ING Groep « Terug naar discussie overzicht

Dinsdag, 12.02.2012 - Nog maar één nachtje slapen!

56 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
Morgen is het zover.

ING opent haar haar boeken en komen we erachter hoeveel er wordt afgeschreven op de (Spaanse) vastgoedportefeuille, hoe het staat met het afstoten van 'bleeder' Nationale-Nederlanden en die andere verzekeringsdochters, of men gevoelig is voor de terechte kritiek van Dijsselbloem, of er werk wordt gemaakt van het splitsen van de bank in een zaken- en een nutsbank, maar bovenal, hoe hoog de wpa is, wat is de outlook en is dat alles in de lijn der verwachting.

Draait de koers weer om, op de weg terug naar € 7,50 - € 8,00 of zakt hij verder naar € 6,00 - € 6,50?
Ik reken op het laatste scenario.
GC
0
Carrière Hommen richting de blessuretijd
Woensdag presenteert Jan Hommen voor het laatst de jaarcijfers ING als bestuursvoorzitter. Wie volgt hem op?

Hij is er inmiddels bedreven in: het toelichten van de jaarcijfers van bank-verzekeraar ING, in balanstotaal met afstand het grootste bedrijf van Nederland. Morgen mag Jan Hommen het kunstje nog eens laten zien.

Nog een jaartje?

Wordt dat ook zijn laatste keer? Het lijkt erop. Hommen wordt in april zeventig. Dan loopt ook zijn vierjarige termijn als bestuursvoorzitter ten einde. Commissarissen zijn druk met de selectie van een opvolger. Zelf zou Hommen er het liefst nog een jaartje aan vastplakken om zijn karwei af te maken. Van Brussel moet ING nog alle verzekeraars verkopen. Een belangrijke stap daarin is de beursgang van de Amerikaanse poot. Dat kan de komende twaalf maanden gebeuren.

Het wordt niet gemakkelijk, maar Hommen geniet groot vertrouwen van beleggers. Alleen al om die reden valt niet uit te sluiten dat Hommen het verzoek krijgt er nog een jaartje aan vast te plakken. Ook al omdat ING-commissarissen er nog niet uit zijn wie hem moet opvolgen en de tijd dringt.

Rigoureuze reorganisatie

Hommen, voormalig financieel bestuurder van Philips, is eigenlijk al met pensioen als hij begin 2009 plotseling bestuursvoorzitter wordt. Zijn voorganger Michel Tilmant moet ontslag nemen na een tweede ronde staatssteun. Hommen krijgt als president-commissaris het verzoek van zijn collega-commissarissen om het stokje over te nemen. Hij stemt toe, uit plichtsbesef. ‘Om nu te zeggen dat ik stond te popelen: nee’, zegt hij daar zelf over.

Het is begin 2009 erop of eronder voor ING. Het ministerie van Financiën heeft de moed al bijna opgegeven en ontwerpt een spoedwet om ING te kunnen nationaliseren. Technocraat Hommen houdt het ING-schip drijvende met een rigoureuze reorganisatie. ‘Back to basics’ wordt het nieuwe credo. Banen schrappen, dochters verkopen.

Het werkt. ING herwint vertrouwen van klanten en markten. Al ruim een half jaar na zijn aantreden weet hij €?7,5 mrd aan nieuw aandelenkapitaal op te halen.

Politiek en opvolging

De jaren erna gaat Hommen stug door. De ene na de andere dochter gaat de deur uit: Canada, het leasebedrijf, ING Direct USA, om er maar een paar te noemen. Soms omdat het moet van Brussel, soms gewoon omdat Hommen de zaak overzichtelijk wil houden.

Op twee punten doet hij het minder goed. Ten eerste: hij gaat niet persoonlijk naar het hiërarchisch ingestelde Brussel om met de Europese Commissie te onderhandelen over de ‘straf’ voor de staatssteun. Hommen voelt zich thuis tussen beleggers, maar begrijpt niet veel van politici en ambtenaren. Het is mogelijk een van de verklaringen voor de strenge straf.

Ten tweede besteedt hij weinig aandacht aan zijn eigen opvolging, al is dat strikt genomen een taak voor zijn commissarissen. Zo kan het gebeuren dat vier jaar na zijn aanstelling nog steeds geen evidente opvolger in de startblokken staat.

Interne en externe namen

Intern is er wel een shortlist met kandidaten, maar ze hebben allemaal een vlekje. Koos Timmermans: te veel een risicoman, en bovendien de man die te laat aan de bel trok over ‘Alt A’ (de rommelhypotheken) en de grote Spaanse portefeuille. Hans van der Noordaa: deed het dossier Brussel. Eli Leenaars: niet iedereen binnen ING dicht hem de uitstraling van een ceo toe. Bill Connelly: geen Nederlander en dat is een must om gevoel te hebben voor de Nederlandse politieke en culturele verhoudingen.

Extern is er ook geen logische naam. En moeten ook keuzes worden gemaakt. Moet het per se een bankier zijn? Dat was Hommen ook niet. Maar de toezichthouder hecht aan iemand met uitgebreide bankkennis. Moet het iemand met een consumenten- of een marktachtergrond zijn? Een ondernemer of een risicobewaker?

'Er is haast bij'

Zeker is dat de nieuwe ceo weer moet bouwen, na vier jaar herstructureren. Commissarissen praten met interne en externe kandidaten. Een eerste schifting is gemaakt, de keuze is moeilijk.

Er is haast bij: eind maart moet de agenda voor de aandeelhoudersvergadering van 13 mei klaar zijn. Met daarin het voorstel voor de nieuwe man of vrouw. Een interne kandidaat geniet de voorkeur, want die kent de organisatie. Hommen zelf is het meest gebaat bij iemand van buiten. Het is legitiem dat hij hem of haar inwerkt. Dat kunnen mooi die zes tot negen maanden zijn om de losse eindjes af te ronden.

fd.nl/ondernemen/392106-1302/ing-carr...
GC
0
BEURZEN Nikkei sluit stevig hoger

EFFECTENBEURZEN

TOKIO (AFN) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de beurs dinsdag stevig hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de aanhoudende hoop op meer stimuleringsmaatregelen van de Bank of Japan. De Nikkei eindigde 1,9 procent hoger op 11.369,12 punten.

De exportbedrijven profiteerden van een goedkopere yen, die door de speculatie op verdere monetaire versoepeling zakte tot het laagste niveau sinds mei 2010. Cameramaker Canon, die 80 procent van zijn omzet uit het buitenland haalt, klom 2,2 procent. De automakers Nissan en Isuzu Motors zakten echter 3,8 en 6,7 procent. De beide autobedrijven hielden vast aan de verwachtingen voor het gehele boekjaar, terwijl beleggers hadden gehoopt op een verhoging van de winstvooruitzichten.

Op de andere beurzen in het Verre Oosten was de stemming minder uitbundig. In Seoul daalde de Kospi 0,3 procent. Beleggers bleven terughoudend na een nucleaire test van buurland Noord-Korea. Zuid-Korea heeft de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties opgeroepen een spoedvergadering te beleggen. De All Ordinaries in Sydney eindigde onveranderd. De aandelenmarkten in Shanghai en Hongkong waren nog gesloten vanwege het Chinese nieuwjaar.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
12-02-2013 07:09:25
€d_Modus Vivendi
0
'ING VS in voorjaar naar beurs'
van onze verslaggevers
AMSTERDAM -

ING legt momenteel de laatste hand aan een update over de op 1 november gedeponeerde prospectus voor zijn beursgang van zijn Amerikaanse dochter, melden bronnen. „Maar we zijn nog niet helemaal klaar voor de Amerikaanse beursgang”, aldus ING.

Betrokkenen noemen voorjaar 2013 als mogelijkheid voor een beursgang in tranches, à la Ziggo. In eerste instantie zou afhankelijk van de prijsvorming en de honger bij investeerders $750 tot $1 miljard worden weggezet.

De overige aandelen kunnen dan tot 2016 stukje bij beetje naar de markt worden gebracht, het jaar waarin de Amerikaanse verzekeringsactiviteiten 100% moeten zijn afgestoten volgens afspraken tussen ING en de Europese Commissie.

De totale opbrengst van de transactie, die plaatsvindt onder leiding van Morgan Stanley en Goldman Sachs, is moeilijk in te schatten, maar beloopt in de miljarden.
[verwijderd]
0
Al ruim een half jaar na zijn aantreden weet hij € 7,5 mrd aan nieuw aandelenkapitaal op te halen

Haha, ja hoor; hij plaatste in november 2010 een claimemissie van 2.000.000.000 (zegge: twee miljard) aandelen.
Het was slikken of stikken en niet echt een verdienste maar een enorme verwatering gelijk KPN hedentendage.
[verwijderd]
0
quote:

€d_artsel schreef op 12 februari 2013 09:08:

ja, hahahahahaha
Heb je jezelf een mop verteld die je nog niet kende.
longshort
0
[verwijderd]
0
Koers ING zal wel langzaam groen gaan kleuren vandaag, futs zitten een beetje tegen. Maar ik geloof niet dat de VS het rood in wilt gaan na zo'n sterke handelsdag in Japan....

De Yanks moeten nog even wakker worden
[verwijderd]
0
quote:

longshort schreef op 12 februari 2013 09:48:

300 stuks Heineken short 61 gekocht a 13,99.

In porto,

- ASML short
- Heineken Short

..... en, nog wat over ING te melden op dit ING-draadje.
[verwijderd]
0
quote:

Timknows schreef op 12 februari 2013 09:51:

Koers ING zal wel langzaam groen gaan kleuren vandaag, futs zitten een beetje tegen. Maar ik geloof niet dat de VS het rood in wilt gaan na zo'n sterke handelsdag in Japan....

De Yanks moeten nog even wakker worden
Sinds er een valuta-oorlog aan de gang is loopt dit niet meer synchroon en die futs gaan straks alleen nog maar roder worden als ook de euro t.o.v. de dollar gaat inleveren.
Ik denk dat ING in een negatief sentiment met zijn jaarcijfers komt.
[verwijderd]
0
quote:

Archie, de man van staal schreef:

[...]

Sinds er een valuta-oorlog aan de gang is loopt dit niet meer synchroon en die futs gaan straks alleen nog maar roder worden als ook de euro t.o.v. de dollar gaat inleveren.
Ik denk dat ING in een negatief sentiment met zijn jaarcijfers komt.
Ik zal er later op de dag op terug komen om je gelijk of ongelijk te geven;)

Ik denk dat ze in de VS de 14K weer aan willen vallen, zijn nu een paar grote jongens wakker die met de futs spelen. De echte fatcats moeten nog wakker worden
longshort
0
quote:

Archie, de man van staal schreef:

[quote alias=longshort id=6730611 date=201302120948]
300 stuks Heineken short 61 gekocht a 13,99.

In porto,

- ASML short
- Heineken Short

[/quote]
..... en, nog wat over ING te melden op dit ING-draadje.
Ja twijfel om eind van de dag een long aan te schaffen, in tegenstelling tot jou denk ik dat ING gaat stijgen morgen.
Als ik een long aanschaf hoor je het man van staal:-)
[verwijderd]
0
quote:

Karimata schreef op 12 februari 2013 10:29:

Hoppa en daar gaat de Dax weer, de groeimotor van Europa!
Oeps ff de verkeerd kant uit en toch maar een beetje winst verzilverd op 7610, in op 7575, brutowinst op 1ste plukje 350 euro.
longshort
0
quote:

Karimata schreef:

Hoppa en daar gaat de Dax weer, de groeimotor van Europa!
KPN'etjes doen het slecht, heb je al verkocht?
[verwijderd]
0
quote:

longshort schreef op 12 februari 2013 11:10:

[...]

KPN'etjes doen het slecht, heb je al verkocht?

Nee, liggen op de plank voor hopelijk betere tijden.
Heb wel een ritje TomTom gedaan met 200 brutowinst en een plukje dax long verkocht met 350 brutowinst.
Hoe staan jouw shorts ervoor?
[verwijderd]
0
Ik ben weer eens aan het klooien geweest met m'n bladwijzerbalk en mis nu weer de financiële agenda. Het was een pictogram met zwart en geel en volgens mij was het een agenda van een bep. persoon hier op het forum.
Kan iemand mij helpen?
56 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 14,910
Verschil +0,216 (+1,47%)
Hoog 14,940
Laag 14,732
Volume 8.028.532
Volume gemiddeld 11.308.674
Volume gisteren 8.552.536

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront