Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Halfjaarcijfers 2014 (1 aug 2014 voorbeurs)

72 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
My_Own_Sanity
0
Graag alle ins- en outs over de halfjaarcijfers die a.s. vrijdag op de agenda staan:
Kosjie
1

Vooruitblik: 'Stijging ebitda ArcelorMittal'

WOENSDAG 30 JULI 2014, 12:54 uur | 45 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - ArcelorMittal heeft zijn bedrijfsresultaat (ebitda) in het tweede kwartaal zien stijgen tot 1,85 miljard dollar van 1,7 miljard dollar een jaar eerder. Dat is de gemiddelde verwachting van 22 analisten wiens rapporten het staalconcern zelf heeft bestudeerd.

De verwachte verbetering is volgens marktkenners te danken aan een opleving van de vraag naar staal in Europa en hogere grondstofprijzen. Bij de bekendmaking van de tweedekwartaalcijfers vorig jaar gaf ArcelorMittal nog een winstwaarschuwing voor heel 2013 vanwege een gedaalde vraag naar staal en lagere grondstofprijzen.

Bij de cijferpresentatie, vrijdag, zal moeten blijken welk effect het conflict tussen Oekraïne en Rusland heeft gehad. De analisten rekenen vrijdag verder op onder meer een omzet van 20,4 miljard dollar tegen 20,2 miljard dollar een jaar eerder. De operationele winst wordt geraamd op 846 miljoen dollar in vergelijking met 352 miljoen dollar.

frenk7
0
Mijn inschatting:

Omzet: 24 miljard dollar
Operationele winst: 1 miljard dollar
Ebitda: 2 miljard dollar

Ik verwacht dus een veel hogere omzet dan vorig jaar en daardoor ook hogere winst en ebitda.

De reden: lage ijzererts prijs waardoor handelaren gigantische voorraden hebben aangekocht. Meer vraag naar staal door iets betere economie in Europa en veel betere economie in Amerika. Sterk gestegen auto verkopen. Inhaalslag omzet Amerika in 2de kwartaal door slecht weer 1ste kwartaal.
proflow
0
Bedankt voor al deze info bij elkaar. Is hier nu ook een bepaalde koers van het aandeel bij te berekenen, wat een aandeel waard zou mogen zijn?
HDD1980
0
Als ze hun EBITA-outlook voor 2014 van 8 miljard niet verlagen, dan kunnen we vrijdag een mooie dag hebben. Als ze deze wel verlagen dan weet ik het niet
My_Own_Sanity
0
Het is mogelijk om de intrinsieke waarde te berekenen, maar heb je niet veel aan:

"De intrinsieke waarde van een aandeel wordt berekend door de bezittingen van de onderneming op te tellen, daar de eventuele schulden van af te halen en het saldo te delen door het aantal aandelen."

De intrinsieke waarde zegt echter niet zo veel. Voor een beoordeling van de fundamentele waarde van een aandeel dient er ook gekeken te worden naar de toekomstverwachtingen.
HDD1980
0
quote:

HDD1980 schreef op 30 juli 2014 13:28:

Als ze hun EBITA-outlook voor 2014 van 8 miljard niet verlagen, dan kunnen we vrijdag een mooie dag hebben. Als ze deze wel verlagen dan weet ik het niet
Als ze hun outlook handhaven, dan ben ik erg benieuwd wat GoldmanSachs doet met hun advies. Zij verlaagden namelijk hun advies, omdat ze dachten dat Mittal zich niet aan de outlook van 8 miljard zou kunnen houden….vrijdag weten we meer.
[verwijderd]
0
quote:

HDD1980 schreef op 30 juli 2014 14:05:

[...]

Als ze hun outlook handhaven, dan ben ik erg benieuwd wat GoldmanSachs doet met hun advies. Zij verlaagden namelijk hun advies, omdat ze dachten dat Mittal zich niet aan de outlook van 8 miljard zou kunnen houden….vrijdag weten we meer.
gefeliciteerd met ASML!
HDD1980
0
quote:

etap schreef op 30 juli 2014 15:02:

[...]gefeliciteerd met ASML!
bedankt, alleen het is geen vetpot hoor, ik had ze namelijk al voor de kwartaalcijfers, maar ben blij dat ze weer op eigen geld staan. Ik hoop alleen dat Mittal het goed gaat doen, hopelijk zoals US-steel, dan mag je me wel feliciteren.
My_Own_Sanity
0
ArcelorMittal boekt hoger EBITDA resultaat in tweede kwartaal - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--Staalbedrijf ArcelorMittal (MT.AE) brengt vrijdag om 7.00 uur de resultaten over het afgelopen tweede kwartaal en rapporteert volgens een analistenverwachting een hoger EBITDA resultaat dan in het tweede kwartaal van 2013. Dertien door FactSet geraadpleegde analisten komen gemiddeld uit op een operationele winst (EBITDA) van $1,923 miljard ten opzichte van $1,700 miljard een jaar eerder. Qua omzet rekenen analisten gemiddeld op $20,315 miljard ten opzichte van $20,197 miljard in het tweede kwartaal van 2013. De aandacht zal onder meer uitgaan naar de EBITDA outlook voor het volledige jaar, die momenteel staat op $8 miljard, maar volgens sommige analisten verlaagd zou kunnen worden vanwege lagere ijzerertsprijzen. Omstreeks 13.30 uur noteert het aandeel 0,9% lager op EUR11,46, terwijl de AEX met 0,6% daalt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
My_Own_Sanity
0
Redactie ABM Financial News - 31 juli 2014, 15:54
Zorgen onder analisten over houdbaarheid jaardoelstelling.
ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal het bedrijfsresultaat zien oplopen, maar analisten verwachten niet dat dit voldoende is om de outlook voor dit jaar te halen.

Voor het tweede kwartaal verwachten analisten dat ArcelorMittal, die de consensus zelf samenstelde, een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 1.851 miljoen dollar boekte. Daarmee zou het bedrijfsresultaat bijna 9 procent hoger uitkomen dan de 1.700 dollar over het tweede kwartaal van 2013.

ABN AMRO rekent op een meevaller in Europa, maar Brazilië en de mijnactiviteiten zullen daarentegen juist tegenvallen. Positief is volgens de analisten dat de daling van de ijzerertsprijs ten einde lijkt te komen en er stabilisatie optreedt.

De markt vreest evenwel dat ArcelorMittal niet aan de eigen jaardoelstelling zal weten te voldoen. "De verwachtingen zijn laag" aldus analisten van Credit Suisse, die rekening houden met een aanpassing van de outlook.

De staalreus verwacht dit jaar een bedrijfsresultaat van circa 8 miljard dollar te boeken. Analisten komen beduidend lager uit. Vijf door ABM Financial News geraadpleegde analisten mikken gemiddeld op een bedrijfsresultaat van 7,4 miljard dollar voor dit jaar.

Bij Nomura, waar de analisten een stapje negatiever gestemd zijn dan de consensus met een taxatie van 7,2 miljard dollar, zijn het vooral de zorgen om de ijzerertsprijs die voor terughoudendheid in de taxaties zorgen.

ABN AMRO vermoedt dat de outlook morgen wordt aangepast, aangezien de staalreus halverwege het jaar een "goed zicht" op de prijsontwikkeling voor de rest van het jaar moet hebben.

Een verlaging van de outlook zal volgens verschillende analisten echter niet als een verrassing komen en dan ook geen schok in de markt veroorzaken. Credit Suisse houdt zelfs rekening met een opluchtingsrally.

ArcelorMittal maakt vrijdag voorbeurs de cijfers over het tweede kwartaal bekend. Donderdagmiddag noteert het aandeel 1,3 procent lager. De AEX leverde 0,6 procent in.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78
Porscheknakker
0
Een opluchtingsrally vind ik ook goed. Als er maar een rally komt!
Ik denk dat het allemaal zal meevallen als de analisten negatief gestemd zijn.
gpjf
0
Bij Nomura, waar de analisten een stapje negatiever gestemd zijn dan de consensus met een taxatie van 7,2 miljard dollar, zijn het vooral de zorgen om de ijzerertsprijs die voor terughoudendheid in de taxaties zorgen.

Niet te vertrouwen die gasten, hebben niet voor niks een boete van 100 miljoen in Italië gehad wegens oplichting. Dus wat heb je er aan.
snuf13
0
Ik verwacht een super rode beurs vandaag met hele slechte cijfers, ik gok op 10,50 euro!!
ttroo
0
Cijfers zijn zeer conform mijn verwachting, maar volgens mij wat lager dan de estimates.
72 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 13:24
Koers 24,000
Verschil +0,410 (+1,74%)
Hoog 24,110
Laag 23,430
Volume 850.120
Volume gemiddeld 2.514.768
Volume gisteren 2.340.129

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront