PostNL « Terug naar discussie overzicht

POSTNL juni 2015

77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Witte Raaf
0
[verwijderd]
0
LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft zijn oordeel over de vooruitzichten voor de kredietwaardigheid van postbedrijf PostNL verhoogd. Dat maakte Moody's woensdag bekend.
De outlook ging van stabiel naar positief en de rating werd bevestigd op Baa3. Volgens Moody's is de opwaartse bijstelling vooral te danken aan de gedaalde schuld van PostNL. Ook factoren als een verbeterde winstgevendheid en de verwachting van een verder dalende schuld dankzij de opbrengsten uit de verkoop van het belang in TNT spelen mee, aldus het bureau.
PostNL blijft met zijn resultaten volgens Moody's echter wel kampen met tegenwind vanwege de moeizame marktomstandigheden in de postmarkt en de toegenomen concurrentie.
voda
0
Moody's verhoogt outlook voor TNT en PostNL - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Moody's Investors Service heeft woensdagavond de outlook voor zowel TNT Express (TNTE.AE) als PostNL (PNL.AE) verhoogd. Voor TNT ging de outlook omhoog naar stabiel van negatief, en werd de kredietrating gehandhaafd op Baa2, vanwege de daling van de aangepaste nettoschuld door een wijziging in hoe de kredietbeoordelaar deze berekent. Ook ziet Moody's dat de onderliggende omzet van de pakketbezorger verbetert, en zullen herstructureringen hun vruchten tussen eind van 2015 en begin 2016 beginnen af te werpen. De stabiele outlook reflecteert volgens Moody's dat TNT in staat is om de moeilijke marktomstandigheden in Europa het hoofd te bieden. Wel zal de winstgevendheid van de onderneming pas in 2016 verbeteren. Het Amerikaanse ratingbureau verhoogde woensdag de outlook voor PostNL naar positief van stabiel, met een Baa3 rating, ook vanwege de nieuwe methode om de aangepaste schuld te berekenen, maar ook omdat de operationele winstgevendheid is verbeterd door de succesvolle implementatie van herstructurerings-initiatieven, de afname van de nettoschuld en de intentie om de schuld verder te verlagen door het gebruik van de opbrengst van de verkoop van het belang in TNT. Moody's verwacht de verkoop van dit belang in de komende 12-18 maanden. TNT sloot woensdag op EUR7,64, PostNL op EUR4,02. (marleen.groen@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


Harlech1
0
Als er iemand druk postte bij postnl was t martijn van m wel. Ben zelf een tijdje weggeweest, kan iemand vertelllen waarom hij hier weg is?
brokkenpiloot
0
weer aan een voorwaarde voldaan om in 2016 dividend te kunnen uitkeren. Nu nog een verdere rentestijging.
jefkedeboskabouter
0
quote:

brokkenpiloot schreef op 17 juni 2015 22:27:

weer aan een voorwaarde voldaan om in 2016 dividend te kunnen uitkeren. Nu nog een verdere rentestijging.
In Amerika in september wrs al renteverhoging dus zal hier ook niet meer lang duren ;-)
[verwijderd]
0
jan6307
0
quote:

Opus135 schreef op 18 juni 2015 08:59:

Koersdoel Rabobank naar € 6,25 van € 4,75. Kopen. Het is me nogal wat.
Het balletje gaat nu echt rollen, succes
[verwijderd]
0
Wát een verschil in koersdoelen! € 6,25 tegen € 2,80, hoe gek kan je het hebben?
jefkedeboskabouter
0
Koers mooi omhoog en hopelijk nu nooit nog onder die 4 :-) ik denk zelfs binnen max termijn van 5 jaar dat dit aandeel naar 8 of zelfs 10 euro kan (nu ondergewaardeerd, dan naar faire waardering en dan zelfs mss even naar overgewaardeerd)
[verwijderd]
0
quote:

Opus135 schreef op 18 juni 2015 08:59:

Koersdoel Rabobank naar € 6,25 van € 4,75. Kopen. Het is me nogal wat.
Daarnaast op de conviction buy list gezet!

Het positieve nieuws blijft maar binnenstromen voor PostNL. Op naar de 5!
paul66
0
do 18 jun 2015, 09:37

Opwaardering PostNL bij Rabo

AMSTERDAM (AFN) -
Rabobank heeft het aandeel PostNL op zijn zogenoemde Conviction Buy-lijst geplaatst. Dat werd donderdag bekendgemaakt. De bank verhoogde ook het koersdoel voor het aandeel.


Volgens Rabo is PostNL beter in staat om te gaan met de lagere rente en de regelgeving van de toezichthouders. Daarnaast is PostNL goed gepositioneerd om te profiteren van de gunstige vooruitzichten met betrekking tot e-commerce. De opbrengsten uit de verkoop van het belang in TNT maakt dat aandeelhouders over 2016 een dividend van circa 8 procent kunnen toezien.

Volgens analist André Mulder van Kepler Cheuvreux blijft PostNL kampen met tegenwind vanwege de moeizame marktomstandigheden in de postmarkt en de toegenomen concurrentie. ,,De resultaten blijven onder druk staan waardoor nieuwe besparingen dringend nodig zijn om ook te kunnen groeien in de komende jaren." Daarnaast wordt vanuit overheidswegen gepleit voor meer concurrentie voor PostNL dat nu een marktaandeel heeft van ruim 75 procent.

Rabo hanteert een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 6,25 euro. Bij Kepler Cheuvreux is het advies van PostNL reduce met een koersdoel van 2,80 euro. Het aandeel PostNL noteerde omstreeks 09.15 uur 2,9 procent hoger op 4,14 euro.
paul66
0
voor nadere vragen:
inzake de waardering van 2,80

Kepler Cheuvreux
Andre Mulder +31 20 563 23 80
paul66
0
PostNL moet vastgoed kwijt in moeilijke markt
• Roger Cohen
Gisteren, 21:00
Update: gisteren, 21:22

PostNL moet vastgoed kwijt in moeilijke markt (PDF)
'Gij hebt geen uwer goede bekenden in vele dagen gezien? Wel, ga naar het Postkantoor kijken of het ‘Handelsblad’ gekomen is, en wees verzekerd, dat ge van uw goede bekenden ontmoeten zult', schreef schrijver en dichter Jakob Israël de Haan in 1919.
Ooit speelde een aanzienlijk deel van het openbare leven zich af op het postkantoor. Je bracht en haalde er je brieven, ving er je geld, regelde er je pensioen - en intussen was het er zien en gezien worden.
Steeds minder post
Die tijd is al lang voorbij. Kende vroeger elk dorp zijn eigen postkantoor, de laatste jaren verdwijnt het postkantoor in hoog tempo uit het straatbeeld. Consumenten moeten voor hun postzaken naar servicepunten in boekhandels of supermarkten, of minder voor de hand liggende locaties zoals vestigingen van Gamma of Intratuin.
Verrassend is het niet.In weinig Europese landen dalen de postvolumes zo hard als in Nederland, dat een van de hoogste percentage internetgebruikers van het continent heeft. Niet alleen consumenten, ook bedrijven en zelfs de overheid sturen steeds minder post. Het afgelopen kwartaal bracht PostNL 12% minder poststukken rond dan in het jaar ervoor.
De verwachte opbrengst uit vastgoedverkoop in de komende vijf jaar is €150 mln.

Vastgoed in de verkoop
Reden voor PostNL om niet alleen zo snel mogelijk afscheid te nemen van de dure postkantoren, maar ook te snijden in de honderden postsorteercentra die het door het hele land bezit. Twee jaar geleden had PostNL nog 260 sorteercentra, nu zijn dat er 99.
De afgelopen jaren is PostNL daardoor uitgegroeid tot een grote verkoper van vastgoed. In 2011 kondigde het bedrijf aan voor €200 mln tot €300 mln aan onroerend goed te gaan verkopen. Daarvan is de afgelopen vier jaar al €73 mln verkocht, blijkt uit een inventarisatie door deze krant. Van huurpanden werd de huur opgezegd.
Prijzen onder druk

Maar het postbedrijf opereert daarbij op een lastige markt. De postsector is niet de enige waar de behoefte aan vastgoed krimpt. Banken en verzekeraars, advocaten en notarissen, gemeentes: door automatisering is steeds minder kantoor- en winkelruimte nodig. 'Vooral in sectoren die kampen met sterke concurrentie zie je deze concentratiebeweging eerder optreden', zegt Frank van der Sluys, hoofd onderzoek bij DTZ Zadelhoff.

Het heeft in het hele land geleid tot forse leegstand op de kantorenmarkt. Die bedraagt momenteel zo'n 16%, waar dat een aantal jaren geleden nog 12% was. Vooral aan de randen van grote steden en buiten de Randstad heeft dit geleid tot forse druk op de prijzen, stelt Van der Sluys. 'Bij de meeste bedrijven die kantoorruimtes samenvoegen valt de keuze op de meest gunstige locaties: in kernsteden als Amsterdam, Utrecht, Den Bosch of Groningen, op plekken met veel voorzieningen in de buurt.'

PostNL ontkent een 'forced seller' te zijn. 'Het is niet zo dat wij aan de lopende band panden verkopen. We verkopen alleen als het kan, tegen een redelijke prijs', zegt een woordvoerder. Dat is moeilijk te controleren. Het bedrijf wil niets zeggen over het leegstandspercentage van zijn vastgoed. Wel wil PostNL kwijt dat voormalige postkantoren in centraal gelegen locaties makkelijker verkoopbaar zijn dan de distributiecentra, die vaak op industrieterreinen liggen.

Ontwikkelaars voorgetrokken
Tot overmaat van ramp kampt PostNL ook nog met onregelmatigheden bij de afdeling die verantwoordelijk is voor de verkoop van het vastgoed, PostNL Real Estate. Die raakte vorige maand in opspraak na onthullingen door het FD dat een vastgoedmanager bij de afdeling in het geheim zou profiteren van de verkoop van oude postkantoren en distributiecentra.

Een vestiging van PostNL in Waddinxveen. Vorige maand kwam een vastgoedmanager in opspraak omdat hij in het geheim zou profiteren van de verkoop van oude postkantoren en distributiecentra.
De vastgoedmanager in kwestie zou projectontwikkelaars Loek Viester en Jan Kanters van vastgoedbedrijf O&R Beheer voortrekken. In ruil daarvoor zou hij het recht hebben gekregen op 0,7% van de totale kosten van de nieuwe vastgoedprojecten die de ontwikkelaars wilden realiseren in de oude postkantoren en distributiecentra.

Kopers te vriend houden
Naar aanleiding van de onthullingen heeft PostNL een intern onderzoek ingesteld, dat nog gaande is. Marktpartijen kijken met interesse naar de uitkomst daarvan. Maar zeker is, dat het schandaal een tegenslag is voor het bedrijf, juist in een kopersmarkt, waar je als verkoper elke potentiële bieder te vriend wil houden.
En dat is de rol die PostNL de komende jaren vooral zal vervullen op de vastgoedmarkt (ondanks de bouw van zeventien nieuwe sorteercentra gebouwd voor zijn snelgroeiende pakkettendivisie),. Analisten verwachten dat de volumedaling in de postbezorging de komende jaren aanhoudt. 'Banken zijn al gestopt met het versturen van papieren afschriften, nu gaan ook de overheid en het mkb die slag maken', zegt analist André Mulder van Kepler Cheuvreux. 'Zelfs de postbode werkt daar aan mee. Hij brengt zijn brieven rond en aan het eind van de dag gaat hij thuis zitten mailen.'
brokkenpiloot
0
Rabo koersdoel ligt 50% hoger dan huidige koers! Er moet toch potentie zitten in de koers. Vorig jaar begin juli positieve winstwaarschuwing van Post NL. Wie weet.
jefkedeboskabouter
0
22 June: Goldman Sachs Eleventh Annual European Business Services Conference - London
Hopelijk kan dit evenement wat nieuwe investeerders aantrekken...
voda
0
Norges Bank kleiner in PostNL

Gepubliceerd op 21 jun 2015 om 12:40 | Views: 221

AMSTERDAM (AFN) - Norges Bank heeft zijn belang in PostNL iets verkleind. Dat bleek zondag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Norges Bank heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 2,97 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 3,04 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 1,242
Verschil +0,023 (+1,89%)
Hoog 1,246
Laag 1,222
Volume 2.044.944
Volume gemiddeld 2.115.074
Volume gisteren 3.164.913

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront