AEX licht lager van start gegaan, verlies voor Prosus en AMG

Door ABM Financial News op 5 maart 2024 09:11 | Views: 3.810

AEX licht lager van start gegaan, verlies voor Prosus en AMG
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste dinsdag kort na de beursgong 0,3 procent lager naar 854,03 punten, terwijl de Midkap ruim een half procent verloor.

Onder de hoofdaandelen was RELX de grootste stijger, met een bescheiden winst van minder dan een half procent. Prosus verloor meer dan twee procent na een daling van Tencent in Hongkong, waarvan het grootaandeelhouder is. 

In de AMX verloor AMG krap drie procent. TKH gaf een paar tienden van een procent prijs na cijfers. TKH verhoogde het dividend, maar waarschuwde ook voor een lastig eerste kwartaal.

In de AScX verloor CM.COM vier procent en Ebusco werd 2 procent goedkoper. Vivoryon, dat maandag nog 90 procent daalde, steeg vanochtend met 2,1 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront