Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Hendrik Roo
1
Heb erover na zitten denken. Kan eigenlijk niet anders dat shorters met voorkennis handelen. Als je op een lage koers van rond de €40,- zelfverzekerd een geleend aandeel verkoopt, doe je dat omdat je er zeker van bent het aandeel tegen een lagere prijs te kunnen terugkopen. Bij een claimemissie is dat het geval omdat deze aandelen onder de huidige koers worden aangeboden. De geshorte aandelen komen bij Goldman Sachs vandaan. Die hebben in de tijd dat ze een verkoopadvies aandelen bijgekocht (die ze uitlenen aan bevriende short partijen). Goldman Sachs kan haar belang straks verder vergroten door met korting de emmisie aandelen te kopen. Hoewel Goldman Sachs vieze spelletjes speelt, hebben ze kennelijk vertrouwen en intresse in een groter belang. Voor de langere termijn is dat misschien een goed teken. Leuke theorie toch...?
Sanglier
1
Als een gezaghebbend bedrijf als Bloomberg zomaar geruchten rondstrooit zal dat toch wel consequenties hebben , dus mag je verwachten dat ze de info terdege hebben gecontroleerd. Met het feit dat door Unibail tot nu toe niks is tegengesproken, doet me het ergste vermoeden
[verwijderd]
0
Ach dat gedeelte van het gerucht dat Unibail aandelen wil uitgeven om activa bij te kopen....

Dat doe je alleen als je eigen aandelen niet nog meer distressed staan dus dat gaat nooit shareholder value toevoegen of de assets moeten daarna wel heel veel in waarde gaan stijgen, wie denkt dat nu?

Het gerucht beschrijft 2 scenarios

Aflossen, LTV gaat van 41.5 naar 36.3
kopen assets en aangenomen dat die tegen de aankoopwaarde op de balans komen gaat de ltv van 41.5 naar 39.5

Als dat er dan voor zorgt dat de NAV per aandeel halveert en ik er voor het dubbele in moet.....

Voor nieuwe instappers is dat mogelijk wel interessant genoeg maar voor aandeelhouders die er al veel langer in zitten is dat een enorme doodsteek aan waarde.

Als het allemaal super nodig zou zijn dan is het wel te begrijpen maar de LTV ligt nu helemaal niet hoog, de convenanten zijn nog ver weg.

Over H1 in het midden van de corona zijn de assets afgeschreven met 5%

Stel dat gebeurt nog een keer in H2 en nog een keer in H1 2021, zomer 2021 mag je wel rekening houden met voldoende vaccins voor iedereen die ze het hardste nodig heeft en genoeg pleister middeltjes die er voor zorgen dat ziekenhuisopnames veel korter zijn en IC opnames ook en dat deze ook minder sterfgevallen opleveren.
Dan mag je wel verwachten dat het met afschrijven even afgelopen is.

Dan staat je ltv medio 2021 op 46
Convenanten alles buiten Amerika 60 en Amerika 65.

De hoeveelheid leningen blijft gewoon gelijk tenzij er genoeg geld binnen komt om er iets mee af gezien de veel lagere investeringen en het niet of mogelijk fractioneel (5ct) betalen van dividend, om maar aan de betalingsvoorwaarde te voldoen.

Ook al zijn dan de huurinkomsten veel lager geweest tijdens deze periode maar ze zijn als je de signalen moet geloven wel herstellende aangezien de winkels weer open zijn en de verkopen niet slecht zijn.

Het heeft wat tijd nodig om te her balanceren, sommige winkels vallen af, sommige winkels verhuizen, anderen komen er juist nu weer bij, andere invulling, herontwikkeling en in het meest vergaande geval wordt er gesloopt en terug gegeven aan de natuur zoals Unibail ook wel eens in het verleden zei.

Wat moet je dan precies nu op de low ongeveer terwijl we net door het ergste heen zijn gegaan ineens met een claim emissie gaan komen, of nog erger een gewone emissie waar je niet eens aan mee kan doen en waar de shorters op in kunnen schrijven, dat soort vuile dingen gebeuren ook.

Maandag voorbeurs zal er wel een bericht moeten zijn anders is het ook weer wanbeleid en dat is dan enerzijds een ontkenning in een bepaalde vorm gegoten of het bericht klopt en ze hebben het dit weekend in een vorm gegoten en het wordt maandag aangekondigd om nog verdere schade van dit gerucht zoveel mogelijk te beperken.

Gezien recente opmerkingen van het bedrijf terwijl ze net het ergste achter de rug hadden kan ik mij niet voorstellen dat ze 2 weken later ineens met dit op de proppen komen.

Ik heb tussendoor nog bijgekocht, dat heb ik mede gedaan obv die opmerkingen, dit zou daar haaks op staan, daar hou ik ze dan persoonlijk aansprakelijk voor, dat kan dan niets anders zijn dan dat ze door geld zijn verleid tot het bekoren van de banken en shorters, pure zelfverrijking.
Marco19
0
GS trapt de zaak in elkaar. Ze hebben niet voor niets 10% en kunnen de koers daarmee grandioos in elkaar stampen.
Negatieve berichten verspreiden verdenk ik ze ook van.

Gezien de beschikbare cash en kredietlijnen moet URW deze crisis prima doorkomen.
Erg dom vind ik de dividenduitkering. Getuigt van arrogant management...
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Eagle1959 schreef op 15 augustus 2020 09:04:

Mooie teksten: vraagje aan moedig voorwaarts: de LTV wordt berekend op Vaste activa waarde en lange schulden meen ik. Vraag 1 is dat zo? Vraag 2 hoe hoog zijn die lange schulden. En 3 Unibail heef t ook nog 12kkk kortlopend cash, als daar voor zeg 6kkk LL leningen wordt afgelost? De LTV is toch 0,4 of iets hoger nu en mag tot 0,6 las ik. Dat LTV verhaal lijkt het om te draaien. Cash is er genoeg.
Op pagina 69 t/m 72 (en dan met name pagina 71) vind je de meeste antwoorden op je vragen:

resources.urw.com/01_URW-Homepage/Hal...

URW heeft overigens helemaal geen €12 miljard aan cash, ik zie "slechts" €3,4 miljard op de balans staan per 30/6; ze claimen in totaal in theorie over €12 miljard aan liquiditeiten te kunnen beschikken (d.m.v. volledig leegtrekken beschikbare kredietlijnen + aanwezige cash), maar dat verandert niets aan de LTV. Pas als je die middelen zou gebruiken om schulden terug te kopen onder pari zou het in theorie wat kunnen doen, maar ik neem aan dat ze hun cash zoveel mogelijk koesteren (hoe moeten anders de salarissen en bonussen worden betaald) en niet veel zin hebben hun looptijdprofiel ongunstig te beinvloeden (langste looptijden staan i.h.a. het meest onder water, ik kijk echter niet naar de obligaties van URW omdat ik daar verder geen belang bij heb).

Wat verder opvalt (heb het eerder gezegd) is dat een gedeelte van de goodwill mee wordt genomen in de "assets". Ga die lucht maar eens verkopen tegen boekwaarde, denk niet dat dat gaat lukken;)
Verder heeft URW een tijdje terug perpetuals uitgegeven t.w.v. €2 miljard ("eeuwigdurende" leningen) die volgens de boekhoudkundige regels niet hoeven te worden meegeteld bij de schulden.

Kortom, wat mij betreft mag je sowieso al een paar procentpunten bij de gepubliceerde LTV op tellen. Als je daarnaast nog even wat afschrijft op het vastgoed (hogere yields, lagere ERV's) gaat het opeens hard;)
trader4trader
0
De essentie hier is communication en management van expectations.
Claimemissie kan ook voordelig zijn als het om juiste redenen op juiste wijze plaats zal vinden. Des te beter de cash positie van URW tov zware afschrijving scenarios des te minder het aandeel interessant zal blijven voor shorters.
DaanvanO
0
[verwijderd]
2
quote:

Eagle1959 schreef op 15 augustus 2020 09:04:

Mooie teksten: vraagje aan moedig voorwaarts: de LTV wordt berekend op Vaste activa waarde en lange schulden meen ik. Vraag 1 is dat zo? Vraag 2 hoe hoog zijn die lange schulden. En 3 Unibail heef t ook nog 12kkk kortlopend cash, als daar voor zeg 6kkk LL leningen wordt afgelost? De LTV is toch 0,4 of iets hoger nu en mag tot 0,6 las ik. Dat LTV verhaal lijkt het om te draaien. Cash is er genoeg.
Neem de verslagen erbij van de laatste cijfers.
PDF formaat
ctlr+v (zoeken) en toets LTV in als zoekopdracht

Kijk hoe ze aan de waardes komen en wat wel en wat niet meetelt.

In de basis;

Niet alle assets tellen mee, niet alle schulden tellen mee, niet al het equity is van de aandeelhouders.

Over Q2 was het totaal van de meetellende assets afgerond 57.8 mrd
van de schulden afgerond 24 miljard
24/57.8 = afgerond 41.5 LTV

De schulden zijn al gecorrigeerd voor net cash dus aflossen met cash maakt niet uit voor de ltv.

Jij zegt weer 12 mrd cash maar het is iets van 3.4 mrd cash en 8.6 beschikbare kredietlijnen.

Met die 12 mrd kun je de ltv niet verbeteren.

===================
De enige manieren waarop Unibail de LTV omlaag kan brengen is dus nieuw kapitaal aantrekken wat niet leid tot hogere schulden, aandelen uitgeven dus, maar dit is extreem onaantrekkelijk op dit niveau in het aandeel tov de asset value die er staat.

Daarom is een hogere koers ook zo belangrijk, dat gebeurt in Amerika wel altijd, dat doen die Amerikanen heel goed en ondertussen trappen die het hier kapot.

Een andere manier is om assets te verkopen met een hoger percentage tov de boekwaarde dan de LTV en de opbrengst aflossen.
Als je dat met assets kan doen die anders toch niet in je plannen op termijn passen dan doe dat maar gewoon want dat is nog beter dan aandelen uitgeven op dit niveau.

Maar gewoon niks doen lijkt op dit moment het beste, je niet laten forceren door shorters en banken om een gigantisch slechte actie te ondernemen op het allerslechtste moment, echt heel slecht management is het dan en dan druk ik mij nog zwak uit.

Je kan namelijk niet 2 weken na de update van de Q2 cijfers ineens zo ontzettend negatief zijn geworden dat aandeelhouderswaarde vernietigen de enige oplossing is op het aller slechtste moment.

Die personen moet je dan aan een waarheidsdetector leggen en dan gewoon vragen kunnen stellen relevant voor de situatie en geen andere zaken want dat stinkt dan enorm en als dan blijkt dat ze doelbewust de zaken verbloemd zouden hebben dan zou je ze daar ook persoonlijk voor aan moeten kunnen pakken, strafrechtelijk.
[verwijderd]
0
quote:

Hendrik Roo schreef op 15 augustus 2020 10:11:

Heb erover na zitten denken. Kan eigenlijk niet anders dat shorters met voorkennis handelen. Als je op een lage koers van rond de €40,- zelfverzekerd een geleend aandeel verkoopt, doe je dat omdat je er zeker van bent het aandeel tegen een lagere prijs te kunnen terugkopen. Bij een claimemissie is dat het geval omdat deze aandelen onder de huidige koers worden aangeboden. De geshorte aandelen komen bij Goldman Sachs vandaan. Die hebben in de tijd dat ze een verkoopadvies aandelen bijgekocht (die ze uitlenen aan bevriende short partijen). Goldman Sachs kan haar belang straks verder vergroten door met korting de emmisie aandelen te kopen. Hoewel Goldman Sachs vieze spelletjes speelt, hebben ze kennelijk vertrouwen en intresse in een groter belang. Voor de langere termijn is dat misschien een goed teken. Leuke theorie toch...?
En hoe zit het dan met het verlies op de aandelen van Goldman Sachs die ze op veel lagere niveaus weer terug krijgen.

Dat nemen ze voor lief terwijl ze een fooi van een short stock fee er voor terug ontvangen?

Die doen dit alles gewoon in opdracht van partijen en zij pakken alleen maar de fees.

Wat positie nodig, regelen wij.
Short gaan, prima.
Advies op maat op bepaald moment... ook goed.
Bericht op bloomberg via via via, wij hebben nog wel een contactje voor de juiste prijs.
trader4trader
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 15 augustus 2020 10:31:

[...]

Op pagina 69 t/m 72 (en dan met name pagina 71) vind je de meeste antwoorden op je vragen:

resources.urw.com/01_URW-Homepage/Hal...

URW heeft overigens helemaal geen €12 miljard aan cash; ze claimen in totaal over €12 miljard aan liquiditeiten te kunnen beschikken (leegtrekken kredietlijnen + aanwezige cash), maar dat verandert niets aan de LTV. Pas als je die middelen gebruikt om schulden terug te kopen onder pari zou het in theorie wat kunnen doen, maar ik neem aan dat ze hun cash zoveel mogelijk koesteren (hoe moeten anders de salarissen en bonussen worden betaald) en niet veel zin hebben hun looptijdprofiel ongunstig te beinvloeden (langste looptijden staan i.h.a. het meest onder water, ik kijk echter niet naar de obligaties van URW omdat ik daar verder geen belang bij heb).

Wat verder opvalt (heb het eerder gezegd) is dat een gedeelte van de goodwill mee wordt genomen in de "assets". Ga die lucht maar eens verkopen tegen boekwaarde, denk niet dat dat gaat lukken;)
Verder heeft URW een tijdje terug perpetuals uitgegeven t.w.v. €2 miljard ("eeuwigdurende" leningen) die volgens de boekhoudkundige regels niet hoeven te worden meegeteld bij de schulden.

Kortom, wat mij betreft mag je sowieso al een paar procentpunten bij de gepubliceerde LTV op tellen. Als je daarnaast nog even wat afschrijft op het vastgoed (hogere yields, lagere ERV's) gaat het hard;)
Als URW nog eens 25% extra gaat afschrijven dan is het eigen vermogen nog steeds ruim 2x de huidige market cap
trader4trader
0
quote:

trader4trader schreef op 15 augustus 2020 10:44:

[...]

Als URW nog eens 25% extra gaat afschrijven dan is het eigen vermogen nog steeds ruim 2x de huidige market cap
En zonder dividend uit te hoeven keren hebben ze niet veel huur nodig voor rente en aflossing (wat ltv ook naar beneden brengt)
[verwijderd]
0
Hopelijk komt urw nog met een geruststellende persbericht maandag voorbeurs, anders vrees ik een smerige duik in het aandeel. Vind het maar vaag allemaal, "volgens ingewijden" die dan uitlekt via Bloomberg.

Ik zou zeggen als een gek deze mensen mailen en onder druk zetten:
www.urw.com/en/investors/contacts
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

trader4trader schreef op 15 augustus 2020 10:44:

[...]

Als URW nog eens 25% extra gaat afschrijven dan is het eigen vermogen nog steeds ruim 2x de huidige market cap
Ik denk dat je dan wel op een "terminale" LTV uit zou komen...

Een claimemissie zou (rijkelijk laat) "pro-actief" handelen zijn, maar met €3 miljard kom je niet ver. Het voornaamste resultaat zou zijn dat shorters een mooie gelegenheid krijgen om hun grote winsten makkelijk te verzilveren en dat trouwe aandeelhouders die geen middelen hebben om bij te storten grotendeels buiten spel worden gezet.

Ik snap en deel de frustraties van R0ME0, maar je moet niet vergeten dat URW al heel lang uit blinkt in "mooipraterij". Bovendien vinden dit soort praktijken aan de lopende band plaats (denk bijvoorbeeld aan Arcelor, dat bij publicatie van de Q1-cijfers zei "alles onder controle" om vervolgens 1 of enkele dagen later er een onderhandse emissie met een stevige korting doorheen te jassen). Voortschrijdend inzicht heet zoiets;)
Hendrik Roo
0
ROMEO,
GS vergroot zo aantrekkelijk mogelijk haar belang. Dat haar uitgeleende aandelen van € 60,- even naar € 40,- gaan is geen enkel probleem. Dat is zodra de koersen weer stijgen opgelost.Het gaat ze nu om het vergroten van de aantallen op basis van emmisie - dumpprijzen. Een mooi samenspel tussen Shorters / GS, en zal niet verbaasd zijn als ook Bloomberg in het complot zit...
Noblesse-oblige
0
Mijn eerste post hier (so please be kind ??):

Shorts% gisteren was 14,89.... (exclusief <0,5). In mei zat dat nog onder de 5.
Hoe kijken jullie hier tegen aan?
junkyard
0
URW reageert normaal gesproken niet op geruchten, als nu wel wordt gereageerd dan zie ik dit niet als sterk signaal. Ik verwacht namelijk niet dat URW kan melden dat er 100% zeker geen claim emissie volgt, en dit gewoon wordt onderzocht als een van de mogelijke scenario's, dit kan nodig zijn als er meer tegenwind volgt.

Ik verwacht dat elk retail vastgoedfonds onderzoekt of / op welke wijze een claim emissie kan volgen indien dit komende periode nodig is om de balans te versterken. Kredietlijnen zullen snel opdrogen als fondsen hun balans niet op orde hebben (en ratings onderuit gaan, LTVs stijgen).

De gedachte dat een emissie volgt om te denken aan expansie (overnames), klopt niet. Welke URW aandeelhouder zal (na de desastreuze Westfield overname) nu willen bijstorten om management opnieuw op overnamepad te sturen, terwijl er zoveel problemen zijn in eigen (vastgoed) portefeuille? De emissie zal alleen worden gebruikt om de balans te versterken, en als geloofwaardige (stabiele) partij de operaties door te kunnen zetten. Wellicht dat iets wordt geïnvesteerd binnen de eigen portefeuille, enkele (committed) projecten moeten worden afgerond en er zal komende periode meer (her)ontwikkeling nodig zijn als huurders vertrekken. De ontwikkelingen in de (fysieke) retail zijn versneld door corona, wat meer aanpassingen / investeringen vergt in winkelcentra om relevant te blijven.
junkyard
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 15 augustus 2020 11:15:

Waarom zou URW een emissie doen terwijl ze barsten van het geld...???
Liquiditeit kan snel opdrogen indien solvabiliteit onderuit gaat (LTV stijgt, rating daalt, etc.). Dit gaat om balansversterking, verbetering van de solvabiliteit.
[verwijderd]
1
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 15 augustus 2020 08:36:

Momenteel staat het vastgoed van URW gewaardeerd tegen een NIY (net initial yield) van circa 4.5%.

Kortom, met een paar hele voorzichtige aannames is er zo al bijna 10pp bij de LTV opgeteld.

Eenzijdig de NIY aanpassen naar een onrealistisch rendement tijdens een pandemie in je eigen voordeel is niet aan de orde. Alle Europese bedrijven die zijn getroffen ramen op business as usual in 2022/2023 (URW in 2022, bv. airlines in 2023). M.i. is het onredelijk om in 2022 af te waarderen, als er duidelijk sprake van een recovery en een stijgende lijn. De huurinkomsten in H2 zullen de afschrijvingen op debiteuren opvangen van H1, dus op dat punt verslechterd de balans niet meer. Tot 2023 geen dividend uitkeren lijkt mij minder waardevernietiging voor aandeelhouders dan een claimemissie.

Een claimemissie is leuk voor beleggers die kort daarvoor instappen, maar voor de huidige aandeelhouders kost het waarde. Geld ophalen bij aandeelhouders kan altijd nog, als het echt niet anders kan. Het grootste belang is in handen van banken, pensioenfondsen, verzekeraars en investeringspartijen.

Het vorige geruststellende persbericht in maart kwam om 7:30 voorbeurs. Als er maandag geen persbericht is voor 8:30, dan ga ik er vanuit dat er inderdaad legitieme informatie gelekt is richting Bloomberg. Het artikel geeft ook aan dat er een mogelijkheid is, het bestuur doet er ook wel goed aan om alle opties open te houden. Maar erg ordinair van Bloomberg dat er sprake is van handelen met voorkennis en de gedragstoezichthouders waarschijnlijk hun schouders op gaan halen.

Hoe erg dit aandeel geshort wordt i.c.m. Amerikaanse investeringsbanken die bekend staan om schandalen, denk ik echter dat je logica los moet laten. Er zal vast een reden zijn waarom het grote geld niet aan onze kant staat.
Thorgall
0
quote:

junkyard schreef op 15 augustus 2020 11:12:

URW reageert normaal..... investeringen vergt in winkelcentra om relevant te blijven.
wederom 100% gelijk. Ja ze verkennen nu uiteraard alle opties, ja emissie voegt weinig toe, ja reageren nu is niet logisch. Beleggen is niet zonder risico's.

Is in het verleden al eerder gebleken dat Bloomberg spelletjes speelt? Het moment van plaatsen vind ik zelf vrij verdacht.
17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 jun 2024 17:35
Koers 79,380
Verschil -0,780 (-0,97%)
Hoog 80,140
Laag 78,720
Volume 278.116
Volume gemiddeld 353.486
Volume gisteren 283.231

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront