PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL februari, sprokkelmaand?

4.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 ... 216 217 218 219 220 » | Laatste
Bir
0
quote:

Adek 2001 schreef op 25 februari 2019 10:52:

Pnl heeft dus 30% krimpende post bezorging bijgekocht. Weet niet of dat wel slim is.
Je bent net uitgestapt en nu ga je alle twijfelpunten benoemen?
Toekomstbeeld
0
quote:

Hansbeleg schreef op 25 februari 2019 10:39:

[...]
Ik denk het niet, die hebben een lagere kostenstructuur en de oude klanten van Sandd zullen graag overstappen naar hun lagere tarief. De bende van 128 verwerkt dan wat ze kunnen en dumpen de rest weer bij PostNL tegen AMM/ACM tarieven.
Die kunnen mbv de GVP en AMM dan zonder risico uitbreiden.
Nee, ik ben zonder AMM veel geruster.
De oude klanten van het oude Sandd hebben geen keuze. Er is nog maar 1 partij.

De oude klanten van VSP kunnen nu naar Cycloon, Intrapost en naar Business Post.

eens, dat geen AMM natuurlijk beter zou zijn. De verhoging welke PostNL vandaag alweer presenteert (van 40-45 naar 50-70 per 2021) kunnen we beter niet hebben.
Wel een jaar later dan eerder. Denk dat PostNl nu een beetje dik aanzet om haar glazen met Sandd niet in te gooien.



Mr_Baldy
0
nog 3 cent en de kopers van vanochtend en die hebben vast gehouden kijken al weer tegen een verlies, het wil niet echt doorzetten, zowel niet omhoog als omlaag.
Als het volume straks weg valt ben ik benieuwd.
prinszicht
0
2,50 is heilig. Beter een uitbraak boven de 2,75. International hangt boven de koers en misschien is dat de reden voor het 2 jaar opschorten dividend. Ik probeer dit ook te plaatsen in het perspectief van de uitspraken q4. Progressief dividend was een zekerheidje. Maar met een super-de-luxe deal op Sandd, toch ook weer niet.

Ik vraag me af of de shorts op dit nieuws gaan afbouwen. En vandaag 2,50 is morgen 2,40 of 2,35. Wie het weet mag het zeggen. Aan de turbo’s te zien is de koek nog niet op.
Toekomstbeeld
0
De volgende stap in de Sandd overname. Maximaal 17 weken lees ik hieruit.

Initial ACM approval process consisting of a 4 week notification phase and a 13+ week permitting phase with a ‘stop the clock’ procedure

Bij een Decline komt de aanvraag bij Mona

Parties can ask the State Secretary of Economic Affairs for an exemption approval on ground of significant public interest

En algemeen opmerkingen met betrekking tot de afronding:

Outcome and timing of the process remain uncertain at this stage
• The planning in this presentation is therefore indicative and conditional upon timing of approval
• To illustrate potential timelines, we assume completion of the transaction in Q4 2019
Hansbeleg
0
quote:

Geefgas schreef op 25 februari 2019 10:45:

[...]

Ik ben met je eens dat dit een strategisch risico is.

Veel meer dan de discussies die hier nu rond gaan over personeel.
Tav personeel: er is een groot tekort aan lager opgeleide werknemers in Nederland. Het laatste probleem wat je momenteel hebt is, is dat je een overschot aan personeel hebt. Dat overschot loopt er zeer snel weer uit vanwege verloop. Sandd heeft ook veel meer “opportunisten” in dienst die blijven sowieso vaak niet lang hangen. Je uitdaging is eerder voldoende mensen binnen houden.

Maar tav de AMM, dat is wel een strategische issue.

Echter Hans, verwacht je niet dat Mona gaat ingrijpen dmv regelvoering? ACM voert beleid van politiek uit. Het heeft ook politiek gezien geen zin om de “volgende Sandd” te creëren.

Maw, zal daar niet al een scenario voor klaarliggen? Ik wet niet precies hoe, of dat kan via postwet of iets anders, maar politiek wil nu ook af van dossier en niet over 2 jaar weer inleefde schuitje zitten. Toch?
De politiek heeft al aangegeven dat ze toegang willen houden voor de bedrijven die met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. Dat is een groot deel van de bende van 128. Nu is alleen verplichte toegang nog niet zo heel erg maar wel als het tegen vastgestelde tarieven moet. Als het tegen PostNL tarieven moet dan beperken deze bedrijven het gebruik/dumpen waarschijnlijk tot een minimum waardoor ze minder interessant zijn voor de grote jongens in de GVP.

Ik blijf er echter bij dat, indien je een goed werkend houdbaar postnetwerk wilt behouden, het geen enkele meerwaarde heeft om meerdere postbodes aan de deur te krijgen. Elke concurrent knabbelt gewoon aan de houdbaarheid van het landelijk netwerk.
Dangr
0
quote:

Mr_Baldy schreef op 25 februari 2019 10:58:

nog 3 cent en de kopers van vanochtend en die hebben vast gehouden kijken al weer tegen een verlies, het wil niet echt doorzetten, zowel niet omhoog als omlaag.
Als het volume straks weg valt ben ik benieuwd.
Lekker belangrijk die paar centjes. Het gaat om het toekomstperspectief en die wordt door de overname van Sandd een stuk rooskleuriger. De komende tijd gaan we gestaag omhoog. Kwestie van enkele weken voordat we door de 3 euro heen breken. Dit is nog maar het begin van een flink herstel na een zware koersval in het afgelopen jaar.
williedevil
1
Mijn vanmorgen verkochte aandelen kan ik nu alweer 5 ct goedkoper terugkopen, maar ik doe het niet nu.... ik heb mijn lessen geleerd, hoe verder ik er uit kan zoveel te beter het is. Aandeelhouder staat altijd op de laatste plek bij dit bestuur, is nog helemaal niets aan veranderd (zie terugtrekking dividend) Shorters blijven aan dit bedrijf kleven, totdat de situatie echt opklaart en dit gaat tergend langzaam bij dit bestuur en gaat altijd gepaard met de nodige fouten. Shorters blijven dit ruiken. Dit aandeel kan zich nooit normaal ontwikkelen. Neem je winst als het kan. Niet omdat het moet maar omdat het kan. Reageer hetzelfde als de shorters maak wionst omdat het mogelijk gemaakt door dit bestuur, lift er op mee. LT beleggen in dit bedrijf heeft geen zin. Waarschuwing, blijf er uit... of handel mee met de mogelijkheden die er zijn.
[verwijderd]
1
Mensen bekijk het zo.

1. Als Sandd niet overgenomen mag worden hou je de komende 1 jaar nog progressief stijgend dividend, daarna een flat dividend obv pakketten.
2. Sandd overname samen met pakkettengroei maakt dit weer geheel progressief!

We staan nu op 10% dividend, belachelijk lage waardering

Mocht je er anders naar willen kijken, kijk dan naar de pakketten ebitda in 2018 en vermenigvuldig deze met 12x (de laatste transacties) en kom op 1,75mrd oftewel 3,70 per aandeel PostNL uit. Doe je net alsof postbezorging geen waarde heeft.

Hoe dan ook fors ondergewaardeerd!
Erik9400
0
Neem toch aan dat dit met de politiek helemaal is voorbesproken?

Herna heeft aandeelhouders laten barsten om kamp te vriend te houden... Mag politiek ook wel iets voor postnl doen... Dat zal de koers pas echt doen stijgen... Nog even wachten dus helaas
Toekomstbeeld
0
Sandd gegevens:

Verrassend hoge omzet voor 2018. Zijn dus flink gestegen. Zelfs flink hoger tov de verwachtingen van 194 mln welke vd laar vorig jaar ergens in een artikel uitsprak.

Ja mensen, een luis in de pels van PostNL is nu vernietigt. Het was geen dooie boel daar bij Sandd! Dit was een organisatie welke het PostNL dag na dag moeilijk maakte.

Opgelost, weg ermee, rust in de tent en doorgaan nu met winst verhogende activiteiten! Buitenland voor de zomer er ook uit.

• 19,000 employees
• Including 16,000 postal deliverers
• Mail volume 2018: 720 million
• Revenues 2018: € 201 million
Hansbeleg
0
We staan nog steeds bovenaan, dat is mooi ;-)

Maar ja het praatje van Herna is dan ook nog niet geweest. Wie weet verrast ze ons nog eens voor een 2e maal positief vandaag.
Bijlage:
[verwijderd]
0
We staan nog steeds bovenaan, dat is mooi ;-)

Dat zou ook niet best zijn van niet....
Xynix
0
PostNL koopt met Sandd handelingsvrijheid aan de tariefzijde. En dat is heel veel waard naast de synergiewinst. Nu kan de aandacht vol op pakketten en België. Daar gaat het met dank aan o.a. AH/Bol.com en Coolblue echt heel hard de laatste tijd. Het zou mij niet verbazen als het binnen 3 jaar kan gaan over het inlijven van BPost binnen PostNL ipv omgekeerd.
Toekomstbeeld
1
Equity + Net Debt = 130 mln euro.

20 mln lager dan jefferies had voorspeld.
20 mln lager dan men eind 2015 had willen betalen. En toen nog voor een omzet van Sandd old zonder VSP.

Men koopt nu heel handig voor slechts 130 ml in feite twee bedrijven in 1 klap.
Men koopt nu voor 130 mln euro een omzet van 201 mln terwijl men eind 2015 voor 150 mln een omzet van ongeveer 140 mln wilde kopen.

De UCOI zal direct in het eerste jaar na de overname (dus 2020 naar ik aanneem) positief beïnvloed worden. Dat is dus zelfs al inclusief de integratiekosten welke in dat jaar uitgegeven worden.
Dus netto houden we er in 2020 al geld aan over.

Price and funding
• Total transaction value of €130m (Enterprise Value)
• Funded through cash on hand and new debt arrangements

Financial impact
• Annual UCOI contribution of €50m -€60m, reaching run-rate 3 years post closing • Integration related costs of approximately 1x run rate synergies expected in first two years
• Accretive to UCOI in first year after closing
DWB Happy
0
quote:

DWB Happy schreef op 25 februari 2019 11:12:

Alvast wat terug gekocht op 2,485

Helaas 15 cent misgelopen:)
20K turbo's erbij 2,16 op 0,35

Ja ik verwacht ook een verder stijging, mogelijk vanmiddag al of zeker de komende dagen.
Hansbeleg
0
quote:

williedevil schreef op 25 februari 2019 11:08:

Mijn vanmorgen verkochte aandelen kan ik nu alweer 5 ct goedkoper terugkopen, maar ik doe het niet nu.... ik heb mijn lessen geleerd, hoe verder ik er uit kan zoveel te beter het is. Aandeelhouder staat altijd op de laatste plek bij dit bestuur, is nog helemaal niets aan veranderd (zie terugtrekking dividend) Shorters blijven aan dit bedrijf kleven, totdat de situatie echt opklaart en dit gaat tergend langzaam bij dit bestuur en gaat altijd gepaard met de nodige fouten. Shorters blijven dit ruiken. Dit aandeel kan zich nooit normaal ontwikkelen. Neem je winst als het kan. Niet omdat het moet maar omdat het kan. Reageer hetzelfde als de shorters maak wionst omdat het mogelijk gemaakt door dit bestuur, lift er op mee. LT beleggen in dit bedrijf heeft geen zin. Waarschuwing, blijf er uit... of handel mee met de mogelijkheden die er zijn.
Ik begrijp precies wat je bedoelt, maar toch blijf ik aanklampen en geloof ik dat deze koers nog steeds te laag is. Met de huidige onzekerheid lijkt me 3.50 redelijk haalbaar de koers waar het op stond voor al de extra ellende afgelopen jaar.

Maar gaat het AMM besluit versneld worden, of juist vertraagd ivm de nieuwe situatie en gaat PostNL daar meteen met de tarieven in mee of weigeren zolang ze het aanvechten. Of durven ze nu niet eigenwijs te zijn met de tarieven omdat ze de politiek mee moeten krijgen?

Ik zal blij zijn als we in de eindsituatie zitten, It en DLD verkocht en een gemaximeerd en dus voorspelbaar rendement op de post. Dan moet het PostNL MT bij de pakketten maar echt eens laten zien hoe goed ze nu eigenlijk wel niet zijn.

Geefgas
0
quote:

Hansbeleg schreef op 25 februari 2019 11:02:

[...]

De politiek heeft al aangegeven dat ze toegang willen houden voor de bedrijven die met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. Dat is een groot deel van de bende van 128. Nu is alleen verplichte toegang nog niet zo heel erg maar wel als het tegen vastgestelde tarieven moet. Als het tegen PostNL tarieven moet dan beperken deze bedrijven het gebruik/dumpen waarschijnlijk tot een minimum waardoor ze minder interessant zijn voor de grote jongens in de GVP.

Ik blijf er echter bij dat, indien je een goed werkend houdbaar postnetwerk wilt behouden, het geen enkele meerwaarde heeft om meerdere postbodes aan de deur te krijgen. Elke concurrent knabbelt gewoon aan de houdbaarheid van het landelijk netwerk.

Eens tav de "achterstand tot arbeidsmarkt” doelgroep. Echter, deze mensen werken ook beduidend minder efficiënt. Met deze groep kun je niet een zelfde “aanval” als Sandd op touw zetten.

Deze groep zal een een uitzonderingspositie krijgen. Echter kun je dit dmv regelvoering binnen de perken houden. Bijvoorbeeld door regels tav verplicht % arbeidsperkten.

Dus dat AMM vervalt maar dat PostNL en deal maakt met alle partijen die % arbeidsbeperkten in dienst heeft. Gelukkig is dat potentieel in Nederland enigszins beperkt. Dit zal nooit volume a la Sandd halen.

Herna ziet PostNL als een soort sociaal experiment op kosten van de aandeelhouder, dus zij zal ook wel willen meewerken aan dergelijk systeem. En dan zorgt politiek voor blokadde van opengooien markt en AMM maatregelen.

Er blijft Herna en PostNL natuurlijk veel aan te rekenen, want we staan nog lang niet op koersen van voor de hele soap. En kijk ook naar beloften die Herna heeft gemaakt mbt aandeelhouders. Niets is uitgekomen en aandeelhouders hebben enorm moeten bloeden. Het niet laten doorgaan van, of in ieder geval serieus onderhandelen met Bpost is op kosten van de aandeelhouder gegaan. En dat is genant, Herna werkt voor aandeelhouder, niet andersom. Politiek heeft hier ook bedenkelijke ro gespeeld.

Echter zie ik alles nu wel tot rust komen, incl de steun van de politiek die ACM zal beteugelen.

4.388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 ... 216 217 218 219 220 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 1,250
Verschil +0,046 (+3,82%)
Hoog 1,250
Laag 1,210
Volume 1.766.025
Volume gemiddeld 2.111.168
Volume gisteren 1.803.919

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront