Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
[verwijderd]
0
Toen de AEX om 14 uur echt begon te dalen, daalde de koers van URW mee.
Het is mij opgevallen dat als de AEX stijgt URW meestal harder stijgt en bij daling van AEX harder daalt.
Vanmorgen steeg de koers nog aardig als reactie op de resultaten, maar werd daarna door het verslechterende sentiment omlaag getrokken.
[verwijderd]
0
Tussen hoogste koers vandaag en laagste zit een verschil van ruim € 6, dat is meer dan 10%.
Amateur
0
Vroeger was het een rustige beursdag als unibail de grootste stijger of daler was. Nu tegenovergestelde.
matin
0
Het blijft een triest verhaal. Alsof URW totaal geen toekomst meer heeft.
Ben zelf een optimist, maar dan wordt je wel op de proef gesteld!!
Lamsrust
0
FED en ECB hebben aangegeven dat de rente extreem laag blijft en dat de steunpakketten hun werk moeten doen. Overheden hebben hun pakketten ook in de markt gezet. De beurs is vooruitgelopen op de werking hiervan, maar uit gegevens China blijkt dat na de lock down het vooralsnog niet business as usual is (ook niet in de malls). Markten beginnenzich m.i. te realiseren dat alle cadeautjes ontvangen zijn en dat de koek nu nagenoeg op is. Als de economische data slecht blijven/slechter worden, zie ik een einde komen aan deze bear market rally en URW zal daarin meegetrokken worden. Er kan nu gewoon geen goede koersvorming plaats vinden vanwege gebrek aan accurate data.
zalwel
0
zal bank of america wel zijn met zijn verkoop advies koersdoel 50 die de koers wel moet drukken anders staan ze mooi voor gek na het advies van gisteren. Het bijzondere is dat spg in amerika gewoon mooi blijft liggen terwijl deze twee fondsen urw en spg redelijk gelijk bewegen. Deze week spg op 52 begonnen en nu 68. Zonder cijfers. Nu urw met cijfers gewoon bijna op dezelfde koers.
Moneyball
0
E-commerce vs fysiek discussie is te simplistisch. Mensen willen hun producten sneller, flexibeler, op tijd, tegen lage kosten en met een fijne koopervaring (lees: ruiken, voelen, proeven, zien, passen, ervaren, vragen stellen, retourneren. Per productcategorie, marktsegment en fysieke context kan dat anders worden georganiseerd. Voor sommigen betekent het dat de fysieke propositie niet meer werkt of geen business case meer heeft. Voor andere sectoren juist weer nieuwe kansen. Een aantal nieuwe showmodellen auto’s in een kalverstraatlocatie, een platform voor bezorging direct vanuit alle winkels (ketenoverstijgend) met fietskoerier ipv pakhuizen en busjes, een golfsurfcentrum of skirollerband naast een decatlon, etc. Anders, niet perse minder.
NLvalue
0
Wat details over hoe Macy’ s wil gaan opstarten. welk % van de sales de CEO verwacht na opstarten, en hoe de uitdaging wordt beschreven.

Macy’s Plans to Reopen All of Its 775 Stores in 6 to 8 Weeks
www.nytimes.com/2020/04/30/business/m...

Denk dat hij een realistische verwachting heeft, gezien de 16m jobless claims en dalende consumenten uitgaven data die gisteren gepubliceerd zijn.

Geeft wat houvast om de mall sales in q2 en q3 mee te modelleren in de VS.

Frankrijk zal een duidelijk ander patroon in consumenten bestedingen laten zien lijkt me

[verwijderd]
0
quote:

matad schreef op 30 april 2020 18:22:

Vanmorgen schatrijk nu straatarm. Het kan verkeren, zei Bredero.
Ik heb zo het vermoeden dat het met het straatarm zijn wel mee zal vallen ;-)
Maar jij zal het ongetwijfeld relatief bedoelen.
Branco P
0
quote:

alrob schreef op 30 april 2020 14:53:

[...]
Haha, je verzint ook van alles om je besluit long in URW te bijven zitten, te rechtvaardigen. Waartoe een bubbel van optimisme al kan leiden. Vergelijk de omzet van de e-commerce in de afgelopen jaren met de omzet in de winkels, en ongetwijfeld zul je je ongelijk moeten bekennen. En Amazon zal die e-commerece enkel bevorderen. Slechts prijsvechters als de Primark, Action en Kruidvat hebben naast de supermarkten een bestaansrecht. Ketens als Blokker, Hema en C&A zijn tanend. En ondernemingen als IKEA, Declathon etc. hebben steeds meer locaties ver weg van de luxe winkelcentra. En de Coronacrisis zal heel wat kleine winkels in de centra wegvagen.
Nee ik ben het dus niet met je visie eens. Als je maar rondjes in die viskom blijft draaien, zal je nooit verder in de wereld komen.
als je mijn posts goed hebt gelezen dan weet je dat ik juist niet LONG zit in Unibail vanwege het Westfield debacle. Gecharmeerd ben ik wel van KLEP en ECP, hoewel de koers van Unibail me nu ook echt waanzinnig laag lijkt.

De omzet van gewone vaste winkels is de afgelopen jaren, jaar op jaar gewoon gemiddeld met 1,5% gestegen. De omzet die via vaste winkels loopt is ook nog steeds ongeveer 90% van de totale retailomzet. Uiteraard is e-commerce de afgelopen jaren hard gestegen, een hoop retailers hadden eerst geen webshop en nu ondertussen natuurlijk wel. En er zijn een aantal zeer succesvolle webshops (Amazon voorop)

De succesvolle retailers zijn echter multi channel retailers. Alle succesvolle webwinkels (Amazon voorop) zijn daarom allang bezig om ook vaste winkels te openen en winkelketens over te nemen.

Er zullen dus goedlopende winkelcentra over blijven waar de omzet en dus ook de huren gewoon jaar op jaar door blijven stijgen. En er zullen slechte winkelcentra zijn die door het putje gaan.

Je conclusie dat er ook bepaalde prijsvechters, zoals Primark en Action, een bestaansrecht houden deel ik overigens, dus daar zijn we het met elkaar eens.
Branco P
0
quote:

NLvalue schreef op 30 april 2020 16:49:

[...]

Zelfs bij Wereldhave geloven ze daar niet meer in...

www.wereldhave.com/siteassets/documen...

Op p12 staan er een paar mooie tabellen die aangeven wat de online sales als % van totaal van de categorie.

In 2018 - toen CEO Anbeek beweerde dat online een non-issue was - was al 20% van de grootste tenant group, fashion, naar online vertrokken. Schoenen overigens ook al. Die man , en de RvC, hadden serieuze oogkleppen op.

Nou mag je vinden wat je wil van de forecast 2025.. maar de percentages gaan niet minder zijn dan 2018..

Online aandeel zal in 2025 zeker niet minder zijn dan in 2018, maar je ziet heel duidelijk dat er een afvlakking zal ontstaan in de stijging van het aandeel online en uiteindelijk komt er een bepaalde balans. Laten we zeggen dat uiteindelijk structureel 70% via vaste winkels zal lopen en 30% via online winkels. Daarbij moet je dan beseffen dat de succesvolle retailers, waaronder Amazon, maar ook H&M en ZARA, zowel vaste winkels als online webshops hebben, dus die retailers verdienen allemaal multi channel hun geld. Het verkopen van producten via vaste winkels is en blijft goedkoper dan de producten (bijna) bij de mensen thuis bezorgen. En mensen zullen het leuk blijven vinden om de gaan shoppen omdat dat gezellig is en men is dan onder de mensen. Ook de combinatie met horeca vormt een beleving die je niet met online shoppen kunt evenaren.

Maar inderdaad van de huidige winkelcentra gaat dus zeker een deel het niet overleven en een ander deel van de winkelcentra zal moeten inkrimpen. Maar er zullen ook winkelcentra zijn die het jaar op jaar beter zullen doen en volverhuurd zullen blijven. Het kaf zal van het koren worden gescheiden.

Stille
0
Er ontstaan inderdaad juist allerlei interessante combinaties, zie BOPIS (Buy Online Pickup In Store)
Online kopen, zeker weten dat je niet voor niets naar de fysieke winkel gaat.
Ophalen in winkel met upsell mogelijkheid (andere klanten kochten ook.....)
direct uitproberen en omruilen etc
online + fysiek -- > win / win
[verwijderd]
0
quote:

Lamsrust schreef op 30 april 2020 18:10:

FED en ECB hebben aangegeven dat de rente extreem laag blijft en dat de steunpakketten hun werk moeten doen. Overheden hebben hun pakketten ook in de markt gezet. De beurs is vooruitgelopen op de werking hiervan, maar uit gegevens China blijkt dat na de lock down het vooralsnog niet business as usual is (ook niet in de malls). Markten beginnenzich m.i. te realiseren dat alle cadeautjes ontvangen zijn en dat de koek nu nagenoeg op is. Als de economische data slecht blijven/slechter worden, zie ik een einde komen aan deze bear market rally en URW zal daarin meegetrokken worden. Er kan nu gewoon geen goede koersvorming plaats vinden vanwege gebrek aan accurate data.
Als mensen EUR 1000 geeft in een economie die krimpt, waar overal mensen worden ontslagen en omvallen is het enige wat gebeurt is dat ze die EUR 1000 sparen of uitgeven aan bare essentials.

Wat overheden nu moeten doen is veel investeren in infrastructuur, om zo bedrijven op de been te houden en daarmee banen in stand te houden.
Leg een die hoge snelheidstrein naar Groningen aan, doe hetzelfde naar Maastricht.
matad
1
quote:

crux schreef op 1 mei 2020 09:17:

[...]
Ik heb zo het vermoeden dat het met het straatarm zijn wel mee zal vallen ;-)
Maar jij zal het ongetwijfeld relatief bedoelen.
Mag van mijn vrouw op gevaar af dat ze anders een scheiding aanvraagt, hetgeen me dan weer meer gaat kosten, mijn verlies tegen niemand vertellen. Maar ja, ik vond dit concern op 120 euro al koopwaardig.
Kijk dan ook weer naar mijn lief die nu al roept: zodra de winkels open zijn ren ik naar de malls. Ik ben hoognodig aan iets nieuws toe (moet je haar kledingkasten eens zien). Zolang ze maar in zo´n winkel een leestafel hebben waaraan ik kan zitten tijdens het passen vind ik het prima en begrijp ik waarom ik zwem in de aandelen Unibail.
Bezit overigens ook Amazon waardoor ik het verlies dek op Unibail.
Begrijp echter heel goed dat het een het andere niet uitsluit en dat de formule van Unibail (recreatief winkelen met restaurants etc.) de toekomst heeft.
Mensen willen toch onderscheidend bezig zijn.
Kennis van me heeft een afzuigkap van Swarovski (hoop dat ik het goed schrijf). Laat die aan iedereen zien en noemt dan de prijs (de opschepper). In zijn garage staan vervolgens drie auto´s van een prijs waarvoor je een prachtige woning kunt kopen. Dit is wel macho onderscheidend doch in het klein geschiedt hetzelfde.
Kijk eens waar de Chinezen kopen. Zelfs iets armere Chinezen willen een draagtasje van Hermes, Dior, Bvlgari etc. andere dure merken. Al deze merken zullen waarschijnlijk niet op internet komen en ze draaien uitstekend.

Pas op: is uitdrukkelijk mijn mening die ook vaak fout is.

Groet.

ShyReen69
1
quote:

crux schreef op 30 april 2020 17:32:

Toen de AEX om 14 uur echt begon te dalen, daalde de koers van URW mee.
Het is mij opgevallen dat als de AEX stijgt URW meestal harder stijgt en bij daling van AEX harder daalt.
Vanmorgen steeg de koers nog aardig als reactie op de resultaten, maar werd daarna door het verslechterende sentiment omlaag getrokken.
Precies dit ja! Maandag AEX hard in de min, ben bang dat URW helemaal door het putje gaat. Verwacht URW close op maandag in de 42-45 EURO range.
Vice
0
Ik zie alles weer rood... het zal wel aex-5% worden en unibail -15%.
Ik dacht een pareltje gevonden te hebben maar dit is echt een kat in de zak.

Intrinsieke waarde van 175, beurswaarde 40? Te gek voor woorden.
Lamsrust
0
quote:

matad schreef op 1 mei 2020 13:17:

[...]

Mag van mijn vrouw op gevaar af dat ze anders een scheiding aanvraagt, hetgeen me dan weer meer gaat kosten, mijn verlies tegen niemand vertellen. Maar ja, ik vond dit concern op 120 euro al koopwaardig.
Kijk dan ook weer naar mijn lief die nu al roept: zodra de winkels open zijn ren ik naar de malls. Ik ben hoognodig aan iets nieuws toe (moet je haar kledingkasten eens zien). Zolang ze maar in zo´n winkel een leestafel hebben waaraan ik kan zitten tijdens het passen vind ik het prima en begrijp ik waarom ik zwem in de aandelen Unibail.
Bezit overigens ook Amazon waardoor ik het verlies dek op Unibail.
Begrijp echter heel goed dat het een het andere niet uitsluit en dat de formule van Unibail (recreatief winkelen met restaurants etc.) de toekomst heeft.
Mensen willen toch onderscheidend bezig zijn.
Kennis van me heeft een afzuigkap van Swarovski (hoop dat ik het goed schrijf). Laat die aan iedereen zien en noemt dan de prijs (de opschepper). In zijn garage staan vervolgens drie auto´s van een prijs waarvoor je een prachtige woning kunt kopen. Dit is wel macho onderscheidend doch in het klein geschiedt hetzelfde.
Kijk eens waar de Chinezen kopen. Zelfs iets armere Chinezen willen een draagtasje van Hermes, Dior, Bvlgari etc. andere dure merken. Al deze merken zullen waarschijnlijk niet op internet komen en ze draaien uitstekend.

Pas op: is uitdrukkelijk mijn mening die ook vaak fout is.

Groet.

Verlies lijdt je pas als je URW nu verkoopt (en het niet lager terugkoopt). Als het stof in 2022 is opgetrokken - ik verwacht namelijk dat pas in dat jaar de footfall op het oude niveau of hoger ligt - dan heeft URW gewoon nog steeds een premium portfolio, die er dan sterker voor moet staan omdat of concurrenten zijn omgevallen dan wel retailers hun aantal winkels hebben beperkt en die in de URW mall zijn overgebleven.

Zoals jezelf zegt willen mensen bij het kopen van duurdere producten ook de aankoopbeleving meemaken.Oger speelt daar al goed op in. Kreeg gisteren een brief dat hun winkels weer opengaan, en dat je EUR 500 korting krijgt als je de komende 4 weken meer dan EUR 1.500 in de winkel besteedt.
[verwijderd]
0
Sparen levert niets op en bedrijven worden nu nog meer opgezadeld met schulden. De ECB gaat onmogelijk de euribor kunnen aanpassen in de komende jaren, dat werd zelfs niet gedaan toen het wel kon. De spaarrente blijft de komende jaren gewoon 0% en we weten allemaal dat spaargeld uiteindelijk naar de beurs gaat.

Ik zou mij persoonlijk meer zorgen maken als ik Amazon, Alphabet, Netflix, Tesla etc. zou bezitten. Netflix maakt 4 dollar winst per aandeel en staat op 400 dollar. URW maakt 13 euro winst per aandeel en staat momenteel op 53 euro. Beleggers zijn niet risicobereid genoeg om long te blijven met imo prima aandelen en lijken niet te weten waar ze hun geld kwijt kunnen. Ook Ahold draait draait operationeel minder winst met meer omzet als de consument hun handen op de knip houden.Ook Netflix heeft last van het coronavirus; er wordt geen enkele film meer gemaakt en mensen hebben de mogelijkheid om te binge watchen.

URW staat er financieel aardig voor en na deze crisis kan het niet anders dat veel bedrijven hun dividendbeleid structureel gaan hervormen. Financials gaan leningen afschrijven en houden een x kapitaal aan onder de Basel wetegeving, Shell gaat volgend kwartaal verlies draaien en stelt investeringen uit. URW, Randstad en KPN lijken mij interessant voor de dividendbelegger in een periode met meer zekerheid.

Beleggen doe je met het geld dat je bereid bent kwijt te raken. Persoonlijk vind ik deze koersschommelingen erg vermoeiend, maar ik blijf wel long. Het monetaire beleid van de ECB heeft ertoe geleid dat zij geen andere keuze hebben dan er alles aan doen om de economie overeind te houden. Mocht het toch niet duidelijk zijn dat het Westen niet om kan gaan met dit virus, sluit ik toch al mijn posities.
17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 mei 2024 17:35
Koers 79,060
Verschil -0,660 (-0,83%)
Hoog 80,180
Laag 78,800
Volume 403.862
Volume gemiddeld 373.916
Volume gisteren 415.792

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront