ASMI « Terug naar discussie overzicht

ASMI 2023

3.451 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 » | Laatste
voda
1
Sectornieuws:

Halfgeleiders spelen een steeds belangrijkere rol binnen alternatieve-energiefondsen
Door Ronald van Genderen op 31 oktober 2023 11:30 | Views: 609

Het toegenomen bewustzijn van de noodzaak om de klimaatverandering te bestrijden, levert veel beleggingskansen op. Sinds 2020 heeft dit geleid tot een enorme instroom in aandelenfondsen die beleggen in bedrijven die zich bezighouden met alternatieve energie.

De afgelopen tien jaar heeft de technologiesector, en dan vooral halfgeleiderbedrijven, aan belang gewonnen binnen de portefeuilles van dergelijke fondsen. De blootstelling per fonds kan echter aanzienlijk variëren en dat kan mogelijk tot zeer uiteenlopende prestaties leiden.

Het valt inmiddels niet meer te ontkennen dat de wereld af moet stappen van het gebruik van fossiele brandstoffen om klimaatverandering een halt toe te roepen. De vereiste decarbonisatie van de wereldeconomie is een risico voor veel bedrijven, met name als ze betrokken zijn bij de productie van fossiele brandstoffen of daar sterk afhankelijk van zijn voor het voorzien in hun energiebehoefte.

De andere kant van de medaille wordt gevormd door de kansen voor bedrijven die oplossingen bieden voor de overstap naar duurzamere en schonere energiebronnen.

Deze energietransitie is de afgelopen jaren in een stroomversnelling terechtgekomen. In juni 2023 publiceerde het Internationaal Energieagentschap een rapport waarin stond dat regeringen sinds 2020 1,34 biljoen dollar hebben toegewezen aan steun voor investeringen in schone energie. Dit impliceert een groei van 25%. Maar zelfs bij deze duizelingwekkende investeringsniveaus is het de vraag of de wereld op koers ligt om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius vergeleken met pre-industriële niveaus.

Alternatieve-energieaandelen populair
De kansen die de transitie biedt zijn niet onopgemerkt gebleven bij beleggers. Fondsen die in alternatieve-energiebedrijven beleggen hebben de afgelopen jaren een enorme toename van de vraag gezien. Morningstar groepeert dit soort fondsen in de categorie Aandelen Sector Alternatieve Energie. Jarenlang leidden de fondsen in deze categorie een min of meer zieltogend bestaan met een totaal beheerd vermogen dat tussen de 3 miljard en 5 miljard euro schommelde.

Dat veranderde in 2020, toen beleggers zich plotseling op alternatieve energiefondsen stortten en de netto-instroom dat jaar bijna de 13 miljard euro aantikte. Daarbij bleef het niet, want het jaar erop stroomde er nog eens 12 miljard euro aan nieuw beleggersgeld naar deze fondsen. De instroom nam daarna af, maar bleef wel positief. Per eind september 2023 bedragen de totale activa in de categorie 32 miljard euro, oftewel het achtvoudige van het niveau van drie en een half jaar geleden.

Van energie naar tech
In de loop van de tijd is het beleggingslandschap voor alternatieve-energiefondsen drastisch gewijzigd. Ongeveer tien jaar geleden lag de focus vooral op bedrijven actief in zonne- en windenergie, of op nutsbedrijven die stappen maakten met het uitfaseren van fossiele brandstoffen en deze vervingen door hernieuwbare energiebronnen. Gemiddeld genomen werd zelfs 10% van de portefeuille belegd in bedrijven in de energiesector, inclusief olie- en gasbedrijven. Inmiddels ligt die blootstelling op slechts 0,32%.

Technologiebedrijvenzijn intussen een steeds belangrijkere rol gaan spelen op het gebied van duurzame energie. De gemiddelde blootstelling aan de sector bedroeg in 2013 18,55%, maar tien jaar later hebben fondsen voor schone energie hun allocatie meer dan verdubbeld tot 37,27%.

Een groot deel van deze toenemende blootstelling houdt verband met de halfgeleiderindustrie, die in de fondsen verdrievoudigde naar 22,88%. Halfgeleiders spelen dan ook een cruciale rol in de energietransitie. Ze worden gebruikt in onder andere zonnepanelen, windturbines en elektrische voertuigen. Daarnaast zijn ze onmisbaar bij het efficiënter maken van elektriciteitsnetwerken, bij de opslag van hernieuwbare energie en bij het energiezuiniger maken van huizen en gebouwen.

Variabel aandeel chips
Niettemin verschilt de blootstelling aan de chipindustrie per fonds aanzienlijk. Aan de ene kant omdat fondsbeheerders niet eensgezind zijn over welke semiconductorbedrijven voor hun benadering voldoende pure blootstelling bieden aan het duurzame-energiethema. Anderzijds zien sommige beheerders een te hoge blootstelling aan de industrie als te risicovol.

Beleggers zullen zelf moeten bepalen welk soort blootstelling aan de chipindustrie zij wenselijk achten binnen hun alternatieve-energiefondsen. Ze moeten zich er dan ook van bewust zijn dat de verschillen in portefeuillesamenstelling tot uiteenlopende prestaties kunnen leiden.

Dat is bijvoorbeeld duidelijk af te lezen aan de recente prestaties van onder andere Polar Capital Smart Energy en RobecoSAM Smart Energy, die duidelijk tot het kamp behoren dat gelooft in de kansen voor semiconductorbedrijven. Het fonds van Polar Capital wordt beheerd door de zeer ervaren Thiemo Lang en richt zich op aanbieders van oplossingen die de elektrificatie van de mondiale energiesector mogelijk maken. Dat heeft hem in de afgelopen jaren steeds meer in de richting van de halfgeleiderindustrie geleid, die eind september 2023 ongeveer 43% van de portefeuille vertegenwoordigde.

Dat percentage ligt voor RobecoSAM Smart Energy met 35% iets lager, maar dat vertegenwoordigt nog altijd een flinke overweging in vergelijking met de concurrentie.

Verschil in rendement
Deze uitgesproken positionering is tot uiting gekomen in de rendementen over 2022 en het lopende jaar 2023. Vorig jaar was een uitzonderlijk zwak jaar voor aandelen in de chipindustrie en de MSCI Global Semiconductor-index daalde met ruim 30%. Dit liet zijn sporen na in de prestaties van de twee genoemde fondsen. Beide fondsen daalden met ruim 15%, terwijl categoriegenoten het verlies gemiddeld tot -11% wisten te beperken.

Over de eerste drie kwartalen van 2023 is dat beeld geheel anders. De chipindex steeg met 34% en de twee fondsen wisten daarvan te profiteren met een plus van 9% voor Polar Capital en een winst van 4% voor RobecoSAM. Vergelijkbare fondsen daarentegen liepen tegen een fiks verlies van -13% aan.

Ronald van Genderen, CFA is fondsanalist bij Morningstar Benelux

www.belegger.nl/column/783980/Halfgel...
Hernia
1
De aandelen van Advanced Micro Devices daalden met 4% in de aftermarket-handel na slechter dan verwachte verkoopvooruitzichten voor het vierde kwartaal van de chipfabrikant, wat vragen opriep over een langverwacht herstel voor de sector.

AMD, dat centrale verwerkingschips voor pc's maakt, naast een reeks grafische processors en kunstmatige-intelligentiechips, zei dat de omzet in het derde kwartaal met 4% is gestegen tot 5,8 miljard dollar en voorspelde een jaar-op-jaar stijging van ongeveer 9% in het afgelopen kwartaal. kwartaal van het jaar.
voda
2
Sectornieuws:

AMD lager na resultaten

Door ABM Financial News op dinsdag 31 oktober 2023
Views: 2.779

(ABM FN-Dow Jones) Advanced Micro Devices zag de koers dinsdag nabeurs met 5 procent dalen na de publicatie van sterke winstcijfers en een vlakke vooruitblik naar het vierde kwartaal.

Het Amerikaanse technologiebedrijf boekte een nettowinst van 299 miljoen dollar, of 18 dollarcent per aandeel, tegen 66 miljoen dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst steeg van 0,67 naar 0,70 dollar per aandeel. Analisten rekenden volgens FactSet vooraf gemiddeld op 0,68 dollar.

De omzet steeg van 5,57 miljard naar 5,80 miljard dollar, wat meer was dan de analistenverwachting van 5,70 miljard.

De omzet uit datacenters was 1,6 miljard dollar, gelijk aan een jaar eerder.
in het segment van system-on-chip-producten voor datacenters steeg de omzet 21 procent vergeleken met een kwartaal eerder.

De omzet in het klantensegment groeide 42 procent, dankzij sterke vraag naar mobiele Ryzen-processoren. Dit was ruim boven verwachting.

Outlook

Voor het vierde kwartaal rekent AMD op een omzet van 5,8 miljard tot 6,4 miljard dollar. Dit kwam overeen met de analistenconsensus. De aangepaste brutomarge zou moeten stijgen van 51 procent in het derde kwartaal naar 51,5 procent in het vierde.

Bron: ABM Financial News
Hernia
0
AMD stijgt hard. Voor 2024 zijn de verwachtingen flink verhoogd. Ze hebben een AI chip voor de cloud en dataindustrie en de verwachtingen zijn hier erg hoog van. Van min5% zijn ze naar + 9% gegaan. De outlook viel in de smaak van de beleggers.
voda
0
Beursblog: beleggers duiken op tech en BAM; ING zakt flink weg
MARK GARRELTS

Aangepast: 49 min geleden 1 uur geleden in FINANCIEEL

AEX
732.4
1.41%

De AEX raakt donderdagochtend steeds beter op dreef met een terugkeer tot ruim boven de grens van 730 punten. De verminderde rentevrees bij beleggers geeft daarbij flinke steun. Chipfondsen en Adyen trekken de kar. ING behoort tot de schaarse dalers na de cijfers. In de Midkap valt Takeaway goed in de smaak. Bij de kleinere fondsen zit BAM gebeiteld.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/386636486...
Beertje
0
wat een beursdag voor alle beleggers (helaas muv ING met name) : de storm is op de beurs net zo groot!
[verwijderd]
0
Hopelijk vandaag een vervolg van gisteren, met weer een mooie groene (vrij)dag voor de Tech fondsen...........
voda
1
Beursblik: Bank of America voorziet bodem in de chipmarkt

Bemoedigende signalen stapelen zich op.

(ABM FN-Dow Jones) De tekenen van een bodem in de chipcyclus stapelen zich op. Dit schrijft Bank of America vrijdag in een rapport.

"De afgelopen weken hebben we bemoedigende signalen gezien dat het dieptepunt van de huidige neerwaartse cyclus is bereikt", aldus de analisten van de Amerikaanse bank.

Zij wezen vooral op de twee markten die het meest hebben geleden, namelijk de geheugen- en de consumentenmarkt, die lijken te verbeteren.

Zo herstelden de vraag naar PC's en handsets zich van een lange recessie, en zien de analisten ook recent betere prijstrends in NAND en DRAM, evenals positieve opmerkingen over het wegwerken van overtollige voorraden.

Echter, de vraag naar halfgeleiders voor in de industrie lijkt te verzwakken nu de doorlooptijden normaliseren, waardoor de noodzaak in de industrie om extra voorraden aan te houden afneemt, aldus Bank of America.

De Amerikaanse bank noemt Soitec zijn favoriet van dit moment. Ook herhaalden de analisten hun koopadviezen voor ASML, STMicroelectronics en Logitech. En ook ASM International blijft volgens Bank of America koopwaardig met een koersdoel van 521 euro.

Het koersdoel voor ASML staat op 760 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
2
Hier weer het bekende week / maandoverzicht over 2023.

Slotkoers 31 dec. 2022 235,65

Slotkoers 06 jan. 2023 257,15 +21,50 = +9.12%
Slotkoers 13 jan. 2023 291,80 +34,65 = +13.47%!!
Slotkoers 20 jan. 2023 297,25 +5,45 = +1.87% PB 4e kwartaal 2022 + jaarcijfers 2022
Slotkoers 27 jan. 2023 319,60 +22,35 = +7.52%
Slotkoers 03 feb. 2023 335,25 +15,65 = +4.90%
Slotkoers 10 feb. 2023 320,75 -14,50 = -4.33%
Slotkoers 17 feb. 2023 323,05 +2,30 = +0.72%
Slotkoers 24 feb. 2023 314,55 -8,50 = -2.63%
Slotkoers 03 mrt. 2023 313,80 -0,75 = -0.24% PB definitieve cijfers 4e kw 2022
Slotkoers 10 mrt. 2023 312,50 -1,30 = -0.41%
Slotkoers 17 mrt. 2023 323,00 +10,50 = +3.36%
Slotkoers 24 mrt. 2023 333,30 +10,30 = +3.19%
Slotkoers 31 mrt. 2023 371,90 +38,60 = +11.58%!! Hoogste jaarstand.
Slotkoers 06 apr. 2023 355,95 -15,95 = -4.29%
Slotkoers 14 apr. 2023 360,40 +4,45 = +1.25%
Slotkoers 21 apr. 2023 348,15 -12,25 = -3.40%
Slotkoers 28 apr. 2023 328,05 -20,10 = -5.77% PB 1e kwartaal cijfers 2023
Slotkoers 05 mei 2023 341,05 +13,00 = +3.96%
Slotkoers 12 mei 2023 341,00 -0,05 = -0.01%
Slotkoers 19 mei 2023 360,30 +19,30 = +5.66% Ex dividend van €2,50.
Slotkoers 26 mei 2023 405,80 +45,50 = +12.63% Grootste absolute stijging (in geld) van dit jaar!! Hoogste koers dit jaar!!
Slotkoers 02 jun. 2023 397,75 -8,05 = -1.98%
Slotkoers 09 jun. 2023 389,30 -8,45 = -2.12%
Slotkoers 16 jun. 2023 400,85 +11,55 = +2.97%
Slotkoers 23 jun. 2023 376,70 -24,15 = -6.02%
Slotkoers 30 jun. 2023 388,35 +11,65 = +3.09%
Slotkoers 07 jul. 2023 372,35 -16,00 = -4.12%
Slotkoers 14 jul. 2023 415,80 +43,45 = 11.67%!!
Slotkoers 21 jul. 2023 387,45 -28,35 = -6.82%
Slotkoers 28 jul. 2023 434,55 +47,10 = +12.16% Grootste %+ absolute stijging. PB 2e kwartaal cijfers.
Slotkoers 04 aug. 2023 447,55 +13,00 = +2.99 Hoogste slotkoers van dit jaar.
Slotkoers 11 aug. 2023 435,50 -12,05 = -2.69%
Slotkoers 18 aug. 2023 425,05 -10,45 = -2.40%
Slotkoers 25 aug. 2023 422,95 -2,10 = -0.49%
Slotkoers 01 sep. 2023 443,10 +20,15 = +4.76%
Slotkoers 08 sep. 2023 432,55 -10,55 = -2.38%
Slotkoers 15 sep. 2023 388,00 -44,55 = -10.30% De slechtste % week tot heden.
Slotkoers 22 sep. 2023 385,50 -2,50 = -0.64%
Slotkoers 29 sep. 2023 397,50 +12,00 = +3.11%
Slotkoers 06 okt. 2023 399,50 +2,00 = +0.50%
Slotkoers 13 okt. 2023 385,45 -14,05 = -3.52%
Slotkoers 20 okt. 2023 360,00 -25,45 = -6.60%
Slotkoers 27 okt. 2023 391,80 +31,80 = +8.83% PB 3e kwartaal cijfers 2023.
Slotkoers 03 nov. 2023 417,70 +25,90 = +7.07%

Jaarrendement t.o.v. van 31 december 2022 +182,05 = +77.25% !!

Maandrendementen: (t.o.v. slot vorige maand)

Slotkoers 31 jan. 2023 308,20 +72,55 = +30.79%
Slotkoers 24 feb. 2023 323,00 +14,80 = +4.80%
Slotkoers 31 mrt. 2023 371,90 +48,90 = +15.14%
Slotkoers 28 apr. 2023 328,05 -43,85 = -11.79%
Slotkoers 31 mei 2023 405,40 +77,35 = +23.58% !!
Slotkoers 30 jun. 2023 388,35 -17,05 = -4.21%
Slotkoers 31 jul. 2023 432,75 +44,40 = +11.43%
Slotkoers 31 aug. 2023 445,20 +12,45 = +2.88%
Slotkoers 29 sep. 2023 397,50 -47,70 = -10.71%
Slotkoers 31 okt. 2023 388,50 -9,00 = -2.26%
Slotkoers 03 nov. 2023 417,70 +29,20 = +7.52%
voda
3
Hoe deed ASMI het deze week t.o.v. de andere AEX fondsen? (+7.07%) Een goede herstel week voor de chippers!
Bijlage:
voda
2
En de YTD staat: (+77.25%) Besi niet ingehaald, die deden het nog beter. 2e plek nu.
Bijlage:
voda
0
Sectornieuws:

Voorzichtige outlook NXP

Door ABM Financial News op maandag 6 november 2023
Views: 2.377

(ABM FN-Dow Jones) NXP Semiconductors heeft het afgelopen kwartaal een licht lagere winst geboekt op een vrijwel stabiele omzet; resultaten die in lijn waren met de eigen verwachting. Dit bleek maandagavond uit cijfers van de Nederlandse chipgigant met een notering op Wall Street.

"De omzettrends in onze eindmarkten Mobile, Industrial & IoT en Automotive presteerden allemaal in lijn met of beter dan verwacht, terwijl onze eindmarkt Communication Infrastructure & Other licht achterbleef bij onze verwachtingen", zei CEO Kurt Sievers in een toelichting.

"De combinatie van onze resultaten over het derde kwartaal en de middenmoot van onze verwachtingen voor het vierde kwartaal geven aan dat de omzet voor het volledige jaar 2023 gelijk zal blijven ten opzichte van 2022 in een uitdagende en cyclische marktomgeving", aldus de topman.

NXP boekte het afgelopen kwartaal een operationele winst van 992 miljoen dollar, van ruim 1 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. In het tweede kwartaal van dit jaar kwam de operationele winst uit op 937 miljoen dollar.

De nettowinst kwam uit op 787 miljoen dollar, of 3,01 dollar per aandeel. NXP rekende vooraf op een winst per aandeel van 2,68 tot 3,10 dollar.

De brutomarge kwam in het derde kwartaal uit op 57,2 procent, van 57,1 procent in dezelfde periode een jaar eerder en 57,0 procent in het tweede kwartaal van dit jaar.

De omzet bleef op jaarbasis vrijwel stabiel op 3.434 miljoen dollar. In het tweede kwartaal kwam de omzet uit op 3.299 miljoen dollar. Vooraf rekende NXP op een omzet van 3,3 tot 3,5 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende vierde kwartaal rekent het concern opnieuw op een omzet van 3,3 tot 3,5 miljard dollar. De winst per aandeel wordt geschat op 2,71 tot 3,13 dollar per aandeel.

Het aandeel NXP Semiconductors noteerde maandag in de elektronische handel nabeurs licht lager.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Sectornieuws:

Chinese chipmaker SMIC meldt scherpe winstdaling

Aanhoudende margedruk verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Semiconductor Manufacturing International Corp. heeft in het afgelopen kwartaal vanwege een zwakke vraag de winst scherp zien dalen en ook in de laatste maanden van dit jaar zal de marge onder druk blijven staan. Dit maakte de Chinese chipmaker vrijdagochtend bekend.

De nettowinst daalde in het derde kwartaal op jaarbasis met 80,0 procent naar 94 miljoen dollar. Analisten gepolst door FactSet rekenden vooraf op een winst van 184 miljoen dollar.

De omzet van SMIC daalde van 1,91 miljard dollar naar 1,62 miljard dollar, een afname van 15,0 procent. Op kwartaalbasis steeg de omzet overigens wel met 3,9 procent.

De brutomarge van SMIC stond flink onder druk met een daling op jaarbasis van 38,9 procent naar 19,8 procent. In het tweede kwartaal van 2023 was de marge 20,3 procent.

Het bedrijf meldde dat herstel van de vraag naar chips, dat aan het begin van het jaar werd verwacht, niet was uitgekomen.

Voor het vierde kwartaal rekent SMIC op een 1 tot 3 procent hogere omzet dan in het derde kwartaal. De brutomarge zal tussen de 16 en 18 procent liggen.

SMIC denkt dit jaar ongeveer 7,5 miljard dollar te investeren.

Het aandeel SMIC koerste vanochtend in Hongkong 7,7 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Hier weer het bekende week / maandoverzicht over 2023.

Slotkoers 31 dec. 2022 235,65

Slotkoers 06 jan. 2023 257,15 +21,50 = +9.12%
Slotkoers 13 jan. 2023 291,80 +34,65 = +13.47%!!
Slotkoers 20 jan. 2023 297,25 +5,45 = +1.87% PB 4e kwartaal 2022 + jaarcijfers 2022
Slotkoers 27 jan. 2023 319,60 +22,35 = +7.52%
Slotkoers 03 feb. 2023 335,25 +15,65 = +4.90%
Slotkoers 10 feb. 2023 320,75 -14,50 = -4.33%
Slotkoers 17 feb. 2023 323,05 +2,30 = +0.72%
Slotkoers 24 feb. 2023 314,55 -8,50 = -2.63%
Slotkoers 03 mrt. 2023 313,80 -0,75 = -0.24% PB definitieve cijfers 4e kw 2022
Slotkoers 10 mrt. 2023 312,50 -1,30 = -0.41%
Slotkoers 17 mrt. 2023 323,00 +10,50 = +3.36%
Slotkoers 24 mrt. 2023 333,30 +10,30 = +3.19%
Slotkoers 31 mrt. 2023 371,90 +38,60 = +11.58%!! Hoogste jaarstand.
Slotkoers 06 apr. 2023 355,95 -15,95 = -4.29%
Slotkoers 14 apr. 2023 360,40 +4,45 = +1.25%
Slotkoers 21 apr. 2023 348,15 -12,25 = -3.40%
Slotkoers 28 apr. 2023 328,05 -20,10 = -5.77% PB 1e kwartaal cijfers 2023
Slotkoers 05 mei 2023 341,05 +13,00 = +3.96%
Slotkoers 12 mei 2023 341,00 -0,05 = -0.01%
Slotkoers 19 mei 2023 360,30 +19,30 = +5.66% Ex dividend van €2,50.
Slotkoers 26 mei 2023 405,80 +45,50 = +12.63% Grootste absolute stijging (in geld) van dit jaar!! Hoogste koers dit jaar!!
Slotkoers 02 jun. 2023 397,75 -8,05 = -1.98%
Slotkoers 09 jun. 2023 389,30 -8,45 = -2.12%
Slotkoers 16 jun. 2023 400,85 +11,55 = +2.97%
Slotkoers 23 jun. 2023 376,70 -24,15 = -6.02%
Slotkoers 30 jun. 2023 388,35 +11,65 = +3.09%
Slotkoers 07 jul. 2023 372,35 -16,00 = -4.12%
Slotkoers 14 jul. 2023 415,80 +43,45 = 11.67%!!
Slotkoers 21 jul. 2023 387,45 -28,35 = -6.82%
Slotkoers 28 jul. 2023 434,55 +47,10 = +12.16% Grootste %+ absolute stijging. PB 2e kwartaal cijfers.
Slotkoers 04 aug. 2023 447,55 +13,00 = +2.99 Hoogste slotkoers van dit jaar.
Slotkoers 11 aug. 2023 435,50 -12,05 = -2.69%
Slotkoers 18 aug. 2023 425,05 -10,45 = -2.40%
Slotkoers 25 aug. 2023 422,95 -2,10 = -0.49%
Slotkoers 01 sep. 2023 443,10 +20,15 = +4.76%
Slotkoers 08 sep. 2023 432,55 -10,55 = -2.38%
Slotkoers 15 sep. 2023 388,00 -44,55 = -10.30% De slechtste % week tot heden.
Slotkoers 22 sep. 2023 385,50 -2,50 = -0.64%
Slotkoers 29 sep. 2023 397,50 +12,00 = +3.11%
Slotkoers 06 okt. 2023 399,50 +2,00 = +0.50%
Slotkoers 13 okt. 2023 385,45 -14,05 = -3.52%
Slotkoers 20 okt. 2023 360,00 -25,45 = -6.60%
Slotkoers 27 okt. 2023 391,80 +31,80 = +8.83% PB 3e kwartaal cijfers 2023.
Slotkoers 03 nov. 2023 417,70 +25,90 = +7.07%
Slotkoers 10 nov. 2023 437,05 +19,35 = +4.63%

Jaarrendement t.o.v. van 31 december 2022 +201,40 = +85.47% !!

Maandrendementen: (t.o.v. slot vorige maand)

Slotkoers 31 jan. 2023 308,20 +72,55 = +30.79%
Slotkoers 24 feb. 2023 323,00 +14,80 = +4.80%
Slotkoers 31 mrt. 2023 371,90 +48,90 = +15.14%
Slotkoers 28 apr. 2023 328,05 -43,85 = -11.79%
Slotkoers 31 mei 2023 405,40 +77,35 = +23.58% !!
Slotkoers 30 jun. 2023 388,35 -17,05 = -4.21%
Slotkoers 31 jul. 2023 432,75 +44,40 = +11.43%
Slotkoers 31 aug. 2023 445,20 +12,45 = +2.88%
Slotkoers 29 sep. 2023 397,50 -47,70 = -10.71%
Slotkoers 31 okt. 2023 388,50 -9,00 = -2.26%
Slotkoers 10 nov. 2023 437,05 +48,55 = +12.50%
voda
3
Hoe deed ASMI het deze week t.o.v. de andere AEX fondsen? (+4.63%) Een goede week voor de chippers! Besi boven de 100% !!!
Bijlage:
3.451 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 14:38
Koers 606,200
Verschil -17,600 (-2,82%)
Hoog 622,400
Laag 604,000
Volume 73.360
Volume gemiddeld 143.096
Volume gisteren 312.016

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront