ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 271 272 273 274 275 276 277 278 » | Laatste
voda
0
Autobouwer Stellantis biedt nu ook spaarmogelijkheid
REDACTIE DFT

3 uur geleden in GELD

AMSTERDAM - Nederlanders kunnen vanaf vandaag hun spaargeld parkeren bij Distingo Bank, de Franse spaartak van de in Hoofddorp gevestigde autobouwer Stellantis. De bank biedt een spaarrente van 3,1% per jaar.

Vanwege de lage rentes die banken in Nederland bieden is het aantrekkelijk voor banken uit andere EU-landen om hier ook een spaarmogelijkheid te starten. “Hierdoor kan kan Distingo Bank in Nederland direct een van de hoogste spaarrentes bieden”, zegt Eelco Habets van Raisin, het spaarplatform dat de spaarrekeningen bij Distingo Bank aanbiedt.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/515367591...
voda
0
Lagere kapitaaleis voor ING

Na jaarlijkse evaluatie.

(ABM FN-Dow Jones) De kapitaaleis voor ING is licht verlaagd naar aanleiding van de jaarlijkse evaluatie door de Europese toezichthouder. Dit maakte de bank maandag bekend.

ING moet volgend jaar van de Europese Centrale Bank 10,78 procent van de risicogewogen balans aanhouden als kernkapitaal. Dit was 10,83 procent.

De bank zat op 30 september met een CET1-kernkapitaalratio van 15,2 procent ruim boven de minimale eisen, aldus ING.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
En weer een verdere verhoging van de maandelijkse kosten!

Wijzigingen tarieven betaalpakketten en papieren betaalproducten
08 dec 2023

Op 1 maart 2024 wijzigen de tarieven van onze betaalpakketten. Hieronder vind je de nieuwe tarieven en lees je waarom we ze aanpassen. Ook verandert er het één en ander rondom overschrijvingskaarten, enveloppen en papieren afschriften. Ook hier lees je in dit bericht meer over.

Nieuwe tarieven betaalpakketten

Hieronder zie je wat je nu per maand betaalt en wat het nieuwe tarief wordt:

Pakket _____________Huidig Tarief_________Nieuw Tarief

OranjePakket met korting: € 2,70 € 3,20
OranjePakket: € 3,15 € 3,65
BasisPakket: € 3,85 € 4,35
BetaalPakket: € 5,80 € 6,30
RoyaalPakket: € 8,85 € 9,35

Je betaalpakket checken

Wil je weten welk betaalpakket je hebt? Dat staat in je app, Mijn ING of op je afschrift, bij de maandelijkse afschrijving van je pakketkosten. Dit is ook een goed moment om te kijken of je huidige pakket nog bij je past. Op ing.nl/vergelijkjepakket kun je checken of je voordeliger uit bent met een ander betaalpakket.

Waarom we de tarieven aanpassen

We willen (digitaal) bankieren steeds makkelijker en sneller voor jou maken. Zo kan je nu zonder Betaalpas - met een code uit de app - geld opnemen bij een geldautomaat.

Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat het betalingsverkeer veilig blijft. Er zijn namelijk steeds nieuwe eisen en ontwikkelingen in het opsporen van fraude, het tegengaan van witwassen en terrorismefinanciering.

Aanpassing rondom enveloppen en overschrijvingskaarten

We willen onze dienstverlening voor niet-digitale klanten zo toegankelijk mogelijk houden. Als je een Basis- of BetaalPakket hebt, hoef je daarom vanaf 1 maart niet meer te betalen voor overschrijvingskaarten. Nu zijn de kosten € 6,25 voor een boekje met 20 kaarten. Bij een RoyaalPakket zijn die nu al in het pakkettarief inbegrepen.

En heb je een Basis-, Betaal- of RoyaalPakket? Dan betaal je ook niet meer voor verzendenveloppen. De kosten hiervoor zijn nu € 5,00 per 20 enveloppen.

Minder papieren afschriften

Om bij te dragen aan een duurzamere wereld gaan we minder papier verbruiken. Daarom stoppen we op 1 maart met het versturen van dagelijkse en wekelijkse papieren afschriften. Als je deze nu krijgt, ontvang je in plaats daarvan iedere 2 weken een afschrift. Daar betaal je dan € 1,75 per maand voor in plaats van € 4,00 (voor een wekelijks afschrift) of € 8,00 (voor een dagelijks afschrift).

Verder versturen we standaard geen maandelijkse papieren afschriften meer als je een Basis-, Betaal- of RoyaalPakket hebt én Mijn ING en/of de app gebruikt. Want hierin kun je op elk moment alle af- en bijschrijvingen en je actuele saldo zien. Bij uitzondering kun je het maandafschrift blijven ontvangen. Je ontvangt daar uiterlijk begin februari nog apart bericht over.

Ben je akkoord?

Als je na 1 maart 2024 je Betaalrekening(en) houdt, ga je akkoord met de wijzigingen. Je hoeft dan verder niets te doen. Ben je het er niet mee eens? Dan kun je de rekening(en) kosteloos en zonder opzegtermijn opzeggen. Op ing.nl/opzeggen staat hoe je dit regelt.

Nog meer weten?

Op ing.nl/wijzigingen-maart-2024 vind je de meest gestelde vragen plus de antwoorden erop.

Met vriendelijke groet,

Annet van der Hoek
Directeur Klantenservice
voda
0
De ING is weer lekker bezig! (maar niet heus)

Nu krijg ik weer een bericht dat de maandelijkse rente bijschrijving op de Oranje spaarrekening per 1 januari 2024 wordt omgezet naar een jaarlijkse rente bijschrijving. Wéér een stukje minder rendement.

Ik ga daar mijn spaargeld weghalen en het overboeken naar een andere rekening bij een andere bank.
voda
0
Wat een gek zeg!

ING-klant laat zich bewust oplichten door beller: ’Dit avontuur was mij wel €5000 waard’
BERNARD VOGELSANG

Aangepast: 39 min geleden 53 min geleden in GELD

MAASTRICHT - Een ING-klant uit Maastricht heeft zich bewust laten oplichten door een telefonische fraudeur. „Mijn nieuwsgierigheid won het van het gezond verstand”, vertelt de man, die anoniem wil blijven. De Fraudehelpdesk raadt dit soort ’experimenten’ af. „Dit is onverstandig.”

Het ’avontuur’ begint voor de Maastrichtenaar als hij op een vrijdagavond wordt gebeld door ene Marvin. De beller beweert dat hij van ING is en dat er iets mis is, omdat er een bankpasje op naam van de klant zou zijn aangevraagd in Utrecht. „Ik dacht meteen dat dit phishing was”, herinnert de ING-klant zich.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/677693741...
voda
1
Goldman Sachs groter in ING

Door ABM Financial News op zaterdag 16 december 2023
Views: 1.447

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs Group heeft een groter belang in ING Groep gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 december 2023.

Goldman Sachs meldde een kapitaalbelang en stemrecht van 5,04 procent.

Op 31 oktober dit jaar werd een kapitaalbelang en stemrecht gemeld van 3,38 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Winstgevendheid van banken is fors toegenomen
WOUTER VAN BERGEN

32 min geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Europese banken hebben stevig kunnen profiteren van de hoge rente, blijkt uit de jaarlijkse rapport over het toezicht op de sector van de Europese Centrale Bank (ECB). Het rendement op het eigen vermogen van de banken is in meer dan tien jaar niet zo hoog geweest.

De netto rentebaten bij de Europese banken stegen met 14%, waardoor het rendement op eigen vermogen in een jaar kon stijgen van 7,7% naar 10%. Het is de verwachting dat de winstgevendheid de komende periode weer wat zal dalen, als spaarders hun geld vaker naar rekeningen sluizen waar aantrekkelijke rentes te krijgen zijn, zoals tijddeposito's of banken die een hogere rente bieden. Banken verdienden ook meer aan de commissies en abonnementskosten, maar die stijging was minder groot dan die uit rentebaten. Economische tegenwind kan er bovendien toe leiden dat meer klanten hun leningen niet kunnen terugbetalen.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/574322676...
voda
0
ECB: grondige analyse Nederlands bankentaks nodig
19-dec-2023 14:33

Om potentiële negatieve gevolgen in kaart te brengen.

(ABM FN-Dow Jones) De Tweede Kamer moet zijn plan voor een extra bankenbelasting vanaf 2025 nog eens grondig tegen het licht houden om te bepalen wat de potentiële negatieve gevolgen zijn. Dit schrijft de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, in een advies die aan het Ministerie van Financiën is gestuurd en dinsdag is gedeeld met de Kamer door minister Kaag.

"De ECB heeft eerder adviezen uitgebracht over wetsvoorstellen betreffende de invoering van belastingen voor kredietinstellingen in een aantal lidstaten. Zij heeft in dit verband in het algemeen benadrukt dat het heffen van bijzondere belastingen bij de bancaire sector het voor kredietinstellingen moeilijker zou kunnen maken om extra kapitaalbuffers op te bouwen, aangezien hun ingehouden winst zal afnemen, waardoor zij minder bestand zijn tegen economische schokken", aldus de centrale bank.

De ECB stelde in zijn advies dat de Tweede Kamer moet beoordelen of de toepassing van een bankentaks "risico's voor de financiële stabiliteit met zich meebrengt, en met name of het de veerkracht van de bancaire sector kan aantasten en marktverstoring kan veroorzaken", schreef Lagarde.

Daarom beveelt de centrale bank aan een "grondige analyse van mogelijke negatieve gevolgen voor de bancaire sector aan het wetsvoorstel toe te voegen."

In deze analyse "moet een gedetailleerde beschrijving worden gegeven van de specifieke impact van de belasting op de winstgevendheid en de kapitaalbasis van kredietinstellingen op langere termijn, de toegang tot financiering en de verstrekking van nieuwe leningen en concurrentievoorwaarden aan de markt, en de mogelijke gevolgen daarvan voor de liquiditeit", aldus de ECB.

De extra bankentaks zou de Nederlandse overheid jaarlijks 150 miljoen euro opleveren, bedoeld om plannen te bekostigen die de financiële situatie van sociale minima verbeteren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Recordjaar voor Tikkie, soms wel half miljoen op een dag
Aangepast: 1 min geleden 2 min geleden in GELD

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders betaalden dit jaar een recordhoeveelheid van 150 miljoen Tikkies, in totaal goed voor 6,6 miljard euro aan overschrijvingen. Dat meldt ABN AMRO, de bank achter de dienst voor mobiele betalingen. Andere banken als ING en Rabobank bieden ook hun eigen dienst voor betaalverzoeken aan.

Op Black Friday werden er meer dan een half miljoen Tikkies betaald en daarmee was het de drukste dag dit jaar, meldt ABN AMRO. De meeste Tikkies werden verstuurd voor eten, lunches en boodschappen. De grootste pieken ontstonden volgens de bank tegen het einde van de maand, wanneer de salarissen gestort worden.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/172549588...
voda
0
Video: goed 2024 in verschiet voor AEX met Aegon en ING als kansrijke aandelen
28-dec-2023 11:00

Technisch analist Nico Bakker is positief gestemd.

(ABM FN-Dow Jones) De vooruitzichten voor 2024 ogen goed en de grafieken van de financials Aegon en ING bieden kansen. Dit zegt technisch analist Nico Bakker namens BNP Paribas voor de camera tegen ABM Financial News.

"We blijven het vizier richten op hogere niveaus", aldus Bakker.

youtu.be/sbB9LU-AEo0

Klik hier voor: goed 2024 in verschiet voor AEX met Aegon en ING als kansrijke aandelen

November en december doen het prima en "de ondertoon is best wel goed", maar de bulls hebben het wel wat lastig rond de 795 punten. Dat is volgens Bakker geen groot probleem, met een steun op 710-715 punten.

Bakker verwacht dat de bulls volgend jaar de AEX weer richting de 830 punten gaan brengen. "Dat acht ik aannemelijk." En als 830 punten lukt, dan kan het vizier ook op 900 en zelfs 1.000 punten, vindt de technisch analist.

Tips voor 2024

Bakker noemde verder de financials Aegon en ING als kansrijke aandelen voor komend jaar.

Aegon heeft volgens Bakker een aardig opwaarts potentieel, tot "ver boven de 6 en misschien zelfs wel 7 [euro]". Als de koers van Aegon daalt, maar boven de 5 euro blijft, dan mag dit worden beschouwd als een koopmoment volgens Bakker.

De tweede tip is ING. Het aandeel lijkt de opwaartse trend een nieuwe impuls te willen geven. "De bulls hebben vrij spel [..] tot wel 20 euro aan toe."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel ING fractioneel
08-jan-2024 09:51

Van 19,00 naar 19,10 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor ING bijgesteld van 19,00 naar 19,10 euro met handhaving van het koopadvies, voorafgaand aan de jaarcijfers. Dit bleek maandag uit een rapport.

De onderliggende rentebaten zullen naar verwachting veerkrachtig blijken, hoewel Kepler Cheuvreux denkt dat de marge op spaargeld de komende twee jaar zal dalen, van 122 basispunten per eind 2023 naar 105 basispunten eind 2025.

Als de rente daalt, zal ING ruimte hebben om zijn financieringskosten bij te stellen, verwachten de analisten.

De verwachte uitkering van kapitaal aan aandeelhouders blijft indrukwekkend, op ongeveer de helft van de marktkapitalisatie over de jaren 2024 tot 2026, aldus analist Benoit Pétrarque.

Het koersdoel biedt een opwaarts potentieel van meer dan 40 procent, merkte hij op.

ING publiceert op 1 februari de cijfers over het vierde kwartaal.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Column: ’Spaarrentes: kom zelf in actie’
SANDRA MOLENAAR

44 min geleden in FINANCIEEL

Drie van onze vier grootbanken, ING, Rabobank en ABN Amro, meldden onlangs een flinke winstgroei in 2023, soms zelfs een verdubbeling (vergeleken met 2022). Dit danken zij voornamelijk aan de gestegen rente en het renteverschil tussen lenen en sparen.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/115035427...
voda
0
Geldautomaten vaker buiten gebruik door storing: ’Fors deel aan vervanging toe’
3 uur geleden in GELD

WEESP (ANP) - Geldautomaten kampen vaker met een storing of zijn om een andere reden buiten gebruik dan de banken hadden beloofd.

Gemiddeld was het vorig jaar bij een op de 25 automaten niet mogelijk om geld op te nemen, terwijl dat volgens de norm die banken hebben afgesproken slechts bij een op de veertig automaten het geval mag zijn. Ook het storten van geld was te vaak niet mogelijk door een defecte automaat.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/110247496...
voda
0
De kosten rijzen de pan uit!

Betaalrekening fors duurder: klanten ING en ABN Amro zien kosten ruim verdubbelen in 5 jaar
2 uur geleden in GELD

DEN HAAG (ANP/DFT) - Betaalrekeningen zijn de afgelopen vijf jaar flink duurder geworden. Dat heeft de Consumentenbond becijferd. Volgens onderzoekers van de bond gingen de kosten vooral bij ING en ABN Amro flink omhoog.

De Consumentenbond keek naar hoeveel geld consumenten momenteel kwijt zijn voor de goedkoopste betaalrekeningen van Nederlandse banken. Die bedragen zijn vervolgens vergeleken met de kosten in 2019.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/165079772...
voda
0
ING komt met speciale creditcard voor slechtzienden

ING introduceert, samen met betaaltechnologiebedrijf Mastercard, een creditcard met hoekige inkeping. Hierdoor kan de blinde gebruiker de kaart snel op de tast vinden in de portemonnee of broekzak. De Oogvereniging in Nederland is blij met deze stap.

Edwin van der Aa 04-03-24, 04:41
De zogeheten Touch Card is een creditcard met een nieuwe, hoekige inkeping. Die moet zorgen dat klanten met een visuele beperking onderscheid kunnen maken tussen verschillende betaalkaarten in hun bezit. Reguliere betaalpassen houden de huidige ronde inkeping, aldus ING en Mastercard.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/economie/ing-komt-met-speci...
Endless
0
ING to repurchase shares for employee compensation

ING announced today the start of a share repurchase programme under which it plans to repurchase ordinary shares of ING Groep N.V., for a maximum total amount of €50 million. The purpose of the share repurchase programme is to meet obligations under the share-based compensation plans.

The share repurchase will commence on 4 March 2024 and is expected to end no later than 8 March 2024.

The ECB has approved the repurchase, which will be executed in compliance with the Market Abuse Regulation and within the limitations of the existing authority to acquire a maximum of 10% of the issued shares as granted by the general meeting of shareholders on 24 April 2023.

More information on our share buyback programmes can be found on the Investor Relations section of the ING website: www.ing.com/Investor-relations/Share-...
Endless
0
AMSTERDAM - Klanten van ING die een nieuwe creditcard aanvragen, krijgen voortaan een pas met een hoekige inkeping. Op die manier kunnen mensen met een visuele beperking beter onderscheid maken tussen verschillende betaalkaarten. De Oogvereniging, de belangenorganisatie voor mensen met een oogaandoening, is blij met de ontwikkeling.
viermeiden
0
(ABM FN-Dow Jones) ING gaat vanaf heden voor maximaal 50 miljoen euro eigen aandelen inkopen ter afdekking van de beloningen van medewerkers in de vorm van aandelen. Dat kondigde de bank maandagochtend aan.

De aandelen zullen in de loop van deze week worden ingekocht.

Dat is 6 keer zo veel als het normale dag volume van rond de 8 miljoen!
Ron-tron system
0
quote:

viermeiden schreef op 4 maart 2024 08:58:

(ABM FN-Dow Jones) ING gaat vanaf heden voor maximaal 50 miljoen euro eigen aandelen inkopen ter afdekking van de beloningen van medewerkers in de vorm van aandelen. Dat kondigde de bank maandagochtend aan.

De aandelen zullen in de loop van deze week worden ingekocht.

Dat is 6 keer zo veel als het normale dag volume van rond de 8 miljoen!

50miljoen eur zijn 4miljoen stuks en dus minder dan 1 dagvolume.
voda
0
ING rondt aandeleninkoopprogramma af
06-mrt-2024 08:24

Voor in totaal ruim 43 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft op dinsdag 4 maart 2024 een aandeleninkoopprogramma afgerond. Dit maakte de bank woensdagochtend bekend.

De bank kocht in totaal 3,32 miljoen eigen aandelen in tegen een gemiddelde koers van 12,99 euro per aandeel. In totaal was met de inkoop zo 43,1 miljoen euro gemoeid.

Op 4 maart kondigde ING het inkoopprogramma aan en zei toen voor maximaal 50 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen.

De ingekochte aandelen worden aangewend voor op aandelen gebaseerde compensatieconstructies voor het eigen personeel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 271 272 273 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 14,910
Verschil +0,216 (+1,47%)
Hoog 14,940
Laag 14,732
Volume 8.028.532
Volume gemiddeld 11.308.674
Volume gisteren 8.552.536

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront