Alfen « Terug naar discussie overzicht

Alfen 2023

6.355 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
HobbyBeurs
0
quote:

Erny schreef op 23 augustus 2023 13:10:

Dus eerst daalt de koers fors op een winstwaarschuwing, om vervolgens op de cijfers zelf opnieuw fors te dalen. Is dat niet een beetje dubbelop? Straks krijgen we natuurlijk weer een hele reeks van die slimme analisten met hun koersdoelverlagingen en verkoopaviezen, en gaan we per analist minstens nog eens zo'n 5 à 6 maal opnieuw met 6 % omlaag. Dan eindigen we dus op een koers van 20-25 euro. Dan doen de koersen van Adyen en JET het toch een stuk beter.
Bij een gezonde normale koerswinst verhouding past idd 20-25 goed. EN ja het zal verder dalen. Alfen zit al een behoorlijk tijdje in een dalend trendkanaal. En ook weer vanochtend zie je kopers die nu alweer verlies hebben gemaakt. Maar ja je ziet altijd weer die hype kopers (zoals bij Adyen) die later op de blaren zitten vanwege de roze brillen en denken dat de koersen maar blijven stijgen zonder na te denken of een koers nog wel met de werkelijkheid overeen komt. En maken hun verlies nooit meer goed. Want die 109 euro gaat nog heel lang duren. En Adyen. Die was 2 jaar geleden ruim 2700 euro op luchtfietsen gebaseerd. Heb leuke ritjes gemaakt met alfen tot 50 euro en ben er daarna uitgestapt. Misschien wordt het weer interessant als de koers richting de 25 gaat.
OOTB
0
quote:

BRESL01 schreef op 23 augustus 2023 13:42:

De komende dagen en weken duwen de shorters dit aandeel verder naar beneden.
Verwachting 4x,xx euro p/a.
Zou toch een keer verboden moeten worden dat shorten. Bijzonder dat het nog is toegestaan.
boll
0
quote:

Daexter schreef op 23 augustus 2023 09:56:

Vanmorgen 2e order op 52 euro geaccepteerd zien worden. Als de aex haar bodem op 735 punten weet te handhaven, zou de 51 euro mogelijk een bodem kunnen zijn. Maar acht de kans toch wel vrij groot dat de brede markt in de nabije toekomst nog verder gaat corrigeren. Dus heb alvast net als weken geleden dat ik een order van 52 ingaf een nieuwe kooporder ingegeven op 49 euro. We gaan het zien of we daar komen, ik acht die kans toch wel groter dan 50%
Bijzonder om geld te pompen in een bodemloze put. Waarom niet investeren in bedrijven die met goede vooruitzichten en goede cijfers komen.

Al vele maanden lees je de negatieve tendens mbt EV charging, EV verkopen stagneren omdat subsidiepotten uitdrogen en zometeen een bak wegenbelasting betalen voor een vervoermiddel waarbij je moet zoeken maar een oplaadpunt.

Bij beleggen moet je in staat zijn te anticiperen en waakzaam zijn en een hele gezonde dosis cynisme. Alfen is voor mij VVT.
Niro91
1
"ik heb mij aandelen postnl verkocht en ben in alfen gegaan" zei iemand ooit op postnl forum. Nou succes.
Obibo
0
quote:

Harry Nik schreef op 23 augustus 2023 17:53:

Na 20 naar rondhangen op de beurs zou ik toch echt een keer beter moeten weten dan een vallend mes vangen...zucht. wat een drama dit aandeel zeg.
Ja, ik heb hetzelfde gevoel en ervaring. Had ze ~4 maanden terug gekocht op Eur. 91,- en verkocht op Eur. 66,- Gelukkig nog wel een vette geschreven call op Eur. 92,- binnen geharkt. Ga niet vertellen hoeveel exact verlies ik heb genomen maar je kan er een hele leuke e-car voor kopen.
Hierna met de opbrengst van Alfen vol in Aegon gegaan op Eur 4,98 en hoewel nu de koers even wat minder is mijn hele verlies binnen 6 weken goedgemaakt en bij de huidige koers zelfs nog een aardige winst daarboven op.
Mijn advies neem je verlies en koop een beter aandeel. Het is nu minstens 1 jaar dood geld.
Obibo
0
quote:

Obibo schreef op 23 augustus 2023 19:14:

[...]
Ja, ik heb hetzelfde gevoel en ervaring. Had ze ~4 maanden terug gekocht op Eur. 91,- en verkocht op Eur. 66,- Gelukkig nog wel een vette geschreven call op Eur. 92,- binnen geharkt. Ga niet vertellen hoeveel exact verlies ik heb genomen maar je kan er een hele leuke e-car voor kopen.
Hierna met de opbrengst van Alfen vol in Aegon gegaan op Eur 4,98 en hoewel nu de koers even wat minder is mijn hele verlies binnen 6 weken goedgemaakt en bij de huidige koers zelfs nog een aardige winst daarboven op.
Mijn advies neem je verlies en koop een beter aandeel. Het is nu minstens 1 jaar dood geld.
Die Eur. 4,98 moet dus Eur. 3,98 zijn :-)
Niro91
0
quote:

Rasta schreef op 23 augustus 2023 16:46:

Alfen noteert nu op meer dan 60x de winst. Gaat op zijn minst nog door de helft.
WoW, dat is wel veel. Moet je ook in fondsen zitten die dividend uitkeren. Er zitten erbij die 10% dividend uitkeren op de huidige koers.
Harry Nik
0
Jah is wel duidelijk dat dit niet veel beter gaat worden met een bedrijf dat niks geeft aan en om aandeelhouders.
Zat me net af te vragen wat de reden is dat ook maar iemand hier eigenlijk in moet stappen als ze niet eens dividend uitkeren.
Zou je op zijn minst daar tegenover een stijgende koers verwachten als beloning. Of in ieder geval dat zolang de aandeelhouders niets over houden aan hun investering dat de managers, van hoog tot laag, ook alleen maar basis salaris krijgen en 0 bonus.
Want bonus van ons geld, maar voor wat dan? Welke prestatie hebben ze geleverd waar wij dan wat aan hebben?
Ga me heel erg beraden op het uitstap moment, maar dat gaat er binnenkort wel komen. Klaar met deze geld verslindende bodemloze put.
Henkie 1960
0
Ik heb ook een flink verlies,maar ik ga een paar jaar wachten als het moet.Ik heb het geld eigenlijk niet nodig,wacht op de nieuwe fabriek,meer productie e.d.,koersherstel komt wel ,als is het dan gedeeltelijk.Kan je ook doen Harry,want met zo een verlies verkopen,en dan zien dat het volgend jaar weer beter gaat is ook sneu.
wiegveld
0
Ik verwacht een Adyennetje nog 3 dagen dalen en dan stabiliseren.
Koers is erg laag, ik heb op de dagen na de waarschuwing van Alfen mijn 500 aandelen verkocht en wil ze op 48-50 wel weer gestaffeld terugkopen.
Denk met Nico I dat we nu al op dieptepunt zitten. Voorraden afbouwen en gaan met de andere divisies. laadpalen zijn echt nog wel nodig. Ook CEO zegt dat tweede halfjaarhelft beter wordt. Dus, niet verkopen als aandeel in t putje ligt.
Schrijf liever call opties op 55-58€ nivo december 2023. Levert enkele euro’s per aandeel op. Kun je altijd doorrollen.
FlorisAD
5
Om toch nog een enigzins helder perspectief op Alfen haar halfjaarcijfers te kunnen bieden voor de gefrustreerde aandeelhouders:

- de tegenwind in EV is tijdelijk; er zijn volgens het management al tekenen van herstel (+45% EV sales). En Alfen haar marktpositie kennende kan dit erg snel gaan; als je in het halfjaarverslag ziet hoezeer zij op zowel kwalitatieve als kwantitatieve basis vooruit liep op haar peers voordat de voorraadproblemen opspeelde kan je daar alleen maar je pet voor afnemen;
- het management benadrukt met klem dat er geen emissie zit aan te komen. Ook als je de halfjaarcijfers erop naslaat zie je dat dit waarschijnlijk inderdaad niet nodig zal zijn; van hun CAPEX is maar liefst de helft (€10mln) éénmalig voor het aanschaffen van een nieuwe productiefaciliteit/opslagfaciliteit voor Energy Storage. Los hiervan zou de CAPEX gelijk zijn gebleven. En van de OPEX zijn het met name de strategische vooruitbetalingen die op de balans drukken, maar deze zijn dus strategisch van aard en zullen op de lange termijn alleen maar haar concurrentiepositie versterken. Een emissie zal al helemaal overbodig blijken als Alfen haar inventarissen in de EV-line (waar het werkkapitaal nu grotendeels in vast zit) weet te slijten aan hun (al bestaande) klanten. Met een brutowinstmarge van +/- 40% zal er dan weer flink wat geld in het laatje komen. Hiernaast is dit gedeelte van de analyse van Niels gebaseerd op aannames; hij rept over het 'onzekere economische klimaat', maar wanneer is het economische klimaat niet onzeker...? Juist een bedrijf als Alfen heeft in het verleden al laten zien goed om te kunnen gaan met geld en daarnaast zou het management wel erg stompzinnig bezig zijn als zij iets zo stellig zou beweren als zij dit niet kunnen staven met feiten. Zo vervreemd zij alleen maar haar eigen aandeelhouders van zich en daar zie ik ze niet voor aan;
- een meer gebalanceerde verkoopmix is alleen maar erg gezond, dunkt mij; een gediversificieerd portfolio maakt een bedrijf minder kwetsbaar voor tegenvallers in haar afzonderlijke business lines. Op korte termijn gaat dit inderdaad ten koste van de marges, maar op lange termijn zorgt dit alleen maar voor gezondere, duurzame groei;
- 60% van Alfen haar omzet komt nu van buiten Nederland en een bedrijf met zulke sterke marktposities in haar markten en een internationale sales presence is de eerste om de vruchten te plukken van een aantrekkende markt;
- Alfen heeft zwaar geïnvesteerd in haar productiefaciliteiten en is dus hoogstwaarschijnlijk ook de eerste die zullen gaan profiteren van een aantrekkende markt in met name de EV sales;
- al helemaal omdat bestaande klanten erg tevreden zijn en Alfen vaak aanhouden als standaard leverancier c.q. partner;
- Alfen staat in haar veld ook bekend als aanbieder van kwalitatief hoogstaande technologie in vergelijking met haar peers;

En hier spreekt iemand die Alfen al een tijdje volgt; reeds sinds de beursgang van 22-03-'18 ben ik aandeelhouder en in die tijd heb ik al heel wat pieken en dalen mogen meemaken. In die jaren heb ik gemerkt dat de weg naar succes zelden stijl omhoog gaat; af en toe gaat deze ook een beetje naar beneden, net als in het echte leven! Het enige wat men daartegen kan doen is blijven zitten en genieten van de rit! Maar nu weten wij allemaal dat de meeste (particuliere) aandeelhouders hier nu niet bepaald in uitblinken... ;-)

Fijne avond!
Mailbox
0
“ Genieten van de rit”. Ik zou me kunnen voorstellen dat er nogal wat beleggers in Alfen zitten die niet erg genieten van de rit.
FlorisAD
0
DNFTT
0
quote:

FlorisAD schreef op 23 augustus 2023 22:10:

Fijne avond!
Je kunt altijd nog dominee worden.

Worden de oude marges nog wel gehaald nu er bij wijze van spreken iedere week een nieuwe concurrent opstaat.
Waarom zou Alfen een productievoordeel hebben t.o.v. de concurrentie? Denk je dat zij vanuit een tuinhuisje produceren?
Waarom zou Alfen in een afkoelende markt strategische voorraden aanleggen?
Easee ia na een akkefietje met de toezichthouder ook weer terug, Alfen heeft geen patent op smart charging en kan op prijs eigenlijk niet concurreren.
Mailbox
0
quote:

FlorisAD schreef op 23 augustus 2023 22:56:

@Mailbox Zelfs Amazon is in een grijs verleden ooit -95% gegaan! ;-)
Dat zal zeker zo zijn, Floris. Maar dat neemt niet weg dat er nogal wat mensen onder water staan met hun Alfen aandelen. En daar zitten ook mensen bij die het niet kunnen lijden. Ze hadden teveel vertrouwen in het succes van het bedrijf en komen nu van een koude kermis thuis. En er zullen er ook bij zijn die hun aandelen hebben moeten verkopen omdat ze anders in de geldproblemen zouden komen, als ze die al niet hebben. Ik snap hun angst op een verdere daling heel goed. Mensen die het geld niet nodig hebben kunnen ervoor kiezen om te wachten op een mogelijk herstel.
Harry Nik
1
Om het in perspectief te plaatsen....de koers stond op piek op iets van 116 euro.
Er zijn naar als het goed is iets van 21.700.000 aandelen.
Huidige koers is inmiddels gekelderd naar ongeveer 51 euro.
Ja ik weet ik gebruik ff ronde getallen..dus niet gaan komma ziften aub.

Alles bij elkaar een verlies van om en nabij 1.410.500.000 euro.
Als ik kijk naar de waarde van het bedrijf (aandelen x huidige koers) is dat 1.106.700.000 euro.
Inmiddels is er dus meer geld verdampt op de beurs als dat het bedrijf nog waard is.

Ik mag toch hopen dat het management van alfen zich zodanig kapot schaamt omdat ze zo idioot veel geld van hun aandeelhouders zijn kwijtgeraakt, dat ze uit de vuilnisbak van de mcdonald vreten.
Echter als ik wat rapporten moet geloven krijgen ze zelfs meer bonus als salaris voor hun prestatie(s), wat kan oplopen tot iets van 800.000 per jaar bij elkaar met ook nog een goede pensioenregeling. Om je dood te schamen.

Het spijt me maar alle verhalen ten spijt dat het allemaal wel goed zal komen daar koop ik even helemaal niets voor als ik naar de cijfers kijk.
Zoals anderen al hebben aangegeven zijn er veel concurrenten op de markt dus zie ik voorlopig nog even geen enkele garantie dat het ook daadwerkelijk goed gaat komen. Zeker niet als ze nu ook nog eens telkens hun eigen outlook naar beneden bijstellen.

Het is toch ongelofelijk eigenlijk dat niemand op die aandeelhoudersvergaderingen een keer zegt van wie wordt er verantwoordelijk gehouden en alleen bonus als de aandeelhouders ook wat overhouden. Er wordt niet eens dividend uitgekeerd en dus letterlijk echt alles wordt in eigen zak gestoken.

Stom dat je je soms pas goed gaat inlezen als je het echt helemaal zat bent nadat je was overgehaald om te investeren in nu blijkt mooie praatjes en loze beloften van een bedrijf, omdat je langzaam aan gewoon jaarsalarissen aan het verliezen bent aan een stel sjacheraars.
Lieutenant Price
0
quote:

FlorisAD schreef op 23 augustus 2023 22:10:

Om toch nog een enigzins helder perspectief op Alfen haar halfjaarcijfers te kunnen bieden voor de gefrustreerde aandeelhouders:

- de tegenwind in EV is tijdelijk; er zijn volgens het management al tekenen van herstel (+45% EV sales). En Alfen haar marktpositie kennende kan dit erg snel gaan; als je in het halfjaarverslag ziet hoezeer zij op zowel kwalitatieve als kwantitatieve basis vooruit liep op haar peers voordat de voorraadproblemen opspeelde kan je daar alleen maar je pet voor afnemen;
- het management benadrukt met klem dat er geen emissie zit aan te komen. Ook als je de halfjaarcijfers erop naslaat zie je dat dit waarschijnlijk inderdaad niet nodig zal zijn; van hun CAPEX is maar liefst de helft (€10mln) éénmalig voor het aanschaffen van een nieuwe productiefaciliteit/opslagfaciliteit voor Energy Storage. Los hiervan zou de CAPEX gelijk zijn gebleven. En van de OPEX zijn het met name de strategische vooruitbetalingen die op de balans drukken, maar deze zijn dus strategisch van aard en zullen op de lange termijn alleen maar haar concurrentiepositie versterken. Een emissie zal al helemaal overbodig blijken als Alfen haar inventarissen in de EV-line (waar het werkkapitaal nu grotendeels in vast zit) weet te slijten aan hun (al bestaande) klanten. Met een brutowinstmarge van +/- 40% zal er dan weer flink wat geld in het laatje komen. Hiernaast is dit gedeelte van de analyse van Niels gebaseerd op aannames; hij rept over het 'onzekere economische klimaat', maar wanneer is het economische klimaat niet onzeker...? Juist een bedrijf als Alfen heeft in het verleden al laten zien goed om te kunnen gaan met geld en daarnaast zou het management wel erg stompzinnig bezig zijn als zij iets zo stellig zou beweren als zij dit niet kunnen staven met feiten. Zo vervreemd zij alleen maar haar eigen aandeelhouders van zich en daar zie ik ze niet voor aan;
- een meer gebalanceerde verkoopmix is alleen maar erg gezond, dunkt mij; een gediversificieerd portfolio maakt een bedrijf minder kwetsbaar voor tegenvallers in haar afzonderlijke business lines. Op korte termijn gaat dit inderdaad ten koste van de marges, maar op lange termijn zorgt dit alleen maar voor gezondere, duurzame groei;
- 60% van Alfen haar omzet komt nu van buiten Nederland en een bedrijf met zulke sterke marktposities in haar markten en een internationale sales presence is de eerste om de vruchten te plukken van een aantrekkende markt;
- Alfen heeft zwaar geïnvesteerd in haar productiefaciliteiten en is dus hoogstwaarschijnlijk ook de eerste die zullen gaan profiteren van een aantrekkende markt in met name de EV sales;
- al helemaal omdat bestaande klanten erg tevreden zijn en Alfen vaak aanhouden als standaard leverancier c.q. partner;
- Alfen staat in haar veld ook bekend als aanbieder van kwalitatief hoogstaande technologie in vergelijking met haar peers;

En hier spreekt iemand die Alfen al een tijdje volgt; reeds sinds de beursgang van 22-03-'18 ben ik aandeelhouder en in die tijd heb ik al heel wat pieken en dalen mogen meemaken. In die jaren heb ik gemerkt dat de weg naar succes zelden stijl omhoog gaat; af en toe gaat deze ook een beetje naar beneden, net als in het echte leven! Het enige wat men daartegen kan doen is blijven zitten en genieten van de rit! Maar nu weten wij allemaal dat de meeste (particuliere) aandeelhouders hier nu niet bepaald in uitblinken... ;-)

Fijne avond!
Weet je Floris mooie analyse ik heb met 50 aandelen wat erin zitten, ik ben niet heel optimistisch maar aan de andere kant ik laat de boel gewoon lekker staan als uw analyse klopt dan hoppa kassa, anders als Alfen opeens failliet is dan kom ik er vanzelf wel achter. :)
6.355 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 16:43
Koers 38,190
Verschil -2,570 (-6,31%)
Hoog 41,150
Laag 38,160
Volume 190.358
Volume gemiddeld 296.124
Volume gisteren 369.378

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront