PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL - November 2023

751 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
SEVA_
1
quote:

prinszicht schreef op 7 november 2023 16:00:

Gaat Marc nu wachten tot morgen voor definitieve genadeklap? Vooraf gaf ik aan, bij zijn laatste koopadvies, wacht tot de cijfers. Dan past hij het koersdoel aan, lees ing, en gaan we van de kooplijst. Ik ben zo benieuwd?
Respect dat je nog steeds in het aandeel zit. Ik hoorde Pim op BNR (gelukkig in het Nederlands), helaas nog steeds hetzelfde liedje.
Hernia
1
ING koersdoel op 13 september was € 2,50 en wanneer komen zij met een aanpassing en een reactie. Toegeven dat ze het fout hadden, doen analisten nooit. Erg benieuwd met wat voor verhaal ze nu weer komen. Advies was vrij vers, nog geen 7 weken geleden. Zou ING nu met een andere analist komen?
HJ deTuinman
5
Ik heb nog steeds aandelen, maar ben in de verste verte niet van plan om mijn belang uit te breiden. Ik leg ze maar op de plank voor de lange termijn (5-10 jaar). Zolang het huidige bestuur (nog) niet is opgestapt, dan beleg ik niet meer in dit baggeraandeel.
Verhagen c.s. moeten eerst maar eens bij de politiek gaan lobbyen om de postbezorging terug te brengen naar 2 of hooguit 3 dagen. Dat kan tegenwoordig makkelijk, maar wij blijven maar in het duister gehuld... Wat zijn nu de opties voor PNL om het tij te keren? De politiek wil het minimum loon verhogen, maar wordt er blijkbaar niet op gewezen dat dit funest is voor de allergrootste werkgever van Nederland! Dat kost PNL een enorme berg geld en daar valt volgens de huidige Postwet niet tegenop te bezuinigen.
Teruglopende inkomsten uit de pakkettendivisie is logisch, gezien de inflatie.. Maar een DHL pakt m.i. momenteel veel marktaandeel van PNL af en wat gaan ze daaraan doen?
Ik wacht rustig af totdat PNL aan de rand van de afgrond staat en hoop dan op ingrijpen van de politiek óf een afsplitsing van pakketpost en mail.. Dan kan de pakketdivisie aan DHL worden verkocht en geven we Mail aan de Roverheid terug. Dat mag dan van de beurs en dan kunnen de weinige briefjes met overheidssubsidie alsnog worden bezorgd..
Surveiver
3
Het is ongelofelijk dat zo een verschrikkelijk slechte CEO als Verhagen gewoon blijft zitten...Ze heeft er in al die jaren werkelijk helemaal niets van gebakken en 100.000en mensen de vernieling in geholpen op financieel en geestelijk vlak...een ieder van ons op dit forum zou het bedrijf beter leiden
Hernia
0
quote:

Surveiver schreef op 7 november 2023 20:01:

Het is ongelofelijk dat zo een verschrikkelijk slechte CEO als Verhagen gewoon blijft zitten...Ze heeft er in al die jaren werkelijk helemaal niets van gebakken en 100.000en mensen de vernieling in geholpen op financieel en geestelijk vlak...een ieder van ons op dit forum zou het bedrijf beter leiden
Overname op € 5,75 tegengehouden, omdat op eigen kracht meer bereikt kan worden!
max2
0
quote:

perry1 schreef op 7 november 2023 14:48:

Nog even en laagste koers dit jaar
Nog even en we staan op de laagste koers ooit.
max2
1
quote:

JBL_0123 schreef op 7 november 2023 15:55:

Wanneer volgt het bericht waarin Herna haar ontslag aankondigt?
En dan zeker nog enkele miljoenen mee als vertrekvergoeding
hvasd2
0
quote:

ODracing schreef op 7 november 2023 17:31:

Ik blijf het toch ook bizar vinden dat ik niemand dit echt heb horen voorspellen en dat zo'n ING-analist hiermee wegkomt. Hoe ver kan je er naast zitten en verantwoordelijkheid???

Waar kwam dan toch die 2,22 Euro koers vandaan?
hvasd2
0
quote:

perry1 schreef op 7 november 2023 19:31:

75 cent er af in korte tijd tis wat
Tja dat krijg je met aandelen maar niet met opties vanwege die tijdsfactor.
Kojo
0
Nu ik er eens bij stil sta, vroeger zag ik in de Vlaanderen (Oost en West) veel vaker wagens van Post.nl. Nu is dat mijn inziens een pak minder. Zou dit zich vertalen in aparte cijfers voor België?
hvasd2
0
quote:

Kojo schreef op 7 november 2023 20:54:

Nu ik er eens bij stil sta, vroeger zag ik in de Vlaanderen (Oost en West) veel vaker wagens van Post.nl. Nu is dat mijn inziens een pak minder. Zou dit zich vertalen in aparte cijfers voor België?
Is het Kojo of Klojo ?
postnl, wie maakt ze wat
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
hvasd2
0
quote:

postnl, wie maakt ze wat schreef op 7 november 2023 21:25:

Geen aandeel wat zo extreem wordt afgestraft dan Post. Eerst dat mooie geintje van de ING. 2,50. Dan een binnenskamers analisten overlegje met ING en Post. Kennelijk was de ING te enthousiast, of hadden ze de CEO ( a € 676.639 exclusief een bonus van € 452.281. Het pensioen van de CEO is € 45.565.) niet goed begrepen? Vervolgens uit het niets ging de koers onderuit. Vervolgens de cijfers. Ik kan er alleen maar met verbazing naar kijken. Nederland is echt een van de meest corruote landen ter wereld. De AFM zit met zijn duim in zijn mond of hun vingers in hun reet. Dus daar hoef je ook niets van te verwachten. En het kan dus gewoon. En een ieder die met een reëel en logische uitleg komt, is gewoon bullshit. Hier worden spelletjes gespeeld over de ruggen van de aandeelhouders. En ik snap het is een kut bedrijf met een dito management. Maar goed, gewoon een jaar verliezen. Klaar.
U heeft veel aandelen ben ik bang
prinszicht
1
quote:

hvasd2 schreef op 7 november 2023 21:38:

[...]
U heeft veel aandelen ben ik bang
Tis een andere trom waarop geslagen wordt. Het was een loftrompet met het oog op 3 euro. Wat ik natuurlijk had aangemoedigd. Maar de frustratie neemt de overhand en dat doet de mens geen goed. En in het kern van het betoog, schuilt een vorm van waarheid. Helemaal nu ing er het zwijgen toe doet. Ook daar komt verandering in en sta nou niet te kijken als blijkt wat ik zeg. Dat heet legacy en zit ingebakken in de genen van deze bank. Die onze ceo ook een centje toeschuift voor bewezen diensten. Al jaren wordt er tegen geageerd. Maar met de baas valt niet te sollen. Die stuurt pimmetje naar bnr om uit te leggen dat grote klanten steeds groter worden ten koste van kleine webshops. Iets waar hun grootste klant, bol zonder com, al jaren mee bezig is. Die geven logistiek gratis weg en laten de kleine webshops tegen elkaar opbieden om de hoogste positie te verkrijgen op het platform. Waar ze dan ook iets aan verdienen. De strategie van Amazon waarbij eerder, ik geloof Fedex, het contract heeft opgezegd omdat er niets te verdienen viel.
Go Go Go !
2
Kent je het spreekwoord ... "Ik gun je een Herna" ?

Deze club wordt gerund als een overheidsinstantie. Heeft een beursnotering, maar is gewoon een verkapte overheidsinstantie. Herna is er neer gezet om na het vertrek van haar illustere voorganger rust in de tent te brengen. En het is haar gelukt ! Maar dan hebben we het over heel, heel veel jaren geleden. Als een onderneming of welke andere organisatie vervolgens door een transitie gaat (ook zo'n mooi overheidswoord) vergt dat ander leiderschap. Dan zit je taak er op en wanneer je het beste voor hebt met de onderneming/organisatie moet je wat anders gaan doen. Simpelweg omdat je skills niet hebt om er verder een succes van te maken. Is dat een schande ? Nee. Blijven zitten is namelijk het domste wat je de onderneming/organisatie aan kan doen.

Eens overheid, altijd overheid. De zuignappen aan de tentakels van de overheid zitten stevig vast aan PostNL. UPD en veranderende Postwet ? Wanneer de overheid echt had gewild was er al lang andere wetgeving geweest. Wie heeft zich daar 100 % voor moeten inzetten ? Drie maal raden. Maar met een riant inkomen zit je aan een gouden ketting. Het is primair aan de aandeelhouders en secundair de RvC om de gouden ketting, indien gewenst, door te knippen.

Geheel conform werkwijze van veel politici (in dit geval beschikt de CEO van PostNL over de juiste skills) is zij de laatste jaren al bezig haar netwerk verder te gebruiken en steekt zij haar tentakels uit naar iedereen die haar kan helpen naar de volgende job.

De vraag is ... wie heeft en gebruikt de betonschaar en gunt Herna een volgende kans ?
hvasd2
0
quote:

Jeffryv schreef op 7 november 2023 22:58:

Zijn we al overgenomen?
Had PostNl TNT nog maar dan was er nog wat wisselgeld.
Xxxx
1
Ik blijf dit aandeel volgen omdat het me door de hele gang van zaken ( terug van 5 euro naar pakweg 2 euro) een bak geld heeft gekost toen ik uiteindelijk alles heb verkocht en die frustratie nog steeds diep zit. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat dit management al jaren toegestaan wordt om er een puinhoop van te maken . Er is gewoon niemand maar ook helaas niets wat we hier tegen kunnen doen, als aandeelhouders staan we machteloos waarbij ik ook de rol van de grootaandeelhouders absoluut niet begrijp. Die worden toch ook getroffen door dit beleid. Wat zit hier dan achter . De hele gang van zaken geeft een enorm machteloos gevoel omdat je niet de vinger er achter krijgt om noodzakelijke maatregelen te laten nemen. Ik ben er van overtuigd dat tzt een aantal partijen geconfronteerd zullen worden over de gang van zaken in dit bedrijf maar dan hebben zij hun zakken al gevuld .
751 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:35
Koers 1,219
Verschil -0,046 (-3,64%)
Hoog 1,268
Laag 1,212
Volume 3.164.913
Volume gemiddeld 2.093.760
Volume gisteren 2.469.382

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront