PostNL « Terug naar discussie overzicht

POSTNL NOVEMBER 2016

4.667 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 » | Laatste
Toekomstbeeld
0
quote:

Martijn van M schreef op 30 november 2016 21:17:

[...]

Correctie t.a.v. de 12% die ik eerder noemde: sorry, daar waar ik eerder '+12%' schreef had ik dus '+25%' moeten schrijven; enfin, 12% of 25% meer aandelen... whatever, je mag het voor de Bpost aandeelhouder afzetten tegen een omzetgroei van +160% en een winstgroei van 80% - ok, staat natuurlijk wel ook een nieuwe schuld tegenover, maar die kan momenteel bijna voor noppes worden gefinancierd omdat de Belgische overheid garant staat!

(Zelfs wanneer er meer dan 50% nieuwe aandelen zouden moeten worden gecreëerd dan zou er op papier nog steeds sprake kunnen zijn van een acceptabele, mooie deal... ofschoon de grotere schuld dan wellicht wel behoorlijk zwaar zou kunnen gaan wegen om de nek van zeg maar het nieuwe 'BpostNL')

Er kan maar één conclusie mogelijk zijn: hoe de eventuele deal er ook uit zal zien, voorlopig heeft het er alle schijn van dat de Bpost aandeelhouders zichzelf er zowiezo mee in de handjes zouden mogen klappen... want ze zouden bovendien meteen het meest innovatieve postbedrijf ter wereld worden - waarbij vervolgens dan alleen nog wel hard zal moeten worden gewerkt om het huidige Bpost te transformeren, maar dat hebben ze bij het huidige PostNL al enige ervaring mee!
Mooi dat je toch eventjes een stapje verder doorgedacht hebt. Je hebt wel de tijd genomen, was zeker eventjes een puzzel voor je.

Bij jouw genoemde 10 euro als koers, en nog steeds uitgaande van 2,825 cash en 2,825 in aandelen komen er 63% extra Bpost aandelen op de markt. Dus Dat zou een ramp zijn voor de WPA.

Snap dat je je er nu vanaf probeert te maken maar een hogere koers van Bpost is het beste nu voor iedereen. Dat beperkt het aantal nieuwe aandelen en zal na een overname gunstiger zijn om de samengevoegde winsten in een betere WPA te profileren.
Dat is waar het uiteindelijk omgaat en nergens anders om. Absolute getallen samenvoegen heeft niemand wat aan.

Over tot de orde van vannacht nu aub en morgen met zijn allen balen of met zijn allen blij zijn.


zalwel
1
Het verhaal dat als de bieding van bpost niet door gaat postnl zelf ook wel op een duidelijke hogere koers terecht komt moet eens stoppen. Dit zijn beleggers die niet weten waar ze over praten . Een bieding van 6 of 6,50 nu heeft natuurlijk veel meer waarde dan iedere notering die eventueel in de toekomst toch wel op eigen kracht gaat komen. Als er een ding duidelijk is op de beusr is dat de toekomst geen enkele garantie geeft of heeft. Als wat nu voor de toekomst positief lijkt kan over enkele maanden totaal anders zijn. Laten we blij zijn met een bieding boven de 6.00 euro. De beleggers die er nu inzitten en denken dat ze er nog steeds inzitten als het aandeel langzaam oploopt van de 4,60 nu naar de 6,25 veel later geloven in sprookjes. Veel beleggers zullen uiteindelijk toch als het bod van bpost niet doorgaat al lang het aandeel verkocht hebben als dit heel langzaan naar boven kruipt. Dus nu van 4,60 in enkele dagen weken 6.00 of hoger ontvangen is een droom. Natuurlijk zijn er ook beleggers die op een veel hogere koers zijn ingestapt ,die zullen een andere belegging moeten zoeken om dat verlies weer goed te maken. Succes allemaal .
ErikG
0
quote:

Martijn van M schreef op 30 november 2016 21:36:

[...]

Is nog maar de vraag... want het lijkt er op dat Bpost deze keer zelf zal gaan wachten op de reactie van PostNL; wetende dat Herna niet over één nacht ijs gaat zou het dus ook best wat langer kunnen gaan duren.

Maar eh, zou wel leuk zijn als je gelijk krijgt over dat 'half uurtje'... maar het zou mij niet verbazen als het langer gaat duren; zou een goed teken zijn als PostNL morgenvroeg voor beurs niets heeft laten weten, want dan zou het nieuwe voorstel niet meteen resoluut worden afgewezen.

Spannend!

PS. Los van de reactie van PostNL, het feit dat Bpost dus inderdaad bereid is om verder te gaan dan het afgewezen voorstel... maakt dat morgenvroeg er veel vraag zal zijn naar de stukken van PostNL. 'Sweet dreams'!
Dat half uurtje baseerde ik op de iex liveblog van de homepage, want dat was om 21.05 getypt en er kwam een persbericht binnen het uur. Ach, we zien het morgen allemaal wel.
BLOK-E
0
Eindelijk eens iets geluk, vol in PostNL met 70% van Binck!!!!
Het zijn er heel veel.
Morgen met een beetje geluk eigen geld bijna verdubbelen.
Denk bod 5,65 + 10%= ca. 6,10/6,20.
Wanneer dit bekend om 9 uur open op + 5,80.
Ze moeten wel praten zo.
Super top voor aanstaande maandag, kon wel een Black Monday worden, leuk om veel geld cash te hebben.
ErikG
0
quote:

BLOK-E schreef op 30 november 2016 21:43:

Eindelijk eens iets geluk, vol in PostNL met 70% van Binck!!!!
Het zijn er heel veel.
Morgen met een beetje geluk eigen geld bijna verdubbelen.
Denk bod 5,65 + 10%= ca. 6,10/6,20.
Wanneer dit bekend om 9 uur open op + 5,80.
Ze moeten wel praten zo.
Super top voor aanstaande maandag, kon wel een Black Monday worden, leuk om veel geld cash te hebben.

Wat zal jij balen als Herna morgenochtend nee communiceert ;)
Spes
0
quote:

pff schreef op 30 november 2016 21:12:

[...]

Als het allemaal zo makkelijk gaat, zit er vast meer in het vat. Aangezien PostNl volgend jaar makkelijk zelf op eigen houtje dividend en de 7 euro kan raken. Ik zeg hou die deur dit jaar lekker dicht.
Dit heb ik enige tijd geleden ook beweert met de POTENTIE die PostNL heeft om dan te verdubbelen in koers richting de €7 of €8. Het bedrijf staat er nu uitstekend voor, gedifercifeerd en sterk in pakketen en logistieke bezorging. Prima uitgangspositie om een goede concurrent van b.v. takeaway te worden.
BPost zit ook niet stil en creert ook waarde voor haar aandeelhouders. Doordat PostNL stukken innovatiever is kan zij BPost helpen met de omslag richting naar pakketten. Samen sta je ook sterker, meer kostenbesparingen en de mogelijkheid een sterkere vuist te maken richting concurrenten. Doordat het bod in aandelen is profiteerd een PostNL aandeelhouder ook van de toegenomen winst van het fusiebedrijf. Ik vind dit het risico waard met een bod van €6. Ik verwacht dan ook een bod van €6 waarvan 60% in aandelen en een handreiking mbt het belang van de staat.
andrejes
0
quote:

ErikG schreef op 30 november 2016 21:45:

[...]

Wat zal jij balen als Herna morgenochtend nee communiceert ;)
ze heeft gekregen wat ze wou toch? Een beter bod met betere voorwaarden!
Lawrence Garfield
0
Het FD schrijft over een definitief bod van 5,75

Bpost doet opnieuw verbeterd bod op PostNL

Na drie mislukte pogingen voor een overname lanceerde BPost woensdagavond een vierde voorstel. De details zijn nog niet bekend, maar volgens ingewijden verhoogt Bpost de prijs, en worden er garanties gegeven omtrent de Nederlandse zorgen over het aandeel van de Belgische staat in het bedrijf. Het bod, dat definitief zou zijn, heeft volgens de betrokkenen een waarde van €5,75 per aandeel PostNL.

Bovendien mag een grote aandeelhouder maximaal een derde van het aantal bestuurders benoemen, een maatregel waarmee de invloed van de Belgische staat wordt beperkt. Bovendien mogen de Nederlanders net zoveel bestuurders benoemen als de Belgen en moeten belangrijke en strategische beslissingen worden genomen met een meerderheid van 75% van de stemmen.

‘Voorstel is ontvangen’

Tot slot zouden de pensioenrechten, een ander zorgenkind van PostNL, worden gegarandeerd.

Woordvoerders van Bpost waren gisteravond voor De Tijd onbereikbaar voor commentaar. Tegenover persagentschap Belga zegt een woordvoerder van Bpost dat het bedrijf voor maandag moest reageren op de afwijzing van PostNL. Een woordvoerder van PostNL zei tegenover deze krant dat het voorstel is ‘ontvangen’. ‘Zodra wij kunnen reageren, zullen wij een persbericht uitbrengen.’

Resoluut

Begin november kondigde Bpost aan dat het PostNL wilde overnemen voor €2,5 mrd. Maar de Nederlandse postgroep wees dat ‘ongevraagde en voorwaardelijke voorstel’ resoluut af. Ook de Nederlandse regeringstop en het Nederlandse parlement verzetten zich met hand en tand tegen de plannen van Bpost, evenals de Nederlandse vakbonden en de grote klanten van PostNL.

Tot nu toe heeft minister Kamp van Economische Zakken zich fel verzet tegen de overnamepoging. Officieel is Belgische overheidsbemoeienis zijn belangrijkste bezwaar. Maar er is ook een andere reden: de minister onderzoekt nu juist of de liberalisering van de Nederlandse postmarkt teruggedraaid moet worden, mogelijk zelfs door een samengaan van PostNL en rivaal Sandd toe te staan. Bpost, zo zeggen ingewijden, walst daar nu ongegeneerd doorheen.

Minister Kamp

Naast Kamp heeft ook de Tweede Kamer de nodige twijfels over de marktwerking in de postmarkt, die in 2009 is vastgelegd in de Postwet. Nederland was daarmee voorloper in Europa, maar de resultaten vallen tegen. Er is weliswaar concurrentie maar echt gunstig heeft die niet uitgepakt.

De prijzen voor grote zakelijke klanten zijn sindsdien flink gedaald, met name door de felle concurrentie die PostNL heeft gekregen van postbedrijf Sandd. Maar de gewone consument moet veel meer betalen dan zeven jaar geleden. Feitelijk is de dienstverlening verslechterd: er zijn minder brievenbussen en servicepunten en de post wordt vijf in plaats van zes keer per week bezorgd. Bovendien hebben bezorgers fors ingeleverd op hun arbeidsvoorwaarden.

Grootverbruikers

Ook grote bedrijven die veel post verzenden, zoals ING, Aegon, de Nationale Postcodeloterij en de ANWB, maken zich zorgen over de plannen van het Belgische Bpost om PostNL over te nemen. Volgens hun branchevereniging, de Vereniging Grootverbruikers Postdiensten (VGP), zou een overname door het Belgische postbedrijf ‘in het ergste geval de klok ruim tien jaar terugzetten’ op de Nederlandse postmarkt.
‘De zo zwaar bevochten privatisering van de PTT naar uiteindelijk PostNL en de worsteling van de sindsdien tot de postmarkt toegetreden concurrenten heeft op dit moment geresulteerd in een beperkte mate van concurrentie’, stellen de grootverbruikers. ‘Een overname van PostNL door een buitenlandse partij waarin de overheid een aanzienlijk belang heeft, zou afbreuk kunnen doen aan de vrije postmarkt die na de privatisering van het huidige PostNL is ontstaan.’
[verwijderd]
0
quote:

BLOK-E schreef op 30 november 2016 21:43:

Eindelijk eens iets geluk, vol in PostNL met 70% van Binck!!!!
Het zijn er heel veel.
Morgen met een beetje geluk eigen geld bijna verdubbelen.
Denk bod 5,65 + 10%= ca. 6,10/6,20.
Wanneer dit bekend om 9 uur open op + 5,80.
Ze moeten wel praten zo.
Super top voor aanstaande maandag, kon wel een Black Monday worden, leuk om veel geld cash te hebben.

Ben bang dat we ook morgen niet hoger dan 5,20 zullen gaan. Als Herna zegt we gaan het bestuderen dan misschien 5,50 en bij nee dan weer terug naar 4,20.
Het bod moet wel veel beter zijn anders stap ik er morgen uit en ga ik vol in de put opties (voor korte termijn, voor lange termijn ben ik nog steeds positief in een zelfstandig PostNL)
lisja
0
Ik verwacht een bod tussen de 5,85-5,90 (deels in contanten en ander deel in aandelen BPost) en dat de Belgische staat haar aandeel in BPost terugbrengt tot max 49%. Ik dacht begrepen te hebben dat de Belgische staat nu 51% heeft. Dus terug naar een minderheidsbelang.
artm
0
bpost has increased its offer price with EUR 0.376 in cash per PostNL share, representing a total amount in cash of EUR 167 million. This means the increased offer price now amounts to EUR 3.201 in cash and 0.1202 shares bpost per share PostNL. On the date of this press release, this amounts to EUR 5.75 per share PostNL. The new bpost shares give entitlement to all bpost dividends declared as of 1 January 2017 (assuming settlement in 2017) and the future progressive dividend payments by the Combination.
[verwijderd]
0
Zou Herna er zelf ook beter van worden? Meestal is dat wel het geval. Gaat dan vaak om grote bedragen. Als Herna zich maar niet aan al dat geld vertilt. Moet ze naar het ziekenhuis met her..., pardon ik bedoel rugklachten.
ErikG
0
Met 5,75 gaan ze de oorlog niet winnen denk ik.
bpostnews.be/files/20161130_pressrele...

Beweren ze dat Nederlanders gierig zijn, nou als dit het definitieve bod van bpost is verwacht ik geen doorgang. Man man man pak dan eens door met een echt goed bod.
Geefgas
0
Mijn aandelen mogen ze hebben voor 5,75, hoewel ik liever 6 had gehad. Maar gelet op koers afgelopen twee jaar is dit een mooie prijs. En ik blijf gewoon aandeelhouder d.m.v. aandelen in de nieuwe combi.

Maar hoe zal gereageerd worden?
Geefgas
0
Als het wordt afgeschoten is het terug naar 4,30? Dan weet ik wel waar mijn voorkeur ligt ...
[verwijderd]
0
quote:

ErikG schreef op 30 november 2016 21:57:

Met 5,75 gaan ze de oorlog niet winnen denk ik.
bpostnews.be/files/20161130_pressrele...

Beweren ze dat Nederlanders gierig zijn, nou als dit het definitieve bod van bpost is verwacht ik geen doorgang. Man man man pak dan eens door met een echt goed bod.
Helemaal mee eens, een bod onder de 6,00 blijft een lachertje. Ik pak morgen mijn winst en stap wel weer in na het wederom niet doorgaan.
4.667 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:39
Koers 1,265
Verschil +0,001 (+0,08%)
Hoog 1,305
Laag 1,260
Volume 2.469.382
Volume gemiddeld 2.093.760
Volume gisteren 1.877.754

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront