ASMI « Terug naar discussie overzicht

Waar rook is..............Overname ?

5 Posts
[verwijderd]
0
Wat is het toch stil hier. Ik dacht ik ga een nieuwe discussie openen kijken wat de reactie's zijn.

Waarom zou Tokyo Electric aandelen ASMI gekocht hebben? Ik heb zo'n gevoel van dat we van Tokyo Electric nog meer gaan horen !
[verwijderd]
0
...een concurrent van AMAT, waar ASMI al eerder dit jaar een licentie-overeenkomst mee sloot.
voda
0
ASMI CEO: geen begrip voor activistische aandeelhouders


Door Eelco Hiltermann

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--ASM International nv-bestuursvoorzitter Chuck del Prado zegt woensdag "geen begrip" te hebben voor de activistische aandeelhouders die het bedrijf voor de Ondernemingskamer slepen.

"Ik respecteer het feit dat de zaak er komt, maar ik begrijp de beweegredenen niet. Het bedrijf en de aandeelhouders hebben juist belang bij rust", aldus Del Prado.

Twee opstandige aandeelhouders, de fondsen Hermes en Fursa, hebben de Ondernemingskamer gevraagd om een onderzoek naar wanbeleid bij ASMI en een uitspraak te doen over de beschermingswal. Daarnaast willen zij dat er een supercommissaris wordt aangesteld die tijdelijk alle zeggenschap krijgt over de samenstelling van de raden van bestuur en commissarissen.

De zaak wordt op 6 mei behandeld. Del Prado noemt het "zeer onwaarschijnlijk" dat de activistische aandeelhouders het gelijk aan hun zijde hebben. "Deze groep is niet representatief voor onze aandeelhouders."

Del Prado stelt dat "iedere uitspraak met het juiste respect moet worden behandeld" en wil verder niet vooruitlopen op eventuele ontwikkelingen na de behandeling bij de Ondernemingskamer.

ASMI wordt al jaren gegeseld door activistische aandeelhouders die vinden dat de prestaties van de divisie die machines maakt voor de productie van chips, de zogeheten front end-divisie, ver onder de maat zijn.

Van Hermes en Fursa, het voormalige Mellon, is bekend dat zij het vooral gemunt hebben op Del Prado. Deze geniet echter de bescherming van de huidige commissarissen en van zijn vader, ASMI-oprichter en grootaandeelhouder Arthur del Prado.

Dinsdag publiceerde de toeleverancier aan de chipindustrie cijfers over het eerste kwartaal, waarbij een nettoverlies van EUR23 bekend werd gemaakt. Daarnaast verwacht het bedrijf dat het lage niveau van het aantal orders een negatief effect zal blijven hebben op de operationele resultaten op de korte termijn.

Verder maakte ASMI bekend dat Tokyo Electron Limited een belang van 4,9% in ASMI heeft geworven. Volgens Del Prado is dat "een goede zaak", omdat de basis van aandeelhouders die het bedrijf ondersteunen daarmee "verstevigd wordt".

Del Prado stelde verder "niet officieel te zijn ontslagen" eerder dit jaar. De CEO reageerde daarmee op een artikel in Het Financieele Dagblad van 16 april, waarin werd gesteld dat de raad van commissarissen eerder dit jaar Del Prado de wacht had aangezegd, om daar een maand later op terug te komen.

"Formeel ontslag kan alleen door de aandeelhouders worden uitgesproken en dat is niet gebeurd", was het enige wat Del Prado hierover wilde zeggen.

Overigens werd eerder ook al het vertrek van chief financial officer Naud van der Ven bekend, omdat Van der Ven het vertrek van Del Prado eiste.

"Er hebben een aantal dingen plaatsgevonden, maar dat kan gebeuren als het niet goed draait. Er blijft uiteindelijk een beter verenigd bedrijf over", aldus Del Prado.



Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, eelco.hiltermann@dowjones.com



5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mei 2024 17:35
Koers 640,200
Verschil -10,800 (-1,66%)
Hoog 655,600
Laag 640,200
Volume 177.796
Volume gemiddeld 132.200
Volume gisteren 55.771

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront