ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO - 2023

11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
de storm
1
markt ontluchten..heb je het dividend gezien! wordt wakker...gratis geld.
banken staan er prima voor, lachten met deze hoge marges aan rente
InvestTechFonds
1
quote:

leon12345 schreef op 12 april 2023 21:35:

markt ontluchten..heb je het dividend gezien! wordt wakker...gratis geld.
banken staan er prima voor, lachten met deze hoge marges aan rente
Ik begrijp dat je enthousiast bent over het dividend en de huidige situatie van de banken, maar ik wil toch graag wat kritische kanttekeningen plaatsen.

Ten eerste is het belangrijk om te realiseren dat het dividend niet "gratis" is. Het wordt betaald met de winst van de bank, die wordt gegenereerd door de klanten van de bank en de economische omstandigheden. Bovendien is het dividend vaak afhankelijk van de prestaties van de bank, en kan het dus ook worden verlaagd of geannuleerd als de resultaten tegenvallen.

Daarnaast is het waar dat banken op dit moment hoge marges aan rente hebben, maar deze situatie kan veranderen. Bijvoorbeeld als de centrale bank de rente verlaagt, of als er economische problemen ontstaan waardoor leningen niet meer kunnen worden terugbetaald. Het is dus belangrijk om niet te snel te juichen over de huidige winsten van de banken.

Tot slot wil ik benadrukken dat het belangrijk is om kritisch te blijven kijken naar de financiële sector en de rol die banken spelen in de economie. Er zijn nog steeds zorgen over de stabiliteit en integriteit van de financiële markten, en het is belangrijk dat hier aandacht aan blijft worden besteed.
MIDAS
1
quote:

leon12345 schreef op 12 april 2023 21:35:

markt ontluchten..heb je het dividend gezien! wordt wakker...gratis geld.
banken staan er prima voor, lachten met deze hoge marges aan rente
Opgelet!!!
Het dividend gaat van de koers moet je eens goed opletten op ex-dividend en je krijgt een dikke sigaar.
Gratis geld gaat de banken de das omdoen letterlijk want weet je gratis geld bestaat niet.
Mijn vader zegt altijd de grootste beginnersfout op de beurs is denken dat het allemaal wel goed blijft gaan en niet meer kritisch te zijn.
Mensen maken zichzelf wijs dat ze in een topaandeel zitten logisch ook maar ze doen dat onbewust.
Abn amro is verre van veilig geloof me nu maar want wij hebben ons huiswerk wel gemaakt en zijn kritisch.
Enkel fysiek goud is te vertrouwen want dit is geen bedrijf dat menselijke fouten kan maken en afhangt van economische omstandigheden.
We zullen dus zien wie er laatst lacht:::)))
Wij lachen eigenlijk nu al met een grote goudpositie en shorts op banken en het moet allemaal nog beginnen.
Lepre Chaun
1
ECB ‘zeker nog niet klaar’ met verhogen rente, aldus Klaas Knot: renteverlaging eind dit jaar ‘vrijwel uitgesloten’

De Europese Centrale Bank is “zeker nog niet klaar” met het verhogen van de rente, zegt DNB-president en ECB-gouverneur Klaas Knot in een interview met NRC.
Volgens hem rest alleen nog de vraag met welke stap de rente moet worden verhoogd.
Gezien een kerninflatie van 6 procent in de eurozone, is een rente van 3 procent momenteel niet genoeg, aldus Knot.

En hij stelt verdere renteverhogingen in het vooruitzicht.
Want te midden van alle financiële stress is de Europese Centrale Bank, die Knot meebestuurt, nog niet klaar met het bevechten van de hardnekkige inflatie, die iedereen wel merkt in de supermarkt.

Heel populair gezegd: de kerninflatie in de eurozone is nu bijna een procent of 6, en dat bestrijd je niet met een rente van 3 procent.
De enige vraag is of je nog steeds een verdere stap omhoog moet nemen van een half procentpunt, zoals de laatste paar keer dat we de rente verhoogden, of al terug kunt schalen naar kleinere stapjes van een kwart procentpunt.
Dat moeten we in de ECB-vergadering van mei gaan bepalen. Er komen tot die tijd nog veel economische cijfers uit.”
voda
0
Buitenlandse banken azen op Nederlands spaargeld
Door MARLOU VISSER

Updated 35 min geleden
1 uur geleden
in GELD

AMSTERDAM - Sparen levert weer wat op. Buitenlandse en online financiële instellingen proberen Nederlandse spaarders te verleiden met rentes boven de 2%. „Nederlanders hebben veel spaargeld, dus buitenlandse banken komen dat graag ophalen”, zegt Amanda Bulthuis, expert van Geld.nl.

Voor de meeste rente moet je momenteel bij de Spaanse Openbank zijn: die biedt voor de eerste zes maanden maar liefst 2,5% over spaargeld tot een ton. Maar ook het Duitse handelsplatform Scalable Capital biedt 2,30%, al kost een verplicht account wel €4,99 per maand. De Nederlandse online bank Bunq geeft spaarders over hun saldo tot een ton nu 2,01% rente. Trade Republic, ook een Duits handelsplatform, biedt 2% over de eerste €50.000.

„Het waren eerst die beleggingspartijen die de hoogste rentes boden en zo de concurrentie aanwakkerden, ik zie nu dat andere banken zoals Bunq daarin mee gaan. Zeker de afgelopen weken hebben veel banken hun spaarrente verhoogd”, zegt Bulthuis. Ze raadt spaarders aan om rond te kijken. „Al deze instellingen vallen onder het Europees depositogarantiestelsel, je spaargeld is tot een ton dus gegarandeerd. En deze renteverschillen leveren echt wat op.”

BEKIJK OOK:
Sparen bij grootbanken levert nog altijd weinig op: ’Hogere rente maakt obligaties interessant’

De buitenlandse banken en Bunq volgen de Europese Centrale Bank (ECB), die het belangrijkste rentetarief in februari verhoogde naar 2,50%. Dit krijgen de banken dus zelf ook als zij het spaargeld in Frankfurt stallen. Ook de Estse In Bank aast met 1,86% op Nederlands spaargeld, net als landgenoot Big Bank en de Franse Renault Bank die 1,75% bieden. „Nederlands spaargeld is populair”, verklaart Bulthuis lachend. Van de Nederlandse instellingen biedt de LeasePlanBank met 1,25% relatief veel.

De Nederlandse grootbanken (ING, Rabobank, ABN AMRO en SNS) zijn erg traag in het volgen van de ECB-rente naar boven. Zij verhoogden hun meest gangbare rentetarief dit jaar allemaal van 0,25% naar 0,50%. Verzekeraars bieden iets meer: Centraal Beheer 0,90% en NN vanaf 15 april 0,85%.

BEKIJK OOK:
Renteverhoging bij meer banken verwacht: ’Sparen levert weer wat op’

Waarom bieden Nederlandse banken eigenlijk zo weinig spaarrente? „De grootbanken hoeven hun best niet echt te doen, veel Nederlanders hebben toch wel een spaarrekening bij hun betaalrekening”, zegt Bulthuis. „Bovendien hebben banken veel hypotheken uitstaan tegen een lage rente. Ik denk dat er weinig marge is om de spaarrente fors te hogen. Waarschijnlijk verhogen ze de rente binnenkort eerst naar 0,75%, pas later naar 1% of meer.”

www.telegraaf.nl/financieel/897575725...
Bijlage:
voda
2
07:42
*Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel ABN AMRO van 18,10 naar 18,20 euro
07:42
*Kepler Cheuvreux handhaaft Houden advies op ABN AMRO
mvliex 1
1
RBC verhoogt koersdoel ABN AMRO
Gepubliceerd door Trivano.com op 13 april 2023 om 08:27
De analisten van RBC waren donderdag opnieuw neutraal over ABN AMRO. RBC herhaalde het advies sector perform voor de aandelen van ABN AMRO.

Het koersdoel werd verhoogd van 17,50 naar 17,80 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van ABN AMRO met 20% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 14,79 EUR.
www.trivano.com/aandeel/abn-amro.1892...
Kruimeldief
1
@InvestTechFonds: duidelijk verhaal en terechte kanttekening. AB-je.

Nu hier weer snel en lang weg, want O O er blijft helaas maar saharazand binnenwaaien; helaas niet overwaaien.
mvliex 1
3
Door ABM Financial News op donderdag 13 april 2023

Beursblik: ABN AMRO kan positief verrassen

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO is één van de vijf Europese banken waarvan Credit Suisse de winst per aandeel in 2023 en 2024 meer dan 10 procent hoger inschat dan de analistenconsensus. Dat bleek donderdag uit een rapport van de Zwitserse bank.

De analistenconsensus is volgens Credit Suisse te somber over de inkomsten, de kosten, de voorzieningen voor oninbare leningen en over de aandeleninkoop.

Dat biedt kansen voor het aandeel om beter te presteren dan de markt, bij de publicatie van de kwartaalcijfers, aldus Credit Suisse.

Voorafgaand aan die cijfers gaf de bank nog aan analisten door dat het klimaat voor spaarrentes gunstig is en de probleemleningen dun gezaaid.

Credit Suisse rekent voor ABN AMRO op een totaalrendement van dividend en aandeleninkopen van 14,8 procent per aandeel in 2023 en daarmee is het aandeel een topkeuze, afgezet tegen het sectorgemiddelde van 10,7 procent.

Het aandeel ABN AMRO wordt momenteel voor 60 procent van de boekwaarde verhandeld.

Bron: ABM Financial News
MIDAS
0
Opgelet!!!
Je ziet nu reeds een nieuwe dag gold long banken short en de ontluchting moet nog komen.
14.35eur zien we zeker vandaag.
HAMMER 51
0
Man man wat een een gel... Vandaag op het forum.
Ja inderdaad je moet geen rekenwonder zijn of voorspeller dat de koers volgende week kan zakken met +/- 70 cent bij ex dividend.
Dus stop misschien met deze onzin.
MIDAS
0
Opgelet!!!
Een dividend is iets krijgen wat reeds in je bezit was.
Dus inderdaad hammer ik begrijp het ook niet wat hier zo interessant aan is of het nu 2-4-8-20% is het blijft niets.
mvliex 1
3
quote:

New M by O schreef op 13 april 2023 13:02:

Opgelet!!!
Een dividend is iets krijgen wat reeds in je bezit was.
Dus inderdaad hammer ik begrijp het ook niet wat hier zo interessant aan is of het nu 2-4-8-20% is het blijft niets.
Het is duidelijk dat je een basher bent en ik vind ook dat dividend grotendeels een sigaar uit doos is maar je moet geen onwaarheid verkopen en oog blijven houden voor het onderscheid. Zolang het niet uitgekeerd wordt zit het dividend in de waarde van je aandeel en op het moment dat je het cash laat uitbetalen heb je het ter beschikking om er mee te doen wat je wilt. Dat is wel degelijk een verschil en voor bijvoorbeeld voor bedrijven die een vast patroon aan uitgaven hebben wordt dividend vaak gebruikt om die uitgaven te kunnen doen. En dat heb ik het nog niet over het feit dat als je bij geen dividend toch die waarde vrij zou moeten maken je moet gaan verkopen en dus kosten kwijt bent. Er is dus onderscheid en het is dus niet 1 op 1 hetzelfde.

Je schrijft zelf: "Mijn vader zegt altijd de grootste beginnersfout op de beurs is denken dat het allemaal wel goed blijft gaan en niet meer kritisch te zijn.". Hij heeft gelijk, wel kritisch blijven en dat ben je in dit voorbeeld dus duidelijk niet.
Alrob2
0
quote:

Up and down. schreef op 13 april 2023 14:11:

En we staan weer mooi groen. Hoort bij ABN AMRO;)
Zo is het maar net. Down en up, hoort erbij. Maak het al 20 jaar mee.
Legendnr.14
0
Vooral niet naar New M by O luisteren.

Hij probeert mensen te sturen omdat hij gokte op zware daling.

Hij gebruikt zogenaamde wijsheden om mensen te manipuleren. Hij is stil als abn groen is en zegt wat als beetje rood is.

M by O, wil je aub dit forum verlaten? Niemand zit te wachten op dit onzin die je uitkraamt.
MIDAS
0
quote:

Legendnr.14 schreef op 13 april 2023 14:30:

Vooral niet naar New M by O luisteren.

Hij probeert mensen te sturen omdat hij gokte op zware daling.

Hij gebruikt zogenaamde wijsheden om mensen te manipuleren. Hij is stil als abn groen is en zegt wat als beetje rood is.

M by O, wil je aub dit forum verlaten? Niemand zit te wachten op dit onzin die je uitkraamt.
Opgelet!!!
Long goud short banken wat is daar mis mee?
Heb je de goudprijs in het oog gehouden die blijft maar stijgen staat bijna op all time high.
U vind dus dat long op goud een foute zet is.
En short op banken is een logische zet want banken zijn de tegenstander van goud.
mvliex 1
0
quote:

New M by O schreef op 13 april 2023 14:38:

[...]
Opgelet!!!
Long goud short banken wat is daar mis mee?
Heb je de goudprijs in het oog gehouden die blijft maar stijgen staat bijna op all time high.
U vind dus dat long op goud een foute zet is.
En short op banken is een logische zet want banken zijn de tegenstander van goud.
En weer niet naar je eigen vader geluisterd en kritisch gebleven. Logische zet hoeft niet, op beiden long of short kan ook.....met verschillende looptijden!
Om te beleggen in derivaten moet je vaak een test goed afleggen, blijkbaar niet om hier iets te posten.
;-)
Lost80
0
quote:

Legendnr.14 schreef op 13 april 2023 14:30:

Vooral niet naar New M by O luisteren.

M by O, wil je aub dit forum verlaten? Niemand zit te wachten op dit onzin die je uitkraamt.
Ik zit er wel op O's posts te wachten, hij reageert tenminste inhoudelijk. Dat ik niet opdezelfde lijn zit is wat anders. En ja, ik vind zijn reacties vermakelijk.

En hij post, soms tussen de regels door, ook wel goede adviezen. Zoals te lang in hetzelfde aandeel blijven zitten. Je moet continue afvragen op welke gronden heb ik in dit aandeel geinvesteerd en zijn deze aannames nog terecht. Dat is ook de manier waarop je je verkoopmoment moet bepalen. Zo verwacht ik nog steeds stijgende marges, al denk ik beperkt, en denk ik dat koers/boekwaarde verhouding niet terecht is, en zie ik opwaarts potentiëel voor de koers.
11.106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 ... 552 553 554 555 556 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 15,535
Verschil +0,100 (+0,65%)
Hoog 15,720
Laag 15,470
Volume 3.779.099
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 4.055.934

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront