Ahold « Terug naar discussie overzicht

Ahold Delhaize 2023

785 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
WaardeAandeel
0
Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal zijn winstmarge op peil weten te houden. Het moederbedrijf van Albert Heijn en Bol.com denkt dat de hoogste inflatie achter de rug is. Dat meldde de AEX-onderneming woensdagochtend.

Ahold Delhaize behaalde in het tweede kwartaal een onderliggende operationele winstmarge van 4,1%. Dat is onveranderd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en beter dan door persbureau Bloomberg gepolste analisten hadden verwacht.

Wat ook hetzelfde is gebleven: in Europa zijn de winsten lager dan in de Verenigde Staten. In het thuiscontinent daalde de onderliggende operationele winstmarge met 0,2 procentpunt naar 3,2%, terwijl die in de Verenigde Staten met 0,1 procentpunt zakte naar 4,6%. Dat de algehele marge onveranderd blijft, is te danken aan een verzekeringsmeevaller op het hoofdkantoor in Zaandam.

De netto-omzet van Ahold Delhaize steeg in het tweede kwartaal met 2,9%, naar €22,1 mrd. Daarop behaalde het bedrijf een onderliggende operationele winst van €904 mln, ongeveer €35 mln boven de analistenverwachting.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1484919/ahold-del...
voda
0
Meer omzet voor Ahold Delhaize

Outlook voor vrije kasstroom verhoogd.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal van 2023 meer omzet geboekt dan een jaar eerder in dezelfde periode, maar de winst viel wel iets lager uit dan voorzien. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van het supermarktbedrijf, waarin de outlook voor de vrije kasstroom werd verhoogd.

CEO Frans Muller merkte in een toelichting op dat hij meer bewijs ziet dat de inflatiepiek inmiddels achter ons is.

De omzet steeg op jaarbasis met 4,3 procent naar 22,1 miljard euro. Dit was conform de verwachtingen van analisten.

Online bedroeg de omzet bijna 2,2 miljard euro, goed voor een stijging op jaarbasis met 7,6 procent tegen constante wisselkoersen.

Het leeuwendeel van de groepsomzet van Ahold kwam in het tweede kwartaal uit de Verenigde Staten met 13,6 miljard euro. De analistenconsensus schatte die in op 13,7 miljard euro.

De operationele winst van Ahold bedroeg 724 miljoen euro en onderliggend was dit 904 miljoen euro met een marge van 4,1 procent. Dit was gelijk aan de marge in het tweede kwartaal van 2022.

De analisten rekenden vooraf op een onderliggende operationele winst van 859 miljoen euro met een marge van 3,9 procent.

Onder de streep resteert voor Ahold Delhaize een nettowinst van 468 miljoen euro, tegenover 603 miljoen euro in dezelfde periode in 2022 en een analistenverwachting van 564 miljoen euro.

De vrije kasstroom was afgelopen kwartaal 864 miljoen euro positief.

Outlook

Ahold bevestigde de winstoutlook voor 2023. Dit betekent een onderliggende operationele marge van 4,0 procent of meer, terwijl de onderliggende winst per aandeel vergelijkbaar zal zijn met die in 2022.

De vrije kasstroom zal naar verwachting wel hoger uitkomen en tussen de 2,0 en 2,2 miljard euro liggen. Eerder rekende Ahold op circa 2 miljard euro. De consensus ligt op 2,05 miljard euro.

Ahold denkt dit jaar circa 2,5 miljard euro te investeren.

Voor 2023 mikt de analistenconsensus op een groepsomzet van 88,6 miljard euro en een nettowinst van zo'n 2,4 miljard euro. De onderliggende operationele winst moet volgens de analisten uitkomen rond 3,6 miljard euro en de bijbehorende marge op 4,1 procent.

Ahold meldde woensdag verder een interimdividend van 0,49 euro per aandeel, tegen 0,46 euro vorig jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Dividend Hunter
0
Update 09 augustus 2023: Ahold keert een contant interim-dividend 2023 uit van 0,49 euro per aandeel. Het interim-dividend bedraagt 40% van de onderliggende inkomsten uit voortgezette activiteiten per aandeel "year to date" en is daarmee in lijn met het dividend beleid.

Ex-dividenddatum: 11 augustus 2023
Betaalbaarstelling: 31 augustus 2023

Voor aanvullende info: www.dividendinfo.nl/ahold-delhaize

Voor de volledige en actuele dividendkalender 2023: www.dividendinfo.nl/
voda
1
Beursblik: Ahold verrast niet

Jefferies wijst op tekenen van normalisering in VS.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal conform verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van zakenbank Jefferies woensdag.

Volgens de bank waren de cijfers in lijn met de verwachtingen en was het dan ook geen verrassing dat de outlook voor de winst per aandeel voor 2023 ongewijzigd bleef.

De Europese marges stonden minder onder druk dan gevreesd, maar het is het traject van verhoogde winstgevendheid in de VS dat de meeste invloed op de prognoses zal hebben. En het tweede kwartaal toonde de eerste tekenen van normalisering van de hoge niveaus van voorgaande kwartalen, aldus de zakenbank.

Tenslotte wijst Jefferies op de iets betere vrije kasstroom. De vrije kasstroom zal naar verwachting van Ahold dit jaar uitkomen tussen de 2,0 en 2,2 miljard euro. Eerder rekende Ahold op circa 2 miljard euro.

De rest van de outlook werd woensdag door Ahold herhaald.

Jefferies heeft een Houden advies met een koersdoel van 28,50 euro voor het aandeel Ahold Delhaize.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Sven Magnus C.
0
We gaan het zien.. een kwartaal update waarin de operationele prestaties van albert heijn bijna volledig worden doodgezwegen. Wellicht is het nog wat minder vrolijk dan gedacht.

Muller heeft de RvC overtuigd dat hij afgerekend moet worden op underlying margin. Als we vervelende dingen zoals stakingen en hogere kosten niet meetellen, dan is hij goed bezig. Vindt hij.

Kapitaal markten zien een daling van de wpa van 20% en wel heel karige marges in europa

Straks in de call maar eens goed luisteren wat het plan is om de enorme gat tussen de werkelijke operating margin en zijn management werkelijkheid van 'underlying' margin te dichten. En of je een CEO hoort die weet dat hij veel harder aan de bak moet.
Dividend Collector
0
(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal van 2023 meer omzet geboekt dan een jaar eerder in dezelfde periode, maar de winst viel wel iets lager uit dan voorzien. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van het supermarktbedrijf, waarin de outlook voor de vrije kasstroom werd verhoogd.

Is dat de reden om het aandeel 3% lager te zetten? Verder degelijke cijfers, weinig op aan te merken. 11/8 (vrijdag) ex dividenddatum.
Gadus morhua
1
Zo slecht was het nu ook weer niet, tja.
Wel een mooi moment om met -3% in te stappen nu.
Over twee? dagen mooi dividend (0,59ct) >correctie, het is Intererim div van 0,49 ct
voda
0
CEO: nog te vroeg voor beursgang Bol.com - media

Topman Ahold tevreden met ontwikkelingen.

(ABM FN-Dow Jones) Het is nog te vroeg voor een beursgang voor onderdeel Bol.com, maar de plannen zijn zeker niet van tafel. Dit zei CEO Frans Muller van Ahold Delhaize woensdag op Bloomberg TV.

Muller wees in dit interview naar aanleiding van de kwartaalcijfers erop dat Bol.com met 10,5 procent groeit en hij tevreden is met de ontwikkelingen.

"Het is te vroeg voor die beslissing en ik denk dat we terugkomen op de markt als we voelen dat het IPO-klimaat het juiste klimaat is om dit te overwegen", aldus Muller.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
WaardeAandeel
0
Zonder de stakingen was er wellicht net wat hoger rendement gehaald. So be it. Cijfers zijn heel degelijk en stabiel.

Het is wachten tot het moment dat bol.com naar de beurs gaat (tijdens een goed sentiment zoals 2020 - 2021). Dan knalt de waarde omhoog.
bp5ah
0
quote:

Gadus morhua schreef op 9 augustus 2023 09:33:

Zo slecht was het nu ook weer niet, tja.
Wel een mooi moment om met -3% in te stappen nu.
Over twee? dagen mooi dividend (0,59ct)
49 cent

www.dividendinfo.nl/ahold-delhaize
Gadus morhua
1
mvdp
1
Gadus morhua
0
ha, doe ik het nog een keer fout.

Dat is denk ik ook de reden dat ik nooit in de boekhouding ben gaan werken ;)

Prima herstel van AD, toch uit dat dal van > - 3% gekropen
Sven Magnus C.
0
Er gebeuren wel gekkere dingen op de beurs Gadus.. Volg de inflatie cijfers - geeft wat meer kleur over hoelang er nog wat rugwind is voor Muller .
MOEdig Voorwaarts
0
Verhoging vrije kasstroomdoel Ahold Delhaize gedragen door eenmalige belastingmeevaller

Ahold Delhaize verhoogde zijn voorspelde kasstroom voor dit jaar, maar die verbetering dankt het supermarktconcern volledig aan een eenmalige belastingmeevaller in België. Afgaand op de koersdaling in de ochtend na bekendmaking van de cijfers, zijn beleggers niet onder de indruk van de verhoogde outlook.

www.veb.net/artikel/09202/verhoging-v...
noordkaap
0
Morgan Stanley herhaalt het koopadvies voor Ahold Delhaize
vrijdag 11 augustus 2023 - 07:01u -

Morgan Stanley verlaagt het koersdoel van Ahold Delhaize naar € 34,00 van € 36,00. Het koopadvies van vrijdag 14 april 2023 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -0,08%.
bp5ah
2
Op onderkant bandjes zo'n beetje, low tot nu vandaag, €30,49 is precies onderkant bollinger. Trendlijn op €31,20 en heel licht dalend.

finance.yahoo.com/quote/AD.AS/chart?p...
doktorspok
0
Kan iemand mij iets meer vertellen, of waar ik meer info zou kunnen vinden, hoe het vastgoed van de vestigingen in de VS zijn ondergebracht? Alles triple net lease of ook nog in eigen beheer?

Een rondje langs enkele grote REIT's wordt ik niet specifiek wijzer van: Federal Realty (FRT) noemt de supermarktnaam Giant (dochter van AD) alleen, terwijl Phillips Edison & Co Inc (PECO) in z'n geheel Ahold Delhaize noemt in hun investeerders presentatie (met 23 locaties aan hun verhuurd, per 31 mei jl.).

Dank alvast!
785 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 28,110
Verschil +0,110 (+0,39%)
Hoog 28,230
Laag 28,020
Volume 1.501.326
Volume gemiddeld 2.061.314
Volume gisteren 1.842.350

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront