Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.340 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Dank voor je tip midjj, ik zal inderdaad controleren hoe het standaard in het systeem staat en dat zo nodig aanpassen.
!@#$!@!
0
Welk systeem hebben jullie het over? Ik moet gewoon alles zelf opgeven. Alleen mijn Nederlandse rekeningen worden van te voren doorgegeven.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Het zou kunnen dat er voor IB standaard niets in het systeem staat (of iets vooringevuld), ik weet dat niet meer, dus ik ga dat sowieso altijd na en corrigeer waar nodig.
midjj
2
quote:

!@#$!@! schreef op 17 december 2023 18:26:

Welk systeem hebben jullie het over? Ik moet gewoon alles zelf opgeven. Alleen mijn Nederlandse rekeningen worden van te voren doorgegeven.
Over de voor-ingevulde IB opgave in Mijn belastingdienst.

Voor IBKR stond er niets (correct) voor-ingevuld, wel stond IBKR bij mijn belastingdienst tussen de andere (NL) brokers en banken. IBKR gaf dus iets van data aan de NL fiscus door, maar de getallen klopten tot nu toe nooit. Vervolgens vulde ik zelf zowel het correcte exacte aandelendeel als cash deel in, de dividenden, ingehouden dividend belasting etc.
QueSera
0
quote:

LTOke schreef op 15 december 2023 21:00:

Kassa (en een behoorlijke koersval dit jaar).
Wel gewoon dividend blijven verhogen, want aan cash geen gebrek. Maar de vooruitzichten he.
Ik hou ze gewoon aan. 2024 zal "matig" worden volgens de analisten. Maar ik kan me niet voorstellen dat er daarna niet weer gewoon sprake gaat zijn van groei. Ik hoop alleen niet van corona vaccins.....

Pfizer (NYSE:PFE) declares $0.42/share quarterly dividend, 2.4% increase from prior dividend of $0.41.
Forward yield 6.43%
Ik heb er inderdaad net 100 bijgekocht. Bij dit dividendrendement ga ik ze op de plank leggen en nooit meer naar omkijken.
Ortega
1
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 17 december 2023 01:06:

Ik ben overigens blij dat ik niet een maand geleden allerlei beleggingen ben gaan verkopen om maar per 1 januari een belasting voordeel te halen op het deel dat dan geconverteerd is van aandelen naar cash.
Ik hoor al 2 weken in iedere beleggings-podcast: naar eind van het jaar gebeurd er niet zoveel want de professionals hebben hun portefeuiiles voor het jaar al opgeschudt....

Als je dan kijkt naar de stijging van bv Unibail... dan kun je nog wat verwachten vanaf 1 januari werkdag 1. Ik hou me aandelen bezit ook maar aan ipv cash maken voor de belastingdienst. (ga je ook nat mee met controle eventueel).
LTOke
0
quote:

LTOke schreef op 23 november 2023 20:49:

Mijn putoptie OCI is dan vandaag alsnog uitgeoefend.
Gestart met P31 in maart en na 5 keer lager doorrollen én verrekening van de premie staan ze voor 21,50 in de boeken.
Huidige koers net 20 euro. Benieuwd naar de callpremies morgen.

@Calender: heb jij ze nog?
`

Die heb ik niet lang gehad. Gelukkig geen "scherpe" call op geschreven, maar even afgewacht en net verkocht voor 26.
Er zou nog meer in zitten, misschien volgend jaar wel superdividend. Maar ik had ze voor de premie en ben nu met een bonuswinst uitgestapt. Op gegeven moment moet je tevreden zijn.
En nu zonder roodstand het jaar uit. Ook wel lekker.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Toch wel lekker zo'n put-call ritje zo op het einde van het jaar. Het je dan aan koerswinst en premies dan zo'n €1000 meegepakt dit jaar op OCI, door een beetje putjes en een welgemikte call te schrijven? ;-)
J.Me
0
Ik ga volgend jaar een woning kopen. Ik zit eraan te denken om dan ook een deel van mijn beleggingsportefeuille te verkopen. Bijvoorbeeld alle aandelen waarbij het huidige dividendrendement lager is dan het percentage dat ik aan hypotheekrente moet betalen. Maar dat betekent ook dat ik op een aantal posities forse verliezen moet nemen. Hoe denken jullie daarover?
!@#$!@!
1
Je verliezen zijn zogenaamde "sunk-costs" en dien je dus uit je info te houden waarop je je beslissing neemt.

Op welke prijs je je huidige aandelen hebt gekocht is informatie dat ligt in het verleden en doet er nu niet meer toe. De beslissing neem je op basis van je huidige nieuwe situatie op basis van je beste inschatten van risico/kans voor de toekomst op basis van je persoonlijke (aanvaardbare) risico profiel.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Lastige beslissing... maar ik begrijp de overweging.
Ik ga daarom proberen hardop mee te denken, dan zie ik (of anders jullie) vanzelf wel of het zin of onzin is:

1) Op zich zou ik ook kijken naar dividendrendement lager dan hypotheekrente. Dat levert directe cashflow inst/of verlies op.
2) Wel nog even kijken of je het hebt over netto rente (na renteaftrek) of bruto rente (voor renteaftrek)
3) Waar ik over twijfel is of je niet ook ca 2% moet aftrekken van het dividendrendement.
4) 2+3 maken het wel een lastige vergelijking, omdat de meeste aandelen dan waarschijnlijk lager zullen uitkomen
5) Mogelijk springen sommige aandelen waarvan de koers hard is gedaald (maar het dividend niet, waardoor het dividend% is gestegen) er dan net uit.
6) Het is echter de vraag of je dan aandelen overhoudt in je porto die zwaar zijn afgestraft, maar nog hoge dividendrendementen leveren, en later weer in koers herstellen
7) Of dat je een verzameling overhoudt die op het punt staan om het dividend te korten en daarna nog verder terugzakken
8) En of je door naar het dividend te kijken alle toekomstige "winnaars" (met laag dividend, maar met hoge koersgroeipotentie) verkoopt.

Hmmm... op die manier kom ik er ook niet zo heel snel uit! :-S ... haha

Misschien moet ik anders denken om enige ruimte vrij te maken in mijn denken
Als ik dan naar mezelf kijk, en ik zou in het algemeen veel geld nodig hebben + ik zou een deel van mijn porto moeten verkopen, dan zou ik denk ik geneigd zijn om het volgende te doen:
1) Een deel van de aandelen verkopen waar veel koerswinst op is, en die daardoor flink gestegen zijn in rangorde. Daar kan ik sowieso een kaasschaaf overheen halen
2) Kijken welke aandelen flink hebben gebloed en gefaald en mij ook geen plezier opleveren: die zou ik dan gaan dumpen! Geen enkele reden om die te houden, tenzij ik er heel veel plezier aan beleef en/of ik 100% overtuigd ben dat ik het veel beter zie dan de markt
3) Ervan uitgaande dat exercitie 1) en 2) mij niet voldoende opleveren, dan zal ik denk ik overal wat vanaf knippen. De gedachte is dan dat ik na 1) en 2) ik een modelporto overhoud waar ik blij mee ben, maar wil afschalen naar een lager volume.

Concreet houdt dit dus dat ik (na 1 en 2) sommige "bleeders" wel degelijk behoudt, maar dan net als de rest in afgeslankte vorm. Het feit dat ik pro rata "knip", betekent dan dat ik dus ruimte overhoud voor toekomstig herstel van die (naar mijn mening) te hard afgestrafte aandelen. Andere bleeders dump ik echter zondermeer (in stap 2), en daar kijk ik ook niet meer naar om. Als ze daarna toch weer stijgen, dan is dat mooi voor die aandeelhouders, maar ik verdoe er mijn tijd en energie niet meer aan.

Zoiets zou ik denk ik doen...
marique
0
quote:

!@#$!@! schreef op 24 december 2023 13:19:

Je verliezen zijn zogenaamde "sunk-costs" en dien je dus uit je info te houden waarop je je beslissing neemt.

Op welke prijs je je huidige aandelen hebt gekocht is informatie dat ligt in het verleden en doet er nu niet meer toe. De beslissing neem je op basis van je huidige nieuwe situatie op basis van je beste inschatten van risico/kans voor de toekomst op basis van je persoonlijke (aanvaardbare) risico profiel.
Je moet beginnen met de gedachte dat je nooit moet beleggen met geleend geld. Dus beter een lage hypotheeklening met geen of kleine beleggingsporto dan een hoge lening met grote beleggingsporto.

Wélke en hoeveel aandelen je uit je porto moet verkopen moet je los zien van je geplande hypotheeklening. Verkopen is een probleem voor elke belegger die om wat voor reden dan ook zijn porto moet of wil afslanken. Winst nemen op aandelen met best behaalde rendement is net zo lastig als verlies nemen op aandelen met minst behaalde rendement.
!@#$!@!
0
quote:

marique schreef op 24 december 2023 16:08:

[...]
Je moet beginnen met de gedachte dat je nooit moet beleggen met geleend geld. Dus beter een lage hypotheeklening met geen of kleine beleggingsporto dan een hoge lening met grote beleggingsporto
Is dat zo? Lijkt mij niet gezien de hypotheekrente aftrek die er nog steeds is.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 24 december 2023 15:34:

[...]
4) 2+3 maken het wel een lastige vergelijking, omdat de meeste aandelen dan waarschijnlijk lager zullen uitkomen
[...]
Sorry, ik bedoel, dat de meeste "gewone" aandelen met geen tot maximaal 3%-4% dividend dan lager zullen uitkomen.
Immers: 4% minus 2% VRH geeft netto 2% opbrengst.
Daar zou dan een netto hypotheekrente van 2% tegenover mogen staan (zeg bruto 4%).

Omslagpunt van wat economisch wel/niet rationeel is, is in ieder geval een stuk minder makkelijk te maken dan in de (afgelopen) jaren dat ik mijn hypotheek versneld in een aantal jaren had afgelost (volgens velen was dat economisch niet rationeel, maar voor mij persoonlijk was het gevoel van vrijheid me nog veel meer waard).

De vraag of je wel of geen hypotheekschuld moet aanhouden is daarom m.i. niet makkelijk te beantwoorden en sterk afhankelijk van de omstandigheden. Niet alleen de (hypotheek)rentestand, maar ook persoonlijk omstandigheden, financiële vrijheid (om al dan niet te kunnen kiezen), leefsituatie, pensioenhorizon, persoonlijke voorkeuren etc.

Dus zeg nooit nooit, maar ook niet altijd altijd.
Hans
0
Zelf de afgelopen 2 weken 25% van mijn porto verkocht. Heb totaal niet naar de historie of mijn gak gekeken.
Een enkel fonds zoals Bayern met 30% verlies afscheid genomen. Ook behoorlijk wat fondsen de kaasschaaf overheen gehaald.
Heb nog steeds een mooi gespreide portefeuille met een deel dividend aandelen maar ook 40% Technologie.
marique
0
quote:

!@#$!@! schreef op 24 december 2023 16:13:

[...]

Is dat zo? Lijkt mij niet gezien de hypotheekrente aftrek die er nog steeds is.
Er is een tijd geweest dat er volop hypotheekleningen gekoppeld aan een beleggingsfonds werden aangeboden. Kwam erop neer dat aan het eind van de looptijd de hypotheeklening werd afgelost met het geld van het opgespaarde vermogen in het beleggingsfonds. Bestaan deze hypotheekvormen nog?
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

marique schreef op 24 december 2023 19:58:

[...]
Er is een tijd geweest dat er volop hypotheekleningen gekoppeld aan een beleggingsfonds werden aangeboden. Kwam erop neer dat aan het eind van de looptijd de hypotheeklening werd afgelost met het geld van het opgespaarde vermogen in het beleggingsfonds. Bestaan deze hypotheekvormen nog?
Ze zullen nog wel bestaan als ze al zijn afgesloten, maar het probleem met deze hypotheekvormen (naast de vaak verborgen hoge kosten) is dat ze niet voldoen aan de aflossingseis (hetzij annuittair hetzij lineair), waardoor ze niet meer worden aangeboden. Ik raadt niemand aan om via zo'n constructie te beleggen. Nooit doen!
marique
1
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 24 december 2023 21:59:

[...]

Ze zullen nog wel bestaan als ze al zijn afgesloten, maar het probleem met deze hypotheekvormen (naast de vaak verborgen hoge kosten) is dat ze niet voldoen aan de aflossingseis (hetzij annuittair hetzij lineair), waardoor ze niet meer worden aangeboden. Ik raadt niemand aan om via zo'n constructie te beleggen. Nooit doen!
Het probleem was niet de aflossingseis, want aflossing ging in het beleggingsfonds, maar het gevaar van tegenvallend rendement van zo'n fonds op einddatum van de hypotheek. Hetzelfde gevaar als bij de beruchte koopsompolissen.

Wat ik wilde zeggen is dat beleggen met geleend geld riskant is. Het kan wel goed uitpakken, maar dan voor perioden met lange adem (minimaal een jaar of vijf) en zonder vastgelegde einddatum. En dan gewoon in een degelijk etf of beleggingsfonds, liefst wereldwijd.
Ik weet wel, fanatieke optieliefhebbers die met hun vrije ruimte spelen, denken er anders over. Totdat het een keer goed fout zit.
!@#$!@!
0
quote:

marique schreef op 25 december 2023 10:25:

[...]
maar dan voor perioden met lange adem (minimaal een jaar of vijf) zit.
Maak daar maar minimaal een jaar of 15 van.
J.Me
0
Dank voor het delen van jullie inzichten. Ook als ik een woning koop kan ik mijn hele beleggingsportefeuille behouden. Dat wil ik ook (gedeeltelijk), omdat de gedachte dat ik geld achter de hand heb ook rust geeft. Op mijn verzoek is tot nu toe bij alle ingewonnen hypotheekadviezen ook van dat scenario uitgegaan. Maar ik werd aan het denken gezet toen ik het tabelletje zag met de meer- en minderkosten van €10.000,- extra lenen. Dat kost of bespaart in 30 jaar €17.458.

Om meer financiële vrijheid te krijgen wil ik proberen in de toekomst extra te gaan aflossen. Maar als ik bereid ben de komende jaren géén nieuw geld in een aandelenportefeuille te steken ten faveure van het aflossen van een hypothecaire lening, waarom zou ik dan niet een deel van die portefeuille gebruiken om ervoor te zorgen dat er minder afgelost hoeft te worden? Dat is de achtergrond van mijn overpeinzing. Geld niet lenen is goedkoper dan geld lenen. Wat dat betreft slaat Marieke de spijker op z’n kop als zij stelt dat ik dan (een soort van) beleg met geleend geld. AVM noemt terecht de hypotheekrenteaftrek, die afloopt, en vermogensrendementsheffing, die oploopt. Dat maakt een berekening wel erg complex. Bovendien zijn er in 30 jaar nog zoveel variabelen te bedenken. Gemakshalve laat ik de fiscale consequenties daarom buiten beschouwing bij mijn beslissing.

Als ik alleen kijk naar het dividend over de laatste 12 maanden t.o.v. de huidige koers, dan eindig ik met vooral BDC’s (7,17% - 12,77%), ASR (6,58%), NN (8,21%), Orange FR (6,68%) en drie ETFs (6,40% - 7,29%). En een aantal kneusjes: ForFarmers (8,47%), Bayer (7,34%) en Bristol-Myers (4,36%). Ahold Delhaize (4,13%) zou net wél verkocht moeten worden. Net als een Unilever (3,90%) en Shell (3,85%). Het betekent ook forse koersverliezen accepteren op Bayer (-61,99%), ForFarmers (-53,93%), Ebusco (-45,51%), ECP (-22,16%) en GBL (-19,11%). Daar staan overigens ook enkele grote koerswinsten tegenover: BESI (+177,82%), Shell (+98,82%), ASML (+37,82%) en Ahold-Delhaize (+33,0%). !@#$!@! heeft gelijk als hij stelt dat je moet kijken naar de actuele waarde; niet in de achteruitkijkspiegel. Maar verlies nemen …, ik vind het echt wel een dingetje. En toch, als ik op deze manier naar mijn portefeuille kijk kan ik bijna 30% van de waarde liquideren en inzetten om een lagere hypothecaire lening aan te gaan. En wat ik niet leen, hoef ik ook niet af te lossen. Dank dat ik jullie gedachten even heb mogen lenen. Fijne Kerstdagen!
Bijlage:
6.340 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:35
Koers 78,580
Verschil +0,100 (+0,13%)
Hoog 78,900
Laag 77,640
Volume 294.082
Volume gemiddeld 378.217
Volume gisteren 433.017

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront