Aankomende week toont rustige agenda

Door ABM Financial News op 16 juni 2024 11:41 | Views: 3.539

Aankomende week toont rustige agenda
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Na een week van belangrijke inflatiecijfers uit de VS en het rentebesluit door de Federal Reserve, zal aankomende week een stukje rustiger zijn.

Op maandag zal er aandacht zijn voor de Empire State-index over juni, naast enkele macrocijfers uit China, onder meer over de industriële productie.  

Op dinsdag wordt uitgekeken naar Europese inflatiecijfers over mei. Er kwamen al eerder voorlopige cijfers naar buiten. Deze lieten zien dat de consumentenprijzen in mei waren gestegen met 2,6 procent op jaarbasis, in vergelijking met 2,4 procent in april.

Verder zijn er dinsdag de ZEW-index over juni en cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en industriële productie. Ook komt dan de Reserve Bank of Australia met een rentebesluit. De centrale bank liet al eerder weten dat een eerste renteverlaging dit jaar onwaarschijnlijk lijkt, gezien de hardnekkige inflatie.

Op woensdag is Wall Street gesloten in verband met een feestdag.

Donderdag is er aandacht voor het rentebesluit van de Bank of England. Er worden geen wijzigingen verwacht. Wel zijn er steeds meer geluiden dat de centrale bank zich opmaakt voor een eerste renteverlaging in augustus.

Verder op de agenda staan de Europese consumentenvertrouwen, de Philadelphia Fed-index en de wekelijkse steunaanvragen.

Vrijdag is er vooral aandacht voor de inkoopmanagersindices die wereldwijd op de agenda staan. In de VS volgen ook nog de leidende indicatoren.

Op bedrijfsvlak blijft het rustig. ING houdt op maandag een beleggersdag en Ebusco en Van Lanschot Kempen doen dit op donderdag.

Vanuit België zijn er jaarcijfers van Greenyard op woensdag. Verder is de agenda leeg.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.