Forum: Galapagos » Galapagos maart 2019 » Pagina: 405 | Eurobench.com

Galapagos maart 2019

8.357 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 ... 414 415 416 417 418 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
BLOO7
0
quote:

MrTrumpHimself schreef op 29 mrt 2019 om 19:58:


[...]

Vergeet niet de 1 miljard cash van galapagos. En bijvoorbeeld mijlpaalbetalingen. Incyte kreeg bijvoorbeeld 200 miljoen voor goedkeuring (en aanvraag) FDA/EMA.
Dus in werkelijkheid is het bod maar zo'n 10.5 miljard of zo (voor 250 euro per aandeel).Op een dag gaan er met mij nog meer in geloven!
GILEAD zeker.
Eén MAAR.
Onno doet het niet voor 250 euro!

Geduld is een mooie deugd.
RW1963
0
quote:

Formule1-Fan schreef op 29 mrt 2019 om 19:52:


hoosbui weer over, onweer in weekeinde en knetter fontijennen en vuurwerk. 020-040


Kun jij ook begrijpbaar Nederlands schrijven? Of niet?
Lingus
1
Iemand al bedacht dat in de toenemende claimcultuur (zeker in de VS) in de nabije toekomst een patiënt een reumatoloog kan aanklagen als hij/zij upa ipv filgo voorgeschreven heeft gekregen en vervolgens een longembolie heeft opgelopen? Had de arts maar het veiligste middel moeten voorschrijven...
A3aan
1
Wat een dag! Dat we ruim over de 100 zouden gaan had ik niet verwacht. Er gebeurde zo veel dat eens rustig terug kijken een aardig plaatje geeft hoe de invloed is op de koersen van de opties.


Mijn aandelen gingen ten opzichte van laatste koers gisteren van 85,06 naar 105,90 - een plus van 18,84.
Mijn opties maart2020/80 van 16,30 naar 29,70 - een plus van 13,40
Mijn geschreven opties april/90 van 6,50 naar 13,75 - een plus van 7,25
Mijn geschreven opties april/108 van 1,80 naar 2,10 - een plus van 0,30


We zien dus bij alle call series een flinke lagere stijging van de koers ten opzichte van de aandelen, dus de extra premie die erin zat is ineens een stuk lager. De opties waren dus tot gisteren eigenlijk erg duur.


Wat was het gevolg voor mijn portefeuille

Ik heb 25 maart wat extra aandelen gekocht voor 84,16. Daarop heb ik de calls april/90 geschreven, waar ik op dat moment 5,60 voor ontving. Die calls heb vandaag in de loop van de dag gesloten voor 9,70 en gelijk heb ik dezelfde calls
gekocht voor 9,70. Die calls zijn verder opgelopen en gesloten op 13,75. Verlies op de gesloten calls is 4,10, maar dat is goed gemaakt door de verdere stijging van die calls met 4,05. Dus verlies kan ik weg schijven tegen de latere winst.
Mijn aandelen zijn dus met 19,74 gestegen. Per 100 aandelen en verwerking van de geschreven en gekochte call is de totale netto winst tot vandaag 1969,00 euro.


Dan zit ik nog met die geschreven calls april2019/108 waarvoor ik vorige week 2,00 voor kreeg. Stond vanmorgen op een gegeven moment 1,08 en aan het eind van de dag dus 2,10 door het verder oplopen van de koers van Galapagos.


Voorlopig zijn mijn calls maart2020/80 de dekking voor die laatste geschreven calls. Volgende week gaan we verder kijken hoe hazen lopen.
Maycon
0
quote:

Lingus schreef op 29 mrt 2019 om 20:06:


Iemand al bedacht dat in de toenemende claimcultuur (zeker in de VS) in de nabije toekomst een patiënt een reumatoloog kan aanklagen als hij/zij upa ipv filgo voorgeschreven heeft gekregen en vervolgens een longembolie heeft opgelopen? Had de arts maar het veiligste middel moeten voorschrijven...


Liep er niet ook nog een onderzoek naar agressieve verkoopmethodes van AbbVie? (zeg het even in mijn woorden)
Peter€€€
0
quote:

Formule1-Fan schreef op 29 mrt 2019 om 19:52:


hoosbui weer over, onweer in weekeinde en knetter fontijennen en vuurwerk. 020-040


Het blijft droog en het is nog lang geen oudjaar
ronald64
2
Enthousiaste reacties op onderzoek reumamiddel Galapagos
Een rapportcijfer acht. Dat geeft hoogleraar reumatologie Jaap van Laar van het UMC Utrecht voorlopig wel voor het nieuwe geneesmiddel filgotinib. Van Laar en veel van zijn collega's zijn enthousiast over de uitkomsten van twee grootschalige onderzoeken naar het reumamedicijn. De uitkomsten zijn donderdagavond gepubliceerd door het biotechbedrijf Galapagos.

De Nederlands-Belgische onderneming kan nu goedkeuring gaan aanvragen voor zijn middel. Beleggers hebben er vertrouwen in dat Galapagos de onderzoeksresultaten kan omzetten in klinkende munt. Het aandeel Galapagos sloot op de Amsterdamse effectenbeurs ruim 22% hoger op €103,90.
Goud in handen
Ook Van Laar denkt dat Galapagos mogelijk 'goud in handen' heeft. De hoogleraar uit Utrecht zegt 'enorm blij' te zijn dat het arsenaal aan reumamiddelen waarschijnlijk verder wordt uitgebreid. De verwachting is dat filgotinib de vierde zogenoemde Jak-remmer wordt die goedkeuring krijgt.

Een belangrijke voordeel van de Jak-remmers is dat de middelen bestaan uit pillen en dus niet hoeven te worden geïnjecteerd, wat nu wel het geval is bij veel gebruikte ontstekingsremmers. Bovendien zijn de nieuwe medicijnen volgens Van Laar sneller effectief. Dat is belangrijk, omdat een snelle behandeling in een vroeg stadium veel schade aan bijvoorbeeld de gewrichten kan voorkomen.
Minder bijwerkingen
De onderzoeken die tot nu toe over filgotinib zijn gepubliceerd, wijzen volgens Van Laar op subtiele verschillen ten opzichte van de andere drie Jak-remmers. Met name waar het gaat om de bijwerkingen. De hoogleraar ziet uit naar vervolgonderzoek. Dat kan bijvoorbeeld duidelijk maken of de positieve effecten van het Galapagos-medicijn ook bij langer gebruik aanhouden.

Het aandeel Galapagos sloot op de Amsterdamse effectenbeurs ruim 22% hoger.
Ook Ronald van Vollenhoven van het Amsterdam UMC noemt de huidige uitkomsten van filgotinib al 'heel verheugend'. De hoogleraar reumatologie wijst erop dat de Jak-remmer van Galapagos gerichter te werk gaat, wat mogelijk tot iets meer effectiviteit en iets minder bijwerkingen zou leiden.

Gordelroos
Die veronderstelling kan, gezien de voorlopige onderzoeksgegevens, wel eens blijken te kloppen. Van Vollenhoven is in ieder geval opgevallen dat de patiënten die filgotinib hebben gebruikt, geen last hadden van gordelroos. Bij andere Jak-remmers stak die ontstekingsziekte soms wel de kop op. Het uitblijven van die reactie kan een aanwijzing zijn dat het Galapagos-medicijn inderdaad gerichter te werk gaat.
‘De huidige uitkomsten van filgotinib zijn al heel verheugend.’• Ronald van Vollenhoven, Amsterdam UMC
Een derde reumatoloog die enthousiast is, is Tim Jansen van VieCuri, een ziekenhuisgroep uit Venlo. Hij noemt filgotinib 'heel veelbelovend'. Hij wijst erop dat een van de twee onderzoeken een rechtstreekse vergelijking behelst met Humira, een ontstekingsremmer die bekendstaat als het bestverkochte medicijn ter wereld. In die vergelijking lijkt filgotinib iets beter te scoren. 'En dat is toch wel heel bijzonder', aldus Jansen.
Voor een definitief oordeel, zeggen de reumatologen, zou eigenlijk een grootschalig onderzoek nodig zijn waarin de vier Jak-remmers onderling worden vergeleken. Maar de betrokken bedrijven zullen zo'n dure studie niet snel uitvoeren. Ze willen niet het risico lopen dat hun middel als minst-effectieve uit de bus komt. Het succes van de diverse middelen zal daarom voor een belangrijk deel afhangen van de praktijkervaringen die reumatologen de komende jaren opdoen.

De verwachting is dat filgotinib de vierde zogenoemde Jak-remmer wordt die goedkeuring krijgt
'Lage prijs noodzakelijk'
Van grote invloed zal ook de prijsstelling zijn. Filgotinib gaat naar verwachting meer dan €10.000 per patiënt per jaar kosten, ongeveer evenveel als de andere Jak-remmers. Die prijs ligt aanzienlijk hoger dan die van het al wat oudere Humira, dat recentelijk sterk in prijs is verlaagd. Reumatologen kunnen de Jak-remmers makkelijker voorschrijven naarmate ze goedkoper zijn, omdat de middelen dan eerder 'kosteneffectief' zijn.
ReumaNederland (het voormalige ReumaFonds) riep Galapagos vrijdag op te kiezen voor een 'concurrerende' prijsstelling. De organisatie vreest dat filgotinib bij een hoge prijs weinig zal worden voorgeschreven.
‘Galapagos, kies voor een concurrerende prijsstelling’
Hogere koersdoelen
Veel financiële analisten van zakenbanken toonden zich vrijdag optimistisch over de commerciële kansen van filgotinib. Onder meer KBC, Kempen en het Amerikaanse H.W Wainwright & Co verhoogden hun koersdoelen voor Galapagos.
Sommige analisten maken wel een kanttekening. Ze zien aanwijzingen dat filgotinib net iets minder effectief is dan de Jak-remmer upadacitinib van AbbVie. Dat kan Galapagos op enige achterstand zetten, schrijven analisten van de Canadese bank RBC, maar een goede beoordeling is volgens hen pas mogelijk na een gedetailleerde analyse van de onderzoeksresultaten.
Dar-win
11
Galapagos ontwikkeling op Euronext:

Fantastische resultaten Finch 1 & 3 resulteren in Top-posities in het historisch klassement. En terecht!

De gereserveerde regel "Op het Vinkentouw" in de pdf van 24-2-2019 (16.03 uur) kunnen we vandaag (min of meer) invullen:

Qua volume haalden we weliswaar 'slechts' een verdienstelijke bronzen plak, maar ter relativering, plaats 1 en 2 werden op beduidend lagere koersniveaus behaald.

Dan de balangrijkere categorie "grootste absolute dagwinst ooit". Deze regel 1 is wél op de gereserveerde plaats terechtgekomen. GOUD! Met een nieuw dagrecord van +18,84 € verdringen we met de Finch 1&3 resultaten met speels gemak de Finch 2 met 15,63 € dagwinst naar de 2e plek! Over kannibalisme gesproken ... (Hè Abbvie ...).

In procenten gemeten een zilveren plek, op dit hoge koersniveau is 22,15 % stijging natuurlijk supergoed.

Proficiat alle longs! Goud, zilver, brons, een clean sweep ! En wat zullen de longs lekker slapen ... en waarschijnlijk een steeds grotere groep rheuma-patiënten.

O ja, de bandbreedte vandaag: hoogste koers, tevens slotkoers 103,90 €, laagste koers vandaag 95,24 €. Met 8,66 € best hoog na de toch al hoge opening. (Plek 4)

Met dank aan het voltallige Galapagos team, super-resultaat !

M.v.g. Dar-win

Bijlage:
durobinet
0
quote:

BLOO7 schreef op 29 mrt 2019 om 20:00:


[...]


Op een dag gaan er met mij nog meer in geloven!
GILEAD zeker.
Eén MAAR.
Onno doet het niet voor 250 euro!

Geduld is een mooie deugd.


Volgens mij ben je een papagaai of heb je er een.
Weetwel
0
quote:

Formule1-Fan schreef op 29 mrt 2019 om 20:20:


zakt in us hard al.


ff je pagina refreshen
Blauwe lucht
0
quote:

Formule1-Fan schreef op 29 mrt 2019 om 20:20:


zakt in us hard al.
Ja, 23% in de plus, lol
TMO7
0
quote:

Formule1-Fan schreef op 29 mrt 2019 om 20:20:


zakt in us hard al.Het kan niet altijd omhoog als een racket. Toch een prachtige score aan de overkant.
Föhn
1
quote:

Weetwel schreef op 29 mrt 2019 om 20:41:


[...]

ff je pagina refreshen


Die gast is niet lekker joh. Neglect
this
2
Proficiat alle zittenblijvers, ik was er even uit en dikke pech:-) Maar belangrijker vind ik dat er een medicijn voor alle patienten bereikbaar wordt en daar hebben ook de aandeelhouders aan bijgedragen.
Heel fijn weekend iedereen.
Rai444,44
0
Wat een lekker dagje, zelfs voor iemand die pas vanochtend ingestapt is. Volgende week lekker doorstijgen, 110 moet haalbaar zijn.
Johan70
0
8.357 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 ... 414 415 416 417 418 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-mei-19 17:35
Koers 105,400
Verschil -1,200 (-1,13%)
Hoog 106,450
Laag 104,950
Volume 255.762
Volume gemiddeld 282.456
Volume gisteren 434.953