Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail Rodamco Westfield 2023, Rise or Fall ?

2.737 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
junkyard
0
US kantoren gaan zeker niet zo lekker, leegstand in Manhattan is >16%:
www.bloomberg.com/news/articles/2023-...

US kantoren (/retail) is niet helemaal hetzelfde als EU, maar duidelijk dat commercieel vastgoed tikken vangt en het US (belegger) sentiment richting de sector heeft grote invloed op EU.

Wat betreft Vonovia, moet je niet schrikken van de NIY die op hun resi vastgoed zit (ca 2,5%....), wat de diepe dip in DE resi verklaart (bij huidige herfinanciering op 4%+ lijkt deze NIY onrealistisch). Door huurregulatie stijgen huren niet snel, en zijn huren aanmerkelijk lager dan markthuren (en is/blijft alles met hoge bezettingsgraad verhuurd).
Branco P
0
Kantoren in USA moeten denk ik nog herbestemd worden.. naar woningen. Ik verwacht dat ze daarmee achterlopen op EU/NL. Geen idee of thuiswerken bij de leegstand in USA ook nog een rol speelt, maar omdat de woon-werk-reistijden in bijv. NY zeer hoog zijn, kan ik me er iets bij voorstellen.

Ondertussen een mooie herfinanciering door Carmilla:

live.euronext.com/en/product/equities...

175 bpt marge voor de bank. Looptijd 7 jaar. 175bpt, geen bijzondere opslagen daarin, lijkt mij.

Opvallend: kennelijk nog geen swap afgesloten. Nu tijdelijk dus ca. 5% rente en dan na rentedaling pas een renteswap (zo lijkt het). Dat is denk ik een slimme rentestrategie.
junkyard
0
Spread lijkt redelijk, bevestiging dat de rust wat is teruggekeerd na de (bancaire) angsten vorige maand, hoewel een tarief (incl. 7y swap - nu ongeveer gelijk aan 3m Euribor) van 4,9% ook weer niet echt laag te noemen is. De Carmila NIY is 6,1%, ruim boven de kosten van herfinanciering (wat een fonds als Vonovia nu niet kan melden).

Het is waarschijnlijk dat Carmila deze positie al heeft meegenomen in haar hedging strategie, en de rente (middels swaps) al eerder/langer is gefixeerd en er geen afhankelijkheid is van Euribor bewegingen, omdat zij eerder meldden:

interest rate hedging position of €585 million, additional fixed rate hedging after drawdown of term loan, 100% hedged in 2023 (i.e. no impact from higher EURIBOR)
Branco P
0
Denk niet dat er bij deze bank sprake van enige onrust geweest is, zo’n lening afsluiten, daar ben je maanden mee bezig, immers. Die 175bpt is al een maand geleden (of langer geleden) afgesproken dus.

Maar goed, of er nu wel of geen onrust is geweest, die wel of niet van invloed was op de marges… dat speelt NU in ieder geval niet meer.
Branco P
0
Sterker nog, ik zie nu dat er in juli 2022 nog 180bpt marge betaald werd. Dat had jij ook wel gezien denk ik? ;-) Nu dus, in april 2023 is de marge 5bpt lager.

Ja die mededeling dat de rente in 2023 volledig gehedged is, die zie ik ook. Maar ik weet niet of de mededeling ook zag op nieuwe leningen die toen nog niet waren afgesloten.

Overigens zie je dat Carmila hier weer voor hypotheken heeft gekozen en dus geen bonds (ik dacht dat Carmila ook ooit aan bonds deed)
junkyard
0
Marge op term loan in juli 2022 zag ik ook (stond op dezelfde slide), maar dit is niet vergelijkbaar omdat dat geen hypotheek is (en er dus iets minder zekerheid is), daarom was het niet nodig voor mij om dit te noemen. Marges op hypotheken zijn t.o.v. vorig jaar per saldo iets gestegen.

Die marge zal echt geen maand of langer geleden zijn afgesproken, banken prijzen financiering op (of vlak voor) het moment van afsluiten financiering. Banken moeten hun geld ook aantrekken, en deze kosten veranderen doorlopend. Ik kan ook geen hypotheek afsluiten met het tarief van een maand (of langer) geleden.

Het klopt dat bonds relatief duurder zijn geworden (vooral omdat één grote koper zich heeft teruggetrokken - ECB) en dat hypotheken nu een relatief goedkopere optie zijn bij herfinanciering. Partijen die zowel via bonds als hypotheken geld op kunnen halen hebben daarmee een strategisch voordeel (switchen naar goedkoopste optie), en partijen die hun bonds eerder zeer langlopend tegen lage tarieven/spreads hebben kunnen vastzetten (en voorlopig bijna geen financiering thv ca. 5% nodig hebben) hebben het grootste voordeel.
Branco P
0
De marges worden echt al wel langer van tevoren afgesproken hoor. De marge zegt niks over de hoogte van de definitieve rente, die hangt af van de 3-maanda euribor in dit geval.

Maar inderdaad, die vorige lening in juli 2022 was geen hypotheek. Dan is het niet zo goed te vergelijken. Maar 175bpt marge… daar zie ik geen extra risico-opslagen in verwerkt iig

Probleem is dat bestaande bondhouders geen hypotheken zullen toestaan op de objecten die onder hun financiering vallen. Dus switchen van bonds naar hypotheken zal doorgaans niet eenvoudig zijn
junkyard
1
Kenmerk van bonds is juist dat er geen objecten aan vast hangen. Zolang aan de bond voorwaarden wordt voldaan (zoals oa % uncumbered assets), kan er secured funding worden opgehaald. Er zit zeker een limiet aan.

De 175bp marge vind ik niet zo gek laag, veel fondsen zaten afgelopen jaar lager.

Zeer ongebruikelijk dat marges maanden voor verstrekking worden vastgezet. Dit kan natuurlijk wel, waarbij de bank meldt dat het kan wijzigen indien marktomstandigheden wijzigen. Banken moeten ook hun financiering ophalen, en doen dat ongeveer gelijktijdig (niet maanden tevoren). Bij normale/rustige marktomstandigheden zullen marges wel wat stabiel zijn en kun je tevoren inschatten waar je aan toe bent.
tradersonly
0
HCohen
0
quote:

tradersonly schreef op 20 april 2023 11:11:

Valt mij op dat volumes vrij laag zijn laatste weken. Koers ook behoorlijke flatline
Weinig (sturend) nieuws en de rentes gaan heen en weer, maar veranderen per saldo niet zoveel
(US 10 yr; 28 mrt 3.567%, 20 april 3.572%)
Zodiac
1
April 20 (Reuters) -
HAMMERSON IN TALKS WITH UNIBAIL ABOUT DEVELOPMENT STAKE SALE - SKY NEWS
HAMMERSON IS IN TALKS WITH UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD ABOUT SALE OF ITS STAKE IN CROYDON PROJECT - SKY NEWS
Source text: bit.ly/41qi0XI Further company coverage: [HMSO.L]
((reuters.briefs@thomsonreuters.com;))

April 20 (Reuters) - British shopping centre owner Hammerson Plc is in talks with France's Unibail-Rodamco-Westfield to sell its stake in a joint venture between the two companies, Sky news reported on Thursday.
Hammerson declined to comment. Unibail did not immediately respond to a Reuters request for comment
(Reporting by Prerna Bedi in Bengaluru; Editing by Anil D'Silva)
((Prerna.Bedi@thomsonreuters.com; +91 98052 24616;))
Keywords: HAMMERSON UNIBAIL ROD WEST/ (URGENT)

(Adds background)
April 20 (Reuters) - British shopping centre owner Hammerson Plc is in talks with European peer Unibail-Rodamco-Westfield (URW) to exit their Croydon joint venture, Sky news reported on Thursday.
Hammerson is under pressure from its largest shareholder, Lighthouse, which recently said it did not have confidence in the present board and recommended two new appointments.
Both, Hammerson and URW declined to comment on the report.
Hammerson entered into a 50-50 partnership in 2013 to redevelop the Croydon shopping centre with Westfield, now part of URW, which is Europe's biggest property owner.
($1 = 0.8034 pounds)
(Reporting by Prerna Bedi in Bengaluru; Editing by Anil D'Silva)
((Prerna.Bedi@thomsonreuters.com; +91 98052 24616;))
Keywords: HAMMERSON UNIBAIL ROD WEST/ (UPDATE 1)
Calendar
0
Wereldhave handhaaft outlook 2023
Gecreëerd: 07:22
(ABM FN-Dow Jones) Wereldhave heeft donderdag de outlook voor 2023 gehandhaafd, ondanks dat het resultaat in het eerste kwartaal onder druk stond. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het vastgoedfonds.

CEO Matthijs Storm sprak in een toelichting van moeilijke economische omstandigheden. Desondanks wierp de eerder aangekondigde nieuwe organisatiestructuur al zijn vruchten af. "Deze maatregelen moeten ons helpen om de directe algemene kosten dit jaar met 5 tot 10 procent terug te dringen, ondanks een significante loon- en kosteninflatie", aldus Storm. "Maar er zijn uiteraard ook eenmalige kosten geweest als gevolg van de herstructurering, wat het indirecte en totale resultaat afgelopen kwartaal beïnvloedde.”

Wereldhave realiseerde afgelopen kwartaal een direct resultaat van 22,3 miljoen euro, ofwel 0,46 euro per aandeel. Dit was een jaar eerder nog 19,2 miljoen en 0,39 euro per aandeel.

Het indirecte resultaat, dat bepaald wordt door de waarde van het vastgoed, kwam uit op 5,4 miljoen euro negatief, na een positief resultaat van 11,2 miljoen euro een jaar eerder, waardoor het totale resultaat in de afgelopen periode krap 17 miljoen euro bedroeg. Dit was een jaar eerder nog een winst van 30,4 miljoen euro.

De nettohuurinkomsten stegen in het eerste kwartaal op jaarbasis met 14,4 procent naar 31,7 miljoen euro.

Outlook

In het lopende jaar voorziet Wereldhave een nieuwe fase van aanhoudende winstgroei, aangejaagd door opgeleverde Full Service Centers, verdere kostenverlagingen en indexering van de huren, zo liet het vastgoedfonds al bij publicatie van de jaarcijfers in februari weten.

Donderdag bevestigde Wereldhave de outlook voor 2023. Het directe resultaat zal dit jaar liggen tussen de 1,65 en 1,75 euro per aandeel.

In februari liet Wereldhave weten ook te rekenen op een verhoging van de dividenduitkering dit jaar.

Voor het jaar 2022 stelde het vastgoedfonds een dividend voor van 1,16 euro per aandeel, ofwel een verhoging op jaarbasis van 5,5 procent.

Door: ABM Financial News.
Lamsrust
0
quote:

Zodiac schreef op 20 april 2023 21:02:

April 20 (Reuters) -
HAMMERSON IN TALKS WITH UNIBAIL ABOUT DEVELOPMENT STAKE SALE - SKY NEWS
HAMMERSON IS IN TALKS WITH UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD ABOUT SALE OF ITS STAKE IN CROYDON PROJECT - SKY NEWS
Source text: bit.ly/41qi0XI Further company coverage: [HMSO.L]
((reuters.briefs@thomsonreuters.com;))

April 20 (Reuters) - British shopping centre owner Hammerson Plc is in talks with France's Unibail-Rodamco-Westfield to sell its stake in a joint venture between the two companies, Sky news reported on Thursday.
Hammerson declined to comment. Unibail did not immediately respond to a Reuters request for comment
(Reporting by Prerna Bedi in Bengaluru; Editing by Anil D'Silva)
((Prerna.Bedi@thomsonreuters.com; +91 98052 24616;))
Keywords: HAMMERSON UNIBAIL ROD WEST/ (URGENT)

(Adds background)
April 20 (Reuters) - British shopping centre owner Hammerson Plc is in talks with European peer Unibail-Rodamco-Westfield (URW) to exit their Croydon joint venture, Sky news reported on Thursday.
Hammerson is under pressure from its largest shareholder, Lighthouse, which recently said it did not have confidence in the present board and recommended two new appointments.
Both, Hammerson and URW declined to comment on the report.
Hammerson entered into a 50-50 partnership in 2013 to redevelop the Croydon shopping centre with Westfield, now part of URW, which is Europe's biggest property owner.
($1 = 0.8034 pounds)
(Reporting by Prerna Bedi in Bengaluru; Editing by Anil D'Silva)
((Prerna.Bedi@thomsonreuters.com; +91 98052 24616;))
Keywords: HAMMERSON UNIBAIL ROD WEST/ (UPDATE 1)
URW staat ook niet echt op herontwikkelingsprojecten in de UK te wachten, dus zal dit alleen willen overnemen tegen een bodemprijs.
PhilipBe2
0
quote:

Lamsrust schreef op 21 april 2023 09:33:

[...]

URW staat ook niet echt op herontwikkelingsprojecten in de UK te wachten, dus zal dit alleen willen overnemen tegen een bodemprijs.
@Lamsrust,

Berichtje van november verleden jaar,

www.eastlondonlines.co.uk/2022/11/wes...

Komt er nu schot in de zaak?

En deze nieuwe(?) website al gezien?
www.urwairports.com/
Lamsrust
1
quote:

PhilipBe2 schreef op 21 april 2023 15:30:

[...]
@Lamsrust,

Berichtje van november verleden jaar,

www.eastlondonlines.co.uk/2022/11/wes...

Komt er nu schot in de zaak?

En deze nieuwe(?) website al gezien?
www.urwairports.com/
Inzake Croydon: het lijkt me sterk dat URW een grote herontwikkeling aangaat alvorens de balans op orde is. Voor ettelijke tientallen miljoenen het plot kopen lijkt me niet zo'n probleem. Grond in London lijkt me altijd een prima bezit.

URW Airports site had ik nog niet gezien. Las er ook dat WTC NY is toegevoegd aan de airport portfolio. Wat daar de betekenis van is, is mij nog onduidelijk. Ook zag ik dat er een specifieke URW Airports CEO is aangetrokken. Kennelijk is het de intentie om deze businessline verder uit te breiden. Overigens duidt dit alles bij mij nog steeds erop dat een 100% verkoop van de US nog ver weg is.
HCohen
0
Unibail-Rodamco-Westfield SE announces changes to Management Board
Paris, Amsterdam, April 21, 2023
cdn.urw.com/-/media/Corporate~o~Sites...

Unibail-Rodamco-Westfield SE (URW) today announces changes to its Management Board focused on
preparing the Group to harness future growth.
ebace
0
ben benieuwd wat ze met de hybrid gaan doen. Zullen we over een aantal weken gaan zien. Iemand voorkeuren? Ze hebben cash on hand, weet niet of ze beter investeringsmogelijkheden hebben?
matin
0
quote:

ebace schreef op 22 april 2023 13:39:

ben benieuwd wat ze met de hybrid gaan doen. Zullen we over een aantal weken gaan zien. Iemand voorkeuren? Ze hebben cash on hand, weet niet of ze beter investeringsmogelijkheden hebben?
Inmiddels alweer haast 500 mio meer dan eind 2022 aan winst wat ze gemaakt hebben.
Maar ja, ik denk dat we nog geduld moeten hebben tot begin 2025, met een koers tussen de €45 en € 65
HCohen
1
BOFA en UBS zeggen dat...

SHORT SQUEEZES COMING ACROSS EUROPEAN REAL ESTATE? (0923 GMT)
www.lse.co.uk/news/equities-reasons-f...
Real estate has become quite unpopular, with today's BofA survey showing investors are at their most bearish on the space since July 2009 just as commercial real estate is viewed as the most likely source of the next credit event.

Crowding data from UBS quant analysts that uses the bank's prime brokerage data and other sources is pretty gloomy too and has some interesting findings.

One is that European real estate is "the most crowded short of all sectors and markets" with bearish bets almost doubling to 16.2% of market cap from 8.8% last month.

But a too crowded short also carries risk of short squeezes.

"European real estate remains a crowded short, pointing to potential short squeezes into the companies’ Q1 23 earnings results, which started in recent days, in particular in Sweden," UBS analysts including Charles Boissier write in a note.

The five most shorted stocks are SBB, Aroundtown, Castellum, Klepierre and URW, according to UBS.

Shortsell nl zegt
1.94% boven meldingsgrens www.shortsell.nl/short/Unibail-Rodamc...
11.90% incl laatst bekende meldingen www.shortsell.nl/short/Unibail-Rodamc...
Note; Bekende shortposities die onder de 0.5% vallen hebben geen meldingsplicht meer. Het is dus niet bekend of deze posities na de slotmelding nog bestaan en welke omvang ze hebben
2.737 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 133 134 135 136 137 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 79,860
Verschil +1,280 (+1,63%)
Hoog 81,320
Laag 78,620
Volume 778.533
Volume gemiddeld 384.673
Volume gisteren 294.082

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront