DSM-Firmenich en Wolters Kluwer dankzij fanmail koplopers in lichtrode AEX

Door ABM Financial News op 14 juni 2024 11:45 | Views: 4.588

DSM-Firmenich en Wolters Kluwer dankzij fanmail koplopers in lichtrode AEX
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het lijkt een rustige laatste handelsdag van deze week te worden. Aan het einde van vrijdagochtend noteerde de AEX op 922,15 punten, een verlies van 0,3 procent. 

Na in de afgelopen dagen de Amerikaanse inflatiecijfers en het rentebesluit van de Federal Reserve te hebben gehad, is het vrijdag relatief rustig.

Volgens Friso Rengers van ING is er meer spektakel op de obligatiemarkten, waar de ’spread’ tussen de Duitse en Franse staatsleningen steeds verder uiteen loopt. "De Duitsers betalen steeds minder en de Fransen alsmaar meer op een tienjarige staatslening."

Op korte termijn kan dit volgens Rengers "politieke getouwtrek uitlokken, maar waarschijnlijk vergroot het de kans op een ruimer monetaire beleid in de eurozone op de wat langere termijn". 

"Vandaag is het verder afwachten op Amerikaanse cijfers die later in de middag uitkomen", zo zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank. "Zo komen om 14:30 uur handelscijfers uit en om 16:00 uur komt de Universiteit van Michigan nog uit met cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen en de inflatieverwachtingen van de Amerikaanse consument."

De euro/dollar daalde naar 1,0673. 

Stijgers en dalers

In de AEX profiteerde DSM-Firmenich van een koersdoelverhoging van Deutsche Bank. Het aandeel steeg 1,2 procent. Unilever won 0,6 procent en Wolters Kluwer, dat een koersdoelverhoging kreeg van KBC Securities, won 0,5 procent.

Aegon noteert vandaag ex-dividend, maar hiervoor gecorrigeerd steeg het aandeel wel 0,2 procent.

De grootste dalers in de hoofdindex waren ASR en ABN AMRO die 2,3 procent daalden en Besi, dat 2,7 procent verloor.

In de AMX won Basic-Fit 1,3 procent. Verder boekten alleen Flow Traders en JDE Peet's bescheiden winsten. Inpost en AMG daalden met circa 2 procent.

Bij de smallcaps ging Heijmans 0,3 procent hoger na ondertekening van een nieuw raamcontract met de provincie Utrecht. De totale omzetwaarde is maximaal 125 miljoen euro voor projecten binnen deze samenwerking. 

Azerion won 0,7 procent. Ebusco en CM.com daalden 3,6 en 3,4 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Mr TT
1
Als het allemaal zo rustig is, dan zou ik wel eens willen weten waarom de optie prijzen (en dus de volatilteit) de lucht inschieten.
Tesim
0
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.