Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.340 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Nou vooruit dan maar... ik heb ook maar alvast 2 stuks ASML gekocht op €492... ;-p (ik koop er nog 3 bij als ze onder de 475 zakken). De orderboek van ASML schijnt dusdanig vol te zitten dat ze de vraag niet aankunnen, dus dan verwacht ik ook dat ze wel door de vraagdip heen kunnen varen zonder al te veel impact op de lange termijn verwachtingen. Ook al is het dividend ook tegen de huidige koers best laag en de koers eigenlijk best hoog als ik vergelijk met de pre-covid piek van ca €290. Maar met dit soort aandelen moet ik daar geloof ik helemaal niet zo naar kijken en mag ik blij zijn dat er al bijna €300 aan lucht uit de top van €770 is gelopen. Het is jammer dat ik vanwege de hoge koers per stuk, ik bij ASML geen put (en zeker geen ongedekte call) opties wil (durf) schrijven. Daarom maar een beetje alvast erin stappen om toch ietsje meer Hollands Glorie in de mix te hebben.

Ik ben vooral deze dagen héél erg blij dat ik voornamelijk een cashflow-genererende portefeuille heb opgebouwd, want ik zou niet weten wat ik zou (moeten) doen als ik een groeiportefeuille zou hebben gehad. Niet alleen had ik dan waarschijnlijk ruzie met mijn vrouw gehad over over een waardeverlies van 40K in een paar dagen tijd (dat is meer dan ze in één jaar aan salaris verdient), maar dan zou ik nu ook continu met de handen in het haar hebben gezeten voor de beslissing om het verlies te nemen en de porto af te bouwen voordat de mega crash eraan komt, of hopen dat het (net als vorige keren) binnen enkele dagen weer de andere kant opgaat en stug blijven vasthouden. Dat lijkt me echt vreselijk en helemaal niet geschikt voor een type belegger zoals ik.

Nee, laat mij maar rustig dividendjes herbeleggen (heel af en toe een ASML-teen in het water steken), en als ik volgende week plots een (forse) pluk geschreven putjes daadwerkelijk geleverd krijg, dan zal ik de verwachte dividend cashflow ook weer iets zien toenemen. Dat mijn roodstand daardoor tijdelijke weer fors gaat oplopen, doet dan weer even "pijn". Maar zo lang het gegenereerde extra dividend meer is dan de extra rente die ik kwijt bent, is dat in feite eigenlijk per saldo weer een stukje extra rendement door leveraging. De totale LTV loopt dan wel al op naar 18%, wat dichter in de buurt komt te liggen bij het vooraf voor mezelf aangehouden maximum van 20%. Echter...dit is een LTV over DG en IB samen, want de LTV bij IB loopt hier wel degelijk al op tot ca. 35% (omdat de meeste puts bij IB worden geschreven). Hardop nadenkende denk ik dat ik hier toch wel iets mee moet gaan doen...

Ik zal daarom eens kijken of ik sommige van die puts niet beter "gewoon" kan gaan doorrollen... (en dan elke maand als de roodstand weer wat is afgebouwd door het bijstorten van salarissen en inkomende dividendjes, af en toe een doorgerolde put daadwerkelijk laten leveren als ik de LTV weer onder de 20% zie duiken)
QueSera
0
Er is geen tijdelijke dip in de vraag bij ASML. De omzet was afgenomen omdat ze de opbrengst van die dingen pas in de boeken zetten als die ter plaatste staan en operationeel zijn. Daar waren wat problemen. Grote kans dus dat ze volgend kwartaal extra veel omzet gaan boeken. Zo creatief als ze zijn met hun machines (ik heb begrepen dat je dan spreekt over de omvang van een stadsbus) zo saai en oerconservatief zijn ze in de boekhouding. Lijkt mij een gouden combo.
Volgens Yahoo doen ze nu een K/W van 38. Volgens SWS zijn ze 10% ondergewaardeerd.

(En Besi 45% en ASMI 38% ondergewaardeerd, voor wat het waard is).
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Dat is dan helemaal mooi! Misschien lezen er wel een hoop beleggers mee in dit draadje, want sinds jouw post begint ASML weer flink te stijgen ;-p

Ik heb trouwens zojuist zo'n 8 putsjes alvast ingevoerd in de IB trader workstation ingevoerd voor het doorrollen ervan. Waar ik dat de vorige keer nog best wel lastig vond en continue heel hard moest nadenken wat die limietprijs nu betekende (je hebt een limietrange voor de put die je terugkoopt en een limiet range voor de put die je schrijft en samen levert dat ook weer een range op van het doorrolpakket), begin ik er nu steeds meer gemak mee te voelen en zie ik het nut nu ook steeds meer!

Ik heb inmiddels door dat een negatieve bedrag aan limietprijs gewoon betekent dat ik per saldo iets ontvang (ik zie het zo: de pri8js die ik betaal voor dit pakket is negatief, dus ontvang ik geld) en 2 van de 8 zijn direct vervuld. De rest laat ik een dagje lopen en dan kijk ik vanavond wel weer of ik de limiet ietsje moet aanpassen. Het irritante is dat ik soms voorzichtig wilde inzetten, maar dat het dan niet mocht, omdat de limietprijs meer dan 3% afweek van een of andere prijs. Hoe die prijs precies is bepaald zie ik nog niet helemaal, want ik gaf juist een lager bedrag op en dan zou je juist zeggen dat ik voorzichtig ben aan beide kanten van de buy en sell... maar ja... even kijken hoe het werkt nu de beurs is geopend...
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Update:
Ik had toch niet het geduld om te wachten totdat de overige 6 uit zichzelf werden vervuld en ging gelijk kijken of, nu de beurs was geopend, ik de limietprijzen makkelijk kon aanpassen.

Dat bleek super makkelijk te kunnen: in de TWS order window kan ik per order (pakketje van een buy en sell) gewoon op de limietprijs klikken. Daarna wordt er een venstertje uitgeklapt, waarin ik de nieuwe hogere/lagere limietprijzen kan aanklikken. Aangezien ik de order vervuld wil zien en de limiet blijkbaar te hoog was (te negatief), klikte ik een iets lagere (minder negatieve) limiet aan. Dit gaat supermakkelijk en veel eenvoudiger dan via de web-interface. Het enige is dat er daarna niets gebeurde... Achter elke aangepaste limietorder stond er nu een geel vakje met update. Ik dacht dat dat betekende dat de order was geüpdatet, maar het was de bedoeling om daarop te klikken ter bevestiging van het doorsturen van de aangepaste order. Toen ik die updateknopjes voor elke aangepaste order indrukte, rolde de één na de andere doorgerolde transactie binnen.

Voor de goede orde meld ik hierbij dat de prijs die ik kreeg vaak beter was dan de aangepaste limiet. Bijvoorbeeld: toen ik de limiet voor één van die putjes verlaagde van -0.70 naar -0.60 kreeg ik 'm geleverd voor -0.66. Dat is toch netjes? Een malafide handelaar zou (een deel van) die 6 cent in eigen zak kunnen steken, maar dat is dus (zoals ik al eerder betoogde) niet het geval(*).

(*) Het is een ander onderwerp, maar nu ik het zijdelings aanstip, hierbij de opmerking dat in een artikeltje van het FD er onlangs een wat genuanceerde versie van het effect van het doorverkopen van orderstromen bij sommige brokers stond:
fd.nl/financiele-markten/1437972/bele...
"[...]Er is ook hommeles over payment for order flow (pfof), waarmee Trade Republic en Robinhood hun geld verdienen. Ze verkopen bestellingen van klanten door aan handelshuizen, die ze tegen een hogere prijs op een beurs uitvoeren. Dit kan duurder uitpakken voor de klant. Maar ook goedkoper, als het handelshuis betere deals sluit dan de broker zou doen.[...]".
Zoals ik al eerder had gezegd kan dit doorverkopen dus zowel positief als negatief voor de klant uitpakken. Een grote broker kan ook aan intern afhandelen van orderstromen doen, en ook dat kan zowel gunstig als ongunstig voor de klant uitpakken. Gevestigde partijen zien dit met lede ogen aan, omdat zij dan minder omzet kunnen genereren, en hebben er baat bij als media vooral het risico op een negatieve impact benadrukken en als klanten elkaar bang maken dat er "verborgen kosten" zijn bij budget brokers. Die verborgen kosten(**) zijn er soms heus wel, maar dit is het dus niet.
(**) Persoonlijk vind ik DG nogal misleidend communiceren over commissieloos beleggen wanneer er wel degelijk een vast bedrag van €0.50 per transactie wordt gerekend. Alleen wordt dat dan niet "commissie" genoemd, maar "kosten van derden". Dit is nog steeds een erg laag bedrag, maar mensen die pagina 8 van de tarievenhandleiding niet lezen, kunnen terecht klagen dat dit verborgen zijn (in de zin van: ver weggestopte kosten die door misleidende communicatie niet lijken te bestaan).
LTOke
0
Mooi dat je die tool nu ook gebruikt. Maar ik snap even niet dat jij negatieve bedragen ziet.
Zie de bijlage. Zo zie ik het voor doorrollen van Geo.
Positieve bedragen in combinatie met een SELL.
En vorige maand leverde dat nog positieve cashflow op :-)
Bijlage:
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ha LTOke, zie het plaatje met de summary van de trades.

Ik heb één ervan opengeklapt (PYPL) en dan zie je dat de sell en buy limietprijzen +16.26 (sell) en +15.60(buy). Het pakketje wordt daardoor per saldo afgewikkeld tegen een prijs van -0.66. Ik werk overigens direct via de portefeuille window, en klik rechts op een positie, waarna er linksboven de muisaanwijzer er een zwevend balkje zichtbaar wordt met als één van de opties "ROLL". Als ik daarop klik dan opent zich een venster waarin de put die ik wil terugkopen al standaard staat aangeklikt, en dan moet ik zelf nog kiezen welke doorgerolde nieuwe put op welk moment en tegen welke strike ik wil verkopen.
Bijlage:
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik heb ook een plaatje gemaakt met als voorbeeld de geschreven put voor VZ die ik zou kunnen doorrollen en hoe dat eruit ziet.
Dan zie je dat er tussen de bid en de ask 0.48 zit, dus dan zou ik minimaal 0.48 kunnen verdienen. maar als ik (onderin) op het vakje klik waarin ik de limietprijs moet invullen, dan opent zich een venster met de middenprijzen lopend van -0.55 tot -0.67 (ik kan dan op en neer scrollen). Als ik -0.48 zou kiezen dan is de kans dat ik direct geleverd krijg vrijwel 100% (behalve wanneer ik traag ben en de bid en ask prijzen inmiddels alweer veranderd zijn) of ik zou een middenprijs kunnen kiezen tussen 0.48 en 0.74 (-0.61) etc..
Bijlage:
LTOke
0
Ik heb het gevonden. Jij kijkt naar de Mosaic weergave en ik naar Classic TWS.
En per weergave staat het teken andersom. Lekker makkelijk weer van IB.

Ik heb me net een overzichtje bewaard van de bedragen als ik nu zou doorrollen.
Dat ga ik een paar dagen bijhouden tot de 20e. Kijken of het veel voordeliger is naarmate de expiratie in de buurt komt.
In theorie loopt de meeste tijdwaarde aan het einde er uit. Dus wachten zou moeten lonen (bij gelijkblijvende koersen die nu alles behalve gelijkblijvend zijn..... kijk naar ons geliefde GEO)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ja, kan je dat bijhouden, zodat we zien of het veel uitmaakt?
Je zou zeggen dat in zowel de oude als de nieuwe optie er tijdswaarde uit gaat lopen, maar er zou dan meer tijdswaarde uit de aflopende moeten lopen en minder uit de nieuwe... Hangt misschien ook wel af van de in hoeverre de optie in of out the money is (hoe dicht of ver af de koers van de strike af zit), maar ik kon even niet goed beredeneren wat nu het beste was. Daarom ben ik nu al aan het doorrollen geslagen en ben als een kind zo blij dat ik mijn LTV op deze manier goed laag kan houden (onder die 20%, ook standalone bij IB), en tóch optiepremies kan blijven verdienen, zonder dat mijn LTV (bij IB) min of meer ging "ontploffen".

Voor mijn marginverplichting maakt het niet zo veel uit als ik IB mag geloven, maar dan vergelijk ik de margin voor en na doorrollen. Maar ik vermoed dat dit niet veel uitmaakt wanneer ik niet had doorgerold, maar volgende week allemaal geleverd zou krijgen... toch?
LTOke
0
Ik ga het bijhouden en hier delen.
Ik ben in ieder geval content dat er overal nog positieve cashflow uitkomt. Dat had ik in mijn hoofd erger voorgesteld. Maar nog 10 dagen te gaan. Als morgen blijkt dat de premies over de hele linie afnemen, rol ik in ieder geval de "hoge risico op levering gevallen" door.

Doorrollen zou geen effect mogen hebben op je margin als je de strikeprijzen gelijk houdt.
Of ze andere percentages hanteren bij daadwerkelijke levering? Geen idee.
Van de andere kant als je aandelen geleverd krijgt, heb je wel meer als onderpand staan in je portefeuille. Dat vergroot dan weer je "buying power". Maar je hebt wel minder cash.... dus dat effect zou zich ook moeten opheffen.
Zodiac
0
Iemand die kan controleren of hij/zij op DEGIRO riocan kan kopen? Om één of andere reden lukt het mij niet… bedankt!
'belegger''
0
quote:

Zodiac schreef op 10 mei 2022 19:22:

Iemand die kan controleren of hij/zij op DEGIRO riocan kan kopen? Om één of andere reden lukt het mij niet… bedankt!
Voor Frankfurt krijg ik de volgende melding:

"Deze productgroep is momenteel uitgeschakeld (Real Estate Investment Trusts (REIT's))

Op dit moment heeft u deze productgroep niet geactiveerd om in te kunnen handelen. U kunt dit wijzigen in uw Productinstellingen.
Houd er rekening mee dat u voor sommige productgroepen een passendheidstoets moet doorlopen voordat u hierin kunt handelen. Indien u een positie heeft in de desbetreffende productgroep kunt u deze altijd sluiten."


Voor Tradegate krijg ik deze melding niet, wat dat nu weer betekent weet ik ook niet. Ik ga geen testaankoop doen :)
Zodiac
0
Belachelijk mooi koopmoment in mijn ogen.

Een order plaatsen ver beneden de actuele koers? Natuurlijk weer een paar dagen wachten op een respons van DEGIRO…
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik had ooit Riocan bij DG, maar omdat ik daar het 15% dividendverdragstarief niet kreeg (maar in plaats daarvan geloof ik 25%) heb ik alle Canadese aandelen omgehangen naar IB. Daar wordt de standaard 15% ook voor Canadese aandelen ingehouden.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Laatste bericht voor vandaag: DG heeft eindelijk het dividendbelastingpercentage voor Main Street Capital Corp (NYSE:MAIN) aangepast van 30% weer terug naar 15%. Het was altijd 15%, totdat eind vorig jaar DG plots dubbel zo veel begon in te houden. Desgevraagd kwam er een nogal vaag antwoord dat ze een 2e leverancier o.i.d. hadden ingeschakeld die moeite had met die 15% en dus werd 30% ingehouden. Dus iets achter hun schermen zorgde ervoor dat brave klanten plots dubbel belasting moesten afdragen. Uiteraard kan je proberen het teveel betaalde weer bij de Canadese belastingdienst proberen terug te vragen, maar dat ga ik dus niet doen (niet voor dat kleine beetje).

Ik heb voor mezelf direct de boel (MAIN) overgehangen naar IB, maar dat kon ik voor de dames in het huis niet doen. Die hebben dus maar pech gehad met een paar maanden te veel afgedragen belasting. Hopelijk blijft het hierbij en gaat DG in de toekomst niet meer van dit soort grappen uithalen... (werd ook niet netjes aangekondigd...ik kwam er volgens mij per toeval achter, of omdat iemand het in dit draadje opmerkte(?)... Zucht...

Anyway: dit was het dan voor vandaag: lekker therapeutisch bezig geweest met het doorrollen van putjes, ASML verwerken in de sheet, dividendjes bijwerken, en dan blijkt dit alles heel heilzaam te werken, dusdanig dat het zien dat de koersen vandaag weer een extra daling laten zien niets doet. Dus zeg maar een ongerealiseerde waardedaling van ca 10K op 1 dag (van -40K gisteren naar -50K vandaag, in een paar dagen tijd) veel minder zegt dan het oogsten van ca 1K aan dividend en premie cashflow op 1 dag.

Alvast een goede nachtrust toegewenst (zal vast lukken voor degenen die vooral aan cashflow beleggen doen) en sterkte toegewenst aan degenen die (voornamelijk) aan waardebeleggen doen...
LTOke
0
Net Pfizer omgehangen van DG naar IB.
En tot 2 keer toe in positieve zin verbaasd over de afhandeling.
Eerst de aankoop bij IB gedaan. Koers stond op 49,20. Order ook gezet op 49,20. Ik krijg ze voor 49,139.
Daarna verkoop bij DG. Koers stond op 49,33. Order gezet op 49,50 en daar is die ook voor uitgevoerd.

Waarschijnlijk is die "live" koers waar ik naar kijk dan toch niet zo heel live?
Intussen heeft Pfizer in de grafiek ook de 49,50 geraakt. Maar die 49,139 heb ik de na de opening toch niet meer gezien.

Ik krijg in ieder geval niet het gevoel dat de brokers "stiekem" profiteren van mijn ingegeven limietprijzen.
Het lijkt er meer op dat ze ingesteld zijn om jou de best mogelijke prijs te geven.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Hieristieweer... met een paar nieuwtjes:

1) Debetrente roodstand bij IB:
IB heeft de debetrente verhoogd van 1.83% naar 2.33% voor bedragen onder $100.000. Dat was natuurlijk een kwestie van tijd en waarschijnlijk niet de laatste gezien de snelheid en frequentie waarmee de FED de rente verhoogt.

2) Southern Copper Corporation (NYSE:SCCO):
Kassaa!-momentje voor SCOO, dat het dividend (wederom) heeft verhoogd van $1.00 naar $1.25 per kwartaal (+25%!) waarmee het dividendrendement op de huidige koers tot boven de 10% stijgt. Uiteraard is koper een nogal cyclisch product en dus SCCO een even cyclisch aandeel, maar weet dat de koers in minder dan 6 weken met ca 25% is gedaald van ca €78 tot ca €58. Ik had twee puts geschreven: één €65 en één op €60. Ik heb die van €65 doorgerold en hoop dat die van €60 volgende week wordt geleverd... Of wacht... ik kan die gewoon doorrollen en nu gewoon een pluk kopen... ik heb de smaak van het doorrollen geloof ik wel te pakken...

3) Nog een overdenking cashflow beleggen:
Ik begin mezelf nu misschien te herhalen, maar op dagen zoals in de afgelopen week besef ik dat een belangrijk voordeel van cashflow beleggen versus waarde beleggen, ook is dat bij een dalende markt een waardebelegger, naast de zorgen van wel/niet verlies nemen of vasthouden in de hoop op herstel, nog een ander "probleem" heeft. Ik moet misschien eerder zeggen dat de cashflow belegger een voordeel heeft dat de waardebelegger niet heeft bij dalende koersen. Dat is dat een waardebelegger veel minder mogelijkheden heeft om bij te kopen als de koersen dalen. Natuurlijk kan die gaan lenen, maar hoe verstandig is het om je LTV op te pompen met niet alleen meer lening, maar ook nog eens een dalende waarde tegenover die leningen? Dan is er nog de mogelijkheid om stukken te verkopen: maar als de markt hard aan het dalen is, dan is het maar de vraag of je nog aandelen hebt die zich aan de malaise hebben onttrokken en waar je snel een stuk ongerealiseerde winst kunt realiseren. Wat in ieder geval een stuk minder aantrekkelijk is, is om een stuk verlies te realiseren om een ander aandeel te kopen dat ook aan het dalen is. Dan stelp je het bloeden door ergens anders in je vlees te snijden. Blijft over om spaargeld/salarissen aan te wenden voor aankopen. Maar hoe prettig voelt dat als je als een groot deel van je vermogen ziet verdampen en je gooit er continu geld achteraan?

Een cashflow belegger daarentegen heeft een continue stroom met vers geoogste cash (uit dividenden en premies), ook in een dalende markt. Dat is niet alleen zomaar leuk, maar het zorgt er ook voor dat je bij een dalende markt een soort automatische trigger hebt om continu bij te kopen bij dalende koersen, zonder dat het je pijn doet die een waardebelegger waarschijnlijk wél zou voelen. Dus zonder te hoeven lenen, aandelen te verkopen in een dip, of spaargeld in een groeiend gat te gooien.

Merk op dat ik dit niet roep om mensen pijn te doen, mijn gelijk te halen of iets dergelijks. Het is meer dat ik continu nadenk over wat nu in feite het beste past bij mijn type belegger en in hoeverre die gedachten passen bij de omstandigheden. Immers: misschien werkt een bepaald idee prima in een wereld in herstel vlak na een pandemie, maar werkt het ook in een oorlogssituatie? In een "double digit"-inflatie? In een mogelijke (begin van een) crash? Etc. etc. Daarom denk ik hardop en hoop ik dat ik daarmee jullie ook kan verleiden tot commentaar en of andere visies, waardoor ik weer tot andere of aanvullende inzichten kom.

Jaja... soms leer ik van mezelf als ik hardop nadenk en helemaal van jullie commentaar ;-)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

LTOke schreef op 11 mei 2022 16:39:

Net Pfizer omgehangen van DG naar IB.
En tot 2 keer toe in positieve zin verbaasd over de afhandeling.
Eerst de aankoop bij IB gedaan. Koers stond op 49,20. Order ook gezet op 49,20. Ik krijg ze voor 49,139.
Daarna verkoop bij DG. Koers stond op 49,33. Order gezet op 49,50 en daar is die ook voor uitgevoerd.

Waarschijnlijk is die "live" koers waar ik naar kijk dan toch niet zo heel live?
Intussen heeft Pfizer in de grafiek ook de 49,50 geraakt. Maar die 49,139 heb ik de na de opening toch niet meer gezien.

Ik krijg in ieder geval niet het gevoel dat de brokers "stiekem" profiteren van mijn ingegeven limietprijzen.
Het lijkt er meer op dat ze ingesteld zijn om jou de best mogelijke prijs te geven.
Het is in ieder geval niet zo dat budget brokers per definitie betere of slechtere prijzen bieden dan de gevestigde partijen. Het is een kwestie van pech of geluk in een badge of de timing van een seconde (zie ook mijn post van gisteren en eerdere posts...).

Wat ik wel merk bij het overhangen is dat aan het begin van de dag de koersen beste wel flink wild op en neer kunnen bewegen, waardoor het best kan zijn dat je een overhang-winst kan boeken door een aankooporder bij IB te plaatsen met een limietprijs die lager ligt dan de limietprijs die je bij DG plaatst bij je verkooporder. Als je geluk hebt, dan heb je direct bij opening dat verschil al te pakken. Vaak anders wel in de loop van de dag of anders na een paar dagen. Als je pech hebt, dan bevindt het aandeel zich in een duikvlucht naar beneden raak je de aandelen bij DG niet meer kwijt tegen de limietkoers. Als je het geduld hebt (en het vertrouwen dat het weer goed komt met de koers), dan kan je een dubbele hoeveelheid blijven aanhouden (bij zowel IB als DG) en kan je het spel spelen van dividend versus eventuele rente die je moet betalen vanwege de (extra) roodstand. In het uiterste geval wordt je gedwongen om een overhangverlies te slikken door de verkoopprijs lager te zetten dan de aankoop bij IB...
LTOke
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 11 mei 2022 16:47:

Hieristieweer... met een paar nieuwtjes:

3) Nog een overdenking cashflow beleggen:

Met je dividendaandelen kan je in dezelfde situatie terecht komen als er dividend gekort of gestaakt wordt.
Koers zal zakken en dan zit je er ook mee in je maag. Je kan dan ook niet meer doen dan wachten.
Opties schrijven kan wel altijd nog. Maar dat kan uiteraard ook met waardeaandelen.

Maar je bent op dit draadje natuurlijk wel aan het preken voor eigen parochie. Anders waren we niet hier :-)
'belegger''
0
Cashflow herbeleggen kun je zien als een vorm van recycling. Het voordeel van meer kunnen kopen bij lagere prijzen moet je wel echt op de lange termijn zien. Daarbij denk ik dat een lange tijdshorizon meer doet dan het onderscheid tussen cashflow en waarde. Zelf heb ik ook een aantal dividendaandelen. Uiteindelijk denk ik dat de cash generatie door een bedrijf bepalend is. Uitkering in de vorm van dividend en recycling d.m.v. herbeleggen zie ik meer als een technisch operationele aangelegenheid. Ik snap wel dat het leuk is om nieuwe aankopen te kunnen bekostigen zonder te moeten verkopen of bijstorten.

Warren Buffet schijnt in het eerste kwartaal van dit jaar binnen het tijdsbestek van drie weken voor $40 miljard aandelen te hebben gekocht, terwijl hij ook lange tijd (vrijwel) niets kan doen. Dividend ontvangt hij graag, maar hij keert het niet uit. Dezelfde Buffet is overigens begonnen als een traditionele waarde belegger naar het voorbeeld van Benjamin Graham. Volgens mij is het voornamelijk de invloed van Charlie Munger geweest, waardoor ze zijn verschoven naar zoiets als Growth at a Reasonabel Price (GARP).

Als de prijs van winstgevende groeibedrijven zoals tech maar lang genoeg daalt, worden het vanzelf waarde aandelen. Voor Besi zie ik op investing.com (als dat klopt) een k/w van 13,5, dat vind ik niet duur. In dit specifieke geval krijg je een mooi dividend (niet stabiel), maar dat geldt natuurlijk voor de meeste van dergelijke groeibedrijven niet in die mate.

Zelf hanteer ik een combinatie van groei en defensieve aandelen. Onder de tweede groep zitten relatief veel dividend dan wel waarde aandelen, afhankelijk van de definities die je hanteert. Wat mij betreft sluit het één het ander niet uit.
6.340 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 79,860
Verschil +1,280 (+1,63%)
Hoog 81,320
Laag 78,620
Volume 778.533
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 294.082

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront