Forum: Ahold » PB | Eurobench.com

PB

1.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dividend Hunter
0
Data interim-dividend 2019 Ahold Delhaize :

"For the first half of 2019, we will pay an interim dividend of €0.30, based on 40% of first half 2019 underlying income per share from continuing operations."
 
As announced on May 8, 2019, Ahold Delhaize commits to semi-annual dividend payments. For 2019, the interim dividend is €0.30 per common share to be paid on August 29, 2019. The interim dividend is equal to 40% of the year-to-date underlying income per share from continuing operations (see section Other financial and operating information for a reconciliation of income from continuing operations to underlying income from continuing operations).
 
ex-dividenddatum : vrijdag 09 augustus 2019
betaalbaarstelling : donderdag 29 augustus 

Aanvullende info : dividendinfo.nl/ahold-delh      
voda
0
'Ahold zal markt niet plezieren'

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 08:56 | Views: 390

Ahold Delhaize 06 aug
20,16 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Ahold Delhaize over het tweede kwartaal van het jaar waren in lijn met de "niet veeleisende analistenconsensus". Dat stellen marktvorsers van Berenberg in een reactie. Zij wijzen er daarbij op dat het handelsbericht de markt "waarschijnlijk niet zal plezieren".

Dat komt onder meer omdat de vergelijkbare omstandigheden volgens de kenners in de tweede helft van het jaar veel zwaarder worden. Berenberg ziet de resultaten als "een manifestatie van het verliezen van momentum" voor Ahold. De analisten denken dat de algemene schattingen neerwaarts bijgesteld zullen worden.

Berenberg hanteert een sell-advies op Ahold Delhaize, dat dinsdag sloot op 20,16 euro.
voda
0
Beursblik: prestaties Ahold Delhaize zoals verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
19,866 -0,294 -1,46 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal conform verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van ING woensdag.

"De situatie [staking] bij Stop & Shop raakt de prestaties in het tweede kwartaal, maar we zijn gerustgesteld door de sterke netto consumentenverkopen online", schreef de bank.

ING heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel daalde woensdag 1,1 procent naar 19,94 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: weinig verrassende cijfers Ahold Delhaize

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
19,884 -0,276 -1,37 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal conform verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van JPMorgan Cazenove woensdag.

De omzet en winst waren in lijn met de ramingen vooraf, waarbij de Amerikaanse marge iets meeviel, maar daar stond een iets lagere marge in Nederland tegenover, aldus de analisten.

De impact van de stakingen verraste niet, vervolgde de zakenbank, maar de vrije kasstroom was iets aan de zwakke kant. Dit laatste zorgt er volgens de analisten voor dat de outlook van Ahold Delhaize voor de vrije kasstroom wellicht wat uitdagend wordt.

JPMorgan zit met zijn ramingen voor Ahold Delhaize onder de consensus. De analisten verwachten dat de supermarktuitbater de eigen doelen niet zal halen. Het advies is dan ook Onderwogen.

Het aandeel daalde woensdag 0,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Fusie Ahold Delhaize en Kroger is zinvol'

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 22:10 | Views: 2.456

Ahold Delhaize 08 aug
21,11 +1,05 (+5,24%)

AMSTERDAM (AFN) - Een eventuele fusie tussen supermarktconcern Ahold Delhaize en zijn Amerikaanse branchegenoot Kroger zou zinvol zijn. Dat heeft een analist van Bernstein gezegd. Volgens hem is schaalvergroting noodzakelijk in de Amerikaanse supermarktbranche en een krachtenbundeling van twee zou zorgen voor een leidend concern in de orde van grote van retailreus Walmart.

Het gaat om een puur hypothetische deal, benadrukt de marktvorser. Hij heeft geen aanwijzingen dat er een overname of fusie in de maak is, maar kreeg van veel beleggers vragen over wat een verstandige stap voor de concerns zou kunnen zijn. De Bernstein-kenner ziet zo'n 1,3 miljard dollar aan synergievoordelen. Een en ander zou de gezamenlijke beurswaarde flink kunnen doen opveren.

Kroger is een van de grootste retailers in de Verenigde Staten, met bijna 2800 supermarkten. Ook heeft Kroger ruim 250 juwelierszaken en een kleine 2300 drogisterijen. Ahold Delhaize is eveneens al jaren in de VS actief. Het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com behaalt meer dan de helft van zijn omzet aan de overzijde van de Atlantische Oceaan, met merken als Food Lion, Giant Foods en Hannaford.

Concurrentie Amazon

De supermarktreuzen werden in geruchten eerder al eens aan elkaar gelinkt als potentiële fusiepartners. Daarbij speelde mee dat beide bedrijven kampen met toenemende concurrentie van Amazon. De webwinkelreus richt zich steeds meer op de supermarktbranche.

In 2017 zorgde een bericht van een anonieme twitteraar nog voor veel speculatie en een koerssprong van Kroger op de beurs in New York. In de tweet werd gesuggereerd dat Ahold Delhaize met adviseurs een overnamebod op Kroger zou voorbereiden. Analisten reageerden daar toen eveneens op met de opmerking dat een samengaan van de twee bedrijven vanuit geografisch oogpunt niet onlogisch zou zijn. Ook was er destijds scepsis onder kenners, omdat zo'n deal de schuld van Ahold Delhaize wel erg hoog zou doen oplopen. Daarom zou een deal niet waarschijnlijk zijn, werd destijds gezegd.

Van een nieuwe koerssprong van Kroger was donderdag geen sprake. Het aandeel sloot ruim 2 procent in de min. Het aandeel Ahold Delhaize eindigde eerder op de dag wel zo'n 5,2 procent hoger, op 21,11 euro. Die fikse koersstijging dankte het bedrijf volgens de meeste analisten evenwel aan nieuwe cijfers over de supermarktverkopen in de Verenigde Staten. Kroger sloot dankzij diezelfde cijfers op woensdag nog stevig in de plus.
voda
0
Beursblik: Ahold Delhaize zegt Belgie geen gedag

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
20,885 -0,22 -1,04 % Euronext Amsterdam
Kroger Co
$ 23,35 -0,55 -2,30 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Een verkoop van de Belgische activiteiten of die in Centraal- en Zuid-Europa is voor Ahold Delhaize op korte termijn geen optie, omdat dit onnodig complex is. Dit zeiden analisten van Bernstein tegen ABM Financial News.

"Mogelijk later, maar niet op de korte termijn", aldus de zakenbank.

Een verkoop van Nederland zit er momenteel zeker niet in, meent Bernstein. "Het is stabiel en geneert enorm veel cash|, aldus de analisten. "Dat geeft munitie als het in de VS, waar de markt veel volatieler is, veel slechter wordt."

De analisten van Bernstein speculeren wel over een combinatie met het Amerikaanse Kroger. Dat zou in hun ogen een verstandige zet zijn en een "formidabele Amerikaans speler" creëren, hoewel er geen indicaties zijn dat er aan een dergelijke scenario wordt gewerkt.

Volgens Bernstein heeft de Amerikaanse markt behoefte aan consolidatie en zou een fusie leiden tot meer schaalgrootte, waardoor de inkoopkracht van de twee stijgt. Die grotere omvang is ook positief voor de online activiteiten van de twee bedrijven. Online is volgens Bernstein bij uitstek gebaat bij schaalgrootte.

Aangezien Ahold en Kroger weinig geografische overlap kennen, zijn er maar beperkte synergievoordelen te halen, denken de analisten. Daar staat weer tegenover dat er ook weinig of geen winkels gesloten hoeven te worden na een samengaan.

Bernstein heeft een Outperform advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 25,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23-aug-19 12:57
Koers 21,045
Verschil +0,215 (+1,03%)
Hoog 21,075
Laag 20,770
Volume 506.052
Volume gemiddeld 3.319.004
Volume gisteren 2.974.786