World Steel Organisation ziet vraag naar staal weer groeien

Door ABM Financial News op 9 april 2024 18:47 | Views: 3.392

World Steel Organisation ziet vraag naar staal weer groeien
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar staal zal dit jaar met krap 2 procent stijgen, na twee jaar met negatieve groei, gevolgd door een tragere groei in 2025. Dit maakte The World Steel Association dinsdag bekend.

Voor dit jaar rekent de brancheorganisatie op 1.793 miljoen ton staal, een stijging van 1,7 procent.

En in 2025 stijgt dit naar 1.815 miljoen ton, een toename met 1,2 procent.  

"De wereldeconomie blijft veerkracht tonen ondanks diverse sterke tegenwinden, de naijlende impact van de pandemie en de Russische invasie van Oekraïne, hoge inflatie, hoge kosten en dalende koopkracht van huishoudens, toenemende geopolitieke onzekerheden en sterke monetaire verkrapping", aldus voorzitter Martin Theuringer van de World Steel Economics Committee.

De vraag in China zal dit jaar ongeveer gelijk zijn aan 2023, omdat de vastgoedinvesteringen blijven dalen, maar daar staat extra vraag naar staal tegenover door investeringen in infrastructuur en industrie . Volgend jaar voorziet de organisatie een daling van de Chinese vraag met 1 procent.

"Deze projectie is in lijn met onze visie dat China zijn piekvraag naar staal mogelijk heeft bereikt, en de vraag van het land naar staal waarschijnlijk op middellange termijn zal blijven dalen, nu China zich verwijdert van een economisch ontwikkelingsmodel dat afhankelijk van investeringen in vastgoed en infrastructuur", aldus The World Steel Association.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.