PostNL « Terug naar discussie overzicht

Januari 2020 Nederlanders verkopen steeds meer aandelen Niet zo slim als je aandelen Post.nl hebt , toch ?

2.486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
xof
1
quote:

Stroopwafel schreef op 10 januari 2020 09:20:

Oude PostNL beleggers en nieuwe PostNL beleggers, grote verschillen van mening. Zit je hier met een groot verlies omdat je wellicht een LT belegger bent, dan zul je waarschijnlijk erg negatief zijn, nieuwe instappers kijken er waarschijnlijk positiever tegenaan omdat zij perspectief zien in de samenvoeging van Sandd en PostNL. Het maakt het lezen van dit draadje er niet vrolijker op. Mijn mening is dat we wat meer vertrouwen moeten stellen in de komende ontwikkelingen, alles wat er nu gaande is hoort nou eenmaal bij een overname. Ik blijf bij mijn verwachting van een koers rond de 3 euro eind van dit jaar.
Het gedoe rond de franchisenemers vind ik een duidelijk signaal dat de fusie tractie krijgt. De consequenties worden dus voelbaar, pijnlijk, maar onontkoombaar en noodzakelijk.

Franchisenemers hadden vaak een regionale Sandd rol, die wordt dus overgenomen in PNL netwerk.

Ook het feit dat er slechts 5000 a 6000 Sandd medewerkers de overstap maken, is een feit waaruit blijkt dat de fusie in volle gang is en er in Februari met betere netwerk bezetting gewerkt gaat worden. De zakelijke klanten krijgen eerste tariefsverhogingen, dus dat biedt wel perspectief.

In de q4 cijfers verwacht ik nog een bak tegenvallers mbt fusie ed. Het jaar is toch al gelopen en de koers is triest laag. Ik heb er geen probleem dat alle kosten zsnm genomen worden, maar verwacht dan wel een haalbare outlook en meer inzicht in schuld/ebitda ratio ivm hervatting dividend. Zoniet dan kan de koers terug naar1,50, zo ja dan is een koersherstel naar 3 mogelijk.

De tegenvallers betreffen; fusiekosten, Sprint, marge Paketten door sterkere (DHL) concurrentie en handelsoorlog(belachelijk), vertragende groei (zie DHL), Nexive nog steeds niet verkocht of weggegeven, ....

Herna stuurt te weinig op marge en performance, maar vindt haar “draai” in het semiepublieke en politieke domein. Integreren, CAO’s, UPD, ACM, FNV....Etc allemaal koren op de molen van haar MVO stijl. Ik wordt hier langzaam schijtziek van.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als “camouflage” voor de echte resultaten en winst. Winst is als bloed voor de onderneming en het is m.i. onverantwoord om de winst te laten eroderen. Met de PVDA slappe hap in RvC wordt haar de hand boven het hoofd gehouden. Nauwelijks input vd RVC mbt performance. De balans onder druk of slechts een grapje tov de grotere spelers.

Dan liever DHL aanpak; sterke groei, stevige investeringen uit eigen middelen, brede inzet op eCommerce. Ik voorzie dat zij in NL marktaandeel gaan winnen.

Ik ben een logistieker en begrijp en zie de waarde van een dicht netwerk incl last mile delivery. Daarom ben ik aandeelhouder.

Deze waarde komt er maar niet uit, zolang we maatschappelijk wenselijk boven performance stellen. Paketten worden geremd door Post balast en komt misschien wel verder onder druk. Als PNL niet oplet dan worden we vanuit de Oosterburen ingehaald.

De UPD met post afsplitsen na de fusie, evt terug naar overheid.

Voor de paketten..... DHL kom er maar in, van mij mag het. Deze langzame teloorgang in een korrekt politiek kader is niet om aan te zien, de koers spreekt al 3 jaar boekdelen.

[verwijderd]
0
Mijn Vriend
0
quote:

POSTNLTT schreef op 10 januari 2020 09:17:

Eindelijk een PostNL dagje vandaag...:))
Idd 0,1% in het groen. Gefeliciteerd!
Hansbeleg
0
Marketing van PostNL, onderzoek wel door henzelf uitgevoerd maar kan misschien iets van de ongeadresseerde stroom vervangen en dat levert dan weer meer op.

www.marketingtribune.nl/b2b/nieuws/20...
williedevil
0
quote:

Hansbeleg schreef op 10 januari 2020 13:47:

NRC doet wat fact checking.

www.nrc.nl/nieuws/2020/01/08/nrc-chec...
thnx Hans, ik ben niet direct een NRC man, maar ik lees dit soort berichten toch liever dan dat eeuwige niet op feiten berustende gebral van Yteke in de Telegraaf.
AdamALR
0
quote:

Mijn Vriend schreef op 10 januari 2020 14:12:

[...]

Idd 0,1% in het groen. Gefeliciteerd!
Hahah. Daar mag je van mij apart wel blij mee zijn. ipv rood continu haha
williedevil
0
quote:

Mijn Vriend schreef op 10 januari 2020 14:12:

[...]

Idd 0,1% in het groen. Gefeliciteerd!
Hoe kom je er bij??
Het is al 0,13%
AdamALR
0
Vraag me af wanneer we een keer Postnl +5% of in die richting zullen zien. Misschien aankondiging dividend haha
Eeuwige Rijkdom
0
Spreek net onze vaste pakket bezorger.
vroeg hem of hij het na de extreme drukke decembermaand nu weer wat rustiger had!?
antwoord.december maand niet extreem druk maar nu liep het nog lekker door!
mss is iedereen meer gewend aan online bestellen en wordt daardoor het normaliter goede 4ekw ook een gewoon kwartaal!?
perry1
0
Klopt ik heb ook navraag gedaan. Er is een record alleen ik weet niet met hoeveel % dat was al voor kerst. OOk was het dit keer veel beter te handelen door de nieuwe distrubitie centra.
[verwijderd]
0
quote:

luuk4 schreef op 10 januari 2020 15:11:

Dit aandeel blijft dood tot er weer dividend komt.
zo dood is her niet, zakt aardig:-(
leek2018
0
quote:

Eeuwige Rijkdom schreef op 10 januari 2020 15:31:

Spreek net onze vaste pakket bezorger.
vroeg hem of hij het na de extreme drukke decembermaand nu weer wat rustiger had!?
antwoord.december maand niet extreem druk maar nu liep het nog lekker door!
mss is iedereen meer gewend aan online bestellen en wordt daardoor het normaliter goede 4ekw ook een gewoon kwartaal!?
Kan je ook uitleggen dat de web winkels de vraag niet aankonden en nu nog aan het uitleveren zijn.
gpjf
0
Uit het NRC artikel

Reden is dat de verschillen tussen het werk bij PostNL en Sandd groot zijn. Bij de eerste wordt bijvoorbeeld vijf dagen per week post bezorgd, bij de tweede alleen op dinsdag en vrijdag.

Nou mijn ervaring is dat zelfs de post op vrijdag door Sandd niet werd bezorgd en pas de dinsdag er op kwam of helemaal niet. De mensen van Sandd krijg een baan aangeboden en als ze zich daar niet in kunnen schikken, zoeken ze wat anders of gaan weer een uitkering aanvragen. Wat wil men nou ?Post.nl is al een sociale werkplaats, met het aanbod aan Sandd wordt dat alleen maar groter( overigens daarmee niet zeggend dat mijn opmerking al het Sandd personeel betreft!) .Gelukkig kan men het financieel zodraaien dat er 9 % rendement uitkomt maar er zal toch geld op de plank moeten komen want anders wordt het bij de overname van Post.nl nog erger.
gpjf
0
Ik hoop voor je Crossfire dat je keuze goed is maar de rebound van Post.nl zou wel eens straks veel steviger kunnen zijn. Ik heb jarenlang in Nokia gezeten en was blij er destijds quite uit te zijn gesprongen.
Het is toch verbazend dat de koers een jaar lang op dit niveau wordt gehouden. Shorters zullen daar zeker de hand in hebben gehad en bakken met geld hebben ve4iend. Ik ben er echter van overtuigd dat zodra de beer los is, we knallen met dit aandeel. Is het niet linksom dan rechtsom. Concreet of ze weten de zaak zo te kantelen dat de winst / dividend er uitspringt of men weet het rendement onvoldoende op niveau te krijgen en een overname is een feit, hetgeen ik overigens nog afgezien van het eerste punt sowieso zie gebeuren.
[verwijderd]
0
quote:

Eurowin schreef op 10 januari 2020 12:57:

[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
Wat is dit nu weer voor ONZIN!! Wat was er fout dan?

Over lullen en klein kind? Mijn hemel........
Drs P.
0
2.486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 1,242
Verschil +0,023 (+1,89%)
Hoog 1,246
Laag 1,222
Volume 2.044.944
Volume gemiddeld 2.115.074
Volume gisteren 3.164.913

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront