Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos op Nasdaq

1.218 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 57 58 59 60 61 » | Laatste
Gala-diner
0
quote:

J.Leek schreef op 2 juli 2015 18:49:

Dit was uw post aossa die ik niet snapte over Griekenland.
[En niet zoals u het laatst beweerde!]
Wel graag de juiste informatie doorgeven.

mbt Griekenland bij een nee.

Uw post:
"Wie niets bezit wordt NIETS ARMER. Wie huisje bezit VOELT het niet."

Zeer domme opmerking.

LONDEN (AFN) - Als Griekenland de euro vaarwel zegt, leidt dat tot een krimp van de Griekse economie met zo'n 20 procent in vier jaar tijd. Dat schrijft kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een donderdag gepubliceerd rapport.

Volgens S&P zullen de Griekse banken het zonder steun van de Europese Centrale Bank (ECB) niet redden. Bovendien zal de nieuwe Griekse munt snel waarde verliezen ten opzichte van de euro. Daardoor stijgen zowel publieke als private schulden die in het buitenland uitstaan explosief, wat de situatie verder verergert.

Ook de huizenprijzen daar gaan GIGANTISCH onderuit bij een nee.
Dus wie een huisje heeft VOELT het weldegelijk.
Huizen op bv. Koss dalen!
Woningen daar worden bij een nee te koop aangeboden voor -35% volgende weken.

Wie niets bezit wordt STRAKS NOG ARMER.
Kunnen geen medicijnen meer kopen.

Misschien moeilijk te accepteren; mits je al weken of maanden vooruit denkt.

Maar zal me nu inhouden met commentaar geven.
U weet het blijkbaar beter.

Waar ligt Koss?
Gala-diner
0
quote:

J.Leek schreef op 4 juli 2015 16:19:

Zal de strijdbijl maar begraven aossa.

Mij steeds de loef afsteken wordt vermoeiend om op te reageren!
Zal mij hier ook niet meer mee bezig houden, mits het te gortig wordt.

Wacht zondag en nadien maandag af.

Zou nog graag 500 stk bijkopen voor rond €.46,00.
Zal wel niet lukken maandag.

Indien het een nee wordt in Griekenland, adviseer ik iedereen om bij te kopen.
Gal gaat dan dalen, waarbij ik weer stukken bij koop.

Bij een ja stijgt Gal en gaat de koers richting €.50,00 de volgende week.

Koers Gal gaat volgende week schommelen.
Gal zal zich mbt Griekenland op Nasdaq niet zoveel veranderen.

Tussen de €.45,00 bij een nee en max. €.50,00 bij een ja.

Weer een uitspraak waarbij ik veel commentaar zal krijgen.

Maar Wie doet zulke uitspraken?
Welke annalist durft dit?

Oh, je noemt jezelf een annalist, wat is dat?
Koss, annalist, ik snap er helemaal niiks meer vaan...
aossa
0
quote:

wonderwoman schreef op 4 juli 2015 20:54:

[...]

Oh, je noemt jezelf een annalist, wat is dat?
Koss, annalist, ik snap er helemaal niiks meer vaan...

annalist: iemand die de annalen bijhoudt
Koss: waarschijnlijk Kos, een plaats (eilandendorp) naar waar zich bedrinkende toeristen verbannen worden.

Graag gedaan.

;-)
Gala-diner
0
quote:

aossa schreef op 4 juli 2015 21:07:

[...]
annalist: iemand die de annalen bijhoudt
Koss: waarschijnlijk Kos, een plaats (eilandendorp) naar waar zich bedrinkende toeristen verbannen worden.

Graag gedaan.

;-)
Dank u voor deze verhelderende uitleg uwerzijds ;-)
Ik zit er over te denken om mijzelf uit te roepen tot Goerrroe, uw gedachten daarover graag, Aossa..
Fijne en spannende Griekse zondag!
aossa
0
quote:

wonderwoman schreef op 5 juli 2015 05:06:

[...]

Dank u voor deze verhelderende uitleg uwerzijds ;-)
Ik zit er over te denken om mijzelf uit te roepen tot Goerrroe, uw gedachten daarover graag, Aossa..
Fijne en spannende Griekse zondag!
www.facebook.com/marayogini/posts/487...
Haast je het festival is reeds begonnen ;-)

en.wikipedia.org/wiki/Guru_Purnima
aossa
4
Even hier een oud artikel plaatsen. Heeft hoge voorspelwaarde gezien het klopt met de actualiteit van de dag. Sorry maar zo spaar ik de lezers van het andere draadje en gezien hier al eens geredetwist wordt om een voorspelling, vrijwel on-topic zou ik zeggen.

01:00 - 02/05/2015
A rebel with a cause

De flamboyante Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis coördineert niet langer het hervormingsprogramma met de EU en het IMF. Varoufakis naar de zijlijn dus. Maar maakt ook dat geen deel uit van een perfide spel dat wordt gespeeld?

Door Jan Longeval, gedelegeerd bestuurder bij Bank Degroof.

Charlier Munger, de eeuwige rechterhand van de Amerikaanse superinvesteerder Warren Buffett, zei ooit dat hij ‘nooit was opgehouden zich te verbazen over het belang van verborgen agenda’s’. Mensen zijn soms altruïstisch, maar handelen vooral in eigenbelang. De drijfveren achter eigenbelang zijn vaak laakbaar, en dus is het niet verbazend dat we ze liever onder de radar houden. We kunnen ze enkel ontdekken door iemands gedrag te observeren en er een redelijke verklaring voor te zoeken, getoetst aan het eigenbelang van die persoon. Als gedrag onverklaarbaar is, zijn er slechts drie verklaringen: die persoon is gek, hij is dom of we hebben zijn verborgen agenda niet begrepen.

Yanis Varoufakis, de Griekse minister van Financiën, is niet gek en zeker niet dom. Sommigen noemen de internationaal gerespecteerde academicus ‘de slimste Griek’ van het moment. Hij heeft er de voorbije maanden een sport van gemaakt de hele wereld op stang te jagen, met een hartstochtelijke voorliefde voor het provoceren van de Duitsers - onder meer door hen te herinneren aan het nazisme - het land van wie het uiteindelijke lot van Griekenland zal afhangen.

Varoufakis heeft lak aan kleding- en gedragscodes, en schoffeert zonder schroom. Vorige week bestempelde de Eurogroep hem als amateur. Zijn fratsen zouden te wijten zijn aan een totaal gebrek aan ervaring met het politieke spel, zijn gedrag ‘onbegrijpelijk’. Rebel without a cause? We zouden ons wel eens kunnen vergissen.

Varoufakis is een wereldautoriteit in ‘speltheorie’. Speltheorie bestudeert de interacties tussen partijen en wil die interacties in modellen gieten. De hogere wiskunde maakt speltheorie vrij ontoegankelijk voor neofieten, maar u kunt ook de film ‘A Beautiful Mind’ bekijken, over het leven van John Nash, een pionier in dit domein. Wat is politiek anders dan een spel tussen verschillende partijen met uiteenlopende belangen? Vanuit die optiek is Varoufakis allesbehalve een politieke amateur. Integendeel, we mogen ervan uitgaan dan hij perfect weet wat hij doet.
Griekse kanker

Varoufakis handelt vanuit een perfect rationeel eigen denkkader. Griekenland heeft drie opties. De eerste is om te buigen voor de eisen van Europa en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Daarbij moet Syriza zowat al zijn verkiezingsbeloftes inslikken en dat is politieke zelfmoord. Daarnaast is het gewoonweg onmogelijk het gros van de Griekse bevolking te overtuigen netjes hun belastingen te betalen, waarmee hun probleem trouwens grotendeels zou zijn opgelost. Fraude heeft zich als een kanker in de Griekse maatschappij op alle denkbare niveaus ingebed. De Griekse volksgeest is ziek. Tenslotte zou extreme besparingsdrift leiden tot een verergering van het probleem in plaats van tot een oplossing. Daar is Griekenland inmiddels het halfdode bewijs van geworden. Welk zinnig mens kiest voor twintig jaar van interne devaluaties en sociale ellende? Griekenland kan zijn schulden niet terugbetalen, zou ze niet willen terugbetalen als het kon en heeft er geen eigenbelang bij de schulden terug te betalen. Exit eerste optie.

De tweede optie voor Griekenland is in te zetten op de existentiële angsten en de verborgen agenda’s van Europa. Een grexit zou de doos van Pandora kunnen openen en tot een domino-effect in Zuid-Europa leiden. Daarnaast is het zeer twijfelachtig of Jean-Claude Juncker de geschiedenis wil ingaan als de voorzitter van de Europese Commissie onder wiens regnum de muntunie afbrokkelde of instortte, dat is dan Junckers verborgen agenda. De beste aanpak in dit kader is een uitputtingsstrategie. Uitputting verkrijg je door vage beloftes te blijven maken, erop terug te komen, deadlines niet te respecteren en te verlengen, te filibusteren. Zo hoopt Griekenland Europa finaal op de knieën te krijgen, waarbij Europa zich akkoord verklaart met halfslachtige maatregelen die dan politiek verpakt worden als voldoende. Gezien de hogere belangen en de verborgen agenda’s heeft dit spel een goede slaagkans.

Varoufakis werd gekortwiekt door zijn eigen regering en wordt weldra helemaal van het toneel gevoerd. Maar ook dat maakt wellicht deel uit van het spel. Om de slaagkans op een goede deal nog te verhogen voert Varoufakis een bewuste provocatiestrategie. Door Europa maximaal op de zenuwen te werken en een algemene verontwaardiging - er is zelfs sprake van haat - rond zijn persoon te bewerkstelligen, heeft hij bewust een situatie gecreëerd waarin zijn hoofd als gewillig zoenoffer kan dienen voor het inbinden van Europa. De verborgen agenda van Europa is deels dat men de Grieken wil straffen voor hun zonden. Varoufakis speelt overtuigend de rol van zondebok: straf Varoufakis en zo straf je het hele Griekse volk. Iedereen voor de prijs van één! Een bliksemafleider zonder weerga. De zelf georkestreerde eliminatie van Varoufakis is het glijmiddel en de voorbode van een New (and Better) Deal voor Griekenland.
Korte pijn

Bij het falen van de tweede optie, niet echt waarschijnlijk, dreigt de grexit. In tegenstelling tot wat men doorgaans lijkt te denken, is een grexit allesbehalve een onaantrekkelijke optie voor Griekenland. De geschiedenis wijst uit dat landen die een Muntunie moeten verlaten vanwege een chronisch lage concurrentiekracht, initieel een forse klap krijgen maar doorgaans zeer snel en overtuigend economisch herstellen. De korte pijn is in dit geval de beste oplossing, liever dan een uitzichtloze economische depressie door ondraaglijke schuldaflossingen.

We mogen ervan uitgaan dat Varoufakis zich daar, als vooraanstaande academicus, terdege van bewust is. Onze angst voor en aldus ons ongeloof in een grexit lijkt ingegeven door de angst voor wat met andere landen en de Muntunie zal gebeuren. Dat zal Griekenland, als het toch uit de club wordt gezet, wellicht worst wezen. Bij een grexit zou Varoufakis wel eens de kop-van-jut kunnen zijn, maar hij kan de schuld nog altijd afschuiven op de Duitsers. Varoufakis zou trouwens na een grexit vlug eerherstel krijgen, zodra blijkt dat de economie snel herstelt.

Een amateur? Varoufakis speelt een spel dat hij en Griekenland niet kunnen verliezen. Om het zeker te weten zullen we moeten wachten op de publicatie van zijn memoires, misschien getiteld ‘Hoe ik de hele wereld om de tuin leidde en Griekenland heb gered.’

Jan Longeval is lid van het directiecomité van Bank Degroof. Hij staat aan het hoofd van institutioneel portefeuillebeheer.
aossa
1
Schuldbewijzen kunnen geld tijdelijk vervangen in Griekenland
06-07-15, 09.50u - Bron: Belga

De Griekse regering zou, indien de euro's opraken, tijdelijk gebruik kunnen maken van schuldbewijzen, zogenoemde IOU's, om lonen en pensioenen uit te betalen en facturen te betalen.

IOU staat voor 'I owe you'. Het gaat om een schuldbewijs, een geschreven belofte van betaling wanneer je geen cash geld hebt. Dat zou het geval kunnen zijn in Griekenland, indien de Europese Centrale Bank geen euro's meer zou leveren en de Griekse kas leeg zou zijn.

Dergelijke schuldbewijzen kunnen tijdelijk een oplossing bieden, totdat het land opnieuw toegang krijgt tot euro's, of tot het zelf een andere munt zou slaan. Dat laatste is echter een zeer complexe operatie, en een terugkeer naar de drachme lijkt zeer onwaarschijnlijk. "De persen zijn vernietigd", klonk het eerder al.

De schuldbewijzen, op papier of in elektronische vorm, kunnen naast de nog in omloop zijnde euro's circuleren en zouden evenveel waard kunnen zijn als de Europese eenheidsmunt. Het gevaar bestaat wel dat, indien iemand die schuldbewijzen wil gebruiken om ermee te betalen, hij er niet hetzelfde bedrag voor krijgt. "Een munt waarin geen vertrouwen is, stort in in een op hol slaande inflatie", zegt econoom Holger Schmieding van Berenberg Bank. Zo zou een pensioen van bijvoorbeeld 500 IOU (500 euro) op de zwarte of grijze markt nog maar 100 of 150 euro waard kunnen zijn.

PS. Imo: Dit mechanisme werd reeds toegepast in de VS toen deelstaten bankroet geraakten.
[verwijderd]
0
"Wacht zondag en nadien maandag af. Zou nog graag 500 stk bijkopen voor rond €.46,00."
Zal wel niet lukken maandag.

Indien het een nee wordt in Griekenland, adviseer ik iedereen om bij te kopen.
Gal gaat dan dalen, waarbij ik weer stukken bij koop."

Gelukt voor €.45,00. :-]

Stop nu.
Zit er al met zoveel stukken in, of het moet nog richting de €.42,00 gaan.



[verwijderd]
0
Las op het andere draadje van iemand die 8% winst had gemaakt en weer instapte.
Risico van een overname meegenomen.

Wie mij na deed, heeft met bijkopen, nu een winst van 17,5% zonder bankkosten.

Zelf, omdat ik er al inzit vanaf feb 2015, met alle bij aankopen: 53,5%.
Ga nog niet verkopen. :-]
[verwijderd]
0
Tja, maar weet alles achteraf maar eens beter elke keer he, Da's geen doen voor de meesten.
[verwijderd]
0
quote:

Chicken Little schreef op 6 juli 2015 16:36:

Tja, maar weet alles achteraf maar eens beter elke keer he, Da's geen doen voor de meesten.
Geen doen?

Ben maar een leek.

Ps.

Koers nasdaq 16.40 uur. $.51,65 = €.46,80.
aossa
0
Leek, ik begrijp het niet...

Ben je nou nooit uitgestapt om dan nooit opnieuw in te stappen of heb je winst gemaakt door voortdurend in te stappen op een lage koers (en nooit uit te stappen begrijp ik)? Ikzelf zit er al oneindig lang in en heb ontiegelijk veel winst gemaakt met mijn oorspronkelijke aantallen...

Terloops die iemand met 8% winst heeft wel eerst de oorspronkelijke investering eruit gehaald en heeft toen door uit en opnieuw instappen een extra 8% op de bank kunnen zetten, zeg maar 8% dividend gehaald.
[verwijderd]
0
quote:

aossa schreef op 6 juli 2015 16:53:

Leek, ik begrijp het niet...

Ben je nou nooit uitgestapt om dan opnieuw in te stappen of heb je winst gemaakt door voortdurend in te stappen op een lage koers? Ikzelf zit er al oneindig lang in en heb ontiegelijk veel winst gemaakt met mijn oorspronkelijke aantallen...

Terloops die iemand met 8% winst heeft wel eerst de oorspronkelijke investering eruit gehaald en heeft toen door uit en opnieuw instappen een extra 8% op de bank kunnen zetten, zeg maar 8% dividend gehaald.
Sommige mensen zijn dom [of lijken dom ] met de reacties die ze geven.

Heb nog nooit geadviseerd om te verkopen, wat ikzelf ook nooit gedaan heb.

8% op de bank zetten?
Met een rente van 0,9%???

aossa
1
quote:

J.Leek schreef op 6 juli 2015 16:59:

[...]

Sommige mensen zijn dom [of lijken dom ] met de reacties die ze geven.

Heb nog nooit geadviseerd om te verkopen, wat ikzelf ook nooit gedaan heb.

8% op de bank zetten?
Met een rente van 0,9%???
Oh ja, nu begrijp ik je, dank voor de verheldering.

Je hebt dus geaccumuleerd in de hoop op verdere koersstijging.
Eigenlijk doe je niets anders dan de aankoopadviezen van beurs-analysten volgen en stap je in op koersen die je aannemelijk laag lijken ;-)
aossa
0
quote:

J.Leek schreef op 6 juli 2015 16:59:

[...]
8% op de bank zetten?
Met een rente van 0,9%???
Die iemand heeft waarschijnlijk een andere financiele planning...
Niet iedereen kan investeren in vastgoed-projecten en als het pasgeeft wat vastgoed te koop zetten aan een hogere meerwaarde, want dat doe je toch hé... (naast beleggen in Rabo-certificaten).
1.218 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 57 58 59 60 61 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 26,660
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 26,920
Laag 26,660
Volume 44.236
Volume gemiddeld 85.274
Volume gisteren 44.236

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront