Alfen « Terug naar discussie overzicht

Alfen 2023

6.355 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 » | Laatste
Henkie 1960
0
Ja,dat is waar,daar heeft Bezint gelijk in,had ik het maar gedaan ,iets om te onthouden.
Procestechnoloog Energiecentrale
1
quote:

Jochie1962 schreef op 4 december 2023 13:29:

[...]

Haha, ja, inderdaad, en dáár gaat het om.

Dat hele groene-energie-gedoe zit een beetje in een dipje. Ook de groene ETF's lopen al neerwaarts sinds sept.2022 (net als alfen).

Overigens doet Alfen het vandaag best aardig !
Groene energie is een stempel van linkse politici. 'groen' etc. voor battterijen worden er gigantische mijnen lithium, cobalt en andere metalen gebouwd om deze accu's te maken. dit is zeer slecht voor het millieu. het positieve is dat de olie aan het opraken is en daardoor steeds duurder en ontoegangkelijker. Dit maakt europa kwetsbaar omdat alle olie en gas uit de zandbak komt of uit USA/rusland. europa zet daarom vol in op klimaat en energietransitie op basis van klimaat. het mooie van hernieuwbare energie is dat er innovaties zijn in de technologie die veel verder kunnen groeien dan de schaarste in olie en gas. het is nu nog duurder dan fossiel maar dit zal een kruispunt bereiken. dit is ook zo geweest voor auto's tesla heeft dit gebroken en iedere auto bouwer is gedwongen nu meegegaan. het gaat niet om de groene energietransitie.... het gaat om geld zoals altijd.. gelukkig is de energietransitie zowel financieel als op recycle en duurzaamheidsgebied een voortuitgang of je nou geloof in klimaat, stikstof of niet.
Drieklezoor
0
Henkie 1960
0
6 december,nieuw bericht lees:Yahoo/Alfen.Wie denkt uit te kunnen leggen,wat er mogelijk met de koers van de aandelen gebeuren gaat.
Lor3032
1
quote:

Henkie 1960 schreef op 6 december 2023 15:53:

6 december,nieuw bericht lees:Yahoo/Alfen.Wie denkt uit te kunnen leggen,wat er mogelijk met de koers van de aandelen gebeuren gaat.
Je zou het iedereen makkelijker maken als je een web link plaatst van het bericht / pagina
Jochie1962
1
quote:

Henkie 1960 schreef op 6 december 2023 15:53:

Yahoo/Alfen.Wie denkt uit te kunnen leggen,wat er mogelijk met de koers van de aandelen gebeuren gaat.
Ik denk dat uit te kunnen leggen.

Weet je, die koers gaat OF omhoog .... OF omlaag. En anders blijft ie ongewijzigd.
robvld
2
Institutionele beleggers kunnen ernstige stappen ondernemen nadat de laatste daling van 5,0% van Alfen NV (AMS:ALFEN) de verliezen van een jaar heeft vergroot
redactieteam@simplywallst.com (Simply Wall St)

Belangrijkste inzichten
Een aanzienlijk hoog institutioneel eigendom impliceert dat de aandelenkoers van Alfen gevoelig is voor hun handelsactiviteiten

50% van het bedrijf is in handen van de twintig grootste aandeelhouders

Door gegevens uit analistenprognoses en eigendomsonderzoek te gebruiken, kan men de toekomstige prestaties van een bedrijf beter beoordelen

Iedere investeerder in Alfen NV ( AMS:ALFEN ) moet zich bewust zijn van de machtigste aandeelhoudersgroepen. We kunnen zien dat instellingen het leeuwendeel van het bedrijf bezitten, met 65% eigendom. Met andere woorden: de groep heeft te maken met het maximale opwaartse potentieel (of het neerwaartse risico).

Als gevolg hiervan leden institutionele beleggers vorige week de grootste verliezen, nadat de marktkapitalisatie met € 50 miljoen daalde. Deze groep investeerders zou zich vooral zorgen kunnen maken over het huidige verlies, wat bijdraagt ??aan een verlies over een jaar van 52% voor de aandeelhouders. Instellingen of ‘liquiditeitsverschaffers’ controleren grote sommen geld en daarom hebben dit soort beleggers doorgaans veel invloed op de koersbewegingen van aandelen. Als de zwakte van de aandelenkoers van Alfen aanhoudt, kunnen institutionele beleggers zich dus genoodzaakt voelen de aandelen te verkopen, wat misschien niet ideaal is voor individuele beleggers.

Laten we dieper ingaan op elk type eigenaar van Alfen, te beginnen met het onderstaande diagram.

Bekijk onze nieuwste analyse voor Alfen

eigendomsverdeling
Wat vertelt het institutionele eigendom ons over Alfen?
Institutionele beleggers vergelijken doorgaans hun eigen rendement met het rendement van een algemeen gevolgde index. Over het algemeen overwegen ze dus om grotere bedrijven te kopen die zijn opgenomen in de relevante benchmarkindex.

Zoals u kunt zien, hebben institutionele beleggers een behoorlijk aandeel in Alfen. Dit duidt op enige geloofwaardigheid bij professionele beleggers. Maar we kunnen niet alleen op dat feit vertrouwen, aangezien instellingen soms slechte investeringen doen, net als iedereen. Als meerdere instellingen tegelijkertijd hun visie op een aandeel veranderen, kun je de aandelenkoers snel zien dalen. Het is daarom de moeite waard om hieronder de winstgeschiedenis van Alfen te bekijken. Natuurlijk is de toekomst waar het echt om gaat.

winst-en-omzetgroei
Beleggers moeten er rekening mee houden dat instellingen feitelijk meer dan de helft van het bedrijf bezitten, zodat zij gezamenlijk aanzienlijke macht kunnen uitoefenen. Alfen is geen eigendom van hedgefondsen. Capital Research and Management Company is momenteel de grootste aandeelhouder, met 6,2% van de uitstaande aandelen. Ter vergelijking: de tweede en derde grootste aandeelhouders bezitten ongeveer 4,2% en 3,9% van de aandelen.

Na wat meer onderzoek kwamen we erachter dat de top 20 het gecombineerde eigendom van 50% van het bedrijf heeft, wat erop wijst dat geen enkele aandeelhouder significante controle over het bedrijf heeft.

Hoewel het zinvol is om institutionele eigendomsgegevens van een bedrijf te bestuderen, is het ook zinvol om de sentimenten van analisten te bestuderen om te weten welke kant de wind op waait. Er is een redelijk aantal analisten die de aandelen volgen, dus het kan nuttig zijn om hun totale visie op de toekomst te kennen.

Insider-eigendom van Alfen
De definitie van een insider kan per land enigszins verschillen, maar leden van de raad van bestuur tellen altijd mee. Het management van het bedrijf leidt het bedrijf, maar de CEO zal verantwoording afleggen aan het bestuur, zelfs als hij of zij daar lid van is.

Eigendom van insiders is positief als het aangeeft dat het leiderschap denkt als de echte eigenaren van het bedrijf. Een hoog insider-eigendom kan echter ook enorme macht geven aan een kleine groep binnen het bedrijf. Dit kan in sommige omstandigheden negatief zijn.

Uit onze meest recente gegevens blijkt dat insiders minder dan 1% van Alfen NV bezitten. Het is een groot bedrijf, dus zelfs een klein proportioneel belang kan afstemming creëren tussen het bestuur en de aandeelhouders. In dit geval bezitten insiders voor € 5,1 miljoen aan aandelen. Recente aan- en verkopen zijn ongetwijfeld net zo belangrijk om te overwegen. U kunt hier klikken om te zien of insiders hebben gekocht of verkocht.

Algemeen publiek eigendom
Het grote publiek – inclusief particuliere beleggers – bezit een belang van 34% in het bedrijf en kan daarom niet gemakkelijk worden genegeerd. Hoewel deze omvang van het eigendom misschien niet voldoende is om een ??beleidsbeslissing in hun voordeel te beïnvloeden, kunnen ze nog steeds een collectieve impact hebben op het bedrijfsbeleid.
Sven Magnus C.
0
Grappig verhaal - AI heeft nog een lange weg te gaan.

Wel een goede tip om eens naar het lijstje van long partijen te kijken.

21 meldingen in een maand- ik geloof niet zo in het verhaal dat GS, BofA, UBS, SCWF "nerveuze institutionele beleggers" zijn
Sven Magnus C.
0
quote:

Lor3032 schreef op 6 december 2023 18:26:

Gisteren weer uitbreiding van de shorts tot boven de 9%.
Of andersom, weer 0,74% opgezogen door "nerveuze institutionele beleggers" die in hun maag zitten met 5% long/3% bruto short posities. Of domme particulieren die niets van paarse lijntje begrijpen.

Geen fonds om naakt short op te zitten - of een slechte exit strategie te hebben
Surveiver
0
Mooie PLUS
Gister ook al
Maar toch nam de short toe
Ik snap het niet of misschien toch wel
Instituonele grote partijen bouwen belang op
Jochie1962
0
quote:

Sven Magnus C. schreef op 7 december 2023 11:37:

[...]

Of andersom, weer 0,74% opgezogen door "nerveuze institutionele beleggers" die in hun maag zitten met 5% long/3% bruto short posities. Of domme particulieren die niets van paarse lijntje begrijpen.

Geen fonds om naakt short op te zitten - of een slechte exit strategie te hebben
Jij zult het allemaal dan wel weten, maar tóch zitten er 24 'domme' partijen gigantisch short tegen de huidige lage prijs.

Ach, misschien kun je ze even bellen en uit de droom helpen.

En, o ja, de huidige koers is nog steeds onder dat dwaze paarse lijntje .... :-)
Sven Magnus C.
0
quote:

Jochie1962 schreef op 7 december 2023 14:33:

[...]

Jij zult het allemaal dan wel weten, maar tóch zitten er 24 'domme' partijen gigantisch short tegen de huidige lage prijs.

Ach, misschien kun je ze even bellen en uit de droom helpen.

En, o ja, de huidige koers is nog steeds onder dat dwaze paarse lijntje .... :-)
Het is allemaal niet zo ingewikkeld - Als Goldman Sachs 5% long/3% short speelt - zul je een beeld moeten hebben van welk spel ze spelen.
Jochie1962
0
quote:

Sven Magnus C. schreef op 7 december 2023 15:39:

[...]

Het is allemaal niet zo ingewikkeld - Als Goldman Sachs 5% long/3% short speelt - zul je een beeld moeten hebben van welk spel ze spelen.
Ik: "Beste ChatGPT, als een belegger 5% long gaat op aandeel X en tegelijkertijd 3% short gaat op dat aandeel X, welk spel wordt er dan gespeeld?"

ChatGPT: "Als een belegger 5% long gaat op aandeel X en tegelijkertijd 3% short gaat op datzelfde aandeel X, wordt een zogenaamde "netto long" positie ingenomen. De netto long positie wordt berekend door het percentage van de long positie te verminderen met het percentage van de short positie. In dit geval zou de netto long positie 2% zijn (5% - 3%).

Een netto long positie betekent dat de belegger over het algemeen positief is ten aanzien van het koerspotentieel van aandeel X, omdat de long positie groter is dan de short positie. Het doel kan zijn om te profiteren van een verwachte stijging in de waarde van aandeel X.

Het behouden van een netto long positie betekent echter niet dat er geen risico is, aangezien de waarde van aandeel X nog steeds kan dalen. Het is een manier om een positieve verwachting over een aandeel uit te drukken, maar met enige mate van risicobeheer door een deel van de positie short te gaan. Het exacte spel hangt af van de redenering en strategie van de belegger, die gebaseerd kunnen zijn op analyses van marktomstandigheden, verwachte prijsbewegingen, of andere factoren."

===

Ik: "Sven Magnus heeft gelijk, wat nu?"

ChatGPT: "Helaas heb ik geen specifieke informatie over wie Sven Magnus is en waar je naar verwijst. Als Sven Magnus een publiek figuur is, een auteur, een expert in een bepaald vakgebied, of een personage in een specifieke context, zou het handig zijn om meer details te verstrekken, zodat ik je vraag nauwkeuriger kan beantwoorden.

In algemene zin, als iemand 'gelijk heeft' of niet, hangt dat af van het specifieke onderwerp, de context en de argumenten die worden aangevoerd. Het kan nuttig zijn om de beweringen of standpunten van Sven Magnus te onderzoeken, te evalueren en te vergelijken met andere informatiebronnen voordat je een conclusie trekt."

Inderdaad zeg, effe natrekken dat jochie ....
Sven Magnus C.
0
En.. heeft Chat GPT je geholpen om beter te begrijpen hoe Goldman Sachs het spel speelt bij alfen?

Om je te helpen evalueren:

De koers van Vonovia staat vandaag 26,70. Scan het forum eens door vanaf het begin om de context mee te pakken van de stukjes die ik schrijf. Let dan vooral op wat, en wanneer, ik iets schrijf over de maart expiratie jl, en december exp as.

Mag je allemaal negeren. Heb je in ieder geval hard gelachen om de knul die 500.000 optie contracten "peanuts" vindt. En het schrijven van 1 put voor 39 euro vermeldenswaard vindt.

Leve Chat GPT..daar is zeker een markt voor.
Jochie1962
0
Zie bijlage, dat is hoe 'Chartmill' denkt over Alfen .... quite expensive .... hmmmm
Bijlage:
Fender bass
0
Die goedkope(re) ev komt er aan.

www.breakingthenews.net/news/details/...

VW, Renault reportedly working on EV priced under €20,000
december 08, 2023 04:31p.m. CET
Volkswagen AG is seeking partners to develop an affordable electric car priced under €20,000, including French vehicle manufacturer Renault, as Handelsblatt reported on Friday citing familiar sources with the matter.

The conversations between both carmaker giants are apparently "at a very early stage" according to the sources. Both companies are in search of developing a battery-powered vehicle that is affordable for the majority of customers and aiming for an annual production of 200,000 to 250,000 vehicles.

In March, Volkswagen Group's Audi AG announced its plan to introduce more than ten EVs by 2025.

KEYWORDS:
AUTO INDUSTRY | ELECTRIC VEHICLES | RENAULT | VOLKSWAGEN

Baha Breaking News (BBN) / AC
Jochie1962
0
quote:

Fender bass schreef op 8 december 2023 17:08:

Die goedkope(re) ev komt er aan.

www.breakingthenews.net/news/details/...

VW, Renault reportedly working on EV priced under €20,000
december 08, 2023 04:31p.m. CET
Volkswagen AG is seeking partners to develop an affordable electric car priced under €20,000, including French vehicle manufacturer Renault, as Handelsblatt reported on Friday citing familiar sources with the matter.

The conversations between both carmaker giants are apparently "at a very early stage" according to the sources. Both companies are in search of developing a battery-powered vehicle that is affordable for the majority of customers and aiming for an annual production of 200,000 to 250,000 vehicles.

In March, Volkswagen Group's Audi AG announced its plan to introduce more than ten EVs by 2025.

KEYWORDS:
AUTO INDUSTRY | ELECTRIC VEHICLES | RENAULT | VOLKSWAGEN

Baha Breaking News (BBN) / AC
Onder de 20.000, nou, een beetje thuisaccu is al duurder.

Zal wel een exemplaar op knoopcellen worden .... nou ja .... als er maar een kratje bier in past.
Fender bass
0
quote:

Jochie1962 schreef op 8 december 2023 17:17:

[...]

Onder de 20.000, nou, een beetje thuisaccu is al duurder.

Zal wel een exemplaar op knoopcellen worden .... nou ja .... als er maar een kratje bier in past.
De thuisaccu is duur omdat de early adaptors de ontwikkelingskosten betalen.
Schaalvergroting is hier de kern. VW en Renault hebben wat in te halen.
Ik ben er blij mee, ik heb een flinke positie in VW tegen een gak van 121 euro.
6.355 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 39,150
Verschil +0,650 (+1,69%)
Hoog 40,440
Laag 38,300
Volume 185.444
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 258.420

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront