijsstijgingen toch een hogere nettowinst te realiseren. Het aandeel daalde 3,0 procent.

Intel daalde in de elektronische handel voorbeurs 2,5 procent, hoewel de fabrikant van halfgeleiders donderdag laat over het eerste kwartaal een flinke groei rapporteerde en de outlook voor het hele boekjaar opwaarts bijstelde.

Alphabet steeg 4,0 procent, nadat het moederbedrijf van Google over het eerste kwartaal een 22 procent hogere omzet rapporteerde. De nettowinst steeg van 4,2 miljard dollar vorig jaar naar 5,4 miljard dollar.

Goodyear Tire rapporteerde voorbeurs een nettowinst van 166 miljoen dollar, ofwel 0,65 dollar per aandeel, op een omzet van 3,7 miljard dollar. Het aandeel daalde 1,3 procent.

General Motors Company heeft in het eerste kwartaal de omzet sterk zien stijgen dankzij forse groei in de verkoop van trucks in de Verenigde Staten, goede prestaties van de divisie Financial en effectieve kostenbesparingen. Het aandeel steeg 0,7 procent.

Microsoft daalde 0,4 procent, hoewel de kwartaalresultaten van het bedrijf redelijk in lijn met de verwachtingen waren.

Amazon.com heeft in het eerste kwartaal van 2017 beduidend beter gepresteerd dan voorzien. Het aandeel steeg 3,1 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent hoger op 2.388,77 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 20.981,33 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent tot 6.048,94 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Amerikaanse groei traditiegetrouw zwak

Rabobank noemt tegenvallende cijfer binnen de marges.

(ABM FN-Dow Jones) De groeivertraging in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal is een terugkerend fenomeen, maar valt nog binnen de marges van wat iedereen verwacht had. Dit constateerde marktanalist Philip Marey van Rabobank tegenover ABM Financial News.

"De markten waren voorbereid op een relatief zwak cijfer", aldus Marey, toevoegend dat het cijfer hoger was dan wat de Atlanta Fed voorspelde.

De grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal van 2017 met 0,7 procent op jaarbasis. Dit was onder de verwachting van 1,0 procent.

In het vierde kwartaal van 2016 was nog sprake van een groei van het bruto binnenlands product met 2,1 procent. In het derde kwartaal vorig jaar groeide de Amerikaanse economie met 3,5 procent.

Marey noemde de consumptie heel zwak, maar verklaarde dit door te wijzen op de weersomstandigheden. De investeringen door bedrijven en investeringen in woningen waren sterk, aldus de marktanalist.

De Federal Reserve zal volgens Rabobank weinig waarde hechten aan het groeicijfer en het afdoen als "statistische ruis". Het zal de Fed niet weerhouden om de rente nog eens te verhogen dit jaar, aldus Marey.

De euro/dollar noteerde op 1,0903. Kort voor publicatie noteerde het muntpaar nog op 1,0928.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bedrijvigheid rond Chicago trekt verder aan

Inkoopmanagersindex in april naar 58,3.

(ABM FN-Dow Jones)De inkoopmanagersindex voor de regio Chicago is in april gestegen. Dit meldde het Institute for Supply Management vrijdag.

De index die de bedrijvigheid meet in de regio rond Chicago, steeg van 57,7 in maart naar 58,3 in april, het hoogste niveau sinds januari 2015.

Een indexcijfer groter dan 50 wijst op toenemende economische activiteit. Daarentegen betekent een indexcijfer kleiner dan 50 dat er sprake is van krimp.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaans consumentenvertrouwen fractioneel toegenomen

Index op 97,0 in april.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in april fractioneel gestegen, maar wel in een minder hard tempo dan uit een eerdere raming bleek. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 96,9 in maart naar 97,0 deze maand. Halverwege april kwam uit een voorlopige meting nog een niveau van 98,0 naar voren.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar steeg op maandbasis van 86,5 naar 87,0. De deelindicator voor de huidige toestand van de economie daalde evenwel van 113,2 naar 112,7.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse beurzen sluiten lager

Amerikaanse economie groeit minder hard dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,2 procent tot 2.384,20 punten, de Dow Jones index verloor eveneens 0,2 procent op 20.940,51 punten en de Nasdaq sloot fractioneel lager op 6.047,61 punten.

"Beleggers kregen afgelopen week een stroom aan goed nieuws te verwerken, waaronder sterke bedrijfscijfers en de aankondiging dat de regering Trump de vennootschapsbelasting voor bedrijven wil verlagen, waardoor de cijfers van de grote technologiebedrijven wat op de achtergrond geraakten", aldus analist Kim Forrest van Fort Pitt Capital Group.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de economie van de Verenigde Staten in het eerste kwartaal minder hard is gegroeid dan verwacht. De grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal van 2017 met 0,7 procent op jaarbasis. Dit was onder de verwachting van 1,0 procent. "De markten waren voorbereid op een relatief zwak cijfer", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank, toevoegend dat het cijfer hoger was dan wat de Atlanta Fed voorspelde.

Macrocijfers over april lieten vanmiddag evenwel een licht stijgend consumentenvertrouwen zien en een aantrekkende bedrijvigheid in de regio Chicago. Verder kon de markt reageren op een stroom aan bedrijfsresultaten, onder meer van Amazon en Google donderdagavond en oliereuzen Exxon Mobil en Chevron vandaag.

Ook werd bekend dat het Amerikaanse Congres akkoord is gegaan met een begrotingsmaatregel, waarmee kan worden voorkomen dat een groot deel van de Amerikaanse overheid stil komt te liggen. Het Congres heeft nu een week extra de tijd om de begroting op orde te krijgen.

De juni-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,36 dollar hoger, of 0,7 procent, op 49,33 dollar. Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets profiteerden de olieprijzen van berichten dat Rusland zich volledig heeft gehouden aan de afspraken met oliekartel OPEC over het terugdringen van de olieproductie. Verder sprak de analist van een "logisch herstel".

De euro/dollar noteerde op 1,0899. Bij aanvang van de handelsdag in Amerika bewoog het muntpaar nog op 1,0928 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0877 op de borden.

Komende week

Komende week staat beleggers weer een volle agenda te wachten, met onder meer de mondiale inkoopmanagersindexen, het rentebesluit van de Federal Reserve en het Amerikaanse banenrapport.

Op bedrijfsvlak openen onder meer MasterCard, Apple, Groupon, Facebook en Tesla Motors de boeken.

Bedrijfsnieuws

Exxon Mobil heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere nettowinst en omzet geboekt, vanwege de verbetering van de olieprijs, kostenbeheersing en raffinage-activiteiten. Exxon Mobil boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 4,0 miljard dollar, tegen 1,8 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst was hoger dan verwacht, terwijl de omzet licht achterbleef bij de verwachtingen. Het aandeel won circa een half procent.

Sectorgenoot Chevron boekte een nettowinst van 2,7 miljard dollar, ofwel 1,41 dollar per aandeel, op een omzet van 33,42 miljard dollar. De resultaten stemden positief. Het aandeel steeg met ruim een procent.

Thomson Reuters rapporteerde voorbeurs een nettowinst van 297 miljoen dollar, ofwel 0,41 dollar per aandeel, op een omzet van 2,82 miljard dollar. Het aandeel won ruim vier procent.

Colgate-Palmolive heeft in de eerste drie maanden van dit jaar te lijden gehad van negatieve wisselkoerseffecten, maar wist dankzij prijsstijgingen toch een hogere nettowinst te realiseren. Het aandeel daalde bijna twee procent.

Intel daalde circa vier procent, hoewel de fabrikant van halfgeleiders donderdag laat over het eerste kwartaal een flinke groei rapporteerde en de outlook voor het hele boekjaar opwaarts bijstelde.

Alphabet steeg circa vier procent, nadat het moederbedrijf van Google over het eerste kwartaal een 22 procent hogere omzet rapporteerde. De nettowinst steeg van 4,2 miljard dollar vorig jaar naar 5,4 miljard dollar.

Goodyear Tire rapporteerde voorbeurs een nettowinst van 166 miljoen dollar, ofwel 0,65 dollar per aandeel, op een omzet van 3,7 miljard dollar. Het aandeel steeg ruim twee procent.

General Motors Company heeft in het eerste kwartaal de omzet sterk zien stijgen dankzij forse groei in de verkoop van trucks in de Verenigde Staten, goede prestaties van de divisie Financial en effectieve kostenbesparingen. Het aandeel steeg licht.

Microsoft steeg ongeveer een half procent, hoewel de kwartaalresultaten van het bedrijf redelijk in lijn met de verwachtingen waren.

Amazon.com heeft in het eerste kwartaal van 2017 beduidend beter gepresteerd dan voorzien. Het aandeel steeg krap een procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Markt kijkt uit naar start FOMC-beleidsvergadering.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel vlak.

De handelsdag staat dinsdag in het teken van de start van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee, resulterend in het Fed-rentebesluit en de begeleidende FOMC-verklaring op woensdag. Marktanalist Naeem Aslam van Think Markets UK verwacht dat de centrale bank de markt zal attenderen op de fragiele aard van de recente Amerikaanse macro-publicaties. Recente economische groeicijfers lieten volgens de analist zien dat de Amerikaanse economie bij lange na niet zo sterk is als Trump heeft beloofd. "Trump voorziet een economische groei van 4 procent, de economisch groeidata spraken echter van een groei van 0,7 procent in het eerste kwartaal", aldus Aslam.

"Zal de Fed een vertraging van de economische groei erkennen en de stijgingsverwachtingen in 2017 verlagen?", aldus marktanalist Hussein Sayed van FXTM. "Of zijn deze factoren slechts tijdelijk van aard vanwege het paasweekeind en een vertraging van de belastingteruggave, wat waarschijnlijk in het tweede kwartaal wordt omgedraaid" voegde hij toe. "De begeleidende toelichting [op het rentebesluit] zou deze vragen moeten beantwoorden en daar zal de markt op reageren", concludeerde hij.

In Europa was sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,5 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, na positieve macro-data een Griekse deal met de schuldeisers van het land, waardoor de volgende tranche van het financiële steunpakket vrijkomt.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,7 procent tot 19.445,70 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,4 procent op 3.143,71 punten.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag een tweetal publicaties geagendeerd. Achtereenvolgens verschijnen de inkoopmanagersindex van de regio New York in april en de autoverkopen in de Verenigde Staten in april.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 49,09 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,7 procent duurder werd op 51,88 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0915. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0913 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0898 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. De techgigant publiceert nabeurs kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,5 procent hoger.

Mastercard heeft in het eerste kwartaal van 2017 een flink hogere omzet en winst geboekt, dankzij een sterke toename van het aantal transacties. Het aandeel steeg 1,0 procent.

ConocoPhillips bewoog volatiel, nadat het energiebedrijf over het eerste kwartaal onverwacht een aangepast verlies rapporteerde. Het aandeel noteerde 0,6 procent lager.

Pfizer boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 3,12 miljard dollar, ofwel 0,51 dollar per aandeel, op een omzet van 12,8 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,69 dollar per aandeel, waar analisten rekenden op 0,67 dollar per aandeel. De omzet viel daarentegen tegen. Het aandeel verloor 0,5 procent.

Merck daalde 1,0 procent, nadat de farmaceut een beter dan verwachte omzet en nettowinst over het eerste kwartaal rapporteerde en tevens de outlook voor het hele boekjaar verhoogde.

Advanced Micro Devices noteerde in de elektronische handel voorbeurs 11,6 procent lager, nadat de chipfabrikant maandag laat een verlies over het eerste kwartaal meldde van 73 miljoen dollar.

IAC/InterActiveCorp noteerde 12,3 procent hoger en Angie's List won 55,4 procent, nadat IAC maandag laat bevestigde de consumentenbeoordelingswebsite over te nemen voor 8,50 dollar per aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent hoger op 2.388,33 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 20.913,46 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 6.091,60 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bedrijfsklimaat New York verslechterd

Index daalt naar 55,8 in april.

(ABM FN-Dow Jones) Het bedrijfsklimaat in het Amerikaanse New York City is in april verslechterd ten opzichte van een maand eerder. Dit bleek dinsdag uit de inkoopmanagersindex van het Institute for Supply Management.

De index voor de huidige mate van bedrijvigheid daalde van 56,5 in maart naar 55,8 in april. De vooruitzichten voor de komende zes maanden werden ook negatiever. Deze index zakte van 75,6 naar 73,2.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Winst Mastercard fors hoger

Ook omzet hoger dankzij toename transacties.

(ABM FN-Dow Jones) Mastercard heeft in het eerste kwartaal van 2017 een flink hogere omzet en winst geboekt, dankzij een sterke toename van het aantal transacties. Dit maakte het Amerikaanse creditcardbedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

De netto-omzet van Mastercard bedroeg in het eerste kwartaal 2.734 miljoen dollar, tegen 2.446 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

De omzetgroei was te danken aan een stijging van het aantal transacties met 17 procent tot 14,7 miljard. Er werd voor 1,2 biljoen dollar aan producten gekocht met de Mastercard-kaarten, wat 8 procent meer was dan een jaar eerder. Het internationale volume steeg met 13 procent.

Het operationele resultaat steeg van 1.348 miljoen naar 1.506 miljoen dollar, wat zich onder aan de streep vertaalde in een nettowinst van 1.081 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de nettowinst nog 959 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel verbeterde van 0,86 naar 1,00 dollar.

In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel Mastercard dinsdag 2,3 procent op 119,00 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ConocoPhillips buigt verlies om in nettowinst

Energiebedrijf volatiel na tegenvallend aangepast resultaat.

(ABM FN-Dow Jones) ConocoPhillips heeft in het eerste kwartaal van 2017 een verlies weten om te buigen in een nettowinst. Dit maakte het Amerikaanse energiebedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

CEO Ryan Lance sprak van een sterke start van 2017, waarbij in het eerste kwartaal een stijging van de productie werd gerealiseerd, terwijl zijn beleid van kosten- en kapitaaldiscipline werd voortgezet. Strategische wapenfeiten zijn volgens de bestuurder de verhoging van het dividend, de afbouw van schuld en het aandelen inkoopprogramma. "We geloven dat ConocoPhillips een gedifferentieerde strategie biedt, die consistent een dubbelcijferige winstgroei kan leveren aan aandeelhouders", aldus Lance.

De nettowinst bedroeg in de eerste drie maanden 800 miljoen dollar, tegen een verlies van 1,5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Exclusief eenmalige items boekte ConocoPhillips een aangepast verlies van 19 miljoen dollar, versus een aangepast verlies van 1,2 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2016. Per aandeel kwam het aangepaste verlies uit op 0,02 dollar. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 0,02 dollar per aandeel.

Het aandeel ConocoPhillips noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,1 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Merck verhoogt outlook

Farmaceut boekt flink hogere winst in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Merck & Co heeft de outlook voor 2017 verhoogd, nadat de resultaten in het eerste kwartaal wezen op een stevige winstgroei. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse farmaceut.

De omzet steeg 1 procent op jaarbasis van 9,31 miljard naar 9,43 miljard dollar. De omzet werd voor 2 procent negatief beïnvloed door wisselkoerseffecten. Bij de farmaceutische tak was kankermedicijn Keytruda zeer gewild, met een stijging van de opbrengsten met 137 procent. De omzet van farmaceutische producten steeg met 1 procent tot 8,2 miljard dollar.

"Merck realiseerde solide prestaties over de brede portefeuille met producten", zei CEO Kenneth Frazier in een toelichting op de cijfers. "Het aanhoudende momentum van Keytruda in de oncologie, samen met de kracht van vaccinaties en andere producten, inclusief voor dierenwelzijn, hielpen de omzet in het kwartaal te verhogen."

Onder de streep resteerde een 38 procent hogere nettowinst van 1,55 miljard dollar, tegenover 1,13 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2016. Per aandeel kwam de winst 40 procent hoger uit op 0,56 dollar.

Outlook

Merck verhoogde de outlook en gaat daarbij voor heel 2017 nu uit van een winst per aandeel van tussen 2,51 en 2,63 dollar en een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 3,76 tot 3,88 dollar. De omzet moet uitkomen tussen 39,1 miljard en 40,3 miljard dollar.

Bij de presentatie van de jaarcijfers werd nog uitgegaan van een winst per aandeel tussen 2,47 en 2,62 dollar en een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 3,72 tot 3,87 dollar. De omzet moest uitkomen tussen 38,6 miljard en 40,1 miljard dollar.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Merck & Co dinsdag 1,7 procent hoger op 63,44 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Druk op verkoop Amerikaanse autofabrikanten

In april flinke afnames.

(ABM FN-Dow Jones) De drie grootste Amerikaanse autofabrikanten hebben in april in eigen land minder verkocht, wat deels het gevolg was van een verkoopdag minder. Dit bleek dinsdag uit de verkoopcijfers van General Motors, Ford en Fiat Chrysler.

General Motors rapporteerde in april een verkoopdaling van 6 procent op jaarbasis tot 244.406 auto's. De retailverkopen daalden met 4 procent.

Ford verkocht in april 7,2 procent minder auto's, ofwel 214.695 stuks. In het retailkanaal daalden de verkopen afgelopen maand zelfs met 10,5 procent.

Fiat Chrysler zag in april de verkopen dalen met circa 7 procent tot 177.441 voertuigen. Vooral de verkoop aan wagenparken nam stevig af, met 21 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
China keurt combinatie Dow en DuPont goed

Wel voorwaarden gesteld aan samengaan.

(ABM FN-Dow Jones) Het Chinese ministerie van Handel heeft toestemming gegeven voor het samengaan van Dow Chemical en DuPont. Dit maakte DuPont dinsdagmiddag bekend.

Om definitief goedkeuring te krijgen, moeten de twee bedrijven nog wel aan enkele voorwaarden voldoen, waaronder verschillende desinvesteringen.

Met een fusie tussen beide chemiereuzen zal het grootste bedrijf ter wereld ontstaan op het vlak van gewasbescherming en zaden. Ook zal het nieuwe concern marktleider worden in de sector voor bepaalde petrochemische producten die onder meer worden gebruikt in verpakkingen en zelfklevende toepassingen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Minieme winsten op Amerikaanse beurzen

Gepubliceerd op 2 mei 2017 om 19:53 | Views: 52

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten stonden dinsdagmiddag op lichte winsten. Beleggers verwerken wederom een reeks bedrijfsresultaten, onder meer van farmaceuten Merck en Pfizer. Verder wachten zij op de kwartaalcijfers van technologiereus Apple en op het rentebesluit van de Federal Reserve dat voor woensdag op de rol staat.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel in New York 0,1 procent in de plus op 20.937 punten. De bredere S&P 500 ging eveneens 0,1 procent omhoog naar 2390 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq stond nagenoeg onveranderd op 6093 punten.

Pfizer meldde dat de winst licht is gestegen op een iets lagere omzet. De farmaceut werd daarvoor evenwel door beleggers niet beloond. Het aandeel stond met een min van 0,9 procent onderaan de Dow. Branchegenoot Merck deed het met een plus van 0,5 procent beduidend beter, onder meer dankzij zonnigere prognoses voor 2017.

Visa

De sterkste stijger onder de hoofdfondsen was Visa met een winst van 1,3 procent. De creditcardmaatschappij profiteerde mee van beter dan verwachte kwartaalresultaten van zijn kleinere branchegenoot Mastercard, die beloond werd met een winst van 2,1 procent.

Ook chipproducent Intel was in trek met een koersstijging van 1,1 procent. Dat gold allerminst voor zijn veel kleinere branchegenoot AMD, die maandag nabeurs met zwaar teleurstellende kwartaalresultaten kwam. Beleggers zetten dat aandeel meer dan 20 procent lager.

Olieconcern ConocoPhillips liet weten dat voor het eerst in twee jaar weer een kwartaalwinst werd geboekt, na een groot verlies een jaar eerder. Het aandeel leverde desondanks 0,9 procent in.
voda
0
Eigenaar Werkspot koopt concurrent in VS

Gepubliceerd op 2 mei 2017 om 20:16 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse kluswebsite HomeAdvisor komt onder één dak met zijn grootste concurrent Angie's List. Met de overname is een bedrag van ruim 500 miljoen dollar (458 miljoen euro) gemoeid. Dat maakte het bedrijf, in Nederland eigenaar van Werkspot, dinsdag bekend..

HomeAdvisor maakt deel uit van technologieconcern IAC, dat ook eigenaar is van onder meer videodienst Vimeo, nieuwssite The Daily Beast en datingapp Tinder. IAC wil Angie's List na de overname met HomeAdvisor samenbrengen in een nieuw, beursgenoteerd bedrijf. Zelf zal het daarin een aandelenbelang houden van 87 tot 90 procent.

Net als Werkspot zijn HomeAdvisor en Angie's List onlinemarktplaatsen die professionele klussers in contact brengen met particuliere opdrachtgevers. HomeAdvisor is op dat gebied marktleider in de Verenigde Staten en heeft daarnaast dochterondernemingen in Duitsland, Frankrijk, Italië en Canada. Het was vorig jaar goed voor een omzet van bijna een half miljard dollar.
voda
0
Apple hoger op vlak Wall Street

AMD hard onderuit na kwartaalcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street stevent dinsdag af op een vrijwel vlak slot, in afwachting van de kwartaalcijfers van Apple nabeurs en het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.

Circa een half uur voor de slotzoemer handelde de Dow Jones index fractioneel hoger, terwijl de S&P 500 index een pas op de plaats maakte en de Nasdaq index iets inleverde.

Hoewel de markt wacht op het rentebesluit, voorzien economen weinig verrassingen.

"Zal de Fed een vertraging van de economische groei erkennen en de groeiverwachtingen voor 2017 verlagen?", vraagt marktanalist Hussein Sayed van FXTM zich af. Mogelijk zal de Fed de vertraging echter toeschrijven aan tijdelijke effecten, denkt de analist.

In de Verenigde Staten viel de economische groei in het eerste kwartaal flink tegen. De grootste economie ter wereld groeide met 0,7 procent op jaarbasis. Dit was onder de verwachting van 1,0 procent.

"De markten waren voorbereid op een relatief zwak cijfer", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank, toevoegend dat het cijfer hoger was dan wat de Atlanta Fed voorspelde. Marey denkt, mede ook omdat er geen toelichting of nieuwe economische ramingen gepland staan, dat de Fed woensdag het kruit drooghoudt.

Voor dit jaar gaat de markt uit van drie verhogingen, inclusief de rentestap van afgelopen maart. Sommige haviken in het bestuur van de Fed hintten zelfs op vier verhogingen. Analisten van Investec kijken dan ook vooral uit naar hints dat de Fed de trekker in juni wel overhaalt.

Bij Rabobank rekent Marey slechts op twee verhogingen, waarbij de tweede pas in december volgt.

Uit cijfers van het Institute for Supply Management bleek dinsdag dat de bedrijvigheid in New York City minder sterk groeide dan een maand eerder.

De olieprijs sloot dinsdag flink lager vanwege aanhoudende zorgen over een stijgend aanbod. De juni-future voor een vat ruwe olie eindigde op de New York Mercantile Exchange 1,18 dollar lager, ofwel 2,4 procent, op 47,66 dollar, de laagste stand sinds eind november vorig jaar.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,0927. Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel was dit nog 1,0905 en maandagavond bij het slot op Wall Street stond het muntpaar op 1,0899.

Bedrijfsnieuws

Amerikaanse autofabrikanten General Motors, Ford en Fiat Chrysler verkochten in april 6 tot 7 procent minder auto's in eigen land. Het aandeel Ford daalde 4,3 procent, GM 2,8 procent Fiat Chrysler ook ruim vier procent.

De kwartaalrapportages werden gemengd ontvangen. Mastercard behaalde in het eerste kwartaal van 2017 een flink hogere omzet en winst, dankzij een sterke toename van het aantal transacties. Het aandeel steeg 1,3 procent.

Merck won 0,6 procent, nadat de farmaceut een beter dan verwachte omzet en nettowinst over het eerste kwartaal rapporteerde en de de outlook voor het hele boekjaar verhoogde.

Concurrent Pfizer leverde echter in, ruim een half procent. In het eerste kwartaal boekte de farmaceut een nettowinst van 3,1 miljard dollar op een omzet van 12,8 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,69 dollar per aandeel, waar analisten rekenden op 0,67 dollar per aandeel. De omzet schoot evenwel tekort op de verwachtingen.

Het grootste verlies kwam echter voor rekening van Advanced Micro Devices. Een dalende omzet in het eerste kwartaal leverde opnieuw een verlies onder de streep op. Als een verrassing kwam de omzetdaling niet. Voor het lopende tweede kwartaal rekent AMD op een omzetgroei op kwartaalbasis van 14 tot 20 procent. Dit is beter dan waarop analisten voorafgaand aan de kwartaalupdate van vandaag mikten. Toch verloor het aandeel maar liefst 24 procent.

Beter verging het IAC/InterActiveCorp, dat bijna 15 procent won dat het aankondigde recensiewebsite Angie's List over te nemen. De overnameprooi steeg 63 procent naar 9,59 dollar.

Apple handelde voorafgaand aan de kwartaalcijfers 0,7 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Voya Financial duikt in rode cijfers

Wel operationele verbetering in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Voya Financial heeft in het eerste kwartaal van 2017 een verlies geleden. Dit meldde de voormalige Amerikaanse verzekeringsdochter van ING Groep woensdag voorbeurs.

In het eerste kwartaal bedroeg het nettoverlies toerekenbaar aan aandeelhouders 144 miljoen dollar, wat per aandeel uitkwam op 0,75 dollar. In dezelfde periode een jaar terug was er nog sprake van een winst van 192 miljoen dollar, of 0,92 dollar per aandeel.

Voya behaalde in het afgelopen kwartaal wel een operationele winst na belastingen van 157 miljoen dollar, vergeleken met een plus van 115 miljoen dollar in het voorgaande jaar.

De bezittingen onder beheer stegen gedurende het kwartaal nipt tot 294 miljard dollar. Dit was 284 miljard dollar aan het einde van 2016.

Het aandeel Voya Financial sloot dinsdag in de reguliere handel 0,8 procent hoger op 38,03 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markt concentreert zich op Amerikaanse banengroei en rentebesluit Fed.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet als gevolg van tegenvallende cijfers van blue chip Apple. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

De handelsdag staat woensdag in het teken van de beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee en de eerste indicaties voor de groei van het aantal banen in de verenigde Staten in april met de publicatie van de gegevens van de private sector.

Met de tegenvallende groeidata uit de Verenigde Staten in het achterhoofd zijn beleggers attent op de toonzetting van de Fed in het schriftelijk commentaar bij het rentebesluit vanavond. Als de Fed milder van toon lijkt te zijn geworden, kan dat in elk geval een verzwakking voor de dollar met zich meebrengen.

Op macro-economisch vlak staan woensdag nog een drietal andere publicaties geagendeerd. Achtereenvolgens verschijnen de inkoopmanagersindexen, van ISM en Markit, en de wekelijkse olievoorraden.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 49,20 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,0 procent duurder werd op 52,03 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0916. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0913 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0898 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple maakte dinsdag nabeurs een daling de verkoop van iPhones in het eerste kwartaal bekend. Dat zorgde dinsdag nabeurs voor koersdruk. Woensdag voorbeurs noteerde het aandeel in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent lager.

Time Warner opent woensdag de boeken en noteert 0,3 procent hoger. Reynolds publiceert eveneens voorbeurs zijn cijfers en noteerde 0,8 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 2.391,17 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 20.949,89 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.095,37 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Winst Garmin fors omhoog

Navigatiekastjes blijven probleemkind voor concurrent TomTom.

(ABM FN-Dow Jones) Garmin heeft in het eerste kwartaal van 2017 een fors hogere winst geboekt, maar had nog altijd te kampen met een daling van de verkopen van navigatiekastjes. Dit bleek woensdag voorbeurs uit cijfers van de Amerikaanse navigatiespecialist, die op een aantal vlakken concurreert met het Nederlandse TomTom.

In het afgelopen kwartaal behaalde Garmin een omzet van 638,5 miljoen dollar, een stijging op jaarbasis van 2 procent. Alle onderdelen droegen bij aan deze stijging, met uitzondering van de tak Fitness, waar de verkopen met 3 procent daalden, en Auto, waar de verkopen met 19 procent daalden. De moeizame ontwikkelingen bij Auto schreef Garmin toe aan met name de aanhoudende krimp bij de verkoop van navigatiekastjes.

De brutomarge liep op van 54,5 naar 58,3 procent en de nettowinst bedroeg in het eerste kwartaal 237,8 miljoen dollar, tegenover 88,1 miljoen dollar een jaar eerder.

Outlook

Voor 2017 denkt Garmin een omzet van 3,02 miljard dollar te kunnen genereren, wat een winst per aandeel van 2,65 dollar moeten kunnen opleveren. Garmin liet zich niet uit de ontwikkeling van de brutomarge.

Het aandeel Garmin sloot dinsdag 1,1 procent lager op 51,24 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Yum! Brands boekt sterk lagere winst op gedaalde omzet

Operationele winst wel omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Yum! Brands heeft in het eerste kwartaal bij een gedaalde omzet een gestegen operationeel resultaat, maar een sterk lagere nettowinst geboekt. Dit meldde de Amerikaanse moedermaatschappij van onder meer KFC en Pizza Hut woensdag voorbeurs.

"Dankzij onze strategische transformatie hebben we een solide start van 2017 gemaakt", zei CEO Greg Creed, die wees op een 8 procent hogere identieke omzet in vergelijkbare winkels bij Taco Bell, een dubbelcijferig groei van het operationeel resultaat bij KFC, die deels teniet werden gedaan door een zwakke marktvraag bij Pizza Hut US.

Wereldwijd steeg de identieke omzet met 2 procent. De groepsomzet daalde op jaarbasis echter met 2 procent van 1,44 miljard naar 1,42 miljard dollar.

Het operationeel resultaat liep op van 349 miljoen naar 484 miljoen dollar, ondanks dat negatieve wisselkoersen de operationele winst met 5 miljoen dollar drukten.

De nettowinst daalde op jaarbasis in het laatste kwartaal echter met 23 procent van 364 miljoen naar 280 miljoen dollar, omdat er een jaar geleden een eenmalige winst uit niet voortgezette activiteiten van 138 miljoen dollar werd geboekt. Gecorrigeerd voor die post steeg de winst met 24 procent.

In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel Yum! Brands met 1,6 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Banengroei Amerikaanse private sector conform verwachting

Aantal banen in april met 177.000 gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal banen in de Verenigde Staten is in april conform verwachting gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing.

Afgelopen maand nam het aantal banen in de niet-agrarische private sector toe met 177.000. Verwacht was een groei van 175.000 banen.

Het cijfer over maart werd neerwaarts bijgesteld van 263.000 naar 255.000 banen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
25.279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 ... 1260 1261 1262 1263 1264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  18:05
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +1,47%
 US30^ 38.211,61 +0,23%
 Nasd100^ 17.699,59 +1,56%
 US500^ 5.095,29 +1,00%
 Japan225^ 38.345,55 +1,64%
 Gold spot 2.338,61 +0,28%
 EUR/USD 1,0696 -0,31%
 WTI 83,64 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront