ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING maandag 24 juni 2013

74 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
nestel
2
Vandaag W dag?

Maandag Wasdag, al jaren een begrip. Er werd natuurlijk meteen gekeken of de kleding nog heel was. Indien nodig, dan werd dit hersteld.
Maar pas op dinsdag werd er gestreken!

Lekker schoon geWassen was op de plank, de eerste Winst aan het begin van de week.
Tijd voor herstel dus? T zou mooi zijn en zo maar kunnen.

Een aantal negatieve factoren spelen zeker een rol, maar die tellen vaak even niet, als "HET sentiment" goed voelt.

Veel publicaties over wat er allemaal niet goed gaat en even zo veel over waarom aandelen nu zo goedkoop zijn.

We zien door de vele bossen de bomen niet meer en varen daarom onze eigen koers. We wassen gewoon onze eigen was en herstellen die waar nodig.

S7 deze week, t zou zo maar kunnen.
Maar we beginnen S6!

Go with the flow!
Winst-=Winst
Maar ook verlies is verlies!

Trek uw eigen plan en houdt u zich eraan.

www.bloomberg.com/news/2013-06-23/inc...

Increasing Bond Yields Risk Debt Spiral in U.S., Japan, BIS Says

The BIS was formed in 1930 and acts as a central bank for the world’s monetary authorities.
nestel
0
"We" staan op 3 van 60!

www.bloomberg.com/visual-data/gas-pri...

Benzineprijzen in de wereld vergeleken.

Afgezet tegen wat we per dag verdienen, dan doen we het beter, we staan daar op nr 40.
nestel
0
Stukje uit VEB van 21 juni 2013 :

Onrust op de financiële markten de afgelopen dagen.

Zes redenen waarom de beurzen voorlopig in mineur kunnen blijven en
twee redenen waarom dat niet zo erg is.

Aan een lange periode van koersstijgingen lijkt een einde gekomen.

Het vooruitzicht dat de Amerikaanse centrale bank zijn stimuleringsmaatregelen gaat afbouwen, leidde tot dalende aandelenkoersen, stijgende Amerikaanse rentestanden en dalende grondstoffenprijzen.

Blijft de neergang doorgaan? Hieronder zes mogelijke oorzaken van verdere dalingen. En twee argumenten waarom dat niet alleen maar slecht nieuws is.

1. Terugtrekkende beweging Amerikaanse centrale bank
Ben Bernanke, de president van de Fed, zette woensdag min of meer in detail uiteen hoe de Amerikaanse centrale bank zijn stimuleringsprogramma gaat afbouwen.

De Fed koopt op dit moment elke maand voor 85 miljard dollar aan schuldpapier op om zo de rentestanden laag te houden en de economie een impuls te geven.

Als de Amerikaanse economie het huidige groeitempo vasthoudt en de werkloosheid blijft dalen, gaat de geldkraan later dit jaar langzaam dicht. De grote vraag is of de Amerikaanse economie echt op eigen benen kan staan.

2. Uitstroom van kapitaal uit opkomende markten
Een van de bij-effecten van het extreem soepele beleid van de Fed was een instroom van dollars in opkomende markten.

Nu de Fed langzaam een draai maakt, keert deze stroom om. Dit uit zich onder meer in dalende valutakoersen. Het gevolg van die beweging is een neerwaartse druk op de economie in landen als India, Brazilië en Turkije.

3. Onrust in andere opkomende markten
Van de laatste twee had iedereen tot voor kort nog de mond vol als voorbeelden van nieuwe groeibriljanten van de wereld.

Brazilië en Turkije hebben de laatste tijd wel de voorpagina's gehaald, alleen niet vanwege de verbluffende economische prestaties, maar vanwege massademonstraties en botsingen tussen demonstranten en de autoriteiten. Politieke onrust is nooit goed voor het vertrouwen van investeerders.

4. Teruglopende groei en kredietproblemen in China
Dat niet alles meer op rolletjes loopt in China was al een tijdje duidelijk. De Chinese groei is nog niet aangetrokken na de groeivertraging van 2012. Sommige economen voorspellen zelfs dat de groei de tweede helft van het jaar onder de 7 procent zal zakken.

Afgelopen week is hier een nieuwe zorg bijgekomen: een scherpe stijging van de interbancaire rente in China. De vergelijkingen met de Amerikaanse interbancaire rente kort voor de val van Lehman Brothers in 2008, zijn niet van de lucht. In hoeverre dit terecht is, is de vraag.

De Chinese centrale bank lijkt een hoofdrol te spelen. De centrale bank zou proberen de uit de hand gelopen kredietgroei af te remmen.

5. Gerommel in de eurozone
Na een paar maanden van betrekkelijke rust in de eurozone, begint het weer te rommelen in Zuid-Europa. Cyprus wil aanpassing van zijn reddingsplan, Spanje worstelt met ongekend hoge werkloosheid en in Griekenland dreigt een nieuwe regeringscrisis.

Tegelijkertijd steggelen de eurolanden over de oprichting van een bankenunie, die door veel economen wordt gezien als een cruciale voorwaarde voor het voortbestaan van de euro in de huidige vorm.

6. Onzekerheid over het succes van Abenomics
Japan is onder leiding van premier Shinzo Abe bezig met een economisch experiment. De regering wil een einde maken aan de deflatie en heeft de centrale bank ertoe aangezet de geldkraan open te draaien. Het moet Japan uit het economische moeras trekken waar het al ongeveer twee decennia in zit.

De resultaten zijn vooralsnog gemengd. De economische groei en het vertrouwen onder consumenten zijn aangetrokken. Daarnaast dook de Japanse Nikkei-index eind vorige maand scherp omlaag. Het is dus hoogst onzeker of Abenomics, zoals het economische model is gedoopt, blijvend succes gaat hebben.

Genoeg negatieve ontwikkelingen om de beurzen voorlopig in mineur te houden. Toch is er ook een keerzijde. Twee positieve effecten van de koersdalingen:

1. De Fed is op tijd
De Fed lijkt relatief vroeg te zijn met het aantrekken van de teugels. In het midden van het vorige decennium wachtte de centrale bank heel lang met het verhogen van de rentestand.

Dit wordt gezien als een van de belangrijkste oorzaken van het ontstaan van een zeepbel op de Amerikaanse huizenmarkt, als het al niet de belangrijkste oorzaak was. Het klappen van deze zeepbel leidde in 2008 tot de financiële crisis. Door nu in actie te komen voorkomt de Fed mogelijk een nieuwe zeepbel en daarmee een nieuwe crisis.

2. De wereldeconomie normaliseert
Dat de Fed denkt dat het tijd is om de onconventionele programma's af te gaan bouwen, is vooral een teken dat de Amerikaanse economie eindelijk aantrekt.

Dat is goed nieuws voor de hele wereld. Ook de opkomende economieën en de geplaagde eurozone profiteren daar uiteindelijk van.
nestel
0
Het Bis rapport besproken in het FD:

BIS: beleggers kijken tegen enorme verliezen aan bij hogere rente

Marcel de Boer
zondag 23 juni 2013, 17:01

Indien de marktrentes in de ontwikkelde landen normaliseren, zullen obligatiebeleggers recordverliezen lijden, zo schrijft de BIS in haar 83e jaarverslag.

Stijgen de tarieven langs de rentecurve naar ongeveer 5%, van 2% nu, dan neemt de waarde van de leningen fors af. Voor beleggers in Amerikaanse treasuries gaat het om ruim $1000 mrd, omgerekend bijna 8% van het Amerikaanse bbp, becijfert de ‘bank der centrale banken’.

De verliezen voor de houders van Franse, Britse, Italiaanse en Japanse staatsleningen zouden tussen de 15% en 35% van hun respectievelijke bbp uitpakken.

Rentesprong

De BIS benadrukt hierbij dat een rente van circa 5% onder het gemiddelde van de niveaus in de jaren negentig en nul ligt. De rente zal niet van de ene op de andere dag met 300 basispunten oplopen. Maar de obligatiemarkt van 1994 maakt duidelijk dat een rentesprong toch relatief snel plaats kan vinden.

Schuldenlast

De grote economieën riskeren huizenhoog oplopende schuldenbergen tenzij ze erin slagen hun groei ten minste gelijke pas te laten lopen met hun uitgaven. Volgens de BIS zullen vooral de kosten voor de zorg en de vergrijzing hoog oplopen.

In het geval van Japan zouden 2%-punt hogere fundingkosten als gevolg van die vergrijzing ervoor zorgen dat de staatsschuld oploopt naar 600% in 2050. In de VS verdubbelt de publieke schuldenlast naar 200%

....

De huidige stijgende wereldrentes op de geldmarkt/obligatiemarkt zijn dus wel degelijk een punt van aandacht!
€d_Modus Vivendi
0
Banken hebben voor miljarden slechte vastgoedleningen in hun boeken’
U dacht dat de crisis bij de banken wel zo’n beetje op zijn einde liep? Nou, niets lijkt minder waar. Grote Nederlandse banken hebben te kampen met enkele miljarden euro’s aan probleemleningen in het vastgoed, waarbij de afgelopen tijd betalingsachterstanden zijn ontstaan of het risico op wanbetaling groot is. Volgens experts zouden de banken de komende jaren mogelijk zelfs meer dan € 20 miljard moeten afboeken op deze probleemprojecten.

In het speciale vastgoednummer zette Quote de probleemdossiers eens op een rijtje. Leest u even mee? Marktleider ING: momenteel 2,4 miljard euro aan hoofdpijnfinancieringen. Rabobank: 1,5 miljard euro aan ‘onvolwaardige kredieten’. ABN Amro: bijna 700 miljoen aan ‘impaired vastgoed’. En SNS… Tja, SNS.

Tegenover deze slechte leningen hebben de banken de afgelopen jaren enkele honderden miljoenen aan voorzieningen in de boeken opgenomen, lang niet genoeg om het theoretische risico van massale en acute wanbetaling te kunnen opvangen. De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwde daarom onlangs in het jaarverslag al: banken zouden onderpand bij vastgoedleningen als een gek moeten afschrijven naar ‘waarderingen die beter de economische realiteit weergeven’.

Volgens onderzoeksbureau Cushman & Wakefield zouden banken de komende jaren in totaal € 16 miljard moeten afschrijven op Nederlandse probleemprojecten. Maar de gevallen vastgoedbaas Rudy Stroink noemt zelfs dat nog een voorzichtige schatting: ‘Als je kijkt naar al die leegstaande winkels, bedrijfsterreinen en andere panden die nooit meer gebruikt gaan worden, dan denk ik dat het nog af te schrijven bedrag ruim boven de 20 miljard ligt. Nederlandse banken erkennen het probleem niet, die denken dat alles zichzelf wel oplost zolang we een beetje optimistisch blijven doen.’

Vastgoedman David Hart ziet iets vergelijkbaars: ‘Nederlandse banken trekken de broekriem aan en wachten op morgen. Terwijl we niet moeten vergeten dat dit probleem door henzelf is ontstaan, doordat er financiering werd verstrekt voor te veel opgepoetste vastgoedplannen.’
[verwijderd]
0
quote:

nestel schreef op 24 juni 2013 09:04:

order aangepast en gekocht 6,726
daar heb je goed aan gedaan!
Berdientje
0
Rente alarm Rob Koenders
AMSTERDAM - Sinds enige weken is het eerste wai ik ‘s ochtends vroeg doe als ik mijn schermen aanzet, het kijken naar de stand van de Amerikaanse 10jarige benchmark staatsobligatierente. Grote beleggers lijken op steeds grotere schaal te verkopen wat de opwaartse druk accelereert. De Bull markt is over in Amerikaanse staatsobligaties. Nervositeit over de rente ontwikkeling.

De grootste angst is een rente explosie die zijn weerga niet kent a la 1994. Maar nu zijn de Amerikaanse schulden astronomisch wat het herfinancieren van de schulden steeds duurder maakt. Het ingezette economische herstel in Amerika kan worden afgeremd door snel stijgende rente. Net nu de Amerikaanse consument zich wat beter voelt en vooral de huizenmarkt weer terug is.

De markt is nog niet in paniek maar er vindt een overduidelijke kentering plaats in de Amerikaanse staatsobligatierentemarkt. De 10jarige benchmark Amerikaanse staatsobligatie stijgt versneld en noteert vanochtend alweer 2,59 procent. Stijgende rente gaat nooit samen met stijgende koersen op Wall Street.

De staatsobligatierentemarkt in Amerika heeft vorige week de grootste verkoopgolf in de afgelopen 10 jaar ondergaan in reactie op het tijdschema van afbouw van QE van de Fed. Één week geleden noteerde de Amerikaanse 10jarige nog 2,14 procent en midden april 1,60 procent. in twee maanden tijd is de zeer belangrijke Amerikaanse 10jarige met maar liefst 100 basispunten gestegen of 62,5 procent.

Er is een proces opgestart in de Amerikaanse staatsobligatiemarkt van pure liquidatie, verkopen, van transacties die waren gebaseerd op het $ 85 miljard per maand kwantitatieve programma van verruiming van de Fed. De grootste obligatiehandelaar PIMCO waarschuwde midden mei al dat de 30jarige Bullmarkt van Amerikaanse staatsobligaties over was en dat de tijd was aangebroken om risico’s hierin af te bouwen.

De grootste angst bij diverse marktpartijen is nu dat er een steeds grotere run voor de uitgang bij Amerikaanse staatsobligaties zal komen en dat de enorme bubbel zal worden doorgeprikt wat in korte tijd tot paniekverkopen en een explosie in Amerikaanse staatsobligatierente kan leiden. In 1994 hebben we iets dergelijks meegemaakt toen in zeer korte tijd een enorme correctie, verkoopgolf, plaatshad in de Amerikaanse staatsobligatiemarkt met een oncontroleerbare zeer forse stijging van de rente als gevolg.

In China is er sinds eind vorige week ook sprake van lichte paniek. De inter banking lending rate tussen de Chinese banken is eind vorige week zeer fors gestegen,over 25 procent, en er zijn geruchten dat de Chinese centrale bank geld onttrekt uit het Chinese geldverkeer om het zwart/grijze geldcircuit aan te pakken.

De Chinese beurzen verliezen vanochtend fors en de Shanghai Composite verliest bijna 4 procent waarbij de Chinese banken tot 9 procent verliezen. De angst is voor een acute credit crunch, liquiditeitscrisis in China. De Chinese vastgoedsector is enorm opgeblazen in de laatste jaren en staat voor ongekende bedragen op de bankbalansen.

De verkoopgolf in China vanochtend drukt ook de Japanse Nikkei in de min waardoor die bijna 2 procent lager koerst. Hierdoor staan ook de Amerikaanse futures fors lager vanochtend, de S&P500 verliest ruim 9 punten of bijna 0,6 procent. de verwachte vlakke opening voor de Europese beurzen zou dan ook weleens negatief kunnen worden.

In de eurozone worden de problemen steeds dieper en moeilijker oplosbaar. De EU in Brussel lijkt volledig vleugellam en elk groot land lijkt eerder solistisch te willen optreden. Er is een openlijke aanval van Frankrijk op de status van EU voorzitter Barrosso. Cyprus wil wel degelijk aanpassing van het nog geen twee manden oude bail out pakket.

De Cypriotische president was toch niet verkeerd geciteerd. Merkel onder druk zetten in aanloop naar de verkiezingen en zo proberen een betere deal af te dwingen. Meer geld anders laten we de boel ploffen. In Griekenland is de kleinste regeringspartij uit de regering getreden als gevolg van de steeds grotere ruzie over de staatstelevisie. Een lastige situatie voor de twee overblijvende regeringspartijen die deze week met de trojka tot een akkoord moeten komen. Het IMF dreigde afgelopen vrijdag uit de trojka met Griekenland te stappen. Er zou niet aan de eisen zijn voldaan. Griekenland lijkt weer terug op de voorpagina’s.

Vandaag zal Jens Weidmann, de president van de Bundesbank en Raad van Bestuur lid van de ECB, in een interview verklaren dat het onwaarschijnlijk wordt dat de ECB ongelimiteerd eurozone staatsobligaties zal kunnen opkopen. Het hoofd van de Bank of International Settlements, BIS, verklaart gisteren in het jaarrapport dat het steeds meer duidelijk wordt dat de ECB niet “what ever it takes “ kan doen om krimpende, achterblijvende en in recessie verkerende eurozone economieën weer terug te brengen in een sterke en duurzame groei.

Het is de bedoeling dat we een rustige zomer krijgen op de beurzen maar de recente ontwikkelingen geven te denken.

Rob Koenders (1961) is directeur van SprinterTips.nl, een website voor de actieve belegger.

[verwijderd]
0
Bij verkoop golven die we zien op de grafiek de beroemde rollercoaster...

steeds rond de 20% zakken...22%....

we hebben nu een 8% zakken gehad omdat ben de voet wat op het gas houdt...

wat moet je nu we zakken langzaam en er ie iemand die met zijn voet wat het gas aan het regelen is...

Tja snel nog die 12% zakken meepakken en dan opnieuw....

dit zal voor ING rond de 6 euro en 6,15 een instap moment zoeken en daarna meeliften...

Nu is het anders voet blijft op het gas en als het vertrouwen echt terug komt kan het zo weer omhoog...

Als ze gaan zeggen we stoppen echt tja dan krijg je alsnog een vreemde reactie....
Beter stoppen met kunstmatige ingrepen de markten raken helemaal in de war....

Hoe slechter het nieuws hoe hoger we gingen....???
[verwijderd]
0
quote:

nestel schreef op 24 juni 2013 09:04:

order aangepast en gekocht 6,726
Netjes nestel, wat is je doelstelling om te verkopen?
nestel
0
quote:

Karimata schreef op 24 juni 2013 09:25:

[...]

Netjes nestel, wat is je doelstelling om te verkopen?
Boven de 7, maar weer... En anders op de plank, tot betere tijden.
€d_Modus Vivendi
0
Storing bij internetbankieren ING

Klanten van ING ondervinden maandagochtend problemen bij het inloggen op de site voor internetbankieren van ING.
74 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 14,862
Verschil +0,032 (+0,22%)
Hoog 14,922
Laag 14,776
Volume 8.545.578
Volume gemiddeld 11.300.089
Volume gisteren 6.680.320

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront