FONDSEN UITGELICHT: Randstad en Unilever


Door Andre Sterk en Maaike Noordhuis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die beheerst werd door een reeks rentebesluiten en een belangrijk banencijfer uit de VS, kende het aandeel Randstad een uitstekende week vanwege verwacht marktherstel. Unilever was juist een sterke daler, na negatief ontvangen kwartaalresultaten.

BELEGGERS NIET ENTHOUSIAST OVER CIJFERS UNILEVER



Unilever behoorde deze week tot de verliezers op het Damrak. Het levensmiddelenconcern kwam donderdag met volgens analisten 'sterke' kwartaalcijfers naar buiten, maar kreeg geen bijval van beleggers.

De verklaringen over de - overigens beperkte - koersval lopen uiteen.

"Unilever rapporteerde sterke resultaten over het derde kwartaal en liet opnieuw zien dat de 'gezondheid' van de business voor de lange termijn blijft verbeteren. Tegelijkertijd was het management voorzichtig over de ontwikkelingen op korte termijn, waaraan werd toegevoegd dat een herstel van de consumentenvraag niet dichtbij is. Dit laatste is zeker niet nieuw, maar dit heeft het aandeel wel lager gestuurd", aldus analist Richard Withagen van SNS Securities, die een accumulate-advies op Unilever heeft.

Volgens Bernstein-analist Andrew Wood daalde het aandeel op het vooruitzicht dat de prijzen in het vierde kwartaal tot 2% tot 3% lager zullen zijn. Dit betekent dat de prijzen voor het tweede halfjaar van 2009 op een 1% tot 1,5% lager niveau liggen terwijl Unilever eerst nog uitging van vlakke, tot licht lagere prijzen. Bernstein heeft een outperform-advies op Unilever.

Donderdag, de dag van de cijfers, leverde Unilever 1,25% in. Op weekbasis moest het aandeel 2,4% terug en sloot het op EUR20,50.



Door Andre Sterk en Maaike Noordhuis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; maaike.noordhuis@dowjones.com