Forum: Ahold » PB | Eurobench.com

PB

1.073 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
BlackRock verkleint belang in Ahold Delhaize

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
22,495 -0,425 -1,85 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een fractioneel kleiner belang in Ahold Delhaize gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 22 februari 2019.

Het kapitaalbelang kwam uit op 4,98 procent en het stemrecht op 6,94 procent.

Op 21 februari 2019 meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 5,01 procent met een stemrecht van 6,97 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BlackRock vergroot belang in Ahold Delhaize

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
22,705 0,105 0,46 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een fractioneel groter belang in Ahold Delhaize gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 25 februari 2019.

Het kapitaalbelang kwam uit op 5,02 procent en het stemrecht op 6,99 procent.

Op 22 februari meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,98 procent met een stemrecht van 6,94 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Stephan010
0
Minder nieuws voor as Maandag voor AD. Koers -5% tot -10%???

'Amazon wil tientallen winkels openen in VS'
Gepubliceerd op 1 mrt 2019 om 19:10

SEATLLE (AFN/RTR) - Webwinkelreus Amazon is van plan tientallen fysieke winkels in de Verenigde Staten te openen. Daarmee wil het zijn voetafdruk in de levensmiddelensector vergroten. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen.

In eerste instantie mikt Amazon op een winkel in Los Angeles. Die moet eind dit jaar de deuren openen. Ondertussen zijn er ook al huurcontracten ondertekend voor zeker twee andere locaties, aldus de krant. De winkels zullen anders zijn dan de filialen van Whole Foods die sinds 2017 tot de boedel van Amazon behoren.

Amazon richt zich de laatste tijd steeds meer op de supermarktbranche en is daarmee een concurrent van Ahold Delhaize. Dat Nederlands-Belgische concern haalt meer dan de helft van zijn omzet uit de VS. Amazon onthield zich van commentaar.
voda
0
Beursblik: stap Amazon zorgt voor koersdaling Ahold Delhaize

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
22,265 -0,545 -2,39 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel van Ahold Delhaize gaat maandag op het Damrak onderuit, waarschijnlijk naar aanleiding van het bericht dat Amazon tientallen fysieke winkels in de VS wil gaan openen. Dat meent analist Robert Jan Vos van ABN AMRO.

Het internetbedrijf wil volgens The Wall Street Journal aan het eind van het jaar de eerste winkel in Los Angeles openen. Daarnaast voert het besprekingen om winkels te starten in San Francisco, Seattle, Chicago, Philadelphia en Washington DC, zo stelt de krant.

"Een aantal winkels wordt waarschijnlijk aan de westkust geopend en daar is Ahold Delhaize niet actief. Maar er zijn ook winkels gepland in Chicago, Philadelphia en Washington DC en in deze regio's zijn wel winkels van Ahold Delhaize aanwezig", zegt Vos.

Volgens de analist worden de stappen van Amazon in de retailmarkt "met argusogen" gevolgd. "Dat was een paar jaar geleden ook het geval, toen Amazon Whole Foods overnam. Deze overname zorgde toen voor een koersval van Ahold Delhaize."

ABN AMRO heeft een koopadvies voor Ahold Delhaize, met een koersdoel van 26,00 euro.

Het aandeel Ahold Delhaize verloor maandag 2,6 procent op 22,21 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
België verbiedt prijzenstunt Albert Heijn

Gepubliceerd op 5 mrt 2019 om 09:54 | Views: 5.027

Ahold Delhaize 16:47
22,67 +0,41 (+1,82%)

BRUSSEL (AFN) - België verbiedt een prijzenstunt waarmee Albert Heijn vorige maand kwam. De actie waarbij klanten bij aankoop van een product er nog twee gratis krijgen wordt niet toegestaan.

Producten met verlies verkopen is verboden in België. Minister Kris Peeters (Consumentenzaken) had de inspectiedienst opdracht gegeven uit te zoeken of die regel met de 1+2-gratisactie wordt overtreden. Dat blijkt het geval. Volgens Peeters zijn lage prijzen goed, maar concurreren grote bedrijven bij verkoop met verlies het midden- en kleinbedrijf weg.

De inspectie moet nog besluiten of Albert Heijn een schikkingsvoorstel krijgt of de zaak voor de rechter komt, schrijft de krant Het Laatste Nieuws. Peeters nodigt de supermarktketen uit voor overleg.
voda
0
Overname door Ahold Delhaize in Roemenië

Gepubliceerd op 15 mrt 2019 om 14:18 | Views: 1.428

Ahold Delhaize 16:44
22,92 +0,36 (+1,60%)

BOEKAREST (AFN) - De Roemeense Ahold Delhaize-dochter Mega Image neemt een lokale supermarktketen over. Hoeveel wordt betaald voor Zanfir, dat actief is in de regio Vrancea, is niet bekendgemaakt.

Mega Image is met 677 winkels een van de grootste supermarktketens. De tien winkels van Zanfir worden omgebouwd tot Mega Image.
voda
0
AH overweegt Jackson-ban: nooit meer Billy Jean op de achtergrond

Albert Heijn stopt mogelijk met het afspelen van nummers van Michael Jackson in zijn vestigingen. De supermarktketen zegt zich te beraden op het verwijderen van de hits uit zijn afspeellijsten naar aanleiding van de documentaire Leaving Neverland, over het vermeende misbruik van de zanger.

Economieredactie 19-03-19, 15:42 Laatste update: 16:21

,,Het is een kleine moeite om een nummer uit een playlist te halen. Of we dat gaan doen, bespreken we", zegt een woordvoerder van Albert Heijn tegenover entertainmentdienst BuzzE. ,,Muziek in onze winkels moet niet aanstootgevend zijn.’’ AH-klanten hebben overigens nooit geklaagd over nummers van Michael Jackson, benadrukt hij.

Lees ook
Tussaud en McDonald's beraden zich op weghalen Jackson-beelden

Naar aanleiding van de ophef rond de documentaire, waarin de zanger wordt beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen, hebben nu al verschillende bedrijven Michael Jackson in de ban gedaan. Zo draaien radiozenders in Canada en Nieuw-Zeeland zijn muziek niet langer. In Nederland is de artiest niet meer te horen op de regionale omroep NH.

Starbucks heeft eveneens maatregelen genomen na een klacht van een bezoeker die de nummers op de achtergrond hoorde. De Amerikaanse koffietent heeft de zanger geschrapt uit zijn Spotify-lijsten. Een verregaand besluit nam eerder al het Franse modehuis Louis Vuitton: alle kleding met een Michael Jackson-thema is uit de herenzomercollectie teruggetrokken. De collectie werd in januari op de Paris Fashion Week getoond en zou eigenlijk in juni in de winkels moeten liggen.

Standbeelden
Kunstwerken van Jackson zijn ook niet meer heilig. Zo hebben onder meer het Verenigd Koninkrijk en Denemarken standbeelden weggehaald. Madame Tussauds in Amsterdam en het filiaal van McDonald’s in Best beraden zich nog op het verwijderen van standbeelden. Madame Tussauds in Amsterdam zei meerdere klachten te hebben ontvangen na de documentaire Leaving Neverland. ,,We hebben het dan over een stuk of tien mails, maar vooral om commentaren van bezoekers’’, zei een woordvoerder.

www.ad.nl/economie/ah-overweegt-jacks...
voda
0
Ahold Delhaize praat analisten bij over IFRS 16

Gepubliceerd op 25 mrt 2019 om 08:48 | Views: 1.161

Ahold Delhaize 09:56
23,54 -0,09 (-0,36%)

LONDEN (AFN) - Ahold Delhaize praat analisten maandag bij over de impact van boekhoudmethode IFRS 16 op de jaarrekening. Daarbij ging een nieuwe standaard voor financiële verslaggeving inzake leaseverplichtingen begin dit jaar in werking.

IFRS 16 vereist dat leaseverplichtingen naar de balans worden verplaatst, wat volgens het supermarktconcern ,,belangrijke implicaties'' heeft op de balans, winst- en verliesrekening en prestatie-indicatoren. Ahold Delhaize least een aanzienlijk aantal van zijn winkels, distributiecentra, kantoren en bedrijfswagens. Het heeft ,,geen economische of cashimpact op de manier waarop de groep wordt beheerd''.

Ahold Delhaize gaf de impact van IFRS 16 op een aantal financiële zaken over 2018 weer. Zo nam de onderliggende operationele marge met 0,3 procent toe tot 4,4 procent. De onderliggende winst per aandeel steeg met 0,03 euro tot 1,57 euro en de nettoschuld steeg met 7,9 miljard euro tot 11 miljard euro.

Er is geen impact op de netto kasstroom of de uiteindelijke geldmiddelen en kasequivalenten. Onder de nieuwe definitie van vrije kasstroom is echter een daling van 177 miljoen euro zichtbaar, als gevolgd van de terugbetaling van financiële leaseovereenkomsten. Die waren eerder niet opgenomen in de definitie.

De verwachting voor 2019 blijft zoals deze was, aldus Ahold Delhaize.
voda
0
Albert Heijn neemt FoodFirst Network over

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
23,65 -0,075 -0,32 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Albert Heijn heeft het online leefstijlplatform FoodFirst Network overgenomen. Dit maakte de supermarktketen afgelopen weekend bekend, zonder financiële details te noemen.

"De overname past in de reeks stappen die Albert Heijn zet om voeding en gezondheid meer centraal te stellen in haar proposities", aldus het bedrijf.

FoodFirst Network, een online leefstijlplatform waar betaalabonnees advies en tips krijgen op het vlak van voeding, bewegen, slaap en ontspanning, blijft als zelfstandig merk bestaan.

Naar verwachting wordt de transactie in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot vrijdag op 23,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Jaarvergadering Ahold Delhaize stemt in met alle agendapunten

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
23,31 0,295 1,28 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De jaarvergadering van Ahold Delhaize heeft woensdag ingestemd met alle agendapunten. Dit maakte het supermarktconcern bekend na afloop van de vergadering.

De vergadering werd door 190 aandeelhouders bijgewoond, samen goed voor 917 miljoen aandelen, aldus Ahold Delhaize.

Die gingen onder meer akkoord met de jaarrekening en het voorgestelde dividend over 2018 van 0,70 euro per aandeel.

Daarnaast gaven de aandeelhouders groen licht voor de benoemingen van Katie Doyle en Peter Agnefjäll als leden van de raad van commissarissen.

Ahold Delhaize sloot woensdag 1,3 procent hoger op 23,31 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Ahold Delhaize bereikt akkoord met bonden voor Stop & Shop

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
21,08 -0,955 -4,33 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het Amerikaanse New England met vijf lokale vakbonden een principe-akkoord gesloten, waarmee een staking is bezworen en 31.000 werknemers maandag weer aan het werk zijn. Dit maakte de supermarktketen dinsdag bekend.

De staking startte op 11 april en draaide om salariëring en diverse andere arbeidsvoorwaarden. Er waren 415 winkels van Stop & Shop betrokken bij de stakingen.

Volgens Ahold Delhaize werden de resultaten in het eerste kwartaal van 2019 niet geraakt door de stakingen en zijn deze in lijn met de verwachtingen. Ze worden gepubliceerd op 8 mei. Dan zal Ahold Delhaize ook meer inzicht geven in de impact van de stakingen in het tweede kwartaal.

Wel meldde de supermarktketen al dat de stakingen een eenmalige impact op de operationele winst hebben van 90 miljoen tot 110 miljoen dollar, als gevolg van lagere verkopen en bijvoorbeeld hogere aanvullende kosten. Hierdoor zal de onderliggende operationele marge in 2019 "iets lager" zijn dan in 2018. De onderliggende winst per aandeel zal dit jaar niet met een hoogenkelcijferig getal groeien, maar met een laag enkelcijferige.

De vrije kasstroom zal dit jaar nog altijd uitkomen op ongeveer 1,8 miljard euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
'Impact staking Ahold gelukkig eenmalig'

Gepubliceerd op 23 apr 2019 om 09:38 | Views: 1.702

Ahold Delhaize 13:59
21,19 -0,85 (-3,86%)

AMSTERDAM (AFN) - De tegenvaller van 90 miljoen tot 110 miljoen dollar voor Ahold Delhaize door stakingen bij dochterbedrijf Stop & Shop in de Verenigde Staten is significant maar gelukkig eenmalig. Dat concludeert een analist van KBC Securities.

Ahold Delhaize stelde dinsdag zijn financiële verwachtingen voor dit jaar naar beneden bij als gevolg van de stakingen die elf dagen hebben geduurd. Inmiddels is een voorlopig akkoord bereikt met de bonden. De marktkenner van KBC wijst erop dat de kwartaalresultaten volgens het bedrijf niet worden geraakt en dat de zaken in de VS en Europa verder goed gaan.

Een analist van Invest Securities noemt de hoogte van de genoemde bedragen ,,verrassend". Ook is de impact van de concessies die het bedrijf heeft moeten doen om op één lijn te komen met de bonden op de resultaten nog niet gespecificeerd. ING spreekt van een winstwaarschuwing, maar die term gaat Invest Securities wat te ver.

Advies

Een kenner bij Bryan Garnier wijst er ook op dat in de post van 90 miljoen tot 110 miljoen dollar nog geen kosten voor loonsverhogingen zijn verwerkt voor de medewerkers van Stop & Shop. De analist heeft hier nog vragen over.

KBC houdt vast aan zijn koopadvies met een koersdoel van 26 euro. Analisten van Bernstein verlaagden hun advies van outperform naar market perform met een koersdoel van 25,20 euro. ING handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van 22 euro.

Het aandeel stond omstreeks 10.00 uur onderaan in de AEX in Amsterdam met een verlies van 4,3 procent op 21,08 euro.
1.073 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25-apr-19 17:35
Koers 21,250
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 21,365
Laag 21,130
Volume 3.837.988
Volume gemiddeld 6.540.000
Volume gisteren 3.837.988