ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO - 2023

11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
Mr. Fleming
0
Aha, Ootje had je dit nieuwtje al gevonden..?
(Sorry, kon het toch niet laten.. :-)
'Staat niet langer meerderheidsaandeelhouder ABN Amro' fd.nl/politiek/1490754/staat-niet-lan...

Nou Bp, daar gaan je grafieken en lijntjes..
Littletycoon
1
quote:

boialvo1978 schreef op 25 september 2023 12:09:

voor het gemak van Mr. Fleming:
www.visitarportugal.pt/aveiro/anadia/...
Inderdaad kan O af en toe irritant zijn maar ik heb respect voor het feit dat hij zo goed geïnformeerd is en een ieder moet maar doen met zijn posts wat hij wil. Dat Fleming al 2x geschorst is maakt het voor mij wel duidelijk waarom hij reageert zoals hij reageert, zegt meer over hem dan over O en mij.
Wat een geneuzel. Het (hij/zij, wie weet) is slechts een roeptoeter, dat je dat niet doorgrondt is voor jouw rekening. Beiden zijn roeptoeters.
Mr. Fleming
0
quote:

boialvo1978 schreef op 25 september 2023 13:09:

ach, de post van Mr. Fleming deed me even in het begin denken dat het toch nog goed zou kunnen komen, zijn uiteenzetting vond ik tot de laatste alinea interessant en zou best wel eens hout kunnen snijden, inderdaad met deze heren politici gaat Nederland nog verder achteruit, populistisch geneuzel van dhr. Klaver. Jammer Mr. Fleming van die laatste alinea, was dat nou weer nodig, ik ga elke dag even in retraite en wel achter de deur met dat hartje weet u wel? Maar klaarblijkelijk was mijn post inzake het plaatsje Boialvo nu dan eindelijk overtuigend dat O en Boialvo NIET dezelfde personen zijn. Verder moet het nu maar stoppen, zoals al eerder door derden op dit forum opgemerkt zitten we op dit forum om elkaar de maat te nemen of om informatie te delen? Dat laatste lijkt mij toch het beste en daar past zowel de posts van O in als deze post van Mr. Fleming (excepto de laatste alinea) cumprimentos e uma boa semana Boialvo
Boialvo, ik geloof je, je bent al te lang lid idd. Mijn oprechte excuses voor vergelijken met Ootje.. je hebt een leuke schrijfstijl, met humor, en dat kan ik wel waarderen.. En de waarheid achter Ootje, daar kom je vanzelf snel genoeg achter, als je dit forum volgt. Alhoewel ik vermoedt dat ie na nieuws abn nabeurs weer voorlopig even uit de picture gekropen zal zijn.. LOL! Veel plezier aldaar in het Portugese en drink er een lekkere 20 jaar oude port op, zou ik zeggen. Ben ik wel van plan, die van Grahams.. slrrp.

Hè, Heb helemaal goede zin gekregen van dit prachtnieuws dat nabeurs binnenkwam:

'Staat niet langer meerderheidsaandeelhouder ABN Amro' fd.nl/politiek/1490754/staat-niet-lan...

Abn staat al hoger op Tradegate, 13.21. Maar zal niet te vergelijken zijn met morgen, schat ik zo in. Dit zet de deur wagenwijd open.. Ye$$$
leesmee
2
www.nlfi.nl/wp-content/uploads/2023/0...

Heeft even geduurd, maar eindelijk hebben ze hun 6% aandelen verkocht. Dus verkoopdruk hiervan is nu ook opgedroogd.
boialvo1978
3
Mr. Fleming, uiteraard excuses aanvaard, no hard feelings. Inderdaad zou de weg nu open kunnen liggen voor een koersstijging. En ja, hier in Portugal gaan mijn vrouw en ik elke dag om een uur of 6 (hier is het een uurtje vroeger) aan een drankje en hapje. Een goede portwijn en daarbij een queijo da serra, dat is een kaas die je in de ochtend uit de koeling legt zodat hij zacht wordt zodat hij amantegado (boterachtig) wordt en dan uitlepelen met een lepel en smeren op een stukje broa (soort volkoren vloerbrood) en dat is of er een engeltje over je tong fietst. En een glas goede wijnuit de Bairrada streek waar wij wonen, is ook niet te versmaden. Neem die queijo en broa als ik naar Nederland kom vaak mee voor vrienden, maar we moeten oppassen dat dit forum geen kookrubriek wordt want als ik over eten begin als hobby kok is het hek van de dam... acht ja, als penionado.is het leven goed hier, hoop dat jij dat ook hebt. groet en een rustige avond en morgen zien we weer verder. Succes met alle beleggingen en ik duim ook voor een koersstijging van ABN. Had verkocht en weer lager teruggekocht dus zou fijn zijn als de koers nu weer verder oploopt.
groetend Boialvo
trab33
0
ABN Amro is vanaf vandaag niet meer voor meer dan de helft in handen van de staat. De afgelopen maanden is stapje voor stapje een deel van het belang verkocht, waardoor vandaag de grens van 50 procent is doorbroken.

Dat heeft het Ministerie van Financiën bekendgemaakt. In februari kondigde het ministerie al aan dat het belang via een verkoopprogramma zou worden teruggebracht van 56,3 procent tot net onder de 50 procent.

Opbrengst nog niet bekend
Hoeveel het plukje aandelen heeft opgeleverd dat sinds februari is verkocht, is nog niet bekendgemaakt. De details daarover volgen binnenkort, als het verkoopprogramma helemaal is afgerond. Tijdens de looptijd van het verkoopprogramma schommelde de koers tussen de 13 en de 17 euro. Als we uitgaan van het gemiddelde daarvan, 15 euro, zou de verkoop zo'n 780 miljoen euro opgeleverd hebben.

Tot vandaag leverde de verkoop van aandelen 8,16 miljard euro op. Daarnaast kocht ABN nog zelf aandelen terug ter waarde van 562 miljoen euro

In 2008 genationaliseerd
ABN Amro werd in 2008 genationaliseerd tijdens de kredietcrisis. Het toenmalige Fortis stond op omvallen, waardoor het geld van miljoenen klanten op het spel stond. Het Nederlandse deel van Fortis werd door de staat gekocht en ging weer verder onder de oude naam ABN Amro. Kosten: 21,6 miljard euro.

Vanaf dat moment was de bank in handen van de staat. In 2015 werd het bedrijf weer naar de beurs gebracht en de bedoeling was om stapsgewijs steeds meer aandelen te verkopen. Maar de laatste verkoop van aandelen dateerde, tot nu toe, alweer van 2017. Sindsdien gebeurde er niets met het staatsbelang.

Geen grote gevolgen
Hoewel de staat nu geen meerderheidsbelang meer heeft in ABN Amro verandert er ook weer niet heel erg veel. Bij de beursgang zijn er afspraken gemaakt tussen ABN en de staat. Daarin is onder meer vastgelegd dat ook als het staatsbelang tot onder de 50 procent zakt, de overheid nog een flinke vinger in de pap houdt.

Het bedrijf krijgt wel iets meer vrijheid om zelf investeringen te doen of onderdelen te verkopen. Als de waarde daarvan 10 procent of meer van het eigen vermogen van ABN bedraagt, moet de staat daarvoor goedkeuring verlenen. Dat was tot vandaag 5 procent.
bron rtl
trab33
0
nu er geen belangenvermenging meer is kan binnenkort het aankoopprogramma aangekondigd worden
Zorro56
0
Kan de overheid nu nog steeds een eventuele overname blokkeren, bv door een bepaalde afspraak bij de redding van AA, of is dat nu verleden tijd nu er een minderheidsbelang is?
Gaasp
0
Maakt niks uit.
Nou ja, als er gestemd moet worden door de aandeelhouders over een overname. Dan zou 50%+ bij de staat wel de doorslag geven natuurlijk.
voda
0
Belang Staat in ABN AMRO verlaagd tot minder dan 50 procent

Conform aankondiging medio februari.

(ABM FN-Dow Jones) Het belang van de Nederlandse Staat in ABN AMRO is gedaald tot onder de 50 procent. Dit maakte NLFI, dat het belang namens de Staat houdt, maandagavond bekend.

De verkoop was op 10 februari dit jaar al aangekondigd.

NLFI maakte maandag niet bekend hoe groot het belang van de Staat in ABN AMRO nu exact is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
trab33
0
Calendar
0
quote:

leesmee schreef op 25 september 2023 19:25:

www.nlfi.nl/wp-content/uploads/2023/0...

Heeft even geduurd, maar eindelijk hebben ze hun 6% aandelen verkocht. Dus verkoopdruk hiervan is nu ook opgedroogd.
De verkoop van plukjes gaat nog door maar wordt 'waarschijnlijk in de komende periode' afgerond. Dan komt er ook meer informatie over de verkoopprijs.

fd.nl/politiek/1490754/staat-niet-lan...
Lepre Chaun
0
Dus We mogen uitgaan dan toch wel van een overname prijs van 22/23 euro aangezien We nu echt werkelijk onder de waarde zitten .
Mr. Fleming
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 25 september 2023 21:38:

Dus We mogen uitgaan dan toch wel van een overname prijs van 22/23 euro aangezien We nu echt werkelijk onder de waarde zitten .
Denk het wel, belang onder 50% brengen is de opmaat naar de overname..
Het is een som: Staat heeft er 21.8 miljard inzitten vanaf 2008.

Er zijn 868 miljoen stukken : 2 voor de staat nu = 434 miljoen stukken.
21.8- 8.16 miljard = 13.64 miljard : 434 miljoen stukken = € 31.4
- 14 jaar(2020 en 2021 zijn gedeeltelijk gepasseerd) dividend gemiddeld 0.90 cent = € 12.6 = € 18.8 overname prijs bnp p om voor de staat er kiet uit te komen..

Huidige prijs: 13.11 afgerond : 100 x 135% = € 17,69.
We moeten nog €. 1.11 stijgen op eigen kracht en dan kan BNP P gaan schieten.. Wellicht zit de Scandinavische bank Nordea ook nog op het vinkentouw..

Hoeveel het plukje aandelen heeft opgeleverd dat sinds februari is verkocht, is nog niet bekendgemaakt. De details daarover volgen binnenkort, als het verkoopprogramma helemaal is afgerond. Tijdens de looptijd van het verkoopprogramma schommelde de koers tussen de 13 en de 17 euro. Als we uitgaan van het gemiddelde daarvan, 15 euro, zou de verkoop zo'n 780 miljoen euro opgeleverd hebben.

Tot vandaag leverde de verkoop van aandelen 8,16 miljard euro op. Daarnaast kocht ABN nog zelf aandelen terug ter waarde van 562 miljoen euro


Bron: www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/540...
MIDAS
0
Jezelf rijk rekenen dat zie je ook bij Lotto deelnemers en dan na de trekking telkens de teleurstelling.

Whatsapp video juist na het ontbijt zit erop en de futures en ook asian Markets zijn doorgelicht.
Dagdagelijks ritueel voor er naar het bureel gereden wordt.
De verkoopdruk gaat weer aanwakkeren na wat herstel op de monday markets en de VS goverment shutdown wordt nu in de schijnwerpers gezet.
Wat er nu belangrijk is!!!is de langer als voorziene hoge rentes die de economie meer schade zullen toebrengen als eerst voorzien en deze rekening wordt nu in de markten omgezet via extra verkoopdruk naar obligaties.
De balans wordt aangepast naargelang de risico’s verhogen.
Abn zal einde dag rood noteren.
DNFTT
2
quote:

New M by O schreef op 26 september 2023 03:51:

Abn zal einde dag rood noteren.
Het casino is een betete plaats voor deze 'visie'.
trab33
1
quote:

New M by O schreef op 26 september 2023 03:51:

Jezelf rijk rekenen dat zie je ook bij Lotto deelnemers en dan na de trekking telkens de teleurstelling.

Whatsapp video juist na het ontbijt zit erop en de futures en ook asian Markets zijn doorgelicht.
Dagdagelijks ritueel voor er naar het bureel gereden wordt.
De verkoopdruk gaat weer aanwakkeren na wat herstel op de monday markets en de VS goverment shutdown wordt nu in de schijnwerpers gezet.
Wat er nu belangrijk is!!!is de langer als voorziene hoge rentes die de economie meer schade zullen toebrengen als eerst voorzien en deze rekening wordt nu in de markten omgezet via extra verkoopdruk naar obligaties.
De balans wordt aangepast naargelang de risico’s verhogen.
Abn zal einde dag rood noteren.
meestal bent u wel pessimistisch van aard wat abn betreft maar na dit bericht denk ik dat er nog andere onderliggende problemen zijn .
U bent ook nog heel jong en daar is niets mis mee maar ervaring ontbreekt hier wel . Toen ik ongeveer even oud was als u zijn wij beginnen bouwen aan 11 % rente . Wat ik daarvan nog weet is dat banken poen schepten als water
PSING
0
We hoeven hier niet op elkaars negatieve of positieve teksten te reageren, want dit forum heeft geen(!!!),
maar dan ook geen enkele invloed op de koers van ABN.

Sommige hier denken, dat ze de koers met hun teksten kunnen sturen, beïnvloeden.
Weer anderen zijn hier voor bang.

Dat is van beide kanten grote onzin.!!!
Niet reageren is dan ook reageren.

P.s. blijf wel allemaal informeren.

We weten allemaal wat,
en samen weten we alles!

Succes vandaag

PSINGA (long)
11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 15,535
Verschil +0,100 (+0,65%)
Hoog 15,720
Laag 15,470
Volume 3.779.099
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 4.055.934

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront