Alfen « Terug naar discussie overzicht

Alfen 2023

6.355 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
Tallestxxl
0
Ik heb Chat-GPT aan het werk gezet en die heeft de "ronkende marketingtaal" weggeknipt en komt met deze analyse. vooral de laatste twee paragrafen geven een positief beeld met de nodige waarschuwingen.
ChatGPT In the role of stock analyst please review this press release.

As a stock analyst, reviewing Alfen's Q3 2023 press release reveals several key insights:

Revenue Growth and EBITDA Improvement

Alfen reported a significant 11% revenue growth in Q3 2023 compared to Q3 2022, reaching €136.4 million. This is a positive indicator of the company's expanding market presence and successful sales strategies.
The adjusted EBITDA of €17.3 million, while lower than Q3 2022, shows a strong improvement from Q2 2023. This suggests effective operational leverage, particularly in Smart Grid Solutions and Energy Storage Systems.
Segment Performance

Energy Storage Systems: This segment exhibited remarkable growth, tripling its revenues from the same period last year. Alfen's expectation to grow this line by at least 40% in 2024 is promising, signaling strong market demand and operational efficiency.
Smart Grid Solutions: With a 41% revenue increase compared to the previous year, this segment shows robust growth. The expected 20% growth in 2024 and the construction of a new facility signal ongoing expansion and capability enhancement.
EV Charging: Despite a decline in revenue due to market destocking, there's an anticipation of revenue increase in the following quarters. This segment's forecast to grow by 15-20% in 2024 reflects recovery and market optimism.
Gross Margin and Cash Flow

A gross margin of 29.4% indicates a slight decrease from the previous year but an improvement from the preceding quarter. This variation is attributed to changes in the business line mix.
The positive development in free cash flow to €17.3m in Q3 2023 is a strong indicator of healthy financial management and operational efficiency.
Outlook and Strategy

Alfen reiterates its full-year revenue outlook of €490-520 million, underlining confidence in its business strategy.
The focus on expanding market share in Europe, especially in Energy Storage Systems and Smart Grid Solutions, aligns with the broader market trends towards sustainable energy solutions.
The change in CFO could bring new strategic insights, although such transitions can also introduce some uncertainty.
Market Position and Risks

Alfen's diversified portfolio in Energy Storage, Smart Grid, and EV Charging positions it well in the rapidly evolving energy market.
The reliance on project execution and component allocation in Energy Storage introduces a degree of risk, particularly given global supply chain uncertainties.
In EV Charging, the end of destocking and new orders indicate a potential rebound, but market conditions remain a variable.
Overall Impression
Alfen's Q3 2023 performance showcases resilience and strategic growth, particularly in Energy Storage and Smart Grid Solutions. The company's ability to navigate market challenges in EV Charging, combined with its overall financial health and optimistic outlook for 2024, paints a positive picture for investors. However, the changing market dynamics and external factors such as supply chain issues should be monitored for potential impacts.
even serieus
0
Henkie…Henkie…wat zonde nou, je hebt je zelf gek gemaakt en bent een mooi voorbeeld van FUD.. die lagere marge heeft alles te maken met het voorfinancieren en voorsorteren op verdere groei door op tijd mensen aan te nemen ( Zie groei FTE) te investeren in R&D, voorraden te financieren bij leveranciers, en tot op bepaalde hoogte een additioneel pand neer te zetten etc..

Mooi lees net dat CHAT Gpt dezelfde analyse maakt als ik al deed.. al deed Chat het met wat meer tekst.

HOBBYMAN
0
quote:

Mailbox schreef op 12 november 2023 20:43:

[...]

De cijfers van Q2 waren bedroevend. Als deze cijfers niet beter waren geweest dan die van Q2 dan zou de koers morgen op 15 euro zijn gezet.
Ben jij misschien de Zwarte Ridder? Jouw commentaar lijkt er veel op.
Mailbox
0
Roeleveld praat alleen maar over omzet, dat vindt hij het belangrijkste. Een recordomzet voor Alfen, maar toch weer een flinke winstdaling. Gelukkig voor hem en zijn collega’s kan zijn salaris blijven worden betaald. Maar de cfo stapt op, mogelijk vreest hij dat hij dat hij volgend jaar moet inleveren als de winst en de marges maar blijven dalen.
Daexter
0
quote:

Mailbox schreef op 12 november 2023 20:43:

[...]

De cijfers van Q2 waren bedroevend. Als deze cijfers niet beter waren geweest dan die van Q2 dan zou de koers morgen op 15 euro zijn gezet.
Klopt, maar jij en bezint zaten toch wel op de toer dat q3 zeker niet beter zou zijn dan q2, dat is toch wel serieus het geval.

Ik ben geen profeet, vandaar mijn post +35% of -35% maandag.

Het laatste lijkt me zeer onwaarschijnlijk op huidig nieuws. Het eerste behoort toch wel tot een serieuze mogelijkheid. Zeker als er een shorter is die eieren voor zijn geld kiest. Maar een negatieve koersreactie sluit ik zeker ook niet uit als een shorter nog even blufpoker speelt en alles op alles zet om zelf zijn winst te maximaliseren. In dat geval koop ik nog eens bij. Gaan we omhoog dan kijk ik morgen vrij snel tegen break even investering aan die de komende jaren goed zal renderen
Mailbox
0
quote:

HOBBYMAN schreef op 12 november 2023 20:48:

[...]

Ben jij misschien de Zwarte Ridder? Jouw commentaar lijkt er veel op.
Nee, dat ben ik niet. Maar ik ben teleurgesteld in de cijfers. Het is de zoveelste keer dat het tegenvalt bij Alfen. De directie is keer op keer optimistisch, maar maakt de verwachtingen van zijn aandeelhouders niet waar. Ze gaan in Londen een presentatie voor analisten houden en komen een week later met soepcijfers. Je kunt totaal niet opaan van de uitspraken van de Alfen directie. Ik vrees dat de Zwarte Ridder het nog een stukje zwarter ziet dan ik.
Maar ik kan me niet voorstellen dat de beurs hier morgen euforisch op gaat reageren.
Lor3032
0
quote:

Mailbox schreef op 12 november 2023 20:51:

Roeleveld praat alleen maar over omzet, dat vindt hij het belangrijkste. Een recordomzet voor Alfen, maar toch weer een flinke winstdaling. Gelukkig voor hem en zijn collega’s kan zijn salaris blijven worden betaald. Maar de cfo stapt op, mogelijk vreest hij dat hij dat hij volgend jaar moet inleveren als de winst en de marges maar blijven dalen.
Ga jij nu paniek zaaien waar het niet is?
Goudmijn64
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen persoonlijke vetes uit te vechten, een aantal berichten is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
MWSACC
0
Iemand een idee wat de verschillen zijn van de verwachtingen van analisten? Kan het nergens vinden.
Procestechnoloog Energiecentrale
0
Met een winst van 17 miljoen in een kwartaal kun je zeggen dat als je dit over het gehele jaar uit zou smeren dat je dan 68 miljoen winst zou maken in een jaar. de cap is 770 miljoen. Je komt dan op een koers/winst van 11.32 uit.
De cijfers zijn naar de goede kant gedraaid. Er is verbetering te zien. alleen de laadpalen valt tegen.

Een koers/winst van 11.32 is zwaar ondergewardeerd voor een groeibedrijf. ik verwacht daarom morgen een flinke pomper.
wiegveld
0
FD is ook tevreden/blij en terecht!

20:43
Vraag naar energieopslag stuwt omzet Alfen 

Pieter Lalkens
Alfen, producent van laadpalen, batterijsystemen en transformatoren, heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van de stijgende vraag naar systemen voor energieopslag en voor netwerkoplossingen. In de divisie die laadpalen produceert waren de resultaten zoals verwacht lager dan een jaar geleden.
Uit zondagavond bekendgemaakte resultaten blijkt dat de omzet van het bedrijf uit Almere in het derde kwartaal uitkwam op €136,4 mln, 11% meer dan een jaar eerder in dezelfde periode. Alfen spreekt over een recordkwartaal.
De omzet is aanmerkelijk beter dan de door persbureau Bloomberg gepolste analisten hadden verwacht. Zij waren uitgegaan van een omzet van €121,8 mln. Ook het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) viel met €17,3 mln hoger uit dan gedacht (€10,4 mln), maar was nog wel lager dan vorig jaar in dezelfde periode (€24,5 mln).
De divisie die batterijsystemen produceert boekte een omzet van €51,5 mln, bijna drie keer zoveel als vorig jaar in het derde kwartaal. Ook in de systemen voor slimme stroomnetwerken, waaronder transformatorstations vallen, steeg de omzet (met 41% naar €35,5 mln).
Laadpalen nog lager
Het bedrijf uit Almere kampt zoals verwacht nog wel met een lagere vraag naar laadpalen voor elektrische auto’s. Klanten van Alfen bouwen eerst hun voorraden af alvorens nieuwe laadstations te kopen. De omzet bij dit onderdeel viel terug met 51% naar €34,9 mln. Volgens Alfen zijn er wel eerste tekenen dat klanten nieuwe orders plaatsen, zij het op een lager niveau dan eerder.
Door de druk op de verkopen moest Alfen kortingen verlenen op de laadstations, wat tot margedruk leidt. In het derde kwartaal kwam de ebitdamarge (als percentage van de omzet) uit op 12,7%. Dat is aanmerkelijk minder dan vorig jaar (19,9%) maar beter dan in het tweede kwartaal (7,6%).
Alfen verwacht dat de activiteiten voor batterijopslag en stroomnetwerken in 2023 zullen blijven groeien. Het bedrijf blijft bij de prognose dat de omzet over heel 2023 zal uitkomen tussen €490 mln en €520 mln.
Lees

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1496152/vraag-naa...
Henkie 1960
1
De laadpalen valt tegen en dat was de winst,de marges op transformator huisjes?Maar goed voor de zittende aandeelhouders hoop ik dat morgenavond de koers groen is.
MWSACC
0
quote:

Energie technoloog gascentrale schreef op 12 november 2023 21:20:

Met een winst van 17 miljoen in een kwartaal kun je zeggen dat als je dit over het gehele jaar uit zou smeren dat je dan 68 miljoen winst zou maken in een jaar. de cap is 770 miljoen. Je komt dan op een koers/winst van 11.32 uit.
De cijfers zijn naar de goede kant gedraaid. Er is verbetering te zien. alleen de laadpalen valt tegen.

Een koers/winst van 11.32 is zwaar ondergewardeerd voor een groeibedrijf. ik verwacht daarom morgen een flinke pomper.
Jij hebt het over ebitda ipv nettowinst volgens mij
Procestechnoloog Energiecentrale
0
quote:

Energie technoloog gascentrale schreef op 12 november 2023 21:20:

Met een winst van 17 miljoen in een kwartaal kun je zeggen dat als je dit over het gehele jaar uit zou smeren dat je dan 68 miljoen winst zou maken in een jaar. de cap is 770 miljoen. Je komt dan op een koers/winst van 11.32 uit.
De cijfers zijn naar de goede kant gedraaid. Er is verbetering te zien. alleen de laadpalen valt tegen.

Een koers/winst van 11.32 is zwaar ondergewardeerd voor een groeibedrijf. ik verwacht daarom morgen een flinke pomper.
het is zelfs 17.3 miljoen dus dan komt je op 69.2 mil en een k/w van 11.12
Bij een k/w van 20 zou je dan op eu 63.76 komen

Ik zou minstens een K/W van 20 verwachten.

Nu Prijs 35.45 K/W 11.12
consevatief traget Prijs 63.75 K/W 20
gem Traget 2 Prijs 79.70 K/W 25
hoog Target 3 Prijs 95.63 K/W 30
overpriced target Prijs range 111.57 - 127.25 K/W 35-40

zoiets verwacht ik
Procestechnoloog Energiecentrale
0
quote:

MWSACC schreef op 12 november 2023 21:34:

[...]

Jij hebt het over ebitda ipv nettowinst volgens mij
ik zal t even checken idd vind het wat verwarrend ik las verschillende dingen.
MWSACC
0
quote:

Energie technoloog gascentrale schreef op 12 november 2023 21:38:

[...]

het is zelfs 17.3 miljoen dus dan komt je op 69.2 mil en een k/w van 11.12
Bij een k/w van 20 zou je dan op eu 63.76 komen

Ik zou minstens een K/W van 20 verwachten.

Nu Prijs 35.45 K/W 11.12
consevatief traget Prijs 63.75 K/W 20
gem Traget 2 Prijs 79.70 K/W 25
hoog Target 3 Prijs 95.63 K/W 30
overpriced target Prijs range 111.57 - 127.25 K/W 35-40

zoiets verwacht ik
Dat is koers/ebitda waar je het over hebt, dat is een heel ander verhaal. Nettowinst zal misschien eens rond 40 miljoen uit kunnen komen.
6.355 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 41,050
Verschil +5,280 (+14,76%)
Hoog 41,210
Laag 38,500
Volume 808.300
Volume gemiddeld 279.899
Volume gisteren 319.367

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront