AEX fors lager van start gegaan, koersval ArcelorMittal

Door ABM Financial News op 16 april 2024 09:12 | Views: 10.368

AEX fors lager van start gegaan, koersval ArcelorMittal
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste dinsdag kort na de beursgong 1,3 procent lager op 872,61 punten, terwijl de Midkap 1,6 procent prijs gaf.

Onder de volledig roodgekleurde hoofdaandelen was staalconcern ArcelorMittal de grootste daler met een koersdaling van 6 procent. Handelaar Bert van der Pol van Today's Group wees op een adviesverlaging van Deutsche Bank voor ArcelorMittal. Het advies ging van Kopen naar Houden. Besi verloor daarnaast drie procent. 

In de AMX noteerde alleen Alfen nipt in het groen. SBM Offshore koerste na een ex-dividend notering 5,5 procent lager. Hiervoor gecorrigeerd was het verlies slechts 0,2 procent. Aperam verloor bijna 6 procent. 

In de AScX verloor Accsys 4,1 procent. B&S steeg na cijfers met 3,0 procent. In het aandeel Fastned was nog geen handel na de cijfers voorbeurs. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.