PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL september 2021

1.723 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 83 84 85 86 87 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Jeffryv schreef op 28 september 2021 16:58:

[...]

De 1,5 meter regel is weer voorbij, we kunnen als lotgenoten ergens samenkomen met een veel drank en tissues?
Doe maar met drank en vrouwen, dan ben ik er zeker bij ;)
HJ deTuinman
2
quote:

FDW8 schreef op 28 september 2021 17:38:

1 miljoen stuks in de naveiling?
Het resultaat van de dag nog even snel "overhevelen" van partij één naar partij twee... Ik weet bijna wel zeker dat het koersverloop wordt beïnvloed door samenwerking tussen partijen onderling. Ik blijf er even vanaf, maar blijf wel rustig zitten.
FDW8
1
quote:

HJ deTuinman schreef op 28 september 2021 17:48:

[...]
Het resultaat van de dag nog even snel "overhevelen" van partij één naar partij twee... Ik weet bijna wel zeker dat het koersverloop wordt beïnvloed door samenwerking tussen partijen onderling. Ik blijf er even vanaf, maar blijf wel rustig zitten.
Ik zie alle tekenen voorsorteren op een overname. Ook al geloofde ik er niet in, het zou me echt niet verbazen.
hhhhh
0
quote:

HJ deTuinman schreef op 28 september 2021 17:48:

[...]
Het resultaat van de dag nog even snel "overhevelen" van partij één naar partij twee... Ik weet bijna wel zeker dat het koersverloop wordt beïnvloed door samenwerking tussen partijen onderling. Ik blijf er even vanaf, maar blijf wel rustig zitten.
Gebeurd zeker koersen worden bij diverse aandelen zo gestuurd is nu weinig aan te doen. Hopen op mooie cijfers of andere meevallers anders zitten we nog lang aan dit gedoe vast helaas. Ik zie het bij meerdere aandelen wanneer de koers ook maar iets oploopt gelijk een dump erover heen. En bij de slotveilig nog een stapje extra maar er komt een ommekeer allen duurt denk langer dan wij zouden willen.
rsantego
0
Artikel in FD. Bedrijfsleiding sleept Post.NL voor de rechtbank. Kan iemand de inhoud van dit artikel kort weergeven. Bij voorbaat bedankt
manuss
1
Ondernemingsraad sleept bedrijfsleiding PostNL voor de rechter

De ondernemingsraad van de postbezorgers van PostNL botst met de bedrijfsleiding en sleept deze voor de Ondernemingskamer. De 18.000 postbezorgers, die samen met de pakketbezorgers het hart vormen van de onderneming, vinden dat zij recht hebben op bepaalde vergoedingen aangezien hun werkzaamheden sinds een paar jaar zijn veranderd.

PostNL PNL€4,11-0,84% weigert de vergoeding van de postbezorgers aan te passen. Het zou gaan om een bedrag van €5 mln op jaarbasis.

Het gebeurt niet vaak dat een ondernemingsraad het Amsterdamse gerechtshof inschakelt om een geschil te beslechten tussen het personeel en de bedrijfsleiding. Komende donderdag staan beide partijen tegenover elkaar in Amsterdam. De ondernemingskamer heeft de taak conflicten binnen bedrijven te beoordelen en hier bindende uitspraken over te doen. De zittingen zijn doorgaans openbaar.

Ongelijke behandeling
PostNL is recent vaker in opspraak gekomen. Onderonderaannemers in de pakketbezorging verwijten het concern dat het hen in coronatijd te weinig betaalt. Maar in de pandemie worden er veel meer pakjes bezorgd en dan kunnen de tarieven die worden betaald wel wat omlaag, is de redenering op het hoofdkantoor in Den Haag. En in België wordt het bedrijf beschuldigd van het inzetten van een aantal onderaannemers die geen btw of belasting betalen.

In de zaak van de postbezorgers stelt de ondernemingsraad dat de duizenden postbezorgers ongelijk behandeld worden door het beursgenoteerde bedrijf. Ze zouden in hun secundaire arbeidsvoorwaarden worden achtergesteld ten opzichte van andere werknemers.

Overname Sandd
Wat is er aan de hand? PostNL, monopolist op de Nederlandse postmarkt, kampt al jaren met een sterk afnemend volume van brieven, kaarten, reclamefolders en andere post. In 2019 nam het Sandd over, de enig overgebleven grote concurrent op het gebied van de verspreiding van zakelijke post. Het was een poging om de structurele krimp van de postmarkt vanuit een zo sterk mogelijke positie te pareren.

De afgelopen jaren kromp het postvolume met bijna 10% per jaar. Alleen in coronatijd werd die daling gestopt doordat de overheid relatief veel poststukken verstuurde, met name over de verkiezingen en de vaccinatie van de bevolking.

De post- en pakketvervoerder greep de bundeling met Sandd aan om de postbezorging in Nederland ingrijpend te reorganiseren. Die operatie, intern aangeduid als de Nieuwe route van de Post, leidde tot grote veranderingen voor veel postbezorgers. Hun wijken werden opnieuw ingedeeld en, in veel gevallen, groter gemaakt.

Sommige depots waar de postbezorger van oudsher de post ophaalde om die vervolgens in de eigen woonwijk te gaan bezorgen, werden gesloten. Het aantal depots kromp sterk. De aanpassingen betekenen dat veel postbezorgers verder moeten fietsen om de post op te halen en dat ook de omvang van hun wijk veranderde.

Meer adressen, langere routes
Daarmee veranderde ook de invulling van de functie postbezorger enigszins. Vóór de reorganisatie werkte de bezorger gemiddeld een paar uur per dag voor PostNL. Hij of zij combineerde dat met andere werkzaamheden of met zorgtaken. In de nieuwe opzet tellen de postwijken en -routes meer adressen en zijn de afstanden groter. Het betekent in de praktijk dat postbezorgers in een week meer en langere piekmomenten hebben waarin zij meer post bezorgen dan vroeger het geval was.

De vertegenwoordigers van het personeel trokken bij de leiding van PostNL aan de bel. Zij menen dat postbezorgers door die langere werktijden recht hebben op bepaalde vergoedingen, die ook andere PostNL’ers krijgen. Het gaat dan om betaalde pauzetijd, een kleine vergoeding voor een kopje koffie gedurende het werk, en soms ook een reis- en materiaalkostenvergoeding omdat de wijk en de depots verder uit elkaar liggen.

Volgens de advocaat van de ondernemingsraad, Loe Sprengers, gaat het om een vergoeding van €5 mln per jaar. De gang van het postpersoneel naar de Ondernemingskamer komt niet uit de lucht vallen. Er bestaat ook wrevel dat de bezorgtijden in hun ogen krapper zijn geworden en dat zij meer onder druk staan.

PostNL wijst op de cao
De advocaat van PostNL, Jaap van Slooten, wilde dinsdag niet reageren op het geschil en verwees naar PostNL. Het bedrijf, dat de winstprognose voor dit jaar heeft verhoogd, stelt dat de reorganisatie is ingegeven door het structureel krimpende postaanbod. Het refereert in een schriftelijke reactie aan gesprekken over een cao: ‘PostNL en de or verschillen van mening over een claim van de or. Die claim betreft reguliere arbeidsvoorwaarden die in onze ogen thuishoren in gesprekken met de vakorganisaties over de cao. In die gesprekken worden verschillende met elkaar samenhangende onderwerpen besproken. De zaak ligt nu bij de Ondernemingskamer en we wachten het oordeel van de rechter af.'

De voorzitter van de ondernemingsraad van PostNL verklaarde te zullen reageren na afloop van de zitting van de Ondernemingskamer donderdag.

Boir
0
Voorgelegd aan Ondernemingskamer (rechter): PostNL heeft depots gesloten en bezorgwijken vergroot, waardoor werktijden en reistijden langer zijn geworden. Gezien deze langere tijden zouden Postbezorgers nu ook recht moeten hebben op vergoedingen die andere PostNL medewerkers krijgen. Zoals pauze, koffie, reis/materiaalkostenvergoedingen. Totaal volgens PostNL 5mln per jaar. PostNL zegt dat dit geen zaak is voor OR en rechter, maar voor nieuwe CAO. Zitting is donderdag.
Boir
0
Ah, zie boven:) (ik weet alleen niet of je zomaar artikel uit krant hier mag kopieeren ???)
alblas100
0
Het bedrijf, dat de winstprognose voor dit jaar heeft verhoogd,

Dit zinnetje wordt over het hoofd gezien hebben ze dit vandaag bekend gemaakt zoals het in het FD wordt gemeld
Jan1976
2
Volgens mij is de gehele markt aan het corrigeren, winstneming wordt ook daad werkelijk genomen, de collega beleggers van Shell zitten wel in de lift, mocht ook wel een keer want dit aandeel heeft nog niet veel gebracht dit jaar voor de rustige beleggers, de daytraders en bodemstampers konden wel goed uit de voeten met Shell aandelen. Ik weet niet of we nog in de 3xxxx zone komen met POSTNL, ik hoop het niet maar anders is het niet anders. Mijn portefeuille was vandaag stevig rood op flowtraders na, maar goed dit aandeel kukkelt altijd naar beneden als de markt omhoog gaat. Heb vanmiddag maar weer wat POSTNL bijgekocht, alhoewel ik zo langzamerhand inmiddels al een participatie melding kan gaan doen bij AFM. Maar hopen op betere tijden en anders maar dividend opstrijken op de LT.
manuss
1
quote:

alblas100 schreef op 28 september 2021 19:31:

Het bedrijf, dat de winstprognose voor dit jaar heeft verhoogd,

Dit zinnetje wordt over het hoofd gezien hebben ze dit vandaag bekend gemaakt zoals het in het FD wordt gemeld
Zou die winstprognose wel graag in cijfers willen zien. Wellicht worden wij dan wijzer , nu is het alleen maar geroeptoeter.
prinszicht
1
quote:

Jeffryv schreef op 28 september 2021 16:58:

[...]

De 1,5 meter regel is weer voorbij, we kunnen als lotgenoten ergens samenkomen met een veel drank en tissues?
Stakeholder management. Zou dat in het contract staan als target van HV? Want dan in een rondje bitterballen wel op zijn plaats terwijl wij ons verdriet verdrinken.

Zo zijn er 2 stakeholders die kunnen meebetalen aan een rondje. Kretinsky en zijn clan en de overheid die, naar het schijnt, mee studeert op de claim. We hebben de Belgische overheid, de pakketbezorgers en de postbroeders die ook met hun doos tissues komen opdagen. Het offensief wordt vroeg ingezet en de uitkomst voor een paar bekend. Die investeringspot verdwijnt gedeeltelijk in het luchtledige. Zeg voor 50 procent. Das nou net die ene euro op de koers.
prinszicht
0
quote:

manuss schreef op 28 september 2021 20:01:

[...] Zou die winstprognose wel graag in cijfers willen zien. Wellicht worden wij dan wijzer , nu is het alleen maar geroeptoeter.
Die hebben we al. Bij q1 werd er bij 130 miljoen ebit een prognose van 250 miljoen afgegeven. Bij de cijfers van q2 gingen forumgenoten uit van 350 miljoen, met nog 3 kwartalen in het vooruitzicht. Dat werd 280 miljoen met een score van een kleine 200 miljoen in h1. HV heeft bewust de Outlook te laag ingezet en de investeringspot verhoogd om overtollige winst af te romen. In dat vacuüm zitten we. Q4 doe je normaal 100 miljoen plus. Maar dit jaar niet. Daar komen shorts op af. Al 6 maanden!
rsantego
0
Volgens mij kan een ondernemingsraad geen hogere beloning of vergoeding afdwingen. Dit hoort thuis in het CAO overleg. Ik verwacht dan ook een positieve uitslag voor Post.NL met een doorverwijzing naar het volgende CAO overleg
win some...
1
quote:

rsantego schreef op 28 september 2021 20:25:

Volgens mij kan een ondernemingsraad geen hogere beloning of vergoeding afdwingen. Dit hoort thuis in het CAO overleg. Ik verwacht dan ook een positieve uitslag voor Post.NL met een doorverwijzing naar het volgende CAO overleg
Cao Postbezorgers loopt op 31 september af. Volgende maand begint overleg over een nieuwe Cao. Waarom daar geen afspraken maken? Dit riekt wel weer heel erg naar FNV. Hebben omgetwijfeld leden in de OR zitten die ze wat hebben ingefluisterd. Alles om maar aandacht te genereren, of het nu constructief is of niet.
1.723 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 83 84 85 86 87 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 1,250
Verschil +0,046 (+3,82%)
Hoog 1,250
Laag 1,210
Volume 1.766.025
Volume gemiddeld 2.111.168
Volume gisteren 1.803.919

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront