PostNL « Terug naar discussie overzicht

Post NL November/December 2018

10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
[verwijderd]
0
Sandd is geen makkelijke overnameprooi voor PostNL
PostNL hintte er woensdag op dat de overname van concurrent Sandd snel een feit kan zijn. Terwijl het postbedrijf eerder nog zei dat er pas in de zomer nieuws valt te verwachten over de koop van haar concurrent, lijkt er nu sprake van een stroomversnelling. Toch zijn er nog verschillende hindernissen te nemen. De drie belangrijkste op een rij.

1 - Duurdere cao
In de strijd om marktaandeel op de krimpende postmarkt zijn de lage personeelskosten altijd een troefkaart van Sandd geweest. Een tijd lang betaalde het bedrijf zijn werknemers zelfs stukloon, een doorn in het oog van de vakbonden. Die hebben de afgelopen jaren met succes gelobbyd voor strengere regels voor Sandd. Sinds 1 januari moet het bedrijf op last van het kabinet 80% van zijn bezorgers een arbeidsovereenkomst geven.
Eind november ging de rechter nog een stap verder door te bepalen dat Sandd zijn 18.000 werknemers voortaan moet betalen volgens de cao van de transportsector. Vakbond FNV had het bedrijf voor de rechter gedaagd, omdat het bedrijf veel werknemers in veel gevallen zelfs minder dan het minimumloon zou betalen.
De rechter stelde FNV in het gelijk. Aan het bezorgen van post, zo valt in het vonnis te lezen, is 'onlosmakelijk verbonden dat het moet worden vervoerd'. Sandd moet zijn werknemers nu betalen volgens de cao voor het beroepsgoederenvervoer en met terugwerkende kracht onderbetaald personeel compenseren. Sandd is tegen de uitspraak in beroep. Mislukt dat, dan is dat een forse financiële tegenvaller voor het bedrijf die zeker zal meespelen in de onderhandelingen met PostNL.

2 - Financiële tegenvallers
Sandd kon lange tijd tegen relatief gunstige tarieven gebruik maken van het zakelijke netwerk van PostNL. Het grootste postbedrijf van Nederland moest op last van toezichthouder ACM ook post sorteren en bezorgen voor concurrenten als Sandd en Van Straaten Post tegen een door de ACM bepaald tarief: kostendekkend, met een beetje rendement voor PostNL. De hoogste bestuursrechter van Nederland haalde in september echter een streep door dit ACM-besluit, waarna PostNL bekendmaakte dat het zijn tarieven voor zijn concurrenten gaat verhogen.
Ook wil het met terugwerkende kracht geld zien van zijn concurrenten. Slecht nieuws voor Sandd, dat een jaar geleden Van Straaten Post inlijfde. Extreem veel speelruimte heeft het bedrijf uit Apeldoorn niet: vorig jaar herfst zakte het bedrijf door zijn bankconvenanten. Huisbanken Rabobank en Deutsche Bank gaven respijt, maar in juni 2019 komt er een nieuw hindernis. Dan moet Sandd een lening aflossen of herfinancieren van €18,7 mln plus bijna €4 mln rente.

3 - Mededingingsbezwaren
In de Tweede Kamer is brede steun voor meer samenwerking op de postmarkt. Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken wil dat de ACM het toezicht op de sector aanzienlijk versoepelt, zodat een overname van Sandd door PostNL mogelijk wordt. Toch zijn er vanuit mededingingsoogpunt nog veel vragen te stellen over een samensmelting van de twee bedrijven, die samen ruim 90% van de postmarkt hebben. Dat ben je bijna een monopolist.
Staatssecretaris Keijzer kan op basis van artikel 47 van de Mededingingswet mogelijke bezwaren van de ACM omzeilen en alsnog een fusie doordrukken, maar verschillende fracties, waaronder coalitiepartijen D66 en VVD hebben daar bedenkingen bij. Hoe dan ook zal de Nederlandse toezichthouder uitgebreid marktonderzoek moeten doen voor het een overname zal toetsen. Ook het directoraat-generaal Concurrentie van de Europese Commissie moet een fiat geven.
[verwijderd]
0
quote:

lucky14 schreef op 19 december 2018 18:15:

[...]
Accuboor, kun je het hele artikel plaatsen? Mijn tegoed bij het FD is nu op.
Kerstkado van mij ;-)
aandeelofoptie
0
quote:

Eurowin schreef op 19 december 2018 18:11:

Sandd is geen makkelijke overnameprooi voor PostNL..

Komt nog eens bij, TOP van Sandd is 33 keer slimmer dan Herna...
En zelfs de TOP van Sanddd haalt het gemiddelde niet ; ploetert voort door voorkeursbehandeling ACM en gaat kapot wanneer - had al lang gemoeten - de voorgeschreven wetten en regels nageleefd moeten gaan worden

Maar dat mag Postnl na de overname gaan doen
Tordan
0
aandeelofoptie
0
PostNL hintte er woensdag op dat de overname van concurrent Sandd snel een feit kan zijn. Terwijl het postbedrijf eerder nog zei dat er pas in de zomer nieuws valt te verwachten over de koop van haar concurrent, lijkt er nu sprake van een stroomversnelling.

Zoveelste leugen of verdraaiing
Tordan
0
quote:

Accuboor schreef op 19 december 2018 18:19:

[...]
Kerstkado van mij ;-)
Haha, wat een meevaller! Bedankt.
Analyse
0
quote:

Drs P. schreef op 19 december 2018 17:36:

PostNL wil topvrouw Verhagen herbenoemen voor 4 jaar
Geweldig nieuws, tenminste voor de shortsellers..

Ja inderdaad kijk eens wat voor een short squeeze we gehad hebben vandaag. Niks ervan de shorters lachen zich de pik uit de broek. Aandeel gewoon weer rood na deze zogenaamde geweldige aankondiging over onze chef. Wat een fiasco dit bedrijf.

Voorspelling binnenkort aankondiging overname Sandd. Koers PostNL schiet omhoog met 10% naar jawel Euro 2,20 - 2,25. De volgende drie dagen stapsgewijs weer terug naar af. De geschiedenis herhaalt zich. Over een goede 5 maanden weer een kwartje van de koers af vanwege dividend. Kortom er is werkelijk geen enkele reden waarom shorters haast zouden moeten maken met afbouwen.
[verwijderd]
0
quote:

Accuboor schreef op 19 december 2018 18:18:

Sandd is geen makkelijke overnameprooi voor PostNL

Doe het niet Herna! Kat in de zak
Hansbeleg
0
quote:

Accuboor schreef op 19 december 2018 18:18:

Sandd is tegen de uitspraak in beroep. Mislukt dat, dan is dat een forse financiële tegenvaller voor het bedrijf die zeker zal meespelen in de onderhandelingen met PostNL.

Huisbanken Rabobank en Deutsche Bank gaven respijt, maar in juni 2019 komt er een nieuw hindernis. Dan moet Sandd een lening aflossen of herfinancieren van €18,7 mln plus bijna €4 mln rente.
Ik had eigenlijk niet scherp dat Sandd in beroep was gegaan. Lijkt me tamelijk kansloos omdat de rechter terecht opmerkt dat Post vervoert wordt en dus onder TLO moet vallen. Ik heb ook geen idee wanneer dat beroep dan "klaar" is.

Gaat PostNL hier op wachten? Dan moet de uitspraak ook snel komen mits het waar is dat PostNL binnenkort wil overnemen. Hopelijk worden de lijken dan goed onderkend van tevoren, zodat er niet enorme onverwachte naheffingen op het bord bij PostNL vallen, want dan krijgen we een Radial 2.

Stel Sandd verliest het beroep en Sandd is al door de convenanten heen gezakt dan vraag je je bijna af waarom je dan toch nog de tent wil overnemen. Ik verwacht niet dat PE er nog veel geld in wil stoppen gezien het Post sentiment all over the world. Valt Sandd om, dan ben je zowel van Sandd af, als van de ACM goed of afkeur.

eduardo3105
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 19 december 2018 18:22:

PostNL hintte er woensdag op dat de overname van concurrent Sandd snel een feit kan zijn. Terwijl het postbedrijf eerder nog zei dat er pas in de zomer nieuws valt te verwachten over de koop van haar concurrent, lijkt er nu sprake van een stroomversnelling.

Zoveelste leugen of verdraaiing
Denk dat de situatie gewoon is veranderd. SANDD staat het water aan de lippen en wil snel duidelijkheid. Nu is er nog een overnamebod anders over een maand of 6 failliet??
Analyse
0
quote:

Beursspeculant schreef op 19 december 2018 18:26:

[...]

Doe het niet Herna! Kat in de zak
Begint er op te lijken dat het met Sandd nu zo slecht gaat dat onder druk van de politiek de overname snel moet gaan plaatsvinden. De ermee gepaard gaande kosten (overnamesom, royaal sociaal plan, behoud werkgelegenheid) voor rekening van PostNL oftewel de aandeelhouder. Inderdaad hoeveel lijken gaan er uit de kast rollen bij Sandd. Gaat ook niet de door ons gewenste koersexplosie geven.
Hansbeleg
0
quote:

Sander1234 schreef op 19 december 2018 17:03:

Geachte heer...,

Dank voor uw mail en uw betrokkenheid bij PostNL. U bent niet de enige die ons vergelijkbare vragen heeft gestuurd. Wij begrijpen en delen de teleurstelling over de ontwikkeling van de beurskoers.

Wij kunnen eigenlijk alleen maar herhalen dat de transformatie van PostNL volgens plan verloopt, zoals we dat overigens ook bij elk kwartaalresultaat in 2018 hebben gemeld. Daarnaast hebben wij de markt in de afgelopen maanden zeer regelmatig op de hoogte gebracht van relevante ontwikkelingen. Denk onder andere aan:

• de uitspraak van de rechter inzake Aanzienlijke Marktmacht;
• de aanpassing van tarieven voor postvervoerders;
• de start van de bouw van het volgende pakketsorteercentrum in Dordrecht;
• de stijging van het tarief van de postzegel in 2019;
• de inzet van PostNL voor het cao-overleg met de bonden;
• en de recordaantallen pakketten die we hebben verwerkt rond Sinterklaas en Black Friday.

Er is, kortom, naar onze mening volop gecommuniceerd over de (positieve) ontwikkelingen binnen PostNL. Tegelijkertijd moeten we constateren dat ons aandeel heeft meebewogen met de stroom van berichten over andere postbedrijven in Europa. De sector als geheel lijkt bij investeerders op dit moment niet erg in trek.

We blijven heel hard aan het werk om onze plannen uit te voeren. Dat geldt in het bijzonder ook ten aanzien van onze plannen rondom de voorgenomen verkoop van onze activiteiten in Duitsland en in Italië, en door uitvoering te geven aan onze wens dat consolidatie in de sector wordt toegestaan. Zodra daar meer over kan worden gezegd, zullen we dat doen.

Nogmaals: wees ervan overtuigd dat wij ons kunnen verplaatsen in de emotie van de aandeelhouders op dit moment. Een aanzienlijk aantal collega’s binnen het bedrijf is zoals u zult weten zelf ook aandeelhouder. Dat u niet op alle onderwerpen voortdurend iets nieuws hoort betekent niet dat er niets gebeurt. Integendeel. Vanzelfsprekend informeren we de markt daarover, indien en zodra er relevant nieuws is te melden.

Ik wens u fijne Kerstdagen en een, in alle opzichten, zeer voorspoedig 2019.

Investor Relations team PostNL

Toch een nette reactie, afwachten maar. Bericht geeft wel aan dat ze vertrouwen hebben in hun strategie. Ik koop beetje bij beetje bij en wacht op het kantelpunt.
Ik zie dat ik vandaag om 16:57 exact dezelfde mail gekregen heb. IR heeft een efficiency stap gemaakt :-(
aandeelofoptie
0
quote:

Hansbeleg schreef op 19 december 2018 18:33:

[...]

Ik had eigenlijk niet scherp dat Sandd in beroep was gegaan. Lijkt me tamelijk kansloos omdat de rechter terecht opmerkt dat Post vervoert wordt en dus onder TLO moet vallen. Ik heb ook geen idee wanneer dat beroep dan "klaar" is.

Gaat PostNL hier op wachten? Dan moet de uitspraak ook snel komen mits het waar is dat PostNL binnenkort wil overnemen. Hopelijk worden de lijken dan goed onderkend van tevoren, zodat er niet enorme onverwachte naheffingen op het bord bij PostNL vallen, want dan krijgen we een Radial 2.

Stel Sandd verliest het beroep en Sandd is al door de convenanten heen gezakt dan vraag je je bijna af waarom je dan toch nog de tent wil overnemen. Ik verwacht niet dat PE er nog veel geld in wil stoppen gezien het Post sentiment all over the world. Valt Sandd om, dan ben je zowel van Sandd af, als van de ACM goed of afkeur.

correct - niet overnemen - wel de ( flinke ) tariefsverhoging z.s.m. bij Sandd in rekening brengen
Tordan
0
quote:

Sander1234 schreef op 19 december 2018 17:03:

Geachte heer...,

Dank voor uw mail en uw betrokkenheid bij PostNL. U bent niet de enige die ons vergelijkbare vragen heeft gestuurd. Wij begrijpen en delen de teleurstelling over de ontwikkeling van de beurskoers.

Wij kunnen eigenlijk alleen maar herhalen dat de transformatie van PostNL volgens plan verloopt, zoals we dat overigens ook bij elk kwartaalresultaat in 2018 hebben gemeld. Daarnaast hebben wij de markt in de afgelopen maanden zeer regelmatig op de hoogte gebracht van relevante ontwikkelingen. Denk onder andere aan:

• de uitspraak van de rechter inzake Aanzienlijke Marktmacht;
• de aanpassing van tarieven voor postvervoerders;
• de start van de bouw van het volgende pakketsorteercentrum in Dordrecht;
• de stijging van het tarief van de postzegel in 2019;
• de inzet van PostNL voor het cao-overleg met de bonden;
• en de recordaantallen pakketten die we hebben verwerkt rond Sinterklaas en Black Friday.

Er is, kortom, naar onze mening volop gecommuniceerd over de (positieve) ontwikkelingen binnen PostNL. Tegelijkertijd moeten we constateren dat ons aandeel heeft meebewogen met de stroom van berichten over andere postbedrijven in Europa. De sector als geheel lijkt bij investeerders op dit moment niet erg in trek.

We blijven heel hard aan het werk om onze plannen uit te voeren. Dat geldt in het bijzonder ook ten aanzien van onze plannen rondom de voorgenomen verkoop van onze activiteiten in Duitsland en in Italië, en door uitvoering te geven aan onze wens dat consolidatie in de sector wordt toegestaan. Zodra daar meer over kan worden gezegd, zullen we dat doen.

Nogmaals: wees ervan overtuigd dat wij ons kunnen verplaatsen in de emotie van de aandeelhouders op dit moment. Een aanzienlijk aantal collega’s binnen het bedrijf is zoals u zult weten zelf ook aandeelhouder. Dat u niet op alle onderwerpen voortdurend iets nieuws hoort betekent niet dat er niets gebeurt. Integendeel. Vanzelfsprekend informeren we de markt daarover, indien en zodra er relevant nieuws is te melden.

Ik wens u fijne Kerstdagen en een, in alle opzichten, zeer voorspoedig 2019.

Investor Relations team PostNL

Toch een nette reactie, afwachten maar. Bericht geeft wel aan dat ze vertrouwen hebben in hun strategie. Ik koop beetje bij beetje bij en wacht op het kantelpunt.
Mooi dat je het plaatst. De toon lijkt me duidelijk wat anders te worden bij Postnl. Er zit schot in de ontwikkelingen lijkt me. Ik ben erg benieuwd naar de stappen. Sandd lijkt bijna niet te redden en dat kan weleens de grote trigger worden op ACM en politiek niveau. De prijs zal niet meer te hoog mogen liggen gezien de situatie bij Sandd. Ook is urgentie nu dus geboden, anders leggen ze het loodje volgend jaar. Voor Postnl zullen de synergie effecten bij een fusie enorm zijn. Van de kosten kan PostNL wellicht 50% a 80% wegsnijden heb ik ergens gelezen.
[verwijderd]
0
FD stuk geeft veel bevestiging en een paar nieuwtjes (o.a. breken bankconvenanten door Sandd, aflossen 23mln in juni 2019).

Ik denk juist dat de opmerking van voorzitter RvC vandaag mbt stroomversnelling duid op de ACM en/of de prijsbepaling die al afgerond is.

Ik zie me een deal voor die getekend wordt onder voorbehoud van onvoorwaardelijke goedkeuring ACM. Allen met deze goedkeuring krijgt Sandd zijn geld. Krijgen ze geen geld, dan failliet. Dat noem ik inderdaad wel een stroomversnelling...
ErikG
0
quote:

Sander1234 schreef op 19 december 2018 17:03:

Geachte heer...,

Dank voor uw mail en uw betrokkenheid bij PostNL. U bent niet de enige die ons vergelijkbare vragen heeft gestuurd. Wij begrijpen en delen de teleurstelling over de ontwikkeling van de beurskoers.

Wij kunnen eigenlijk alleen maar herhalen dat de transformatie van PostNL volgens plan verloopt, zoals we dat overigens ook bij elk kwartaalresultaat in 2018 hebben gemeld. Daarnaast hebben wij de markt in de afgelopen maanden zeer regelmatig op de hoogte gebracht van relevante ontwikkelingen. Denk onder andere aan:

• de uitspraak van de rechter inzake Aanzienlijke Marktmacht;
• de aanpassing van tarieven voor postvervoerders;
• de start van de bouw van het volgende pakketsorteercentrum in Dordrecht;
• de stijging van het tarief van de postzegel in 2019;
• de inzet van PostNL voor het cao-overleg met de bonden;
• en de recordaantallen pakketten die we hebben verwerkt rond Sinterklaas en Black Friday.

Er is, kortom, naar onze mening volop gecommuniceerd over de (positieve) ontwikkelingen binnen PostNL. Tegelijkertijd moeten we constateren dat ons aandeel heeft meebewogen met de stroom van berichten over andere postbedrijven in Europa. De sector als geheel lijkt bij investeerders op dit moment niet erg in trek.

We blijven heel hard aan het werk om onze plannen uit te voeren. Dat geldt in het bijzonder ook ten aanzien van onze plannen rondom de voorgenomen verkoop van onze activiteiten in Duitsland en in Italië, en door uitvoering te geven aan onze wens dat consolidatie in de sector wordt toegestaan. Zodra daar meer over kan worden gezegd, zullen we dat doen.

Nogmaals: wees ervan overtuigd dat wij ons kunnen verplaatsen in de emotie van de aandeelhouders op dit moment. Een aanzienlijk aantal collega’s binnen het bedrijf is zoals u zult weten zelf ook aandeelhouder. Dat u niet op alle onderwerpen voortdurend iets nieuws hoort betekent niet dat er niets gebeurt. Integendeel. Vanzelfsprekend informeren we de markt daarover, indien en zodra er relevant nieuws is te melden.

Ik wens u fijne Kerstdagen en een, in alle opzichten, zeer voorspoedig 2019.

Investor Relations team PostNL

Toch een nette reactie, afwachten maar. Bericht geeft wel aan dat ze vertrouwen hebben in hun strategie. Ik koop beetje bij beetje bij en wacht op het kantelpunt.
Spijtig, dit is exact dezelfde mail die ze mij afgelopen maandag hebben verstuurd :’)
Hansbeleg
0
Amper zichtbare beweging bij de shorters +0.02% van een shorter die op en neer hobbelt door de tijd.

AXA Investment Managers Chorus Limited PostNL N.V. 0,60 18-12-18 00:00
AXA Investment Managers Chorus Limited PostNL N.V. 0,58 28-11-18 00:00
AXA Investment Managers Chorus Limited PostNL N.V. 0,60 21-11-18 00:00
AXA Investment Managers Chorus Limited PostNL N.V. 0,50 09-10-18 00:00
appelflap12
0
vrijdag expiratie dag.......post moet expiriere op 2 euri ,de banken zijn de bas endie zorgen dat de koers niet hooger komt so simpel is dat
Toekomstbeeld
0
quote:

Accuboor schreef op 19 december 2018 18:01:

Mega dom stuk in FD zojuist fd.nl/ondernemen/1282693/sandd-is-gee...

Punt 1 en 2 zijn juist goed voor een lagere transcatieprijs en dus goed voor PostNL. Punt 3 is juist waarom Minister aanwijzing moet geven, niet fuseren zal Sandd failliet laten gaan (=voldoende reden).

Sandd moet uiterlijk in juni 23mln aflossen (rente en hoofdsom), een natuurlijke deadline om dus snel tekenen en hopelijk snel te closen.
Punt 1 en punt 2, zo ziet het FD het volgens mij ook.

Punt 2 vind ik overigens alleen belangrijk vanuit oogpunt dat Sandd het alleen dan langer vol kan houden. Voor de berekening van de Discounted cashflow niet zo heel erg van belang (Sandd wint alsnog: hogere overnamesom vanwege toekomstige lage kosten versus Sandd verliest: lagere overnamesom vanwege hogere kosten).

Punt 3. Kranten blijven collectief volhouden dan Brussel iets te zeggen gaat hebben. Terwijl Herna behoorlijk consistent is in haar geventileerde mening dat Brussel geen inbreng gaat hebben (ACM wel maar Brussel niet).



Tordan
0
quote:

Accuboor schreef op 19 december 2018 18:54:

FD stuk geeft veel bevestiging en een paar nieuwtjes (o.a. breken bankconvenanten door Sandd, aflossen 23mln in juni 2019).

Ik denk juist dat de opmerking van voorzitter RvC vandaag mbt stroomversnelling duid op de ACM en/of de prijsbepaling die al afgerond is.

Ik zie me een deal voor die getekend wordt onder voorbehoud van onvoorwaardelijke goedkeuring ACM. Allen met deze goedkeuring krijgt Sandd zijn geld. Krijgen ze geen grkd, dan failliet. Dat norm ik inderdaad wel een stroomversnelling...
Net boven jouw stukje staat die van mij. Komt ongeveer op hetzelfde neer. Dat moet dan toch echt die homerun worden waar vele "profs" het over hadden?
10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:39
Koers 1,265
Verschil +0,001 (+0,08%)
Hoog 1,305
Laag 1,260
Volume 2.469.382
Volume gemiddeld 2.090.892
Volume gisteren 1.877.754

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront