Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.340 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
In feite heb je toch alleen de marktwaarden per 1-1 nodig per land plus de bruto dividenduitkeringen per land, en de ingehouden dividend per land?

if so: dan hebben we het inderdaad erover gehad, dat je die info kan terugvinden in het MTM summary over het hele jaar (custom range aangeven).
!@#$!@!
0
quote:

LTOke schreef op 18 januari 2023 15:24:

Ik weet niet of ik deze vraag al eerder heb gesteld, maar verstrekt IB ook een fiscaal jaaroverzicht?
Ja, maar die vind ik nogal ingewikkeld dus ik gebruik ook gewoon het jaaroverzicht of tel maandoverzichten bij elkaar op.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
1
IB verstrekt volgens mij alleen fiscale jaaroverzichten die voor de IRS zijn bedoeld, en daardoor (voor zover ik kan zien) niet bruikbaar voor de NL opgave. Het dichtst in de buurt komt de MTM summary over 1-1-2022 tot en met 31-12-2022. Daarin staan de totalen en subtotalen per land die je nodig hebt (marktwaarden, dividenden en inhoudingen).

Je hoeft dus geen maandtotalen op te tellen als je nu kiest voor een full year MTM summary. Het enige nadeel is alleen dat het wel over meerdere pagina's kan zijn verdeeld... (als je >100 posities hebt + ook nog eens enkele tientallen geschreven opties ;-p)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
2
Even weer iets anders:
Ik las toevallig dit artikel op FD: fd.nl/bedrijfsleven/1465178/taxateurs...
Het gaat kort gezegd over vastgoed taxateurs die de waarde van commercieel vastgoed "plots" snel zien dalen door de stijgende rente. "Zo'n grote daling, dat zie je niet zo snel. Die rentesprong is voor vastgoed funest" zegt een of andere director capital markets van CBRE.

Ja, "duh" denk ik dan in de eerste instantie... Maar vervolgens is dit natuurlijk ook wel weer een mooi-filosofeer momentje hoe beleggers in hetzelfde soms volledig langs elkaar heen kunnen leven, praten en beleggen.
1) Beleggers in echte panden/stenen:
Daar gaat de tijd en waardering ogenschijnlijk heel erg traag en stroperig. Deze mensen zien de vastgoedprijzen in de afgelopen maanden eerst nog "minder stijgen" (maandenlang las je nieuws over prijsstijgingen die minder hoog waren dan het jaar daarvoor), daarna stagneren (er wordt minder vaak overboden, panden staan langer te koop), daarna komen de eerste voorzichtige berichten over kortingen die worden gegeven en nu pas lijkt men wakker te worden en schrikt men van het effect van de hogere rentes en prijzen die "plots" lijken te imploderen. Dat is een hard gelag voor legio vastgoedbeleggers en makelaars die de afgelopen jaren zijn opgegroeid met het die dat je slapend rijk kon worden met vastgoed (lezen jullie mee: Ryan-Babel Tiktok volgers?)
2) Beleggers in vastgoedaandelen gericht op koersstijgingen:
Die zijn het afgelopen jaar al lang en breed ofwel uit de markt gestapt of vreselijk hard afgestraft, al direct na de eerste geruchten van mogelijke (toekomstige) rentestijgingen. De koersontwikkeling van REIT's loopt ruim vóór op de prijsontwikkeling van het onderliggende vastgoed. Dat is een belangrijk gegeven voor dit type belegger: je moet de markt dan goed timen: stap ruim op tijd uit, lang voordat de rentes daadwerkelijk gaan stijgen, of zelfs lang voordat de geruchten daarover de ronde gaan doen. Anderzijds loont het ook om tijdig weer in te stappen, lang voordat de rentes weer gaan dalen (speculaties daarover vóór te zijn) en dus ook lang voordat de echte vastgoedprijzen weer gaan stijgen. Sterker nog: soms staat de koers van een REIT aandeel al op het dieptepunt, terwijl de echte vastgoedprijzen op dan nog op hun top staan...
3) Beleggers in vastgoed aandelen, voornamelijk gericht op de cashflows:
Dit type belegger kijkt vooral naar de hoeveelheid cashflows die hij kan inkopen. Het kan zijn dat het vastgoed zelf vreselijk duur is, terwijl de REIT aandelen zelf al op hun dieptepunt staan. Dat is een mooi moment om aan te kopen, omdat je dan relatief veel cashflows kan aankopen. Vervolgens is het in principe buy and hold en alle rente- en prijsfluctuaties een beetje langs je heen laten gaan. Heel rustgevend als de REIT' koersen in een paar maanden tijd halveren: dan kan je namelijk meer cashflows inkopen. Als de prijzen daarna weer gaan stijgen: het is ook de bedoeling de waarde/koers zich op de langere termijn omhoog slingert. Dus prima totdat je ziet dat het dividend niet meer voldoende meestijgt. Als het dividendrendement op een gegeven moment onder (bijvoorbeeld) 2% dreigt te dalen, dan is het misschien tijd om wat winst te nemen en elders hogere cashflows in te kopen.

Ik heb ook echte stenen (1), maar in feite is het netto huurrendement niet beter dan de meeste REIT's, maar heb ik er wel meer werk aan. Het is ook maar de vraag of je een juiste locatie/pand weet te vinden, met weinig onderhoud, leegstand, gedoe etc. etc. Ik ben slecht in timen en het bijhouden van de juiste geruchten (gokken), word daar onrustig en ongelukkig van, dus (2) is zeker niet voor mij geschikt. Ik hoef daarom niet uit te leggen dat (3) het beste bij mij past: koers omhoog of omlaag --> altijd goed!

Let daar dus op als je artikels op SA ziet, vastgoed directors in paniek ziet raken, tiktok adviezen ziet van Ryan Babel, of mede forumleden stellingen ziet doen: voor welk type belegger is het verhaal eigenlijk bedoeld? Wat voor de een een ramp is, is voor de ander alweer een kans.

Zodoende...
!@#$!@!
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 19 januari 2023 10:24:

IB verstrekt volgens mij alleen fiscale jaaroverzichten die voor de IRS zijn bedoeld, en daardoor (voor zover ik kan zien) niet bruikbaar voor de NL opgave.

Je hoeft dus geen maandtotalen op te tellen als je nu kiest voor een full year MTM summary.
Dat zal idd de reden zijn. Niet eens aan gedacht :-)
Branco P
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 19 januari 2023 11:54:

Even weer iets anders:
Ik las toevallig dit artikel op FD: fd.nl/bedrijfsleven/1465178/taxateurs...
Het gaat kort gezegd over vastgoed taxateurs die de waarde van commercieel vastgoed "plots" snel zien dalen door de stijgende rente. "Zo'n grote daling, dat zie je niet zo snel. Die rentesprong is voor vastgoed funest" zegt een of andere director capital markets van CBRE.
Cushman&Wakefield en CBRE hebben een probleem omdat zeer veel transacties in H2 on hold gezet zijn of zijn afgeblazen. De boys van capital markets, maar ook de aankooptaxateurs en makelaars van die clubs hebben nu minder te doen. Daar is men niet blij mee en dus heeft men bedacht de markt een handje te helpen door stemming te maken. Het is wel kwalijk want die clubs zijn zo groot geworden dat ze in plaats van nederig diensten te verlenen nu kennelijk opeens vinden dat de wereld om hen draait. Maar zo werkt het niet.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik zie ze meer als wel erg trage kanariepietjes in de kolenmijn: ze piepen pas als de koolmonoxide al lang en breed is uitgewaaierd en bijna al hun soortgenoten al het loodje hebben gelegd... Ze zijn nu pas bang dat dit ook hun veren kan gaan kosten, terwijl de meeste andere kanariepietjes al met hun pootjes omhoog liggen en hun baasjes de kolenmijn zijn ontvlucht. Heb je dus niet veel aan...
Branco P
0
De situatie nu is anders dan tijdens de vastgoedcrisis. De afgelopen, zeg, 8 jaar zijn bij aankopen geen (aflossingsvrije) financieringsconstructies meer toegepast met LTV’s boven 70%, maar kon je 50% vreemd financieren of misschien wat meer, maar dan moest je wel jaarlijks aflossen. Als gevolg van de hogere rentes (en hogere rendementseisen) gaan nu uiteraard de prijzen omlaag, maar er komt vrijwel niemand in de problemen met hun bankconvenanten dus er zal weinig gedwongen verkocht worden. Voor de lol nu verkopen ga je ook niet doen, dan accepteer je bij de eerstkomende herfinanciering gewoon de hogere rentelasten. Kortom de grote beleggers zullen even stilzitten. Iedereen wil uiteraard wel nog steeds kopen, maar wel goedkoper dan voorheen. Conclusie: er zijn weinig transacties, maar verder is er niks aan de hand. Jammer voor partijen als C&W en CBRE, maar zij zullen wat van hun mensen moeten laten gaan. En bij grote beleggers worden de acquisitie teams wellicht ook wat gestroomlijnd.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Daar heb je volledig gelijk in, er zullen maar weinig vastgoedfondsen daadwerkelijk in de problemen komen. Hoewel (of juist doordat) de dalende prijzen volledig voorspelbaar waren, gaan ze geen grote problemen opleveren (eerder kansen) voor vastgoedfondsen en -beleggers, maar zijn het inderdaad voornamelijk de handelaren die de pijn voelen.
LTOke
0
Valt me nu pas op bij IB dat ze werken met "Cash" en "Settled Cash".
Ik mis opeens mijn saldo CAD in mijn portfolio.
Als ik een statement draai zie ik inderdaad dat de cashregel op 0 staat, maar de settled cash staat op 6,19.
En dat heb ik ook berekend in mijn sheet als zijnde mijn actuele saldo.
Als ik het goed begrijp is die 6,19 dan nog ergens onderweg?
!@#$!@!
0
Heb je net een transactie gedaan ? Want dan is de werkelijke cash datum t+2 of zelfs t+3.
Dat is standaard bij elke broker.

Komt omdat de cash afwikkeling van een transactie dus 2 of 3 dagen duurt.
LTOke
0
Laatste trade in CAD is van 12-1
Laatste dividend in CAD is van 13-1

Bij USD is me dit ook niet eerder opgevallen.
Gaan ze nog valutaverschillen verrekenen na die 2 of 3 dagen? Of blijft die prijs wel gelijk?
!@#$!@!
0
Ze zijn vaak heel traag met de uitkering van het dividend helaas. Geen idee waarom.
Plus er zit sowieso een verschil tussen de ex-dividend datum en de betaalbaar datum. (De datum dat het geld wordt gestort).

Normaal valt het idd niet op. Ik leerde het pas toen ik mijn rente kosten ging onderzoeken.

Welke valuta verschillen? Er is verder toch geen conversie bij transacties ?
LTOke
0
Ah ja, je hebt gelijk met die valuta.
Ik was in mijn statement aan het kijken en daar wordt alles nog eens omgerekend naar EUR.
Maar tijdens de transactie inderdaad niet relevant, want ik betaal in CAD.

Ik wacht het nog even af. Bedrag stelt niets voor, maar ik wil het graag begrijpen.
Volgende ontvangst in CAD is pas half februari.
Anders daarna maar het support center inschakelen.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
1
Heel vreemd... ik zag bij IB dat ik plots 100 stuks MAIN had verkocht voor $40 vanwege het automatisch uitoefenen van een P40 20JAN23... Dat is echt wel raar, want dat zou betekenen dat ik een put optie zou hebben gekocht (en dus niet geschreven). De koers van MAIN lag gedurende de dag tussen $38.55-$39.15 en de after hours koers ligt op $39.25, dus ik zal geen vergeten C40 hebben gehad die werd uitgeoefend. Ik ga er maar vanuit dat ik waarschijnlijk een foutje(*) heb gemaakt en op een gegeven moment per ongeluk een P40 heb gekocht (ik kan me niet voorstellen dat IB per ongeluk zoiets fout doet?), maar die is me dan helemaal niet opgevallen die keren dat ik naar mijn overzichtjes aan het turen was... Ik zal voortaan maar wat beter kijken naar of er een +1 (long positie) of een -1 (short positie) staat bij het optiecontract.

Anyway: Omdat ik MAIN helemaal niet kwijt wilde, heb ik gelijk maar een kooporder geplaatst voor $39.25 voor as. maandag. Als die wordt vervuld, dan heb ik gelukkig geen schade hieraan geleden en $75 verdiend aan deze "glitch".

(*) Opgelost: het lijkt erop dat ik een keer per ongeluk één P40 20JAN23 twee keer heb doorgerold naar 17MAR23 (vraag me niet hoe ik dat heb gedaan...), maar ik zie dat ik nu inderdaad twee stuks P40 17MAR23 heb geschreven voor MAIN. Aangezien ik maar één P40 op 20JAN23 had geschreven, heb ik bij het doorrollen dus per saldo +1 P40 op 20JAN23 ontvangen (-1 eerder geschreven + 2 vanwege het per ongeluk twee keer doorrollen, dus per saldo +1 i.p.v. 0 stuks na het doorrollen). Zo maf... ik heb door deze fout +$80 aan extra premie ontvangen (voor de 2e keer doorrollen) en +$75 als winst op de verkoop op $40 van de P40 -/- aankoop $39.25 (als ik maandag die 100 stuks weer heb kunnen terugkopen voor 39.25). Bij elkaar +$155 verdiend vanwege een dom foutje... Dit is weliswaar niet zo spannend en materieel als de fout die ik begin vorig jaar maakte met toen ik per ongeluk een nulletje te veel had ingetikt bij de aankoop van 50 stuks DLR (bleek dat ik 500 stuks had ingetikt en dus plots $65.000 moest aftikken i.p.v. $6.500), maar toch wel weer een mazzel bij een foutje. Ooit valt het kwartje natuurlijk de verkeerde kant op, als ik dit soort foutjes blijf maken. Dus het is wel een wijs lesje om voortaan weer beter op te letten bij het doorrollen.
Neunelf4S
1
Mag ik het samenvatten met: ik heb een put jan 40 gekocht zonder dat ik het wist en de bank heeft die voor mij uitgeoefend. E.e.a. verraste mij?
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Hahaha zekers!

Alleen duurde het even voordat ik wist wat er was gebeurd. .. Ik heb ik alle tekst (+aanvullende ontknoping) maar laten staan. Dan valt er weer wat te lachen en verwonderen op de zondagochtend en hopelijk helpt dit toekomstige fouten bij het doorrollen te voorkomen ;-p
Calendar
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 22 januari 2023 01:44:

Heel vreemd... ik zag bij IB dat ik plots 100 stuks MAIN had verkocht voor $40 vanwege het automatisch uitoefenen van een P40 20JAN23...
Als ik een optie schrijf, terugkoop of doorrol reconcilieer ik die positie in mijn spreadsheet altijd met mijn broker. Bovendien reconcilieer ik alle aflopende opties een week voor eventuele uitoefening. De series die er dan hopeloos voor staan begin ik dan ook door te rollen. Ik houd niet van verrassingen. ;-)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

Calendar schreef op 22 januari 2023 19:11:

[...]

Als ik een optie schrijf, terugkoop of doorrol reconcilieer ik die positie in mijn spreadsheet altijd met mijn broker. Bovendien reconcilieer ik alle aflopende opties een week voor eventuele uitoefening. De series die er dan hopeloos voor staan begin ik dan ook door te rollen. Ik houd niet van verrassingen. ;-)
Ja ik ook, maar op de een of andere manier raakte ik in de war, omdat ik dacht dat een doorrol niet was gelukt en probeerde ik die nog een keer door te rollen. Waarschijnlijk, omdat een doorgerolde optie een paar dagen nog zichtbaar blijft in het lijstje maar dan met aantal=0. Ik zal dan denk ik over het hoofd hebben gezien dat het aantal al op nul stond en dacht dat de optie nog moest worden doorgerold. Blijkbaar kan dat dan: er wordt dan simpelweg een optie gekocht op de oude datum en een optie geschreven op de nieuwe. Waarbij het helemaal niet relevant is hoeveel ik er heb staan (-1 of 0). Wijze les voor mij: voordat ik doorrol even de kolom ernaast checken of er inderdaad een -1 staat(*).

Ik ben zojuist begonnen met het alvast inzetten van doorrolorders voor mijn 17FEB23 opties...

(*) Ik heb op dit moment 62 "short options" uitstaan, over verschillende maanden, dus niet allemaal 17FEB23, maar dat is dan toch wel even opletten geblazen. Het is echter wel erg leuk om te doen: het verschilt nogal per maand hoeveel ik aan premies binnenhengel, maar in de afgelopen maanden hebben we het over een totaal van tussen €1200-€3000 per maand.
Calendar
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 22 januari 2023 22:21:

[...]

Ja ik ook, maar op de een of andere manier raakte ik in de war, omdat ik dacht dat een doorrol niet was gelukt en probeerde ik die nog een keer door te rollen. Waarschijnlijk, omdat een doorgerolde optie een paar dagen nog zichtbaar blijft in het lijstje maar dan met aantal=0. Ik zal dan denk ik over het hoofd hebben gezien dat het aantal al op nul stond en dacht dat de optie nog moest worden doorgerold. Blijkbaar kan dat dan: er wordt dan simpelweg een optie gekocht op de oude datum en een optie geschreven op de nieuwe. Waarbij het helemaal niet relevant is hoeveel ik er heb staan (-1 of 0). Wijze les voor mij: voordat ik doorrol even de kolom ernaast checken of er inderdaad een -1 staat(*).

Dat doorrollen (een Calendar :-)) is inderdaad nogal tricky. Er is geen enkele koppeling met bestaande posities. Je kunt het b.v. ook voor call spreads gebruiken.
6.340 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 79,860
Verschil +1,280 (+1,63%)
Hoog 81,320
Laag 78,620
Volume 778.533
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 294.082

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront