Maar weer een nieuwe discussie gestart.

De opklaring in de koers van BESI gister middag valt te verklaren door de cijfers van KLIC, de nr2 qua omzet in totaal in de back end markt.

Die waren duidelijk beter dan verwacht en niet alleen dat, ze waren ook echt goed.

Bruto marge van 46+%, daar moet BESI ook maar naar toe :), en omzet en winst duidelijk hoger dan verwacht.
Nu is dat, voor KLIC, derde kwartaal vanwege het gebroken boekjaar altijd een uitzonderlijk kwartaal en zijn de resultaten van KLIC altijd nogal wispelturig maar ze beloven in ieder geval voor het komende kwartaal ook veel goeds.

Nu was het procentueel qua winst en omzet stijging QonQ minder dan BESI en daarom verwacht KLIC ook een verdere stijging in het komende kwartaal waar BESI voorzichtig, en dat heeft de CEO ook aangegeven dat dit een erg voorzichtige voorspelling is, op gelijk tot 10% lager heeft gehint.

De koers ging zelfs even naar bijna 12 wat iets van 20% hoger was en de koers stond 5 dagen terug nog op iets van 8.50.

Zo noemde ik KLIC nog een tijdje terug dat die koers net als BESI ook wel sterk achter bleef maar die hebben dat nu dus weer in 1 keer goed gemaakt.

Nu is BESI dus weer vrij remi in het achterblijven.

Hopelijk dat we augustus goed weten te overleven met de koers want in het algemene beursklimaat heb ik heel weinig vertrouwen, ik verwacht nog onder de 300 deze maand obv het feit dat Bernanke en Draghi onmogelijk kunnen doen wat nodig is.